WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuź... wiedziałam, że tak będzie. Nie wiem Kto w ogóle głosował na tych Baranów. Teraz będą sie rodziły Dzieci w rodzinach patologicznych, rodzice dostana 500 zł na każde dziecko a dzieci i tak i tak trafią do domu dziecka i wychowywane będą na koszt Państwa:( To jest nasz zasr... kraj. Ale mam nerwa!!!!!!!!!!!!

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja miałam

No właśnie się zastanawiałam bo na forum tutaj jeszcze się z tym lekiem nie spotkałam:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Bydlo dorwalo sie do koryta ...naszym kosztem.....

No to jeśli nie uda mi się załapać na drugą procedurę to koniec z ivf.

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    No właśnie się zastanawiałam bo na forum tutaj jeszcze się z tym lekiem nie spotkałam:)

miałam chyba 6

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chwili ogłoszenia wyniku wyborów wiedziałam, że tak będzie... Po takiej informacji pewnie wszystkie pary już będące w programie ruszą szturmem do klinik na drugą / trzecią procedurę, a to może oznaczać, że dla nowych par kasy z tej ostatniej transzy zabraknie. Czyli jakby problem sam nam się rozwiąże. Może tego 11.12. dowiemy się co i jak, czy jest szansa na kwalifikację na marzec czy w tej sytuacji już nie.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • vella Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Vella trzymam kciuki:) Dbaj o siebie i swoje Skarby.
    Dziękuję:-) ja za Twoją stymulację również trzymam kciuki, byś z niej doczekała swojego skarba... myśl pozytywnie, mi to dużo pomogło:-)

3Ecdp1.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Vella, trzymam kciuki za powodzenie! :) i po cichu zazdroszczę, że masz te okruszki pod sercem :) oby zostały!
    Dziękuję kochana!:-) Doczekasz się również, też tak kiedyś czytając fora myślałam, że ten czas nie nadejdzie... a tu już po:-)

Tak nawiasem mówiąc jest to realne by po 5h od transferu czuć ukłucia w macicy świadczące o zagnieżdżaniu zarodków??a może ja już świruje...hmmm ale kłuje to nie urojenia...

3Ecdp1.png
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczaca,
    ja tez brałam cetrotide.

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widziałyście?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radziwill-program-in-vitro-tylko-do-polowy-przyszlego-roku,wid,18016657,wiadomosc.html?ticaid=1160ac&_ticrsn=3

to pozamiatane

No czyli moje dylematy też zostały rozstrzygnięte i jeżeli zajdzie potrzeba drugiego podejścia będę zmuszona zapłacić :/ no ale przynajmniej wiem na czym stoję Reni dzięki za info.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli mąż ma morfologię 6% i ponad 500 mln plemników, to karmić go witaminami? Nie wiedziałam że taki drogi ten fertiolman. Nie wiem czy inwestować w niego czy w siebie

age.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za życzenia :) mam nadzieje ze się spełnią (chociaż to jedno jedyne)

Reni555, pragnaca dzidziusia, Antonelka, justa1234 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• V. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A moja wczorajsza wizyta trochę mi na mieszała w głowie. Doktor zrobił mi przegląd, wszystko ok, jajniki wróciły do normy, żadnych cyst. No i kazał wrócić w styczniu, wtedy dostanie skierowanie na wszystkie nowe badania. No i jak będzie ok to drugą stymulacja w lutym. Na moje pytanie czy robić jakieś badania przez ten czad - zakazał. Na kariotypy szkoda kasy, bo genetyki i tak nie naprawimy. Podobnie z chromatyna plemników. Kazał mężowi kupić witaminy. Ja będę stymulowana innymi lekami. Nie wiem co o tym myśleć.

Lipa, aż wróciłam do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, bo zapomniałam Ci odpisać. O ile zakaz robienia kariotypów jako tako jestem w stanie zrozumieć, o tyle zakaz badania chromatyny absolutnie nie. Dosłownie dzisiaj czytałam na forum nasz-bocian o tym ProFertilu który zażywa teraz mój mąż i tam co któraś dziewczyna pisała, że ten suplement poprawił u nich wyniki fragmentacji DNA plemników. To samo pisze producent tego supla na swojej stronie. Czyli da się. Jak porównałam składy i ceny to doszłam do wniosku, że ten ProFertil to się nawet opłaca + jest wygodny, bo wszystko jest w jednej tabletce. Na Twoim miejscu zdecydowanie wysłałabym męża na badanie chromatyny i poważnie podeszła do suplementacji, zaszkodzić mu na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

lipa lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Inska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, masz wynik, bo mi palce od kciukow puchna ;-)

Vella, gratulacje! To teraz uwazaj na siebie, w koncu w ciazy jestes :)

Mimi, sto lat Kochana, chyab wszystkie zyczymy ci tego samego Skarbie, oby sie spelnilo szybciej niz sadzisz!

Co do decyzji PISu o zakonczeniu programu: nigdy nie sadzilam, ze to powiem, bo uwazam, ze nieplodnosc jest okropna choroba, ale dzis zycze aby corki lub wnuczki tych wspanialych ministrow zachorowaly kiedys na nieplodnosc i in vitro bylo dla nich jedyna szansa na rodzicielstwo!

Mimi86, elcia_aa, gosia81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Dziękuję kochane za życzenia :) mam nadzieje ze się spełnią (chociaż to jedno jedyne)
    Dołączam
    buziaki !!!

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuuuuuuje :)

zapominajka lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Lipa, aż wróciłam do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, bo zapomniałam Ci odpisać. O ile zakaz robienia kariotypów jako tako jestem w stanie zrozumieć, o tyle zakaz badania chromatyny absolutnie nie. Dosłownie dzisiaj czytałam na forum nasz-bocian o tym ProFertilu który zażywa teraz mój mąż i tam co któraś dziewczyna pisała, że ten suplement poprawił u nich wyniki fragmentacji DNA plemników. To samo pisze producent tego supla na swojej stronie. Czyli da się. Jak porównałam składy i ceny to doszłam do wniosku, że ten ProFertil to się nawet opłaca + jest wygodny, bo wszystko jest w jednej tabletce. Na Twoim miejscu zdecydowanie wysłałabym męża na badanie chromatyny i poważnie podeszła do suplementacji, zaszkodzić mu na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

Juz kupuje :-)

age.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, i jeszcze ja. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i SPEŁNIENIA TEGO NAJWAŻNIEJSZEGO MARZENIA.

Mimi86 lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które brały Puregon. Mam fiolke 600 j. Wzięłam narazie 4 dawki po 150 j. Czy w fiolce jest zawsze jakiś zapas? Czy Wam coś zostalo? Tak z moich obliczeń to nie powinno nic zostać.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    V. Ja chyba w tej kwestii tez jestem w goracej wodzie kapana. Przygode z ivf zaczelam niecaly miesiac po laparo po 1wszej wizycie u doktorka. Oczywiście komercyjnie bo z programem nie poszloby tak szybko z racji konca roku i braku srodkow. Mnie pogania dodatkowo rosnaca na nowo w zawrotnym tempie torbiel. W kazdym razie chcialam powiedziec ze Cie rozumiem i chyba bym brala byka za rogi na juz ;)
    beta wieczorem bedzie dzieki dziewczyny za kciuki ;)

Jak Betka?

zapominajka lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    No to jeśli nie uda mi się załapać na drugą procedurę to koniec z ivf.
    tak samo u mnie zbierac bede na komercyjne pare lat :(

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ