WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hania908 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja jak pisałam wcześniej nie załapałam się w listopadzie na program rządowy, czekałam z nadzieją, że grudzień okaże się szczęśliwy i wreszcie zapiszę się na moje i.v., Niestety obecna sytuacja (brak refundacji) mocno mnie przygniotła.
    Mimo to, będę ze wszystkich sił zbierać na podejście (niestety będzie ciężko bo nie mamy dużych zarobków :(

Może poradzicie mi gdzie warto zrobić i.v. prywatnie?
    Bliżej mam do Warszawy (słyszałam że ludzie polecają invictę) ale słyszałam też dobre opinie o Białymstoku (kriobank). Jeśli macie rozeznanie to piszcie proszę gdzie i do kogo polecacie-będę wdzięczna.

A może ktoś z Was robił już płatnie i wie jak zaoszczędzić na badaniach czy czymkolwiek?
    ja jestem w Novum w Wwie
    mogę polecić, dobrzy fachowcy
    nie mam porównania z innymi

zabiegi, badania, wizyty - niestety kosztują...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Dziewczyny pytanie :
    Czy jak biorę genopeptyl + menopur to czy mogę napić
    Się trochę alkoholu????

Ja bym nie ryzykowala na twoim miejscu, niby mala ilosc nie powinna zaszkodzic, ale nie przyniesie tez zadnej korzysci. Ja calkowicie wstrzymalam sie od picia alkoholu podczas stymulacji mimo iz lampke wytrawnego wina lybilam sie napic do kolacji. Ja osobiscie odradzam.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Od razu mówię że przepraszam za to co za chwilę napiszę. Doskonale wiem że większości się to nie spodoba i pewnie zostanę wyproszona z forum i takie tam ale nie mogę się powstrzymać... Kalia mówisz że ledwo wystarcza ci do przysłowiowego ostatniego że nie dasz rady płacić 400 zł ROCZNIE za przechowywanie swoich zarodków ale to wystarczy odkładać 1 zł dziennie i popatrz ile nazbiera się w ciągu roku ?! Wiesz masz podane wszystko na tacy i jesteś zniesmaczona że musisz ponieść jakieś tam minimalne koszty... Pamiętaj że posiadanie zamrożonych zarodków to dar a nie finansowy kłopot, nie jedna dziewczyna chciałaby mieć zamrożone chociaż jedno maleństwo! I pamiętaj że są osoby które podchodzą komercyjnie. My z mężem pracujemy ponad siły żeby w ogóle można było coś zamrozić...Nie pamiętam kiedy kupiłam sobie jakieś ubranie, żałuję sobie na fryzjera itp. Musiałam zapłacić za każde badanie, każdą wizytę, punkcję, znieczulenie do punkcji, procedury embriologiczne, transfery, mrożenie i przechowywanie. A ty grymasisz że nie chcesz mrozaków bo cię nie stać to może zastanów się czy stać cię na dziecko ? Pampersy też swoje kosztują...

Jeszcze raz przepraszam musiałam napisać tą brutalną prawdę ....

Amen.

Anuszka, Antonelka, Kala 1980, arlenka, justa1234, Inska, Fedra, Kamilka lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakby kogoś interesowało to moja @ przyszła zgodnie z planem :) Od soboty zaczynamy estrofemy i te wszystkie inne bajery :)

pragnaca dzidziusia, Agnieszka_A., sylwiaśta159, Antonelka, Kava, elcia_aa, vella, triss, Mimi86, mysza89, Tosia 1981, shooa, arlenka, zapominajka, justa1234, Fedra, gosia81, Beata.D, Asiula86, V. lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Witajcie dziewczyny;)

Ja już w domku, po transferze. Nic nie bolało, trwało to tak z 10-15 minut.

Po 11 dniu od dzisiaj mam zrobić betę. Tak więc teraz czekamy i odpoczywamy;)

Buziaczki słodziaczki i trzymam na wszystkie dziewczyny mocno kciuki;)

P.S. Jak uważacie czy można w tym okresie farbować włosy?

Farbowanie odradzam. Pani embriolog powiedziala mi, ze niby nie jest udowodnione ze szkodzi ale dala do zrozumienia ze odradza. Jak widac u mnie poskutkowalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    I jakby kogoś interesowało to moja @ przyszła zgodnie z planem :) Od soboty zaczynamy estrofemy i te wszystkie inne bajery :)

Grudzien nalezy do Ciebie :)

sylwiaśta159, Anuszka, mysza89 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Trzymam kciuki za najbliższe transfery/testy 
    Ja dziś odebrałam ponowione wyniki.
    Ostatnie robiłam 2 października.
    Witamina D 25,40 ng/ml
    Homocysteina 11,20 µmol/l
    Dziś odebrałam wyniki robione 2 grudnia.
    Witamina D 33,8 ng/ml
    Homocysteina 6,08 µmol/l

Wychodzi na to, że poziom witaminy D jest w normie choć nadal nie jest za wysoki (wg labu poziom wystarczający jest od 30 do 100). Przez ostatnie 2 miesiące brałam Vigantoletten 1000 2 razy dziennie.
    A jak zinterpretować wynik homocysteiny? Łykałam przez ostatnie 2 miesiące ½ 5mg kwasu foliowego dziennie.

Aga ladny wynik witaminy D - ja mam 12 ...wiec taszeruje sie vigantetten :-)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Aga ladny wynik witaminy D - ja mam 12 ...wiec taszeruje sie vigantetten :-)

Cieszę się, że suplementacja pomogła :) Pewnie będę łykać dalej. Zobaczę co lekarz powie 15 grudnia na wizycie.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Szanuję Twoją decyzję Kalia. Ja mam natomiast inne podejście. Jeśli nie mogłabym wrócić po mojego malucha, chciałabym żeby inna para, tak samo jak my latami starająca się o dziecko, mogła dać mu życie, kochać...

Każdy ma prawo do decyzji - Inska zgadzam sie z Toba :-)
    Ja na razie walcze o dzidziusia ze swoimi komorkami. Lekarz powiedzial mi, ze na razie jest nadzieja w moich komorkach wiec na razie nie rozmawiamy o adopcji ale ja chwilami o tym mysle bo co jesli ja sama nie dam rady?

Dorzuce swoje dwa grosze - ale absolutnie nie mam zamiaru wplywac na zmiane czyjejs decyzji - chce tylko wyrazic swoje uczucia :-). Uwazam, ze kazdy para starajac sie o dziecko korzystaja ze wsparcia medycyny jest na nie gotowa, dojrzala emocjonalnie. Mimo, ze jest tylu oszolomow i przeciwnikow in vitro, to kazde dziecko poczete za pomoca invitro jest kochane od samego poczatku - mocno, prawdziwie, wyczekana millscia. I wlasnie za to powinno byc dla nas wsparcie a nie dla lenichow to licza na 500 zl za dziecko....

Anuszka, Agnieszka_A., pragnaca dzidziusia, mysza89, arlenka, Inska, Serducho, Fedra, Kalia, Asiula86 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka mam ogromną nadzieję że uda Ci się urodzić dziecko z własnej komórki. Tego życzę Ci z całego serca. Nikomu nie życzę podejmowania decyzji o adopcji zarodków komórek itp to trudne tematy chociaż muszę wam powiedzieć że właśnie dzisiaj rozmawiałam z mężem co zrobimy jak się uda a zostaną mrozaki... płacimy czy oddajemy... powiedział że oddamy bo dzięki temu ktoś spełni swoje marzenia! Jestem z niego taka dumna prędzej spodziewałam się odpowiedzi w stylu płacimy nikt nie będzie miał takiego boskiego dziecka ;-)

Antonelka, pragnaca dzidziusia, Asana, Justi86, mysza89, Karolina1111, Inska, Fedra lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie, przez święta, sylwester itd nic nie zgrywa się w czasie kliniki nie pracują więc czeka mnie jeszcze jeden miesiąc anty:(

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo przykro mi ze nie zdazyliscie teraz, sama bralam 2 miechy antyków bo mnie przesuneli przez akredytację. Potem bardzo bałam czy się wyrobie do świąt. Ehh wiem jak to jest Ale trzymam kciuki żeby wszystko się powiodło.
    Oj powiem wam dziewczyny ze spanikowalam dziś bo nie umiałam nabrać menopuru do strzykawki, nic nie leciało masakra. Wkoncu mąż mi nabrał.

Neo84 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Grudzien nalezy do Ciebie :)
    jeszcze ja ja też my tu we 2 razem solidarnie :D
    sylwiaśta159 poprosimy groszki w ramach trzymania kciuków ...

Anuszka, shooa, sylwiaśta159, Fedra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:

Mysza będziemy razem :) W końcu i ja się dopchałam do transferu ;)

Marcia89 będę wiernie kibicować i wspierać. Może gdzieś tam w grudniu wpadniemy na siebie w klinice lub nawet będziemy leżały sobie razem po transferze :)

Neo84 współczuję i doskonale rozumiem ból. Ja to za każdym razem muszę wziąć min dwa opakowania anty bo coś jest nie tak :/ Oby tan czas szybko zleciał!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 07:58

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Cytologia jest ważna rok i nie wyobrażam sobie robienia jej co 3 miesiace by im kase nabijac jestes 3 osobą z invicta i każdy ma inne badania ....
    Cos mi tu śmerdzi na km .... Ciekawe co jutro mi dadzą....czas przekopac wymogi ustawy o ivf ...tak sie sztywno trzymają badan szkoda tylko ze na ich korzyść...

Mysza cytologię wymagają nie dłuższą niż rok, ja robiłam w marcu przed HSG i jest ok. Nie musisz co 3 mce. Wczoraj dzwonili jeszcze do mnie dopytać, czy wszystkie badania te które robiłam poza kliniką (toxo, chlamydia, różyczka) wyszły ok. Ogólnie te wszystkie infekcyjne zlecili mi jak pojawiłam się po recepty na początku cyklu, ale o cytologii zapomnieli i dopiero w tym tyg zapytali czy mam. Na szczęście miałam i nawet u nich w dokumentach była, ale nie zauważyli.
    Ogólnie jest chaos, bo jak byłam w poniedziałek na wizycie to wydzwaniali po pacjentkach, które mają transfer na dniach i im badań brakuje. Trzeba się samemu pilnować, bo jak mi powiedzieli w invikcie - może się zdarzyć, że oni coś przeoczą, nie upilnują i dopiero przed samym transferem sprawdzając to zauważą i odwołają crio.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa dramat jakiś chyba bym zamordowała jakby mi ktoś odwołał transfer z powodu ich burdelu! I w ogóle ciężkie pół roku nas czeka w klinikach. Będzie chaos, pośpiech i wszystko na wariackich papierach :/ A znasz już datę swojego transferu ?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    bo jak mi powiedzieli w invikcie - może się zdarzyć, że oni coś przeoczą, nie upilnują i dopiero przed samym transferem sprawdzając to zauważą i odwołają crio.
    to jest jakaś kpina. Zachowują się, jakby crio to było dla nas badanie krwi, które można przesuwać jak i kiedy się chce... ;/
    mysza89 wrote:
    swiety-mikolaj-ruchomy-obrazek-0420.gif

Świąteczne groszki już są w drodze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 08:28

Anuszka, Antonelka, IVA, justa1234, opu, Justi86, Inska, Fedra, shooa, Marcia89, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i to cały wielki wór grochów :-) to będą piękne święta :-)

sylwiaśta159, justa1234, Inska, Fedra, Marcia89 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja bym nie ryzykowala na twoim miejscu, niby mala ilosc nie powinna zaszkodzic, ale nie przyniesie tez zadnej korzysci. Ja calkowicie wstrzymalam sie od picia alkoholu podczas stymulacji mimo iz lampke wytrawnego wina lybilam sie napic do kolacji. Ja osobiscie odradzam.
    Ok Tez prawda dziś idę na urodzinowa kolacje ale właśnie nie zawsze trzeba pić alco.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Sylwia i to cały wielki wór grochów :-) to będą piękne święta :-)
    tego się kochana trzymajmy :)

Anuszka lubi tę wiadomość

‹‹ 2472 2473 2474 2475 2476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ