WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Sylwii? Sylwia napisz jak się czujesz???

mysza89, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla bede o Tobie bardzo cieplo myslala, zeby blastunia zostala u mamy :)
    Mimi bardzo sie ciesze, ze to juz :) najgorsze bylo czekanie, teraz to juz bedzie ci lecialo od wizyty do wizyty :)
    Lipa masz racje, kazda z nas zostanie mamą i zaden czlowiek nam w tym nie przeszkodzi :) przykro mi tylko, ze taka decyzja zapadla... ja sie tego spodziewalam, ze to przedluzenie programu o kolejne 3 lata to tylko niepotrzebne dawanie nadziei i granie na naszych i tak zszarpanych nerwach, ale i tak taka wiadomosc bardzo irytuje...

Neo84, milo mi, ze pytasz. Ja nie odzywam sie tutaj, bo wiele z was szykuje sie do bycia mamusią i tym trzeba sie cieszyc :) a nie pisac o przykrych sprawach, wystarczajaco pisuary popsuly wam krwi.
    Powiem tylko, ze dzis ok 11 mam wizyte i moze sie cos wiecej dowiem, co ze mna.

Neo84, Inska lubią tę wiadomość

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mimbla bede o Tobie bardzo cieplo myslala, zeby blastunia zostala u mamy :)
    Mimi bardzo sie ciesze, ze to juz :) najgorsze bylo czekanie, teraz to juz bedzie ci lecialo od wizyty do wizyty :)
    Lipa masz racje, kazda z nas zostanie mamą i zaden czlowiek nam w tym nie przeszkodzi :) przykro mi tylko, ze taka decyzja zapadla... ja sie tego spodziewalam, ze to przedluzenie programu o kolejne 3 lata to tylko niepotrzebne dawanie nadziei i granie na naszych i tak zszarpanych nerwach, ale i tak taka wiadomosc bardzo irytuje...

Neo84, milo mi, ze pytasz. Ja nie odzywam sie tutaj, bo wiele z was szykuje sie do bycia mamusią i tym trzeba sie cieszyc :) a nie pisac o przykrych sprawach, wystarczajaco pisuary popsuly wam krwi.
    Powiem tylko, ze dzis ok 11 mam wizyte i moze sie cos wiecej dowiem, co ze mna.
    Daj znać po trzymam kciuki! Ja dzisiaj o 20 mam wizytę dowiem się co i jak ze mną, plan działania na najbliższe miesiące:)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby komuś zabrakło to mi zostało 300 ml gonalu w penie, trzymam w lodówce, ważność do 2017r. mi już się chyba nie przyda tfu tfu.

0ea12714dc.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veronica, pewnie, że Ci się nie przyda. Widzę, że robiłaś drugą betę. Gratuluję, bardzo ładny przyrost. Będzie dobrze. Za niecałe dziewięć miesięcy przytulisz maluszka. Zostały Ci jakieś mrozaczki?

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie zostały mi miałam 1 ostatni i bingo, ale zamroziłam 8 komórek samych więc będę wracać po drugiego malucha, teraz trochę żałuję ale co tam nie będę musiała może przechodzić stymulacji

Inska, gosia81 lubią tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    jakby komuś zabrakło to mi zostało 300 ml gonalu w penie, trzymam w lodówce, ważność do 2017r. mi już się chyba nie przyda tfu tfu.

Zastrzyki po 28dniach od otwarcia są do wyrzucenia. Data ważności dotyczy zamkniętego produktu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy można u mnie w klinice zamrozić komórki. Ja nie chcę mieć mrozaków więc mogliby odmrazac po jednej, zapladniac i podawać. Ile płaciłaś za mrożenie? Podchodzilas komercyjnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:41

6dc6f14bbc.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Ciekawe czy można u mnie w klinice zamrozić komórki. Ja nie chcę mieć mrozaków więc mogliby odmrazac po jednej, zapladniac i podawać. Ile płaciłaś za mrożenie?

Za każdą komórkę do zapłodnienia płacisz gruba kasę. Nie liczy się dla klinik ile zapladniaja. Jest to liczone jako procedura zapłodnienia. Czyli w tysiącach się liczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:43

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zastrzyki po 28dniach od otwarcia są do wyrzucenia. Data ważności dotyczy zamkniętego produktu.

to dobrze że mi powiedziałaś bo mi szkoda wyrzucić było, więc leci do śmietnika

za mrożenie zapłaciłam 1300 zł na rok (liczy się chyba że każde 3-4 to 300 - 400zł) dalsze lata to chyba 400 zł za rok, ale mrożone komórki to chyba gorsza jakość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:48

0ea12714dc.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w rządówce to nie przejdzie? A już myślałam, że można coś pokrecic. Stoję teraz przed trudną decyzją. Nie wiem ile zapłodnić komórek, żeby było jak najmniejsze prawdopodobieństwo, że zostanie nam jakiś mrozak. Chyba zwariuje zaraz.

6dc6f14bbc.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Czyli w rządówce to nie przejdzie? A już myślałam, że można coś pokrecic. Stoję teraz przed trudną decyzją. Nie wiem ile zapłodnić komórek, żeby było jak najmniejsze prawdopodobieństwo, że zostanie nam jakiś mrozak. Chyba zwariuje zaraz.

W rządówce zapladniac po 1 komórce? Możesz zapomnieć. Na pewno nie przejdzie.

Mrożaki to jest hmm... Cud, komfort a nie problem. Uwierz. Ja po 3 procedurach nie mam żadnego. Piggy miała chyba 12, dziesięć wykorzystała i ciąży nadal nie ma... Poza tym nie będziesz płacić za pierwsze mrożenie, bo za to płaci MZ, a będziesz za przechowywanie na kolejne lata, więc jest to zaledwie kilkaset zł rocznie (Veronica powyżej np napisała o 400zł).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:59

ComeToMeBaby, lipa, Kava, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kilkaset rocznie przez 20 lat to jest bardzo dużo. Nie mam na to kasy. Program jest do czerwca tylko, do tego czasu nie będę tylko płacić. Już mi brakuje do ostatniego, jak to się mówi. Ja z tych mniej zamożnych.

6dc6f14bbc.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Te kilkaset rocznie przez 20 lat to jest bardzo dużo. Nie mam na to kasy. Program jest do czerwca tylko, do tego czasu nie będę tylko płacić. Już mi brakuje do ostatniego, jak to się mówi. Ja z tych mniej zamożnych.

Czyli chcesz podejść do 1 transferu skoro nie chcesz mieć mrozaków? Bo wiesz, że jak mrożak będzie a ciąży nie będzie z pierwszego transferu to później, od lipca opłacasz sama transfer? Czyli około 1000zł.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 22 komórki pobrane, 14 z nich nadawało się do zapłodnienia, 6 zarodków zostało przeznaczonych do procedury rządowej, 8 zamroziłam za 1300 zł, w I transferze wykorzystałam 1 bo bałam się ciąży mnogiej; nie udało się, a z pozostałych 5 zarodków zachował się tylko 1 do następnego transferu, który ze mną został.
    Kalia uwierz mi że większy problem jest brak zarodków niż ich nadmiar. Gdyby mi się nie udało teraz to cała stymulacja od nowa (czytaj zakup leków i faszerowanie chemią). Więc zapładniaj wszystkie a potem się będziesz martwiła mrozakami jak Ci zostaną.

0ea12714dc.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Trzymam kciuki za najbliższe transfery/testy 
    Ja dziś odebrałam ponowione wyniki.
    Ostatnie robiłam 2 października.
    Witamina D 25,40 ng/ml
    Homocysteina 11,20 µmol/l
    Dziś odebrałam wyniki robione 2 grudnia.
    Witamina D 33,8 ng/ml
    Homocysteina 6,08 µmol/l

Wychodzi na to, że poziom witaminy D jest w normie choć nadal nie jest za wysoki (wg labu poziom wystarczający jest od 30 do 100). Przez ostatnie 2 miesiące brałam Vigantoletten 1000 2 razy dziennie.
    A jak zinterpretować wynik homocysteiny? Łykałam przez ostatnie 2 miesiące ½ 5mg kwasu foliowego dziennie.

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia jak to przez 20 lat ? co Ty chcesz robić z zarodkami po 20 latach. Mi się wydaje że jak masz zamiar mieć więcej dzieci to wracasz za rok dwa jak nie masz zamiaru to po prostu oddajesz czy niestety niszczysz zależy od poglądów. Chyba że nowa ustawa już narzuca postępowanie bo ja nie jestem na bieżąco w temacie.

0ea12714dc.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    Kalia jak to przez 20 lat ? co Ty chcesz robić z zarodkami po 20 latach. Mi się wydaje że jak masz zamiar mieć więcej dzieci to wracasz za rok dwa jak nie masz zamiaru to po prostu oddajesz czy niestety niszczysz zależy od poglądów. Chyba że nowa ustawa już narzuca postępowanie bo ja nie jestem na bieżąco w temacie.

W PL nie ma możliwości niszczenia zarodków. Można wykorzystać lub oddać do adopcji prenatalnej. Po 20 latach z automatu są oddawane do adopcji.

Mimbla lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to zrobić. Jak się teraz nie uda to mam jeszcze dwa podejścia. Takie to cholernie ciężkie dla mnie, że nie wiem jak to ogarnąć. Nie oddam zarodków do adopcji bo z tyłu głowy cały czas będę miała myśl, że ktoś wychowuje nasze dziecko. A tego nie przeżyję. Nerwy by mnie zeżarły.

6dc6f14bbc.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Nie wiem jak to zrobić. Jak się teraz nie uda to mam jeszcze dwa podejścia. Takie to cholernie ciężkie dla mnie, że nie wiem jak to ogarnąć. Nie oddam zarodków do adopcji bo z tyłu głowy cały czas będę miała myśl, że ktoś wychowuje nasze dziecko. A tego nie przeżyję. Nerwy by mnie zeżarły.
    Biorąc pod uwagę, że po stymulacji organizm musi mieć min 3 mce przerwy do kolejnej nie wyrobisz się z drugim i trzecim podjęciem w rządówce.

triss lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ