X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Dziewczyny które biorą encortolon-do kiedy go bierzecie?

Ja mam brac dopóki nie wyjdzie pozytywna beta. Potem będziemy decydować co dalej.

arlenka lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą punkcję. Tak się boje, że nawet jednej komóreczki nie uda się uzyskać:(

Kalia zazdroszczę, że masz możliwość uzyskania mrożaków. Ja walczę o jedna komóreczkę i wątpię aby udało się uzyskać jakiegoś mrożaczka dlatego nie rozumiem Twoich dylematów.

zapominajka, Fedra, Antonelka lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    I po transferze tez cały czas? Kiedy u Was każą odstawić?

Brałam 8 tygodni od przygotowań do crio. Z tego ostatnie 20 dni to było schodzenie z dawek.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Mysza cytologię wymagają nie dłuższą niż rok, ja robiłam w marcu przed HSG i jest ok. Nie musisz co 3 mce. Wczoraj dzwonili jeszcze do mnie dopytać, czy wszystkie badania te które robiłam poza kliniką (toxo, chlamydia, różyczka) wyszły ok. Ogólnie te wszystkie infekcyjne zlecili mi jak pojawiłam się po recepty na początku cyklu, ale o cytologii zapomnieli i dopiero w tym tyg zapytali czy mam. Na szczęście miałam i nawet u nich w dokumentach była, ale nie zauważyli.
    Ogólnie jest chaos, bo jak byłam w poniedziałek na wizycie to wydzwaniali po pacjentkach, które mają transfer na dniach i im badań brakuje. Trzeba się samemu pilnować, bo jak mi powiedzieli w invikcie - może się zdarzyć, że oni coś przeoczą, nie upilnują i dopiero przed samym transferem sprawdzając to zauważą i odwołają crio.

Chyba nie liczą się z tym, że lykanie estradiolu nie jest obojętne dla zdrowia pacjentek...

mysza89 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zmartwilyscie mnie ta cytologia. Ja chyba robiłam ponad rok temu. Ale oczywiście nikt mi nic nie mówił o powtórzeniu a transfer mam planowany na przyszły tydzień. Mam nadzieje ze go nie odwolaja

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jedyne co biore od punkcji do wykonania testu to Lutinus. Widze, ze wy duuuuzo wiecej lekow bierzecie.

Walczaca- trzymam kciuki za punkcje! Zobaczysz, jutro napiszesz, ze wszystko poszlo ok:)

• IVA Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jadąc na betę, umawiacie się również na wizytę??

Karty informacyjnej wynika iż po 7-9 dniach od pozytywnej bety umówić się na wizytę kontrolną i USG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA, jak po transferze? Czujesz, ze cos sie dzieje? U mnie samopoczucie jak zawsze! Tak bardzo bym chciala czuc, ze cos sie dzieje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą punkcję. Tak się boje, że nawet jednej komóreczki nie uda się uzyskać:(

Kalia zazdroszczę, że masz możliwość uzyskania mrożaków. Ja walczę o jedna komóreczkę i wątpię aby udało się uzyskać jakiegoś mrożaczka dlatego nie rozumiem Twoich dylematów.
    Nie bój się. Jesteśmy z Tobą! Powodzenia:)

• Eliz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag mnie trafia jak czytam takie bzdury, następna mądralińska, aktorka od siedmiu boleściu :
    http://www.pudelek.pl/artykul/86480/kozuchowska_zaszlam_w_ciaze_dzieki_naprotechnologii/

Za wszystkie transfery i punkcje trzymam kciuki, grudzień jest pięknym miesiącem i musi być szczęśliwy ! <3

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• arlenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Kurde zmartwilyscie mnie ta cytologia. Ja chyba robiłam ponad rok temu. Ale oczywiście nikt mi nic nie mówił o powtórzeniu a transfer mam planowany na przyszły tydzień. Mam nadzieje ze go nie odwolaja

Nie chciałam polubić, sorry... Myślę że nie masz co się denerwować na wyrost, ja w czasie jednej z wizyt miałam powiedziane że cytologia już jest nieważna więc wypadałoby dostarczyć aktualną. Ale bez spiny na zasadzie "nie ma cytologii-nic nie robimy!"

Kurcze ja mam brać niby encortolon do punkcji. Tzn w sumie lekarz prowadzący powiedział że mogę sobie już darować (biorę od około 40 dni), drugi lekarz kazał brać do punkcji. Biorę nadal ale nie wiem co robić później, dlaczego u nas tak każą.
    A ja już dziś po wizycie, estradiol 2400, sporo pęcherzyków, ale większość musi "dojść", jutro ma być decyzja czy punkcja w poniedziałek czy wtorek. I endometrium średniawe, 7-8mm, choć nie wiem czy to teraz ważne bo transfer i tak pod znakiem zapytania.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia 86... Ja Ty sie czujesz ???

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Ty byłaś na kilku wizytach już, bierzesz encorton jeszcze? Taks samo jak fragmin i estrofem.Ja dopiero idę 14.12 na wizytę bo dr M z GC jest na urlopie do innego nie chcę iść. To będzie początek 7 tyg.

0ea12714dc.png
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    IVA, jak po transferze? Czujesz, ze cos sie dzieje? U mnie samopoczucie jak zawsze! Tak bardzo bym chciala czuc, ze cos sie dzieje;)

Po transferze dobrze, byłam spokojna po relanium hehe;) Wszystko trwało tak jak pisałaś parę minut, bez bólu.

Czy czuję "coś" na razie nic, spokojnie podchodzę do wszystkiego. Odpoczywam;)
    Myślę, że to za wcześnie,aby moc coś czuc;) To wszystko przyjdzie z czasem;)

Na razie myślmy pozytywnie i czekajmy spokojnie do dnia bety;) A poźniej będzie już tylko lepiej;)

Justi86, Mimi86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    Sylwia Ty byłaś na kilku wizytach już, bierzesz encorton jeszcze? Taks samo jak fragmin i estrofem.Ja dopiero idę 14.12 na wizytę bo dr M z GC jest na urlopie do innego nie chcę iść. To będzie początek 7 tyg.
    tak, wszystko biorę nadal i na pewno jeszcze trochę będzie trzeba brać.

veronica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka. Dzis miałaś wizytę. A ile dni trwa twoja stymulacja ???

• arlenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka wrote:
    Arlenka. Dzis miałaś wizytę. A ile dni trwa twoja stymulacja ???

Dziś jest 9 dzień stymulacji. Idę długim protokołem.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Nie chciałam polubić, sorry... Myślę że nie masz co się denerwować na wyrost, ja w czasie jednej z wizyt miałam powiedziane że cytologia już jest nieważna więc wypadałoby dostarczyć aktualną. Ale bez spiny na zasadzie "nie ma cytologii-nic nie robimy!"

Kurcze ja mam brać niby encortolon do punkcji. Tzn w sumie lekarz prowadzący powiedział że mogę sobie już darować (biorę od około 40 dni), drugi lekarz kazał brać do punkcji. Biorę nadal ale nie wiem co robić później, dlaczego u nas tak każą.
    A ja już dziś po wizycie, estradiol 2400, sporo pęcherzyków, ale większość musi "dojść", jutro ma być decyzja czy punkcja w poniedziałek czy wtorek. I endometrium średniawe, 7-8mm, choć nie wiem czy to teraz ważne bo transfer i tak pod znakiem zapytania.

Arlenka mi lekarz mówił, że cały czas biorę dopóki nie powiedza, żeby odstawić. Encorton zapobiega odrzuceniu zarodka więc ja na Twoim miejscu bym brała cały czas aż lekarz nie powie, że można odstawić.

Dwie nieudane IUI
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:

Ja idę, krótkim protokołem z antagonistą.

Na początku 9 dnia cyklu (środa) miałam endometrium 9 mm i Pani Doktor powiedziała, że jest bardzo ładne także u Ciebie też jest ok:) Ja punkcję mam jutro czyli 12 dc więcendometrium pewnie jeszcze podrośnie. U mnie też transfer jest pod znakiem zapytania bo mam bardzo wysoki progesteron 13. Pani Doktor mówiła, że mieli obiekcje jak kobiety miały progesteron na poziomie 5 więc ja mam sporo wyższy. U mnie tak wysoki progesteron mogło powodowac DHEA które brałam (dawka 75). W środę już odstawiłam DHEA więc mam nadzieje, że jednak to DHEA jest przyczyną i że progesteron trochę spadnie.

Czy któraś z Was miała transfer w Novum? Po ilu dniach od punkcji najczęściej trasferują w Novum?

Dwie nieudane IUI
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:

Czy któraś z Was miała transfer w Novum? Po ilu dniach od punkcji najczęściej trasferują w Novum?

3 lub 5 ze wskazaniem na trzeci. Następnego dnia po punkcji dzwonią sami z info ile zapłodnionych i kiedy transfer. Tak przynajmniej bylo u mnie.

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ