IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:tak samo u mnie zbierac bede na komercyjne pare lat
licze na to ze ureguluja kwestie dawstwa i bedzie mozna podejsc do ivf za darmo w zamian za komorki jajowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:40
-
Mimi86 wrote:
i życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń tych dużych i tych małych
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo teraz nic nie stoi na przeszkodzie by wybierac zagraniczne kliniki np czechy ... Tam przy ajmnien nie ma obostrzen co do zaplodnienia wiekszej ilosci komorek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:46
Mimbla, V., vella, ComeToMeBaby, Inska, Beata.D lubią tę wiadomość
-
aaaa!!!! 35,63 - 8dpt Oczywiście jedna beta to nic ale wydaje mi sie spoko jak na ten dzień ! no i coś drgnęło w końcu!!!
lipa, Karolina1111, mysza89, Reni, justa1234, kassik, V., Reni555, Konwalia, Agnieszka_A., renieczka, pragnaca dzidziusia, Asienka1184, Justi86, Kava, Bianka4, Anatolka, Fedra, Serducho, Antonelka, Eliz, Mimi86, ComeToMeBaby, sylvuś, opu, myszaaa, Tosia 1981, Anuszka, shooa, triss, sylwiaśta159, Inska, Tilka, Beata.D, freya, gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Ania1986 wrote:ja licze ze uda mi sie odkładac od stycznia 500 zł z meza wyplaty i 300-350 z mojej to w max rok powinnismy nazbierac na ivf z sukcesem w invimedzie(10 tys.), ale jak to bedzie?
licze na to ze ureguluja kwestie dawstwa i bedzie mozna podejsc do ivf za darmo w zamian za komorki jajowe...to dużo wam sie uda odkładac ...
lipca ja juz kolejnego kredytu nie dam rady dostać ...
najgorsze w tym wszystkim jest to ze zmarnowałam juz 2 szanse w invikcie a raczej oni to spierniczyli i nie robią nicmają wszystko w ****
juz tylko moge wierzyć w cud ...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Kalia wrote:Mam pytanie do dziewczyn które brały Puregon. Mam fiolke 600 j. Wzięłam narazie 4 dawki po 150 j. Czy w fiolce jest zawsze jakiś zapas? Czy Wam coś zostalo? Tak z moich obliczeń to nie powinno nic zostać.
Nie mialam Puregonu, ale z innych zawsze mi coś zostawało i ginka mówiła, że jest ok, bo po prostu więcej leją -
nick nieaktualnymysza89 wrote:juz oni zrobią tak ze za darmo nic nie bedzie:/ w tym pakiecie jeszcze koszty crio dochodzą jak czytałam ... tez myślimy o invimedzie ...
to dużo wam sie uda odkładac ...
lipca ja juz kolejnego kredytu nie dam rady dostać ...
najgorsze w tym wszystkim jest to ze zmarnowałam juz 2 szanse w invikcie a raczej oni to spierniczyli i nie robią nicmają wszystko w ****
juz tylko moge wierzyć w cud ...
-
Reni wrote:Nie mialam Puregonu, ale z innych zawsze mi coś zostawało i ginka mówiła, że jest ok, bo po prostu więcej leją
To prawda, też coś kojarzę że w opakowaniu jest 700 j.m a nie 600.Reni lubi tę wiadomość
-
Elcia wspaniale!!!! Gratulacje! Oby beta pięknie rosła
Opu, no dokładnie... jeśli ta procedura się nam nie powiedzie (tfu tfu) to serio poważnie rozważymy wycieczki do Czech. 200 km w jedną stronę to dużo, ale nie tragedia. Najgorzej będzie się dogadać, resztę da się przeskoczyć.Mimbla, opu lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
V. wrote:Elcia wspaniale!!!! Gratulacje! Oby beta pięknie rosła
Opu, no dokładnie... jeśli ta procedura się nam nie powiedzie (tfu tfu) to serio poważnie rozważymy wycieczki do Czech. 200 km w jedną stronę to dużo, ale nie tragedia. Najgorzej będzie się dogadać, resztę da się przeskoczyć.
Hyhy.
No, mój lekarz prowadzący też wie że rozważam taką opcję na przyszłość...Myślę że ta wizja - koniec rządowego, masowe emigracje do Czech - zmobilizuje polskie kliniki do obniżenia cen za komercyjne. Inaczej pomału pójdą z torbami...Nie ma siły żeby tyle ośrodków się utrzymało.
Jak dla mnie, gdy temat w Polsce się skończy, to nie byłaby żadna tragedia leczyć się w Czechach. Mają świetną, prawdziwą współpracę z Brytyjczykami, w klinikach czeskich mówi się w wielu językach. Jakoś damy radę.
Swoją drogą, teraz wyszło na jaw ile były warte deklaracje Ministra Zembali, że program in-vitro przedłuża do 2019 roku....ivf-ivf, ComeToMeBaby, shooa, Reni, V. lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:wiesz kochana to opcja optymistyczna z ta suma ale wiadomo ze po drodze moze cos wyskoczyc tym bardziej ze bedziemy sie diagnozowac dalej a co za tym idzie tez kasa..
choc wy macie juz gwarancje bo musza wam zrobic 1 procedure bo pidpisali umowe jak nie będą płacic kare ...oby tylko zrobili wszystko by sie udalo za 1 razem ...
Mimbla bo to minister z p o gwarantował wraz z kopacz w radiu zet przed wyborami ...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Kalia wrote:Mam pytanie do dziewczyn które brały Puregon. Mam fiolke 600 j. Wzięłam narazie 4 dawki po 150 j. Czy w fiolce jest zawsze jakiś zapas? Czy Wam coś zostalo? Tak z moich obliczeń to nie powinno nic zostać.
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:no niestety kasa.
choc wy macie juz gwarancje bo musza wam zrobic 1 procedure bo pidpisali umowe jak nie będą płacic kare ...oby tylko zrobili wszystko by sie udalo za 1 razem ...
Mimbla bo to minister z p o gwarantował wraz z kopacz w radiu zet przed wyborami ...
poprosiłam mailowo o kontakt telefoniczny z kierowniczka ,zobaczymy czy oddzwoni i co powie tym razem...