WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, opu. ....!!!!! Siostra ma rację. ! Kto uwierzy jak nie Ty ??? Trzymaj sie dzielnie !!!

Bianka4, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana jest :) Mysle ze przy takiej ilosci hormonow, karuzela emocji gwarantowana ...

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Ja brałam najpierw anty, potem dołączył genopeptyl, po odstawieniu anty miałam czekać na @ ale czuł czas brać genopeptyl. A od 1 grudnia do genoprptylu dołączyłam menopur. O w pnsm usg.
    No ja dzisiaj mam 5dc i zaczęłam brać anty jutro idę na wizytę dowiem się więcej.
    Dzięki za odzew:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:33

mysza89 lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu trzeba wierzyć w maluchy w brzuchu będzie dobrze :)
    jest ich 2 razem dzielnie walczą :)
    a ty sie trzymaj na tym emocjonalnym rolerkosterze z hormonów ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:38

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu Twoja siostra jest boska. Jej słowa ustawiają do pionu. Zwłaszcza ten środkowy palec od maluchów

Antonelka, elcia_aa lubią tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z tym co pisze siostra nie można juz spisywać je na straty jak jeszcze nie wiadomo nic

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • triss Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Elcia gratulacje! niech pieknie przyrasta ! :)

wczoraj na wizycie rozmawialiśmy nt kontynuacji programu z doktorem. Kliniki miały dostać 1.grudnia informacje z mz potwiedzające, że ostatnia transza zostanie przelana. Nie dostali tego potwierdzenia, wiec nie mogą rozpoczać jeszcze nowych procedur. Invicta planowała w grudniu wystartować z czescią procedur (antyki), tak żeby nie tracić czasu i w styczniu już rozpoczać właściwa stymulację. A póki co czekają, bo pewnosci nie ma nikt że kasa zostanie przelana.

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    :) <3 Triss. Nie dziękuję na wszelki wypadek, ale wiesz. Miło że trzymasz :)

Beata.D, zdaj też jakiś raport co u Ciebie..

Dziekuje Mimbla za zapytanie i milo mi ze mnie pamietasz ;)
    Jestem zwiazana z tym watkiem prawie od poczatku i tu sie czuje dobrze :). Nie udzielam sie bo nie mam co pisac :(
    3tyg temu mialam laparo z histero i wszystko drozne i czyste-i juz nie mam koncepcji co dalej,zabraklo mi pomyslow :(. Ale dalej za Ciebie i reszte dziewczyn trzymam mocno kciuki :)

Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    hej :)

Elcia gratulacje! niech pieknie przyrasta ! :)

wczoraj na wizycie rozmawialiśmy nt kontynuacji programu z doktorem. Kliniki miały dostać 1.grudnia informacje z mz potwiedzające, że ostatnia transza zostanie przelana. Nie dostali tego potwierdzenia, wiec nie mogą rozpoczać jeszcze nowych procedur. Invicta planowała w grudniu wystartować z czescią procedur (antyki), tak żeby nie tracić czasu i w styczniu już rozpoczać właściwa stymulację. A póki co czekają, bo pewnosci nie ma nikt że kasa zostanie przelana.

No to pięknie... Czekam niecierpliwie na moją wizytę 11.12., mam nadzieję że do tego czasu klinika już dostanie informację co i jak z ostatnią transzą = że lekarz będzie wiedział czy może nas kwalifikować czy nie :/

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny przepraszam że, tak się wbijam na wasz wątek ale, dziewczyny z innego wątku mnie tu skierowały twierdząc że, na pewno odpowiecie mi na pytanie :)
    Tak więc: odebrałam dziś leki z apteki lekarza mi przepisał puregon i cetroide
    powiedzcie mi proszę jak to jest z tym puregonem? Mam dwa opakowania czyli co mam rozumieć że, jedna taka ampułka wystarczy mi na kilka razy? Mam brać dawkę 125 :/
    wiem że, to głupie pytanie ale jestem zielona z tego i strasznie się stresuję :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Elcia gratulacje Kochana! Ale się cieszę! To teraz trzymamy kciuki za piękny przyrost! :)

Kalia, tak strasznie mi przykro z powodu dzieciątka Twojej kuzynki. Boże, nawet nie umiem sobie wyobrazić przez co przechodzicie, jej mąż, rodzice. Będę się modlić, że się szczęśliwie wybudziła <3

Neo, ja nie brałam anty w ogóle. Mój długi protokół zaczął się od zastrzyku Decapeptyl Depot w 21 dniu cyklu poprzedzającego in vitro. Tym sposobem lekarz przejął kontrolę nad moim cyklem i uśpił jajniki. Potem po trzech tygodniach rozpoczęłam branie Menopuru, który 8 dnia został zwiększony z 225j do 300j plus dostałam 1/2 Gonapeptylu. Cała stymulacja u mnie trwała od 13 do 29 października, czyli 17 dni.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny przepraszam że, tak się wbijam na wasz wątek ale, dziewczyny z innego wątku mnie tu skierowały twierdząc że, na pewno odpowiecie mi na pytanie :)
    Tak więc: odebrałam dziś leki z apteki lekarza mi przepisał puregon i cetroide
    powiedzcie mi proszę jak to jest z tym puregonem? Mam dwa opakowania czyli co mam rozumieć że, jedna taka ampułka wystarczy mi na kilka razy? Mam brać dawkę 125 :/
    wiem że, to głupie pytanie ale jestem zielona z tego i strasznie się stresuję :)

Tak, jak masz puregon np 600, to jest w nim 600j, więc jedna ampułka starczy na kilka razy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. mi się zdaje ze tą ostatnią transze przeleją. Pis boi się opinii publicznej, zauważcie ze starają się nie działać wbrew niej. Niech Ci lekarz tylko okresli kiedy bedziecie mogli zacząć.

V., Anuszka lubią tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, powiedzcie mi po jakim czasie od punkcji, zadzwonili do Was z wiadomością ile sie zapłodniło itd?

Ja miałam w poniedziałek punkcję i jak do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił. Nie wiem czy ma sie martwić juz....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, jak masz puregon np 600, to jest w nim 600j, więc jedna ampułka starczy na kilka razy.
    Dzięki Ci śliczne :) mam puregon 600 :) powiedz mi proszę tą ampułkę jak już sobie wstrzyknę odpowiednią dawkę to wyciągam z pena czy zostawiam na kolejne razy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 10:29

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Dziewczyny kochane, powiedzcie mi po jakim czasie od punkcji, zadzwonili do Was z wiadomością ile sie zapłodniło itd?

Ja miałam w poniedziałek punkcję i jak do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił. Nie wiem czy ma sie martwić juz....

Iva ja myslalam, ze bede do mnie dzwonic i informować ale okazalo sie, ze nie maja takiego standardu i w zasadzie telefon wymusilam wiec nie martw sie. Na kiedy masz umowiony transfer?

elcia_aa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Dzięki Ci śliczne :) mam puregon 600 :) powiedz mi proszę tą ampułkę jak już sobie wstrzyknę odpowiednią dawkę to wyciągam z pena czy zostawiam na kolejne razy?

Nie miałam tego leku. Nie wiem jak jest skonstruowany pen :-) Mimi, Ty teraz masz puregon, no nie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:

IVA kochana ja mialam sama dzwonic na drugi dzien po punkcji, wtedy dostalam info ile sie zaplodnilo, ile bylo dojrzalych.

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się dzisiaj dowiedziałam raczej pieniądzy na nowych pacjentów nie będzie, dlatego decydujemy się podejść komercyjnie, podobno ostatnia transza przynajmniej w invicta pójdzie na pacjentów którzy już są w programie czekają na 2 i 3 podejście.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Iva ja myslalam, ze bede do mnie dzwonic i informować ale okazalo sie, ze nie maja takiego standardu i w zasadzie telefon wymusilam wiec nie martw sie. Na kiedy masz umowiony transfer?

Jeszcze nie mam umówionego transferu.

Mam zaznaczone w karcie, że w trzeciej dobie to powinno być jutro.

Chyba jak nie zadzwonią to musze chyba zadzwonić,bo sie martwie...

‹‹ 2460 2461 2462 2463 2464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ