IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Schodzisz już stopniowo i z prg i estradiolu czy tylko estradiol zmniejszasz? Jak Ci lekarz zalecał, do kiedy masz go brać?
Tylko estradiol zmniejszam. Nie wiem ile dokładnie mi go jeszcze zostało. Tne plastry na pół i kleje co drugi dzień połówkę i mam skończyć opakowanie a nie liczyłam dokładnie. Chyba jeszcze ze 2 tygodnie estradiolu. -
Karolina, ja miałam po fragminie piekace, takie ciepłe czerwone odczyny na Brzuchu, swedzialo jak diabli i nie schodzilo dluuugo po zaprzestaniu brania. Podobnie miałam po fraxiparine. Tylko po clexane nie mam odczynu alergicznego.
Edit: igły też ma tępe. Najlepsze dla mnie miała fraxiparine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:50
-
opu wrote:noooo , to az szkoda ze zaplodnic moga tylko 6 ... chyba ze podchodzisz za granicą. Trzymam kciuki zeby sie ladnie zpalodnily
Dojrzałych miałam 12, 6 zapłodnili i po wczorajszym telefonie okazało się, że mam 6 zarodków NIEPRAWDOPODOBNE!! Ale nie cieszę się za wcześnie bo do 5 doby jeszcze trochę...
O zagranicy nie myślałam bo to jeszcze większy koszt a i tak za wszystko sami płacimy...agulas, ComeToMeBaby, Fedra, Mimi86, opu, shooa, V., Konwalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przed tym pndz transferem nie mówili mi nic żeby sprawdzić estradiol i progesteron a dwa dni przed punkcja miałam prawie 5000 (swoja droga tez dziwne bo na usg pęcherzyków dużych i średnich bylo ino 8...). No i teraz nie wiem czy zrobić sobie z samego rana ten estradiol i prog? Bo jak przyjade juz na godzinę wizyty 12.30 to może być za późno się upominać...hm?
vella lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
emeska wrote:Dziewczyny przed tym pndz transferem nie mówili mi nic żeby sprawdzić estradiol i progesteron a dwa dni przed punkcja miałam prawie 5000 (swoja droga tez dziwne bo na usg pęcherzyków dużych i średnich bylo ino 8...). No i teraz nie wiem czy zrobić sobie z samego rana ten estradiol i prog? Bo jak przyjade juz na godzinę wizyty 12.30 to może być za późno się upominać...hm?
Ja mam mieć we wtorek i też mi nie kazali, może to będzie zależało od usg, w niedzielę wieczorem idę na monitoring to Ci ewentualnie napiszę co mi powiedział doktor, ja jestem bardziej narażona na hiper (estradiol 8500)tak że jak będzie coś nie tak to na pewno nie będę mieć transferu. -
vella wrote:Ja mam mieć we wtorek i też mi nie kazali, może to będzie zależało od usg, w niedzielę wieczorem idę na monitoring to Ci ewentualnie napiszę co mi powiedział doktor, ja jestem bardziej narażona na hiper (estradiol 8500)tak że jak będzie coś nie tak to na pewno nie będę mieć transferu.
Vella to Ty jeszcze będzie miec konsultacje przed transferem i ewentualnie zdążysz zrobić krew w pndz. Ja juz prosto na transfer mam jechac i tylko po obejrzeniu zarodków ma być decyzja ile i czy to juz w 3 dobie. A tak sobie mysle ze jak zapytam o ewentualne badanie krwi juz na tej wizycie to mi powiedza ze i tak nie ma czasu czekać na wyniki....A mi nie chodzi tylko o to ze dopadnie mnie hiperka tylko ze za wysoki poziom utrudnia zagnieżdżanie.
Daj znać co powiedzial Ci lekarz po usg. Czy badać estradiol czy nie?vella lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Ja przed transferem tez nie miałam robionych hormonów, ostatni raz robione przed punkcją wiec to chyba normalne działanie.
Anatolka, vella lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Aha. Dzieki. Wasze doświadczenia są nieocenione☺. Troche mnie to uspokoilo ze to nie jakies przeoczenie lekarskie. Po prostu wiem ze nie ma co oglądać sie tylko na lekarzy i oczywiście bez zaufania do nich nie da rady działać ale wole zaufanie, ze tak rzec...kontrolowane
Czytałam tu jeszcze ze lekarz dopuścił do procedury mimo niefajnej bakteriologii nasienia. Rzeczywiście nie wszyscy lekarze są tak ortodoksyjni w tej kwestii. Zwłaszcza przy ICSI wychodzą z założenia ze i tak materiał jest poddawany płukaniu antybiotykiem...Ale lepiej ich pilnować bo jednak są badania ze niejałowy posiew nasienia zwiększa ryzyko niepowodzenia hodowli.Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
emeska wrote:Vella to Ty jeszcze będzie miec konsultacje przed transferem i ewentualnie zdążysz zrobić krew w pndz. Ja juz prosto na transfer mam jechac i tylko po obejrzeniu zarodków ma być decyzja ile i czy to juz w 3 dobie. A tak sobie mysle ze jak zapytam o ewentualne badanie krwi juz na tej wizycie to mi powiedza ze i tak nie ma czasu czekać na wyniki....A mi nie chodzi tylko o to ze dopadnie mnie hiperka tylko ze za wysoki poziom utrudnia zagnieżdżanie.
Daj znać co powiedzial Ci lekarz po usg. Czy badać estradiol czy nie?
Ok dam Ci znać -
Anatolka ja też mam takie czerwone placki po zastrzyku i piecze, ale na szczęście mija po kilkunastu minutach. Ale przyjemne to nie jest
Trochę mnie zdziwiło co piszecie, bo ja przed crio w ogóle nie miałam badanych hormonów, nic a nic. Decyzja zależała tylko od grubości endoMoje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
dziewczyny- mam pytanie. czy wam lekarz zlecał:
- wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku chlamydii trachomatis metoda PCR- DNA
- posiew z pochwy w kierunku mycoplasma, ureaplasma?
Jestem w rządówce, przed pierwszym podejściem. lekarz zlecił tą chlamydię, ale koniecznie metodą pcr, bo podobno teraz takie wymagania są (podejrzewam, że te po 1.11). Natomiast często słyszę o tym drugim badaniu, jednak mi niczego takiego nie zlecał ani nie robiłam wcześniej takiego badania. -
Karolina1111 wrote:Trochę mnie zdziwiło co piszecie, bo ja przed crio w ogóle nie miałam badanych hormonów, nic a nic. Decyzja zależała tylko od grubości endo
Snujemy domysłydobrze przeczytać od kogoś kto już zna temat jak to jest w praktyce.
Moje endo 14mm tak, że chyba super... -
ComeToMeBaby wrote:dziewczyny- mam pytanie. czy wam lekarz zlecał:
Jestem w rządówce, przed pierwszym podejściem. lekarz zlecił tą chlamydię, ale koniecznie metodą pcr, bo podobno teraz takie wymagania są (podejrzewam, że te po 1.11). Natomiast często słyszę o tym drugim badaniu, jednak mi niczego takiego nie zlecał ani nie robiłam wcześniej takiego badania.
Ja miałam wszystkie te badania a co do metody to musiałabym sprawdzić (zerknę potem)ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dziewczyny- mam pytanie. czy wam lekarz zlecał:
Jestem w rządówce, przed pierwszym podejściem. lekarz zlecił tą chlamydię, ale koniecznie metodą pcr, bo podobno teraz takie wymagania są (podejrzewam, że te po 1.11). Natomiast często słyszę o tym drugim badaniu, jednak mi niczego takiego nie zlecał ani nie robiłam wcześniej takiego badania.ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Ja miałam całą trójkę badana ta metodą. To było na pierwszej wizycie w klinice.
Karolina, ja też miałam bez badania estradiolu i się udało. Nawet kiedyś któraś z dziewczyn wrzuciła na forum odpowiedź z forum embriologicznego nOvum, że u nich też zwraca się uwagę na wygląd endometrium, a skuteczność jednak mają...ComeToMeBaby, vella, mysza89, Karolina1111, Mimbla lubią tę wiadomość
-
hej
Sylwuś wypoczywaj kochana, staraj sie myslec tylko pozytywnie, znam naprawdę masę dziewczyn ktore krwawiły na samym początku (jedna miala okres do 3 miesiaca normalnie)
noooo coś z tym gonapeptylem jest faktycznie, dzis wzięłam 5 zastrzyk i zauwazylam ze od 2 dni mam problem z wbiciem igłymyslalam ze tylko ja tak mam
a co do menopuru to mi mowili w aptece ze jak go juz rozcieńczę to mam go wyjąć z lodowki.
a tak w ogole to moja przykaciółka urodziła dziś synkaale sie wzruszylam
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny czy Wam przed transferem zawsze robia usg zeby spr grubosc endo ? I w ogole czy zawsze mialyscie transfer z usg? Poza tym dzis 5dpt cos mi tam w dole brzucha tak zapulsuje od czasu do czasu. Mam madzieje ze mlody sie wgryza. Ps jak wy wstawiacie te fajne emoty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 19:18
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy