IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
arlenka wrote:Dziewczyny które biorą encortolon-do kiedy go bierzecie?
Ja mam brac dopóki nie wyjdzie pozytywna beta. Potem będziemy decydować co dalej.arlenka lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą punkcję. Tak się boje, że nawet jednej komóreczki nie uda się uzyskać
Kalia zazdroszczę, że masz możliwość uzyskania mrożaków. Ja walczę o jedna komóreczkę i wątpię aby udało się uzyskać jakiegoś mrożaczka dlatego nie rozumiem Twoich dylematów.zapominajka, Fedra, Antonelka lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
shooa wrote:Mysza cytologię wymagają nie dłuższą niż rok, ja robiłam w marcu przed HSG i jest ok. Nie musisz co 3 mce. Wczoraj dzwonili jeszcze do mnie dopytać, czy wszystkie badania te które robiłam poza kliniką (toxo, chlamydia, różyczka) wyszły ok. Ogólnie te wszystkie infekcyjne zlecili mi jak pojawiłam się po recepty na początku cyklu, ale o cytologii zapomnieli i dopiero w tym tyg zapytali czy mam. Na szczęście miałam i nawet u nich w dokumentach była, ale nie zauważyli.
Ogólnie jest chaos, bo jak byłam w poniedziałek na wizycie to wydzwaniali po pacjentkach, które mają transfer na dniach i im badań brakuje. Trzeba się samemu pilnować, bo jak mi powiedzieli w invikcie - może się zdarzyć, że oni coś przeoczą, nie upilnują i dopiero przed samym transferem sprawdzając to zauważą i odwołają crio.
Chyba nie liczą się z tym, że lykanie estradiolu nie jest obojętne dla zdrowia pacjentek...mysza89 lubi tę wiadomość
-
Kurde zmartwilyscie mnie ta cytologia. Ja chyba robiłam ponad rok temu. Ale oczywiście nikt mi nic nie mówił o powtórzeniu a transfer mam planowany na przyszły tydzień. Mam nadzieje ze go nie odwolaja
arlenka lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWalcząca wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą punkcję. Tak się boje, że nawet jednej komóreczki nie uda się uzyskać
Kalia zazdroszczę, że masz możliwość uzyskania mrożaków. Ja walczę o jedna komóreczkę i wątpię aby udało się uzyskać jakiegoś mrożaczka dlatego nie rozumiem Twoich dylematów. -
Szlag mnie trafia jak czytam takie bzdury, następna mądralińska, aktorka od siedmiu boleściu :
http://www.pudelek.pl/artykul/86480/kozuchowska_zaszlam_w_ciaze_dzieki_naprotechnologii/
Za wszystkie transfery i punkcje trzymam kciuki, grudzień jest pięknym miesiącem i musi być szczęśliwy !Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Piggy wrote:Kurde zmartwilyscie mnie ta cytologia. Ja chyba robiłam ponad rok temu. Ale oczywiście nikt mi nic nie mówił o powtórzeniu a transfer mam planowany na przyszły tydzień. Mam nadzieje ze go nie odwolaja
Nie chciałam polubić, sorry... Myślę że nie masz co się denerwować na wyrost, ja w czasie jednej z wizyt miałam powiedziane że cytologia już jest nieważna więc wypadałoby dostarczyć aktualną. Ale bez spiny na zasadzie "nie ma cytologii-nic nie robimy!"
Kurcze ja mam brać niby encortolon do punkcji. Tzn w sumie lekarz prowadzący powiedział że mogę sobie już darować (biorę od około 40 dni), drugi lekarz kazał brać do punkcji. Biorę nadal ale nie wiem co robić później, dlaczego u nas tak każą.
A ja już dziś po wizycie, estradiol 2400, sporo pęcherzyków, ale większość musi "dojść", jutro ma być decyzja czy punkcja w poniedziałek czy wtorek. I endometrium średniawe, 7-8mm, choć nie wiem czy to teraz ważne bo transfer i tak pod znakiem zapytania.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualny
-
Justi86 wrote:IVA, jak po transferze? Czujesz, ze cos sie dzieje? U mnie samopoczucie jak zawsze! Tak bardzo bym chciala czuc, ze cos sie dzieje;)
Po transferze dobrze, byłam spokojna po relanium hehe;) Wszystko trwało tak jak pisałaś parę minut, bez bólu.
Czy czuję "coś" na razie nic, spokojnie podchodzę do wszystkiego. Odpoczywam;)
Myślę, że to za wcześnie,aby moc coś czuc;) To wszystko przyjdzie z czasem;)
Na razie myślmy pozytywnie i czekajmy spokojnie do dnia bety;) A poźniej będzie już tylko lepiej;)Justi86, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveronica wrote:Sylwia Ty byłaś na kilku wizytach już, bierzesz encorton jeszcze? Taks samo jak fragmin i estrofem.Ja dopiero idę 14.12 na wizytę bo dr M z GC jest na urlopie do innego nie chcę iść. To będzie początek 7 tyg.
veronica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
arlenka wrote:Nie chciałam polubić, sorry... Myślę że nie masz co się denerwować na wyrost, ja w czasie jednej z wizyt miałam powiedziane że cytologia już jest nieważna więc wypadałoby dostarczyć aktualną. Ale bez spiny na zasadzie "nie ma cytologii-nic nie robimy!"
Kurcze ja mam brać niby encortolon do punkcji. Tzn w sumie lekarz prowadzący powiedział że mogę sobie już darować (biorę od około 40 dni), drugi lekarz kazał brać do punkcji. Biorę nadal ale nie wiem co robić później, dlaczego u nas tak każą.
A ja już dziś po wizycie, estradiol 2400, sporo pęcherzyków, ale większość musi "dojść", jutro ma być decyzja czy punkcja w poniedziałek czy wtorek. I endometrium średniawe, 7-8mm, choć nie wiem czy to teraz ważne bo transfer i tak pod znakiem zapytania.
Arlenka mi lekarz mówił, że cały czas biorę dopóki nie powiedza, żeby odstawić. Encorton zapobiega odrzuceniu zarodka więc ja na Twoim miejscu bym brała cały czas aż lekarz nie powie, że można odstawić.arlenka lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
arlenka wrote:Nie chciałam polubić, sorry... Myślę że nie masz co się denerwować na wyrost, ja w czasie jednej z wizyt miałam powiedziane że cytologia już jest nieważna więc wypadałoby dostarczyć aktualną. Ale bez spiny na zasadzie "nie ma cytologii-nic nie robimy!"
A ja już dziś po wizycie, estradiol 2400, sporo pęcherzyków, ale większość musi "dojść", jutro ma być decyzja czy punkcja w poniedziałek czy wtorek. I endometrium średniawe, 7-8mm, choć nie wiem czy to teraz ważne bo transfer i tak pod znakiem zapytania.
Ja idę, krótkim protokołem z antagonistą.
Na początku 9 dnia cyklu (środa) miałam endometrium 9 mm i Pani Doktor powiedziała, że jest bardzo ładne także u Ciebie też jest ok:) Ja punkcję mam jutro czyli 12 dc więcendometrium pewnie jeszcze podrośnie. U mnie też transfer jest pod znakiem zapytania bo mam bardzo wysoki progesteron 13. Pani Doktor mówiła, że mieli obiekcje jak kobiety miały progesteron na poziomie 5 więc ja mam sporo wyższy. U mnie tak wysoki progesteron mogło powodowac DHEA które brałam (dawka 75). W środę już odstawiłam DHEA więc mam nadzieje, że jednak to DHEA jest przyczyną i że progesteron trochę spadnie.
Czy któraś z Was miała transfer w Novum? Po ilu dniach od punkcji najczęściej trasferują w Novum?arlenka lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Walcząca wrote:
Czy któraś z Was miała transfer w Novum? Po ilu dniach od punkcji najczęściej trasferują w Novum?
3 lub 5 ze wskazaniem na trzeci. Następnego dnia po punkcji dzwonią sami z info ile zapłodnionych i kiedy transfer. Tak przynajmniej bylo u mnie.Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.