WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

w środę miałam punkcję, wiem, że jest 8 dobrych komóreczek :D co przy mojej endometriozie IV, i dwoma torbielami na obu jajnikach to chyba nieźle... ;)
    Nic mnie nie boli, czasem pokłówa, ale tak miałam już podczas stymulacji natomiast mam bardzo duży brzuszek...jak
    ciążowy... czy jest się czym niepokoić?

To moje pierwsze i mam nadzieję, jedynie podejście, więc troszkę się zaczęłam martwić czy to normalne...

V. lubi tę wiadomość

• Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu jestem w programie ministerialnym a leczę się we wrocławskiej invicta

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze w ministerialnym wymagaja takich badan :)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 wrote:
    Witam
    podchodzę do ivf we wrocławskiej invicta - lekarze i pani koordynator twierdzą, że w związku z ustawą doszły rozporządzenia MZ dotyczące badań, które trzeba wykonywać co 3 miesiące. Ja akurat miałam zlecone toxo, różyczkę, chlamydię, cytomegalię, czysctość pochwy, cytologia + HIV, HCV, VDRL
    Cytologia jest ważna rok i nie wyobrażam sobie robienia jej co 3 miesiace by im kase nabijac jestes 3 osobą z invicta i każdy ma inne badania ....
    Cos mi tu śmerdzi na km .... Ciekawe co jutro mi dadzą....czas przekopac wymogi ustawy o ivf ...tak sie sztywno trzymają badan szkoda tylko ze na ich korzyść...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:
    Witajcie:)

w środę miałam punkcję, wiem, że jest 8 dobrych komóreczek :D co przy mojej endometriozie IV, i dwoma torbielami na obu jajnikach to chyba nieźle... ;)
    Nic mnie nie boli, czasem pokłówa, ale tak miałam już podczas stymulacji natomiast mam bardzo duży brzuszek...jak
    ciążowy... czy jest się czym niepokoić?

To moje pierwsze i mam nadzieję, jedynie podejście, więc troszkę się zaczęłam martwić czy to normalne...

ja też co prawda miałam tylko jedną stymulację, ale wzdęty brzuszek to możliwy objaw. jeśli tylko taki to nie powinno być nic złego. :)

Gayya lubi tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 wrote:
    Witam
    podchodzę do ivf we wrocławskiej invicta - lekarze i pani koordynator twierdzą, że w związku z ustawą doszły rozporządzenia MZ dotyczące badań, które trzeba wykonywać co 3 miesiące. Ja akurat miałam zlecone toxo, różyczkę, chlamydię, cytomegalię, czysctość pochwy, cytologia + HIV, HCV, VDRL
    Do którego podejscia podchodzisz?

• Gayya Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emeska, czyli świeżo po transferze jesteś :D

ja czekam na telefon jutro od embriologa i w sobotę fruu do Białegostoku na transfer.
    Wierzę mocno, że się uda.

Trzymam kciuki za Ciebie <3

mysza89, vella, zapominajka, opu, Justi86, pragnaca dzidziusia, Antonelka, Fedra, emeska lubią tę wiadomość

• Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 cytologię miałam robioną w lipcu w tamtym roku. Więc muszę powtórzyć cytologię. w listopadzie byłam na wizycie przed planowanym crio i zapytałam o p. koordynator o konieczność powtarzania co 3 mies. badań i gdzie znajdę takie wytyczne. Odesłała mnie do lekarza bo nie mogła znaleźć odp. od głównego kierownictwa invicta. Lekarz stwierdził, że takie wytyczne dostali od dyrekcji invicta. I tego się trzymają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    List prof. Kuczyńskiego z Kriobanku do MZ w sprawie skrócenia refundacji in vitro.
    0aa1f462eb174e8fmed.jpg

Kava, Bianka4, Beata.D, lipa, SzewskaPasja, opu, ewa84, Justi86, Tosia 1981, sylvuś, Anuszka, Karolina1111, Agnieszka_A., Mimbla, Antonelka, ComeToMeBaby, triss, Mimi86, Konwalia, Fedra, Inska, gosia81, Asiula86, V. lubią tę wiadomość

• Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jestem w trakcie II procedury a będę teraz podchodzić do 7 transferu

• Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 ja mam to szczęście, że część tych badań zlecił mi zwykły gin. Niestety zdarzają się sytuacje gdzie dziewczyny nie mają takiej możliwości i muszą płacić w invicta ok.270-300zł za te badania. Porażka:(

• vella Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:

ja czekam na telefon jutro od embriologa i w sobotę fruu do Białegostoku na transfer.
    Ja przez 3-4 dni po punkcji miałam powiększony brzuch ale przeszło:-) powodzenia!!

Gayya lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie dupa blada @ nie pojawiła się więc nici z rozpoczęcia stymulacji :( kolejna wizyta 3.12 zobaczymy może wreszcie zawita
    Trzymam za Was wszystkie kciuki

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:

Trzymam kciuki za Ciebie <3
    Życzę Ci z całego serduszka aby Ci się udało :)
    Gdzie w B-stoku? Ja artemida

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 wrote:
    Mysza89 ja mam to szczęście, że część tych badań zlecił mi zwykły gin. Niestety zdarzają się sytuacje gdzie dziewczyny nie mają takiej możliwości i muszą płacić w invicta ok.270-300zł za te badania. Porażka:(
    Własnie sie boje ze beda nas teraz doic na badaniach no ale ja zrobie w diagnostyce płatne i tyle ...cos czuje ze to krio bedzie mnie duzo kosztowac no ale skoro maja takie odgurne zalecenia od dyrekcji to ja wezme ze soba odpowiedź z mz w sprawie embrio glue ...wojna sie zaczęła teraz no i wròce do dr j on taki wyszczekany zobaczymy ile wytrzyma ...

sylwiaśta159, Bianka4 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 mam nadzieję, że Ci się uda z embrio glue i w ten sposób utrzesz nosa szanownemu dr j.

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 wrote:
    Mysza89 mam nadzieję, że Ci się uda z embrio glue i w ten sposób utrzesz nosa szanownemu dr j.
    Będe ses starac ja nic do stracenia nie mam jutro ich zapytam jeszcze o jedna drobna kwestie po co mi te badania jak transfer nie ma szans ....

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza każdy transfer i maluszek ma szanse na zdrową ciążę. Tego musimy się trzymać

mysza89, Inska lubią tę wiadomość

• Gayya Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Życzę Ci z całego serduszka aby Ci się udało :)
    Gdzie w B-stoku? Ja artemida

Dziękuje kochana.
    Jestem u Mrugacza w Klinice Bocian :)
    Jeżdżę do niego z Wawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:02

Inska lubi tę wiadomość

• emeska Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie małżonek powiadomił, że albo wyjedzie do pracy w delegację, albo od pndz jest bez pracy. W delegację z przyjazdami na weekdend przez rok co najmniej
    noż kwa co za zycie...

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
‹‹ 2470 2471 2472 2473 2474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ