IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktoś pytał o ampułki Puregonu. Szprycowałam się nim dwukrotnie, to się wypowiem
:
Po zastrzyku, ampułeczki z pena nie wyjmuje się... zdejmuje się tylko igłę.
Pena (z ampułką napoczętą), można w tym ładnym piórniczku trzymać w lodówce.
Mam nadzieję że przejrzyście napisałam, a do pena powinna być dołączona instrukcja w formie takiej podłużnej książeczki. Tam są rysuneczki i wszystko widać.
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Ktoś pytał o ampułki Puregonu. Szprycowałam się nim dwukrotnie, to się wypowiem
:
Po zastrzyku, ampułeczki z pena nie wyjmuje się... zdejmuje się tylko igłę.
Pena (z ampułką napoczętą), można w tym ładnym piórniczku trzymać w lodówce.
Mam nadzieję że przejrzyście napisałam, a do pena powinna być dołączona instrukcja w formie takiej podłużnej książeczki. Tam są rysuneczki i wszystko widać.to ja pytałam. Czytałam instrukcję ale wolałam się upewnić i zapytać kogoś doświadczonego
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Hej tak ja mam menopur i puregon, będę go trzymała w. Lodówce w penie tak jak mimbla napisała.
Ja właśnie siedzę na jednym oku w klinice juz 2 h wizyta o 15:20
Musialam wcześniej przyjechać na pobranie krwi bo okazało się ze u mnie w diagnostyce estradiol wysyłają i wynik jest na drugi dzień, ale miałam nerwy wrrr uwielbiam nocki i załatwianie jakiś spraw w dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:50
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Opu Twoja siostra jest Miszczu
A z objawow to hmm czulam takie pulsowanio-pikanie kilka razy tak gdzies od czw. Dzisiaj boli mnie jajnik z torbiela ;/ tzn mam nadzieje ze to on. Zastanawiam się nad ta nospa co dziewczyny pisaly tak antyskurczowo. Zobacze wieczorem.I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:Dzwoniłam do nich i jesli jest juz sie zakwalifikowanym to tylko zmiana realizatora kolejki listy nie ma itd ...
Opu 100 km więcej ja bede miec ok 600 km ... No mąz bedzie bral urlop bezpłatny na te 1 dniowe wizyty a ja zwolnienie z uczelni wyjścia nie mamy ....choc moze zdarzy sie cud grudniwy i moja blastka spisana na marne zrobi mi prezent ...ehem ....tak ...marzenie
Aaaaa .... Jaka klinike masz na mysli ?
Jestem ciekawa jak kliniki podchodza do takich pacjentow z daleka ... Ulatwiaja wizyty? Moze mozna robic usg u gina na miejscu itd -
Właśnie dzwonił do mnie embrolog, zapłodniły się wszystkie komórki<szok>
Jutro o 16 mam transfer.Nie wierzę....że to już.
Trzymajcie kciuki dziewczyny.
Inska, elcia_aa, kassik, Mimbla, opu, Justi86, Fedra, Kava, Bianka4, V., Mimi86, ComeToMeBaby, justa1234, Gosiacu, Beata.D, Konwalia, Antonelka, Tosia 1981, gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
IVA wrote:Właśnie dzwonił do mnie embrolog, zapłodniły się wszystkie komórki<szok>
Ha! Jak cudownie! Gratulacje IVA! Już już Kochana, od jutra ciążaIVA, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMialam telefon z kliniki: z naszych osmiu kruszynek pieknie podzielilo sie az 7
Jestesmy przeszczesliwi! Oby tylko ktorys z tych maluszkow chcial ze mna pozostac i sie ladnie rozwijac w mamusi... Jutro transfer:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 15:47
kassik, Inska, IVA, lipa, Mimbla, opu, Fedra, Kava, Bianka4, V., Mimi86, Reni555, ComeToMeBaby, SzewskaPasja, justa1234, Beata.D, Konwalia, Antonelka, Tosia 1981, gosia81, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czekające na transfer trzymam kciuki!
A u mnie chyba nie tym razem ...tsh juz 4 a endok dopiero w pndz. A dawkę juz miałam zwiększoną od dnia stymulacji na 75mg co drugi dzień....nie pomogło najwyraźniej...Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
nick nieaktualnyIVA wrote:Właśnie dzwonił do mnie embrolog, zapłodniły się wszystkie komórki<szok>
Oj tak zgadzam się z Inską - jutro będziesz w ciąży !
Justi Ty tezWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:14
Justi86, Inska, Bianka4, Reni555 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIVA wrote:"3" to szczęsliwa liczba, a jutro 03.12.2015r;)
Trzymam kciuki również za inne dziewczyny, za jutrzejsze transfery;)
Oj to tego sie trzymam skoro 3 szczesliwa to moje zarodeczki powinny kończyc juz się implantować w ścianki)
Justi86, Inska, Reni555 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Dzięęęęki piękne
to ja pytałam. Czytałam instrukcję ale wolałam się upewnić i zapytać kogoś doświadczonego
Znajdziesz na Youtube filmiki pokazowe, np. o taki:
https://www.youtube.com/watch?v=dLE5ra84u4Y
od 1:11 zaczyna się o ładowaniu pena i przechowywaniu w lodówce
powodzeniatriss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIVA wrote:Właśnie dzwonił do mnie embrolog, zapłodniły się wszystkie komórki<szok>
Trzymajcie kciuki dziewczyny.Inska, ewlinaaa85, Reni555 lubią tę wiadomość
-
Mamy wiec transfer tego samego dnia:) Ja mam o 12:45:) Trzymam kciuki za Ciebie!
Bedziesz miala podawany jeden zarodek czy dwa?
Ja tak sobie mysle, skoro my mamy 7 zarodkow, co sie dzieje z reszta, skoro maja podac mi jeden, a maks 5 moga zamrozic? Wczesniej o tym nie myslalam, bo nie wierzylam, ze bedziemy miec tak dobry wynik....IVA lubi tę wiadomość
-
Justi86 wrote:Mamy wiec transfer tego samego dnia:) Ja mam o 12:45:) Trzymam kciuki za Ciebie!
Bedziesz miala podawany jeden zarodek czy dwa?
Ja tak sobie mysle, skoro my mamy 7 zarodkow, co sie dzieje z reszta, skoro maja podac mi jeden, a maks 5 moga zamrozic? Wczesniej o tym nie myslalam, bo nie wierzylam, ze bedziemy miec tak dobry wynik....
Ja również trzymam kciuki za Ciebie;*
Ja będe miała podawany jeden zarodek.
Tylko tak myśle,jak to jest...<myśli> jeden zarodek a np 4 komórki się zapłodniły.Nie rozumiem tak tego do końca... -
nick nieaktualny