IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
IVA wrote:Właśnie dzwonił do mnie embrolog, zapłodniły się wszystkie komórki<szok>
Jutro o 16 mam transfer.Nie wierzę....że to już.
Trzymajcie kciuki dziewczyny.Reni555, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Justi86 wrote:Mialam telefon z kliniki: z naszych osmiu kruszynek pieknie podzielilo sie az 7
Jestesmy przeszczesliwi! Oby tylko ktorys z tych maluszkow chcial ze mna pozostac i sie ladnie rozwijac w mamusi... Jutro transfer:)rodzynka66, Justi86, Reni555, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz po wizycie, pobrali Mi krew, zrobili usg, wszystko jest ok wiec od jutra wchodzi menopur i puregon póki co na 6 dni i znów wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:34
opu, triss, Reni555, STORK, lipa, ComeToMeBaby, Mimbla, Tosia 1981, Fedra, Asiula86 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Neo84 wrote:Moim zdaniem nie zdążycie, pieniądze, które będą większość klinik przeznaczy na kontynuację dla par, które są po pierwszym lub drugim nie udanym podjeściu. Ja na ten moment mam nadzieje załapać się na refundację leków, w styczniu wchodzą nowe listy refundacyjne wyjreślenie z nich leków do stymulacji to żaden problem.
Neo a nowa lista leków refundowanych nie obowiązuje od 1 listopada ?? Bo ja już cieszyłam się że chociaż tyle nam zostawiliJak to jest ktoś wie ?
http://www.mz.gov.pl/leki/refundacja/komunikaty-dotyczace-listy-lekow-refundowanych/nowa-lista-lekow-refundowanych-na-dzien-1-listopada -
Listy zmieniają się co 2 miesiące, więc nowe były 1 listopada, kolejne są od 1 stycznia. Wszystko może się zmienić jak nie od stycznia to kolejne będą od 1 marca, kiedyś jakieś 4 lata temu wprowadzono rozporządzenie, które wprowadziło publikacje leków refundowanych co 2 mce. Przed rozporządzeniem faktycznie było tak, że listy zmieniane były z nieokreśloną częstotliwością. Przepraszam za czarnowidztwo, ale obecnie wydaje mi się, że i tego Nam nie zostawią, w najlepszym wypadku leki znikną z list wraz z końcem programu rządowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:06
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Anuszka wrote:Neo84 nie wiedziałam myślałam że to raz na rok
no to jestem w pełnej d%@^%e
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Anuszka wrote:Neo84 nie wiedziałam myślałam że to raz na rok
no to jestem w pełnej d%@^%e
-
Anuszka wrote:No trudno jakoś musimy wsiąść to na klatę dziewczyny! Nie wolno się poddawać!
Anuszka, vella lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
-
Ja po wizycie już wiem dlaczego nie kwalifikują i nie będzie kasy dla nowych par. Koordynatorka powiedziała, że wysyła maile i listy do osób aby przyszły na kolejne podejście. No cyrki, klinika się prosi ludzi, żeby dokończyli program. Jak te pary nie są chętne i trzeba je poganiać, to znajdzie się ktoś inny kto skorzysta. I tak kasa jest zamrożona bo czeka na tych zakwalifikowanych. Gdyby wszyscy podchodzili do procedur o czasie było by wiadomo kto zaciążył, za którym razem i czy coś kasy zostanie dla innych. A teraz, jak ogłoszono koniec refundacji, to się telefony urywają. Czasami ludzie są niepoważni.
-
Mimbla wrote:Beata.D., fajnie że jesteś i dobry wynik histero, kojarzę że miałaś podchodzić komercyjnie, napisz proszę na jakim jesteś etapie? Jakie dalsze plany?
Jak wolisz nie pisać na wątku to może zaproszę Cię na priv, tak będzie nam obu wygodniej
Dziekuje i zaakceptowalam
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPociągnę wątek moich badań bo może ktoś będzie w podobnej sytuacji.
Powtórzyłam chlamydię w antygenie IgM po tym jak wyszedł mi wynik niejednoznaczny. I wyszedł po 5 dniach dokładnie na tym samym poziomie, więc widocznie taki mój 'urok'. Z kliniki nie doczekałam się telefonu od lekarza co robić, ale dzięki Waszym radom powtórzyłam i teraz jestem spokojna przed wtorkowym crio, wiem, że nie odwołają go z powodu badań infekcyjnych.
Karolina1111, mysza89, lipa, Anuszka, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny!!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie transferujące!! Kurde ten PiS strasznie miesza, czyli, ze co? ze leki tez nie beda refundowane? Nam na ostatniej wizycie lekarz powiedzial, ze zalapiemy sie na refundacje lekow... wiec??
Jutro mamy wizyte, odbieramy wyniki, jestem cała w nerwach, prosze Was o kciuki... i sama mocno je zaciskam, za Was wszystkie!!
Anuszka? a Ty kiedy masz wizyte? kiedy ruszasz?Inska lubi tę wiadomość
-
Co tam pis, ja i tak zostane mama! Popijam grzane wino z pomarancza, wiec i swiat sie jakos bardziej znosny zrobil
Kava, justa1234, Mimbla, Mimi86, elcia_aa, Anuszka, Justi86, sylwiaśta159, Inska, triss, Fedra, gosia81, arlenka, Asiula86, V. lubią tę wiadomość
-
Marcia89 wrote:Witam dziewczyny!!
Trzymam mocno kciuki za wszystkie transferujące!! Kurde ten PiS strasznie miesza, czyli, ze co? ze leki tez nie beda refundowane? Nam na ostatniej wizycie lekarz powiedzial, ze zalapiemy sie na refundacje lekow... wiec??
Jutro mamy wizyte, odbieramy wyniki, jestem cała w nerwach, prosze Was o kciuki... i sama mocno je zaciskam, za Was wszystkie!!
Anuszka? a Ty kiedy masz wizyte? kiedy ruszasz?
Co do lekow na razie nic nie wiadomo. Przynajmniej do stycznia sa refundowane -
lipa wrote:Co tam pis, ja i tak zostane mama! Popijam grzane wino z pomarancza, wiec i swiat sie jakos bardziej znosny zrobil
No pewnie że zostaniesz, wszystkie będziemy. Smacznego i pij na zdrowie
!
Ja jutro ogarniam jedną ważną rzecz w pracy,wieczorem wbijam Ovitrelle, od piątku aplikuję w siebie progesteron... W niedzielę zakupuję zapasy Ureogestanu w Czechach i .....we wtorek zabieram naszą ostatnią blastocystę.
To moze przez weekend jeszcze też spróbuję troszku jakiegoś wina czy coś.
Symbolicznie!
"Na przyrost endometrium".
Dobranoc!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e2ba1ccd63.jpg
Mimi86, Anuszka, justa1234, shooa, Kava, Justi86, Beata.D, Inska, triss, BISCA, ComeToMeBaby, Fedra, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Marcia89 wrote:Witam dziewczyny!!
Anuszka? a Ty kiedy masz wizyte? kiedy ruszasz?
Ja na razie czekam aż mnie zalejeDzisiaj powinnam dostąpić tego zaszczytu
No ja sobie zaplanowałam wizytę 14 grudnia a transfer 18-19... Niby blisko a jednak tak daleko...
shooa lubi tę wiadomość