IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann84 wrote:Mysza każdy transfer i maluszek ma szanse na zdrową ciążę. Tego musimy się trzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:04
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ann84 wrote:Na początku była to dr gruszczyńska ale odkąd odeszła to chodzę to dr w-o. Ostatnio byłam u nowego doktorka. dr j. jakoś do mnie nie przemawiamysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
sylwiaśta159 wrote:Po USG pecherzyk przez 6 dni urosl 10 mm teraz ma 15,6 mm jest ladny okragly regularny jest cialko zolte juz spore dr mowi ze gdyby nie te krwawienia to nie mialaby sie do czego przyczepic. Za tydzien kontrola i wtedy powinno juz byc widac zarodek bo to bedzie 6t3d i sie okaze czy bedzie czy nie. Narazie nie wyglada jej to na poronienie no ale ze skads te krwawienie jest to bedziemy obserwowac.
Sylwia to czekamy na dobre wiadomości:) Będzie dobrze i kruszynka na pewno z Tobą zostanie:)Inska lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
sylwiaśta159 wrote:chyba pierdzieli głupoty... ja też miałam antagonistę- cetrotide a na koncu podany ovitrelle... antagonista ma zablokować przedwczesne pęknięcie jajek ale przecież cg się potem podaje...
tak czy inaczej, dobrze, że walczysz dalej, powodzenia
Ja też mam z antagonistą (cetrotide) i dzisiaj o 21:00 biorę ovitrellDwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Witajcie dziewczyny;)
Ja już w domku, po transferze. Nic nie bolało, trwało to tak z 10-15 minut.
Po 11 dniu od dzisiaj mam zrobić betę. Tak więc teraz czekamy i odpoczywamy;)
Buziaczki słodziaczki i trzymam na wszystkie dziewczyny mocno kciuki;)
P.S. Jak uważacie czy można w tym okresie farbować włosy?
Justi86, vella, arlenka, Reni555, pragnaca dzidziusia, Antonelka, ComeToMeBaby, Bianka4, Tosia 1981, Konwalia, Inska, Fedra, gosia81, Beata.D, V. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIVA, no to zaczynamy wielkie odliczanie:) Mi kazali zrobic test 14 dni po transferze, bo Ovitrelle podobno dale falszywie pozytywny wynik na testach ciazowych.... U mnie w kraju (Norwegia) nie robia bety, wiec jestem ograniczona...
Co do farbowania- zastanawialam sie dzis nad tym samym...Ida swieta i trzeba by zafarbowac odrosty hihi
Dowiedzialas sie czegos ciekawego dzis? Czego unikac, co jesc, czego nie jesc? Jak tak, to podziel sie ze mna prosze. -
IVA ja wyczytałam na stronie Novum, że farbowanie włosów nie ma wpływu na zagnieżdżenie się zarodka. Dlatego ja włosy ufarbowałam dzisiaj, dwa dni przed punkcją i za zgodą lekarza (wole się o wszystko dopytać, żeby potem nie miec wyrzutów sumienia, że coś zrobiłam nie tak). Może przedzwoń do swojego lekarza tak jak ja to zrobiłam i się zapytaj:) Trzymam oczywiście kciuki za powodzenie:)Dwie nieudane IUI
Justi86 wrote:IVA, no to zaczynamy wielkie odliczanie:) Mi kazali zrobic test 14 dni po transferze, bo Ovitrelle podobno dale falszywie pozytywny wynik na testach ciazowych.... U mnie w kraju (Norwegia) nie robia bety, wiec jestem ograniczona...
Co do farbowania- zastanawialam sie dzis nad tym samym...Ida swieta i trzeba by zafarbowac odrosty hihi
Dowiedzialas sie czegos ciekawego dzis? Czego unikac, co jesc, czego nie jesc? Jak tak, to podziel sie ze mna prosze.
Tak IVA czekamy na info bo mam nadzieje, że ja transfer będę miała w przyszłym tygodniu więc informacje mi również sie przydadza:)Justi86 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
nick nieaktualny
-
Justi86 wrote:IVA, no to zaczynamy wielkie odliczanie:) Mi kazali zrobic test 14 dni po transferze, bo Ovitrelle podobno dale falszywie pozytywny wynik na testach ciazowych.... U mnie w kraju (Norwegia) nie robia bety, wiec jestem ograniczona...
Dowiedzialas sie czegos ciekawego dzis? Czego unikac, co jesc, czego nie jesc? Jak tak, to podziel sie ze mna prosze.
Ja brałam tylko raz ten Ovitrele, dwa dni przed punkcją i nie wiem czy to ma znaczenie jakieś?
Pytałam się lekarza właśnie czy można farbować, powiedział, że teraz są farby bez amoniaku i jak coś to można ale dopiero po becie;)
A co do jakiś szczegółowych zaleceń to nie ma jakiś szczególnych przeciw skazań. Jedynym takim jednym jest to żeby nie uprawiać sportów bardzo wysiłkowych. -
tak ma znaczenie bo powoduje ze komórki dojrzewaja.Dwie nieudane IUI
Wiesz co pewniejsza będzie po 14 dniach. Ja jak przyjmowałam zastrzyki z pregnylu to po 12 dniach od zastrzyku nawet test mi wyszedł pozytywny. Zarówno pregnyl jak i ovitrell zawierają HCG więc mogą fałszować wyniki. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test w okolicach 14 dnia po zastrzyku.Dwie nieudane IUI
Od razu mówię że przepraszam za to co za chwilę napiszę. Doskonale wiem że większości się to nie spodoba i pewnie zostanę wyproszona z forum i takie tam ale nie mogę się powstrzymać... Kalia mówisz że ledwo wystarcza ci do przysłowiowego ostatniego że nie dasz rady płacić 400 zł ROCZNIE za przechowywanie swoich zarodków ale to wystarczy odkładać 1 zł dziennie i popatrz ile nazbiera się w ciągu roku ?! Wiesz masz podane wszystko na tacy i jesteś zniesmaczona że musisz ponieść jakieś tam minimalne koszty... Pamiętaj że posiadanie zamrożonych zarodków to dar a nie finansowy kłopot, nie jedna dziewczyna chciałaby mieć zamrożone chociaż jedno maleństwo! I pamiętaj że są osoby które podchodzą komercyjnie. My z mężem pracujemy ponad siły żeby w ogóle można było coś zamrozić...Nie pamiętam kiedy kupiłam sobie jakieś ubranie, żałuję sobie na fryzjera itp. Musiałam zapłacić za każde badanie, każdą wizytę, punkcję, znieczulenie do punkcji, procedury embriologiczne, transfery, mrożenie i przechowywanie. A ty grymasisz że nie chcesz mrozaków bo cię nie stać to może zastanów się czy stać cię na dziecko ? Pampersy też swoje kosztują...
Jeszcze raz przepraszam musiałam napisać tą brutalną prawdę ....Niuta, roletka, arlenka, zapominajka, sylwiaśta159, lipa, pragnaca dzidziusia, SzewskaPasja, Agnieszka_A., Antonelka, Ania1986, elcia_aa, Asana, iga 79, Neo84, adrenalina, Mimi86, mysza89, opu, Kala 1980, kassik, Tosia 1981, shooa, justa1234, veronica, Inska, Fedra, OctAngel, muszynka, Kamilka, Mimbla, gosia81, Beata.D, Asiula86, V. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez bralam Ovitrelle tylko raz, to zastrzyk na wywolanie owulacji. W tym zastrzyku jest duzo hormonu hcg, czyli wlasnie tego ,ktory daje pozytywny wynik na testach. Czytam jednak na roznych stronach, ze graniczy z cudem, by utrzymal sie w moczu az tak dlugi czas jak 14 dni.
-
Hej dziewczyny. Ja jak pisałam wcześniej nie załapałam się w listopadzie na program rządowy, czekałam z nadzieją, że grudzień okaże się szczęśliwy i wreszcie zapiszę się na moje i.v., Niestety obecna sytuacja (brak refundacji) mocno mnie przygniotła.
Mimo to, będę ze wszystkich sił zbierać na podejście (niestety będzie ciężko bo nie mamy dużych zarobków
Może poradzicie mi gdzie warto zrobić i.v. prywatnie?
Bliżej mam do Warszawy (słyszałam że ludzie polecają invictę) ale słyszałam też dobre opinie o Białymstoku (kriobank). Jeśli macie rozeznanie to piszcie proszę gdzie i do kogo polecacie-będę wdzięczna.
A może ktoś z Was robił już płatnie i wie jak zaoszczędzić na badaniach czy czymkolwiek?hania908 -
nick nieaktualny