IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Neo84 wrote:Z tego co się dzisiaj dowiedziałam raczej pieniądzy na nowych pacjentów nie będzie, dlatego decydujemy się podejść komercyjnie, podobno ostatnia transza przynajmniej w invicta pójdzie na pacjentów którzy już są w programie czekają na 2 i 3 podejście.
Ciekawe jak jest w Macierzyństwie. Może inaczej, bo doszła do mnie informacja od jednej z ich pacjentek, że oni nie robią czegoś takiego jak rezerwacja terminów dla par itd., że wydają kasę na bieżąco więc skoro lekarz powiedział że my jako nowa para możemy zrobić rządówkę w marcu to może tak będzie. Ale liczę się też z tym, że jednak nie. W sumie to mi to już trochę zobojętniało, obie opcje mają swoje plusy i minusy. Okaże się 11.12. co i jak.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
IVA wrote:Dziewczyny kochane, powiedzcie mi po jakim czasie od punkcji, zadzwonili do Was z wiadomością ile sie zapłodniło itd?
Ja miałam w poniedziałek punkcję i jak do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił. Nie wiem czy ma sie martwić juz....
U mnie w Kriobanku to para dzwoni do kliniki i prosi o połączenie z embriologiem, który następnie informuje cię o ilości zapłodnionych komóreczek. W Twoim przypadku myślę, że jeśli nie dzwonili to znaczy, że maluchy się ładnie dzielą
Ale dzwoń Kochana od razu! I daj nam znać -
IVA wrote:Jeszcze nie mam umówionego transferu.
Mam zaznaczone w karcie, że w trzeciej dobie to powinno być jutro.
Chyba jak nie zadzwonią to musze chyba zadzwonić,bo sie martwie...
Zadzwon bo przynajmniej bedziesz wiedziala na ktora godzine stawic sie po Dzidziusia.
Inska lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
V. wrote:Ciekawe jak jest w Macierzyństwie. Może inaczej, bo doszła do mnie informacja od jednej z ich pacjentek, że oni nie robią czegoś takiego jak rezerwacja terminów dla par itd., że wydają kasę na bieżąco więc skoro lekarz powiedział że my jako nowa para możemy zrobić rządówkę w marcu to może tak będzie. Ale liczę się też z tym, że jednak nie. W sumie to mi to już trochę zobojętniało, obie opcje mają swoje plusy i minusy. Okaże się 11.12. co i jak.
Pewnie jak zwykle co klinika to obyczaj. Ja i tak mam troche poczucie straconego czasu decyzje o ivf podjęliśmy już dawno, w spokoju czekając, że może wyniki M będą lepsze itd. Z zupełnym spokojem, że leki refundowane program jest i kasa napewno będzie o ustawie wogóle nie myśląc, a teraz widzę, że faktycznie PiS może mi bardzo plany pokrzyżować.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
V. wrote:Ciekawe jak jest w Macierzyństwie. Może inaczej, bo doszła do mnie informacja od jednej z ich pacjentek, że oni nie robią czegoś takiego jak rezerwacja terminów dla par itd., że wydają kasę na bieżąco więc skoro lekarz powiedział że my jako nowa para możemy zrobić rządówkę w marcu to może tak będzie. Ale liczę się też z tym, że jednak nie. W sumie to mi to już trochę zobojętniało, obie opcje mają swoje plusy i minusy. Okaże się 11.12. co i jak.
na tutejszym wątku jest jedna osoba, Kometa, która została zakwalifikowana w Artvimedzie krakowskim.
Być może Artvimed na grudniową wizytę z rozkminianiem kwalifikacji to byłby lepszy pomysł, niż czekanie w Macierzyństwie do marca?
Popytaj na wątku Artvimedu, zastanów się. Jeśli zakwalifikują Cię, to wizytę masz za free i dalsze dylematy z głowy.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Neo84 wrote:Z tego co się dzisiaj dowiedziałam raczej pieniądzy na nowych pacjentów nie będzie, dlatego decydujemy się podejść komercyjnie, podobno ostatnia transza przynajmniej w invicta pójdzie na pacjentów którzy już są w programie czekają na 2 i 3 podejście.
V pomyśl o tym ardvimedzie jasama rozwarzam te klinike ...nawet z dojazdem wynajęciem mieszkania wyjdzie taniej niz komercyjnie na co mnienie stać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:32
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Beata.D., fajnie że jesteś i dobry wynik histero, kojarzę że miałaś podchodzić komercyjnie, napisz proszę na jakim jesteś etapie? Jakie dalsze plany?
Jak wolisz nie pisać na wątku to może zaproszę Cię na priv, tak będzie nam obu wygodniejBeata.D lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:na tutejszym wątku jest jedna osoba, Kometa, która została zakwalifikowana w Artvimedzie krakowskim.
Być może Artvimed na grudniową wizytę z rozkminianiem kwalifikacji to byłby lepszy pomysł, niż czekanie w Macierzyństwie do marca?
Popytaj na wątku Artvimedu, zastanów się. Jeśli zakwalifikują Cię, to wizytę masz za free i dalsze dylematy z głowy.ja też jestem z artvimed
razem z cometą w listopadzie miałyśmy kwalifikacje a w grudniu już zaczynamy stymulacje jak to mówi come - idziemy jajnik w jajnik hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 12:36
mysza89, ComeToMeBaby, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:ciekawe czy w ogóle sie odezwie daj zac co powiedzieli bierzesz anty ???
mysza89 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Właśnie dzwonilam na infolinie, babeczka dzwonila do Wrocławia i kierowniczka ma teraz spotkanie jakies bo chciała UWAGA!!---Od razu mnie z nia połączyć.... To normalne jakas nowość, zostawila info w recepcji i ta ma oddzwonic,jak tego nie zrobi to jutro meza podesle osobiście, niech nam powie na czym stoimy jasno. A anty nie biorę, bo po co mam sie faszerowac przy takiej niepewności
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mimbla wrote:na tutejszym wątku jest jedna osoba, Kometa, która została zakwalifikowana w Artvimedzie krakowskim.
Popytaj na wątku Artvimedu, zastanów się. Jeśli zakwalifikują Cię, to wizytę masz za free i dalsze dylematy z głowy.
Na którymś wątku wczoraj czytałam, że w Parensie (?) w Rzeszowie jeszcze kwalifikują na bieżąco, ale nie wiem na jakie terminy. Dzwonić dzwonić i jeszcze raz dzwonićInska, ewlinaaa85, Mimbla, Fedra lubią tę wiadomość
-
mysza89 wrote:W invicta jeszcze od września ludzie czekają na 1 procedury ....
V pomyśl o tym ardvimedzie jasama rozwarzam te klinike ...nawet z dojazdem wynajęciem mieszkania wyjdzie taniej niz komercyjnie na co mnienie stać..ewlinaaa85, Mimbla lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:My dojeżdżamy prawie 500km w jedną stronę...
jak sytuacja u Ciebie ??ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnymysza89 wrote:to oby sie pani ogarnęła z telefonem ja co raz bardziej rozwarzam Kraków jednak choc bedzie ciezko to ogarnąć z dojazdem pracą itd...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:A jest szansa ze beda jeszcze kogoś tam przyjmowac nowego? Bo ja to chyba tez siade jeszcze raz z mężem i obliczymy co i jak
Opu 100 km więcej ja bede miec ok 600 km ... No mąz bedzie bral urlop bezpłatny na te 1 dniowe wizyty a ja zwolnienie z uczelni wyjścia nie mamy ....choc moze zdarzy sie cud grudniwy i moja blastka spisana na marne zrobi mi prezent ...ehem ....tak ...marzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 13:24
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka