IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuź... wiedziałam, że tak będzie. Nie wiem Kto w ogóle głosował na tych Baranów. Teraz będą sie rodziły Dzieci w rodzinach patologicznych, rodzice dostana 500 zł na każde dziecko a dzieci i tak i tak trafią do domu dziecka i wychowywane będą na koszt Państwa:( To jest nasz zasr... kraj. Ale mam nerwa!!!!!!!!!!!!Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Reni wrote:ja miałam
No właśnie się zastanawiałam bo na forum tutaj jeszcze się z tym lekiem nie spotkałam:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
W chwili ogłoszenia wyniku wyborów wiedziałam, że tak będzie... Po takiej informacji pewnie wszystkie pary już będące w programie ruszą szturmem do klinik na drugą / trzecią procedurę, a to może oznaczać, że dla nowych par kasy z tej ostatniej transzy zabraknie. Czyli jakby problem sam nam się rozwiąże. Może tego 11.12. dowiemy się co i jak, czy jest szansa na kwalifikację na marzec czy w tej sytuacji już nie.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
V. wrote:Vella, trzymam kciuki za powodzenie!
i po cichu zazdroszczę, że masz te okruszki pod sercem
oby zostały!
Doczekasz się również, też tak kiedyś czytając fora myślałam, że ten czas nie nadejdzie... a tu już po:-)
Tak nawiasem mówiąc jest to realne by po 5h od transferu czuć ukłucia w macicy świadczące o zagnieżdżaniu zarodków??a może ja już świruje...hmmm ale kłuje to nie urojenia... -
Walczaca,
ja tez brałam cetrotide.Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Reni wrote:widziałyście?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3
to pozamiatane
No czyli moje dylematy też zostały rozstrzygnięte i jeżeli zajdzie potrzeba drugiego podejścia będę zmuszona zapłacićno ale przynajmniej wiem na czym stoję Reni dzięki za info.
-
Dziękuję kochane za życzenia
mam nadzieje ze się spełnią (chociaż to jedno jedyne)
Reni555, pragnaca dzidziusia, Antonelka, justa1234 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
lipa wrote:A moja wczorajsza wizyta trochę mi na mieszała w głowie. Doktor zrobił mi przegląd, wszystko ok, jajniki wróciły do normy, żadnych cyst. No i kazał wrócić w styczniu, wtedy dostanie skierowanie na wszystkie nowe badania. No i jak będzie ok to drugą stymulacja w lutym. Na moje pytanie czy robić jakieś badania przez ten czad - zakazał. Na kariotypy szkoda kasy, bo genetyki i tak nie naprawimy. Podobnie z chromatyna plemników. Kazał mężowi kupić witaminy. Ja będę stymulowana innymi lekami. Nie wiem co o tym myśleć.
Lipa, aż wróciłam do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, bo zapomniałam Ci odpisać. O ile zakaz robienia kariotypów jako tako jestem w stanie zrozumieć, o tyle zakaz badania chromatyny absolutnie nie. Dosłownie dzisiaj czytałam na forum nasz-bocian o tym ProFertilu który zażywa teraz mój mąż i tam co któraś dziewczyna pisała, że ten suplement poprawił u nich wyniki fragmentacji DNA plemników. To samo pisze producent tego supla na swojej stronie. Czyli da się. Jak porównałam składy i ceny to doszłam do wniosku, że ten ProFertil to się nawet opłaca + jest wygodny, bo wszystko jest w jednej tabletce. Na Twoim miejscu zdecydowanie wysłałabym męża na badanie chromatyny i poważnie podeszła do suplementacji, zaszkodzić mu na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.lipa lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Elcia, masz wynik, bo mi palce od kciukow puchna
Vella, gratulacje! To teraz uwazaj na siebie, w koncu w ciazy jestes
Mimi, sto lat Kochana, chyab wszystkie zyczymy ci tego samego Skarbie, oby sie spelnilo szybciej niz sadzisz!
Co do decyzji PISu o zakonczeniu programu: nigdy nie sadzilam, ze to powiem, bo uwazam, ze nieplodnosc jest okropna choroba, ale dzis zycze aby corki lub wnuczki tych wspanialych ministrow zachorowaly kiedys na nieplodnosc i in vitro bylo dla nich jedyna szansa na rodzicielstwo!Mimi86, elcia_aa, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
V. wrote:Lipa, aż wróciłam do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, bo zapomniałam Ci odpisać. O ile zakaz robienia kariotypów jako tako jestem w stanie zrozumieć, o tyle zakaz badania chromatyny absolutnie nie. Dosłownie dzisiaj czytałam na forum nasz-bocian o tym ProFertilu który zażywa teraz mój mąż i tam co któraś dziewczyna pisała, że ten suplement poprawił u nich wyniki fragmentacji DNA plemników. To samo pisze producent tego supla na swojej stronie. Czyli da się. Jak porównałam składy i ceny to doszłam do wniosku, że ten ProFertil to się nawet opłaca + jest wygodny, bo wszystko jest w jednej tabletce. Na Twoim miejscu zdecydowanie wysłałabym męża na badanie chromatyny i poważnie podeszła do suplementacji, zaszkodzić mu na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.
Juz kupuje -
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:V. Ja chyba w tej kwestii tez jestem w goracej wodzie kapana. Przygode z ivf zaczelam niecaly miesiac po laparo po 1wszej wizycie u doktorka. Oczywiście komercyjnie bo z programem nie poszloby tak szybko z racji konca roku i braku srodkow. Mnie pogania dodatkowo rosnaca na nowo w zawrotnym tempie torbiel. W kazdym razie chcialam powiedziec ze Cie rozumiem i chyba bym brala byka za rogi na juz
beta wieczorem bedzie dzieki dziewczyny za kciuki
Jak Betka?zapominajka lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:No to jeśli nie uda mi się załapać na drugą procedurę to koniec z ivf.mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka