WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Z tego co się dzisiaj dowiedziałam raczej pieniądzy na nowych pacjentów nie będzie, dlatego decydujemy się podejść komercyjnie, podobno ostatnia transza przynajmniej w invicta pójdzie na pacjentów którzy już są w programie czekają na 2 i 3 podejście.

Ciekawe jak jest w Macierzyństwie. Może inaczej, bo doszła do mnie informacja od jednej z ich pacjentek, że oni nie robią czegoś takiego jak rezerwacja terminów dla par itd., że wydają kasę na bieżąco więc skoro lekarz powiedział że my jako nowa para możemy zrobić rządówkę w marcu to może tak będzie. Ale liczę się też z tym, że jednak nie. W sumie to mi to już trochę zobojętniało, obie opcje mają swoje plusy i minusy. Okaże się 11.12. co i jak.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Inska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Dziewczyny kochane, powiedzcie mi po jakim czasie od punkcji, zadzwonili do Was z wiadomością ile sie zapłodniło itd?

Ja miałam w poniedziałek punkcję i jak do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił. Nie wiem czy ma sie martwić juz....

U mnie w Kriobanku to para dzwoni do kliniki i prosi o połączenie z embriologiem, który następnie informuje cię o ilości zapłodnionych komóreczek. W Twoim przypadku myślę, że jeśli nie dzwonili to znaczy, że maluchy się ładnie dzielą :)

Ale dzwoń Kochana od razu! I daj nam znać :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Jeszcze nie mam umówionego transferu.

Mam zaznaczone w karcie, że w trzeciej dobie to powinno być jutro.

Chyba jak nie zadzwonią to musze chyba zadzwonić,bo sie martwie...

Zadzwon bo przynajmniej bedziesz wiedziala na ktora godzine stawic sie po Dzidziusia.

Inska lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jak to ładnie brzmi, po dzidziusia;)

Zaraz bede dzwonić i dam znac;*

Inska, Antonelka, Neo84, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy <3

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ciekawe jak jest w Macierzyństwie. Może inaczej, bo doszła do mnie informacja od jednej z ich pacjentek, że oni nie robią czegoś takiego jak rezerwacja terminów dla par itd., że wydają kasę na bieżąco więc skoro lekarz powiedział że my jako nowa para możemy zrobić rządówkę w marcu to może tak będzie. Ale liczę się też z tym, że jednak nie. W sumie to mi to już trochę zobojętniało, obie opcje mają swoje plusy i minusy. Okaże się 11.12. co i jak.

Pewnie jak zwykle co klinika to obyczaj. Ja i tak mam troche poczucie straconego czasu decyzje o ivf podjęliśmy już dawno, w spokoju czekając, że może wyniki M będą lepsze itd. Z zupełnym spokojem, że leki refundowane program jest i kasa napewno będzie o ustawie wogóle nie myśląc, a teraz widzę, że faktycznie PiS może mi bardzo plany pokrzyżować.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

na tutejszym wątku jest jedna osoba, Kometa, która została zakwalifikowana w Artvimedzie krakowskim.
    Być może Artvimed na grudniową wizytę z rozkminianiem kwalifikacji to byłby lepszy pomysł, niż czekanie w Macierzyństwie do marca?

Popytaj na wątku Artvimedu, zastanów się. Jeśli zakwalifikują Cię, to wizytę masz za free i dalsze dylematy z głowy.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Z tego co się dzisiaj dowiedziałam raczej pieniądzy na nowych pacjentów nie będzie, dlatego decydujemy się podejść komercyjnie, podobno ostatnia transza przynajmniej w invicta pójdzie na pacjentów którzy już są w programie czekają na 2 i 3 podejście.
    W invicta jeszcze od września ludzie czekają na 1 procedury ....

V pomyśl o tym ardvimedzie jasama rozwarzam te klinike ...nawet z dojazdem wynajęciem mieszkania wyjdzie taniej niz komercyjnie na co mnienie stać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:32

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D., fajnie że jesteś i dobry wynik histero, kojarzę że miałaś podchodzić komercyjnie, napisz proszę na jakim jesteś etapie? Jakie dalsze plany?

Jak wolisz nie pisać na wątku to może zaproszę Cię na priv, tak będzie nam obu wygodniej

Beata.D lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    na tutejszym wątku jest jedna osoba, Kometa, która została zakwalifikowana w Artvimedzie krakowskim.
    Być może Artvimed na grudniową wizytę z rozkminianiem kwalifikacji to byłby lepszy pomysł, niż czekanie w Macierzyństwie do marca?

Popytaj na wątku Artvimedu, zastanów się. Jeśli zakwalifikują Cię, to wizytę masz za free i dalsze dylematy z głowy.
    Jest nas więcej :) ja też jestem z artvimed :D razem z cometą w listopadzie miałyśmy kwalifikacje a w grudniu już zaczynamy stymulacje jak to mówi come - idziemy jajnik w jajnik hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:36

mysza89, ComeToMeBaby, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:32

opu, Mimbla, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ciekawe czy w ogóle sie odezwie daj zac co powiedzieli bierzesz anty ???
    Właśnie dzwonilam na infolinie, babeczka dzwonila do Wrocławia i kierowniczka ma teraz spotkanie jakies bo chciała UWAGA!!---Od razu mnie z nia połączyć.... To normalne jakas nowość, zostawila info w recepcji i ta ma oddzwonic,jak tego nie zrobi to jutro meza podesle osobiście, niech nam powie na czym stoimy jasno. A anty nie biorę, bo po co mam sie faszerowac przy takiej niepewności :(

mysza89 lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Właśnie dzwonilam na infolinie, babeczka dzwonila do Wrocławia i kierowniczka ma teraz spotkanie jakies bo chciała UWAGA!!---Od razu mnie z nia połączyć.... To normalne jakas nowość, zostawila info w recepcji i ta ma oddzwonic,jak tego nie zrobi to jutro meza podesle osobiście, niech nam powie na czym stoimy jasno. A anty nie biorę, bo po co mam sie faszerowac przy takiej niepewności :(
    to oby sie pani ogarnęła z telefonem ja co raz bardziej rozwarzam Kraków jednak choc bedzie ciezko to ogarnąć z dojazdem pracą itd...:/

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Jam to Kometa. Fakt, załapaliśmy się na prawdziwe last minute. Ale z tego co wiem teraz każą dzwonić w połowie grudnia i zapisują na styczeń. No - tak było z tydzień temu. Tak czy inaczej miejsc brakuje, ale nie zaszkodzi zadzwonić i zapytać.
    Na którymś wątku wczoraj czytałam, że w Parensie (?) w Rzeszowie jeszcze kwalifikują na bieżąco, ale nie wiem na jakie terminy. Dzwonić dzwonić i jeszcze raz dzwonić :-)

Inska, ewlinaaa85, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    W invicta jeszcze od września ludzie czekają na 1 procedury ....

V pomyśl o tym ardvimedzie jasama rozwarzam te klinike ...nawet z dojazdem wynajęciem mieszkania wyjdzie taniej niz komercyjnie na co mnienie stać..
    My dojeżdżamy prawie 500km w jedną stronę...

ewlinaaa85, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    My dojeżdżamy prawie 500km w jedną stronę...
    ja bede miec mniej więcej 100 km więcej no ale bede musiała dac rade ...
    jak sytuacja u Ciebie ??

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    to oby sie pani ogarnęła z telefonem ja co raz bardziej rozwarzam Kraków jednak choc bedzie ciezko to ogarnąć z dojazdem pracą itd...:/
    A jest szansa ze beda jeszcze kogoś tam przyjmowac nowego? Bo ja to chyba tez siade jeszcze raz z mężem i obliczymy co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    ja bede miec mniej więcej 100 km więcej no ale bede musiała dac rade ...
    jak sytuacja u Ciebie ??

500 km !?? Jak to mozliwe ? Za kazdym raem dzien urlopu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojen chcialamzacygowC cometomebaby :) mysza 100 km da sie :)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A jest szansa ze beda jeszcze kogoś tam przyjmowac nowego? Bo ja to chyba tez siade jeszcze raz z mężem i obliczymy co i jak
    Dzwoniłam do nich i jesli jest juz sie zakwalifikowanym to tylko zmiana realizatora kolejki listy nie ma itd ...

Opu 100 km więcej ja bede miec ok 600 km ... No mąz bedzie bral urlop bezpłatny na te 1 dniowe wizyty a ja zwolnienie z uczelni wyjścia nie mamy ....choc moze zdarzy sie cud grudniwy i moja blastka spisana na marne zrobi mi prezent ...ehem ....tak ...marzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 13:24

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ