WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam właśnie z wizyty, mamy 10 pęcherzyków. Rosną sobie pomału. W piątek kolejne podglądanie.
    Co do Puregonu to Pani w aptece powiedziała, że do trzech miesięcy od zakupu nie trzeba przechowywać w lodówce. I ja tak robię.
    Za jutrzejsze transferowiczki trzymam mocno kciuki, niech bobasy się zagnieżdżaja przed Świętami.

Justi86, Bianka4, V., Antonelka lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    IVA jaka klinika ?

GAMETA - Rzgów

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Dziewczyny aby trenswery było udane. Trzymamy kciuki :)

Justi86, vella, Bianka4 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Czytam wiadomosci w internecie i nie dowierzam własnym oczom.
    Czy to realne ze PiS nie przedłuży z programu rządowego ?
    Przeciez to jest nieludzkie.
    Chyba terzeba zacząć juz teraz cos działać w tej sprawie. Jakaś prośba do prezydenta ? Petycja ? Strajki ? Podpalenie sejmu ? Cokolwiek oby przyniosło skutek.

Niedość ze mamy w swoim zyciu tyle stresu nieprzyjemnych sytuacji to jeszcze te mordy z telewizji beda nas stresować !?
    Jestem w szoku z tym czarnogrodem wokół nas.

Nina86 lubi tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu jak Twoje samopoczucie??:-)

Nina86 lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Nina86 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ja też jestem w szoku, chcemy się zgłosić jeszcze w tym roku zeby w przyszłym przystąpić do programu...eh

• vella Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina86 wrote:
    cześć ja też jestem w szoku, chcemy się zgłosić jeszcze w tym roku zeby w przyszłym przystąpić do programu...eh
    Trzymam kciuki za Ciebie i inne dziewczyny by udało się wam jeszcze na koniec skorzystać z programu.

Nina86 lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina my z dziewczynami w innym temacie juz o tym pisałysmy: Minister zdrowia Konstanty Radziwiłł ogłosił wczoraj, na posiedzeniu sejmowej komisji zdrowia, wstrzymanie programu refundacji in vitro. Program skończy się w czerwcu 2016 pomimo tego, iż obecnie ponad 17 tysięcy par jest w procesie leczenia i trudno oczekiwać, iż taka masa ludzi w ciągu siedmiu miesięcy zdąży wykorzystać trzy przysługujące im podejścia in vitro. Szczególnie iż potrzeby chorych były tak duże, że w większości klinik już nie ma pieniędzy, bo przyjęto większą od zakładanej liczbę pacjentów.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,95892,19279556,stowarzyszenie-nasz-bocian-o-wstrzymaniu-refundacji-in-vitro.html#ixzz3tANAJKdJ

Brak mi słow :/

• Nina86 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie czy zdążymy załapać się na refundację?, bo zakwalifikujemy się na pewno, jak wygląda czas oczekiwania?

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina86 wrote:
    pytanie czy zdążymy załapać się na refundację?, bo zakwalifikujemy się na pewno, jak wygląda czas oczekiwania?
    Moim zdaniem nie zdążycie, pieniądze, które będą większość klinik przeznaczy na kontynuację dla par, które są po pierwszym lub drugim nie udanym podjeściu. Ja na ten moment mam nadzieje załapać się na refundację leków, w styczniu wchodzą nowe listy refundacyjne wyjreślenie z nich leków do stymulacji to żaden problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:18

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • triss Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina86 zadzwon do kliniki i zapytaj. Kazda klinika ma swoj budzet, liste oczekujacych i od tego zalezy czy jest szansa na kwalifikacje i start procedury.

V., Neo84, Mimbla lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za sugestie odnośnie Artvimedu dziewczyny, ale ja już nie chcę kombinować. Postanowiliśmy teraz leczyć się w Macierzyństwie, już sobie przetłumaczyłam że są pewne plusy czekania do marca, więc już nie zmieniam decyzji co do wyboru kliniki. Poza tym tak jak już kiedyś pisałam, mój mąż ma złe skojarzenia z Artvimedem po tym jak był tam na badaniu - najbardziej przeszkadzał mu brak intymności, mówi że z pokoju w którym oddawał nasienie wyszedł na wprost poczekalni i miał poczucie, że wszyscy wiedzą co tam robił, od tej pory ma uraz ;)

Kciuki za jutrzejsze transfery!!! &&& :D

Nina, do której kliniki chodzicie?

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Opu jak Twoje samopoczucie??:-)

Dziekuje, ze pytasz :) od jakichs dwoch dni mam delikatna zgage po niektorych potrawach a w twj chwili po herbacie z cukrem albo sobie wmawiam ... A od popoludnia mam bole miesiaczkowe. Boje sie, ze nie zdaze zrobic bety, ze szybciej dostane okres poprostu ...

Chcoiaz z drugiej strony biore dupka wiec okres nie powinien wystapic przed odstawieniem lekow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:46

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA, justi trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze transfery. Musi się udać:)

Ja mam w sobotę o 09:00 punkcję. mam 3 pęcherzyki po 16 mm i dwa po 8 mm (także z tych chyba nic nie będzie). Walczymy o każdą komóreczkę także trzymajcie kciuki:)

Dziewczyny kiedy kolejne Bety i szczęśliwe wiadomości?

Ja też nie mogę się pogodzić z tym, że IVF nie będzie refundowane. Ja i tak i tak podchodzę komercyjnie ale być może kiedyś bym skorzystała. Poza tym osoby, które nie stać na opłacenie komercji też powinny mieć prawo do posiadania potomstwa i do możliwości walki do samego końca. Z końcem programu zostaną im odebrane prawa. Uważam, że to jest ograniczenie wolności bo każdy powinien byc równo traktowany. Ehhh ta nasza Polska.

V., Reni555, Justi86, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Adrenalina my z dziewczynami w innym temacie juz o tym pisałysmy: Minister zdrowia Konstanty Radziwiłł ogłosił wczoraj, na posiedzeniu sejmowej komisji zdrowia, wstrzymanie programu refundacji in vitro. Program skończy się w czerwcu 2016 pomimo tego, iż obecnie ponad 17 tysięcy par jest w procesie leczenia i trudno oczekiwać, iż taka masa ludzi w ciągu siedmiu miesięcy zdąży wykorzystać trzy przysługujące im podejścia in vitro. Szczególnie iż potrzeby chorych były tak duże, że w większości klinik już nie ma pieniędzy, bo przyjęto większą od zakładanej liczbę pacjentów.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,95892,19279556,stowarzyszenie-nasz-bocian-o-wstrzymaniu-refundacji-in-vitro.html#ixzz3tANAJKdJ

Brak mi słow :/

Chce mi się płakać z bezsilności...

age.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ja bede miec mniej więcej 100 km więcej no ale bede musiała dac rade ...
    jak sytuacja u Ciebie ??
    U mnie? Dziękuję, że pytasz. Byliśmy na razie tylko raz. Kwalifikacja od razu po przejrzeniu historii choroby i badań, które robiliśmy na kwalifikację - HIV, chlamydia, AMH,FSH itd.
    Krótki protokół z antagonistą. Dostałam menopur 1200, 225/dziennie, potem cetrotide 1ampułka dziennie. Ponieważ byłam na wizycie jeszcze przed ovu i mamy tak daleko lekarz wypisał badania do uzupełnienia (cytologia, toxo, różyczka, chlamydia z szyjki metodą pcr - zmora wszystkich wykonujących to badanie) i kazał iść na usg do gina u siebie w mieście ( żeby tyle nie jechać na usg, który każdy gin zrobi), żeby sprawdzić czy nie ma torbieli przed rozpoczęciem stymulacji. W dniu @ zadzwonić i umówić się na monit w 6dc, a w międzyczasie od 2dc dziabanie zastrzykami. Na razie wiemy tyle :-)

Jestem na etapie czekania na @ i wyniki bakteriologiczne. Miałam zrobić też biocenozę pochwy i wyszła słabo, IV. Kontakt z kliniką, napisał, żeby poprosić gina od usg o konkretne leki. Dostałam, kupiłam, używam. We własnym zakres zrobiliśmy też w związku z tym badanie nasienia, posiew konkretnie. I czekamy na wyniki aby było wiadomo czy czasem jego nie trzeba leczyć i czy to leczenie nie skomplikuje nam planów zastrzykowych. Wg terminu @ powinnam dostać w piątek wieczorem, to będzie dzień 0, sobota dzień 1, od niedzieli zastrzyki. A wyniki możemy mieć dopiero we wtorek. Zależy mi więc aby @ nie dostać gdzieś do niedzieli / poniedziałku. Zobaczymy czy ten plan się uda.

Włączyłam tryb: stand by ;-)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    500 km !?? Jak to mozliwe ? Za kazdym raem dzien urlopu?
    Ja jestem na swoim, a mąż tak, ale on ma dodatkowe dni urlopu w pracy więc te parę dni damy radę.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby... No rozumiem Cię...ja tez na etapie kłucia, w pn usg. A co dalej zaplsnuje lekarz zobaczymy....

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Ojen chcialamzacygowC cometomebaby :) mysza 100 km da sie :)
    Dobra, nie męczcie się z ComeToMeBaby ;-) Kometa na mnie mówią.

ewlinaaa85, triss, Reni555, shooa, Mimbla, Fedra, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Aaaaa .... Jaka klinike masz na mysli ?
    Jestem ciekawa jak kliniki podchodza do takich pacjentow z daleka ... Ulatwiaja wizyty? Moze mozna robic usg u gina na miejscu itd
    No ale nie monit. Masz lekarza prowadzącego. Nie chodzisz do byle jakiego gina gdziekolwiek tylko do konkretnego, prowadzącego cię specjalisty od leczenia niepłodności, który ma swoje zaplecze w klinice tam na miejscu.

c5e015d88e.png
‹‹ 2463 2464 2465 2466 2467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ