IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia wrote:Agnieszka_A co z tą dziewczyna w ciąży która jest w śpiączce?
Elcia kciuki za przyrost.elcia_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimbla wrote:Hyhy.
No, mój lekarz prowadzący też wie że rozważam taką opcję na przyszłość...Myślę że ta wizja - koniec rządowego, masowe emigracje do Czech - zmobilizuje polskie kliniki do obniżenia cen za komercyjne. Inaczej pomału pójdą z torbami...Nie ma siły żeby tyle ośrodków się utrzymało.
Jak dla mnie, gdy temat w Polsce się skończy, to nie byłaby żadna tragedia leczyć się w Czechach. Mają świetną, prawdziwą współpracę z Brytyjczykami, w klinikach czeskich mówi się w wielu językach. Jakoś damy radę.
Swoją drogą, teraz wyszło na jaw ile były warte deklaracje Ministra Zembali, że program in-vitro przedłuża do 2019 roku....
Mimbla ja tez mysle, ze w przypadku braku wsparcie finansowania przez panstwo kliniki beda zmuszone robic "promocje"'bo przy obecnych cenach trudno bedzie im zachowac taka liczbe procedur.
Oczywiscie nie ma co sie czarowac, ze ceny mocno spadna ale wydaje mi sie, ze beda musieli zdecydowac na taki ruch aby zdobyc pacjentow.
A co bedzie to zobaczymy. Obysmy nie musialy do tego czasu czekac.zapominajka, Mimbla, mysza89, V., Fedra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kalia wrote:To moja kuzynka. Cały czas jest w śpiączce. Powoli coś tam się dzieje pod kątem małych ruchów. Dzieciątko jednak straciła. To jest dla naszej rodziny wielka tragedia. Czekamy z dnia na dzień aż coś się ruszy.I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Justa GRATULACJE!!! Moc całusów dla Zosieńki :-* i bardzo dużo zdrówka dla Was:-)
Jest śliczna!
justa1234 lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualnyelcia_aa wrote:aaaa!!!! 35,63 - 8dpt Oczywiście jedna beta to nic ale wydaje mi sie spoko jak na ten dzień ! no i coś drgnęło w końcu!!!
Pięknie Elcia !!! Serdecznie gratuluje :* Mialas podane blastki? Jakies objawy ? Cos czulas ? Ja nie czuje juz nic... Nawet cycki tak nie bola jak na poczatkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 06:07
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:Wy spicie a ja się mecze na nocce hehe ale jutro rano zastrzyk pobieranie krewki, szybkie spanie i pierwsze usg
DobranocMimi86, Bianka4 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Dziewczyny proszę o informacje, wiem, że wiele razy już to pisałyście jak wyglada przygotowanie długim protokołem, zaczyna się od antykoncepcji przez 21 dni? Potem przerwa na @ i stymulacja ile dni ( tak mniej więcej)? Dzisiaj już zaczynam barć anty, potem mam szkolenie w pracy a potem 15 luty tygodniowy wyjazd już opłacony, boje się, że nie zgram w czasie tego wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 08:53
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Ania1986 wrote:Teraz to juz nie jestem taka pewna czy podejdziemy chodzby do 1 procedury...skoro nakwalifikowali ludzi , we wrzesniu kierowniczka powiedziała mojemu mezowi ze pierwsze procedury rozpoczna w styczniu , a Tobie w-o powiedziała co innego a wiec puki nie rozpoczniemy to nic nie jest pewne:(
poprosiłam mailowo o kontakt telefoniczny z kierowniczka ,zobaczymy czy oddzwoni i co powie tym razem...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Neo84 wrote:Dziewczyny proszę o informacje, wiem, że wiele razy już to pisałyście jak wyglada przygotowanie długim protokołem, zaczyna się od antykoncepcji przez 21 dni? Potem przerwa na @ i stymulacja ile dni ( tak mniej więcej)? Dzisiaj już zaczynam barć anty, potem mam szkolenie w pracy a potem 15 luty tygodniowy wyjazd już opłacony, boje się, że nie zgram w czasie tego wszystkiego.
Neo84 niestety co klinika, to inne podejście. Musisz wypytać kiedy w "Twojej" klinice włączają stymulację i czy poprzedzą na pewno antykoncepcją. Podam Ci na moim przykładzie, z dwóch różnych klinik:
Klinika 1: nie miałam antykoncepcji. Od 21 dnia cyklu poprzedzającego stymulkę brałam gonapeptyl i czekanie na okres, który pojawił się w dniu, w którym wzięłam 10ty zastrzyk gonapeptylu (30 dc). Wizyta w klinice dwa dni później, w drugim dniu miesiączki i od następnego dnia zaczęłam stymulację.
Klinika 2: od 1 - 20 dc antykoncepcja. Od 21 dnia cyklu biorę gonapeptyl. Tu nie patrzą na miesiączkę, tylko mam przyjść na wizytę po 14-17 zastrzykach z gonapeptylu. Miałam tylko zaznaczone, że miesiączka powinna się pojawić do 4 dni po odstawieniu antykoncepcji i jeśli nie pojawiłaby się do max 10 dni po odstawieniu antykonceptów, to mam dzwonić do kliniki. Po tych 14-17 dniach na gonapeptylu włączają stymulację, oczywiście po weryfikacji hormonów.
Sama stymulacja na protokole długim trwa 8-14 dni, tego nie przewidzisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:23
Neo84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNeo84 wrote:Dziewczyny proszę o informacje, wiem, że wiele razy już to pisałyście jak wyglada przygotowanie długim protokołem, zaczyna się od antykoncepcji przez 21 dni? Potem przerwa na @ i stymulacja ile dni ( tak mniej więcej)? Dzisiaj już zaczynam barć anty, potem mam szkolenie w pracy a potem 15 luty tygodniowy wyjazd już opłacony, boje się, że nie zgram w czasie tego wszystkiego.
Neo84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyV. wrote:Elcia wspaniale!!!! Gratulacje! Oby beta pięknie rosła
Opu, no dokładnie... jeśli ta procedura się nam nie powiedzie (tfu tfu) to serio poważnie rozważymy wycieczki do Czech. 200 km w jedną stronę to dużo, ale nie tragedia. Najgorzej będzie się dogadać, resztę da się przeskoczyć.
Ja nawet rozwazalam urlop w Bialymstokui powrot w trójkę
Jednak biorac pod uwagę ilość km z Opola na mazury, to mnie to przeraza, dodatkowo mozliwosc zapladniania tylko 6 komorek... Wiecie, ja mysle że gdyby nie dopierniczyli jeszcze do ilosci zapladnianych komorek, to czy wydam kase w PL czy CZ nie mialoby az takiego znaczenia... Ale w swietle tych durnowatych obostrzeń... same widzicie ....
Ja tez nie jestem zdziwiona, spodziewałam się tego. Myślę sobie, że teraz kliniki będą zmuszone poprawić JAKOŚĆ swojej pracy i ZWERYFIKOWAC PRSONEL zwłaszcza EMBRIOLOGÓW. Teraz każda szanująca się klinika powinna się zaczać starać, bo inaczej marny ich los....
Mamy taki durny kraj, że kładą nam kłody pod nogi na każdym kroku niemalże. Począwszy od niemożności zarobienia kasy godnej do życia, odłożenia jakichś oszczędności bez narazania sie na głodówkę, na swobodnym wydawaniu kasy z naszych podatków na jakieś wymysły kończąc.
Teraz jak wiadomo, każda odłożona złotówka będzie miała wielkie znaczenie ! I teraz KAŻDA PARA milion razy sięzastanowi, w której klinice chce się leczyć, Będzie sprawdzała każdą bardzo dokładnie.
Dopóki była rządówka, zależało nam byleby się zakwalifikowac tam gdzie jeszcze są miejsca i kasa, teraz priorytety się zmienią i niech kliniki mają tego świadomość. Niech zrobią porządek w swoich szeregach i budują zespół specjalistów z prawdziwego zdarzenia !
Dziś rano wstalam i znowu zaczełam od płaczu oczywiście... ech... normalnie mnie to wszytsko przytłacza. Znowu czwrnowidztwo, ze się nie udało napewno. Siadłam więc do kompa o 6,30 i zaczełam oglądać czeskie kliniki i czytać ten wątek o czeskich klinikach właśnie... Dodatkowo jestem zbulwersowana tym, że z moich podatkow opłacane są przedszkola, żłobki, szkoły, a teraz jeszcze mam dawac pięć stów na dzieci patologii, których mamusia pije w ciąży a potem dziecko porzuca, i na koncu takie dziecko bede miala adoptować?! No szlag by to trafił poprotu ! A nasz kochany PRORODZINNY rząd ludziom, którzy marzą o dziecku i tak samo płacą podatki jak wszyscy pokazuje środkowy palcec...
Napisałam oczywiście ze łzami w oczach o tym wszystkim do siostry.Tak jak mam dołka i zaryczaną gębę, to do niej pisze, bo zawsze mnie wyciąga za uszy do góryi tak też było dzisiaj...
Uwielbiam ją poprostu
Taka oto wymiana zdań :
JA: pisze wlasnie o tej kasie na dzieci z moich podatkow, placze ze mam wir na koncie, czekam na marna wyplate, bo siedze na zwolnieniu, a do tego znowu zaryczana jestem, no i o tym srodkowym palcu od rzadu dla nas staraczek
G: Ej, ale skad wiesz ze sie nie udalo? tak na zapas sie wkurwiasz czy jak ?
JA: No czuje, ze nic z tego, takie mam przeczucie, slabe zarodki.. to jak ? Ja wiem ze to nie matematyka i wiem ze nawet ze slabych sa sliczne dzieciaki, ale cos nie wierze ze bedzie mi dane... tak za 1 razem
G: Ty weż chwilowo swoje przeczucie wsadz se w dupe i nie wkurwiaj swoich dzieci. Bo one czują, że w nie nie wierzych i ich nie dopingujesz, i na pewno przykro im jest i moga ci pokazac srodkowy palec
No rozwalilo mnie toKocham moja siostre
Ja poprostu chyba od tych hormonow ... trzy dni placze, dwa dni spokoj, dzis znowu placz ... Co za huśtawka .... i W ogóle jak wy mnie znosicie tego tez nie wiem ...
Bardzo Wam dziękuję, że jesteście i wspieraciezapominajka, Justi86, mysza89, Antonelka, V., wannahaveababy, Fedra, Mimbla, ComeToMeBaby, Mimi86, Beata.D, sylvuś, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny