IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka trzymam kciuki żeby wszystko poszło po twojej myśli
baw się dobrze w Rzymie
Antonelka, mysza89, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Antonelka wrote:A dzisiaj przyszla do mnie @. Moj organizm chyba nie zwariowal bo takie cos co wygladalo jak @ i wiem z badan usg spoowdowalo zluszczenie endometrium mialam 10.11. Na razie jest to wieksze plamienie ale wyglada to na poczatek @. Co prawda po laparoskopi dosc dlugo mialam takie bardzo ciemne brazowe plamienie ale wydaje mi sie, ze to pozostalosci po operacji. Jesli to jest @ to bardzo sie ciesze, ze wszystko wraca do normy, hormony dobrze pracuja a lekarz powiedzial, ze w 2-3 cyklu po poronieniu (a tak traktowana jest laparoskopia i usuniecie CP) bede mogla rozpoczac procedure. Pewnie moglabym sie uprzec i liczyc, ze 10.11. to byl pierwszy cykl bo beta zaczela wtedy spadac ale chyba nie chce na sile kombinowac. Nie chce oszukiwac natury.
Umowie sie na wizyte na poczatku drugiego cyklu (to bedzie poczatek roku) aby mnie zbadala, zlecil badania tak aby w trzecim juz rozpoczac stymulacje jesli wszystko ok. Cytologie mam z sierpnia wiec ok a pozostale badania pewnie bede musiala odswiezyc ale to juz zrobie po wizycie. Jak dr da GO to od razu wykupie program bo badania sa w nim cenie wiec chociaz to dobre ;-/ przy tych kosztach.
Usciski i pozdrowienia z Rzymu Mile Panie
wypoczywaj ile dasz rade i zbiersj siły ...
muszynka oj tak indywidualne jak mało kto i gdzie ...
Antonelka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ależ tu dziś spokój...
Ja po wizycie, kończę stymulację i w poniedziałek punkcja. Estradiol dziś 3600, więc wysoki ale nie szalony. Zobaczymy jak to się przełoży na komórki.
No i zaczyna się stresik!Anatolka, iga 79, Mimi86, Anuszka, Kava, Justi86, Karolina1111, opu, lipa, pragnaca dzidziusia, Antonelka, renieczka, Tosia 1981, mysza89, Inska, vella, Asiula86 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Anuszka wrote:arlenka no cisza w weekendy na forum ale to dobrze że dziewczyny spędzają czas z mężami rodzinami itp a nie przy komputerze
A jajka mówiłam że urosną i trzymamy kciuki powodzenia
Ale dzisiaj to jakoś wybitnie spokojnieForum czytam od 1,5 roku, tylko mało się udzielam, a w ostatnim czasie forum żyje bardzo intensywnie
Co do spędzania z dala od kompa to pełna zgoda, tylko ja sama w białym siedzę i się nudzę troszkę...dom 500km stąd
Mimi i Anuszka (nie)dziękuję za kciuki
Próbowałam wycisnąć z lekarza czego się spodziewa po punkcji, ale się nie dałoPożyjemy, zobaczymy.
Mimi86 lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
arlenka wrote:Ale dzisiaj to jakoś wybitnie spokojnie
Forum czytam od 1,5 roku, tylko mało się udzielam, a w ostatnim czasie forum żyje bardzo intensywnie
Co do spędzania z dala od kompa to pełna zgoda, tylko ja sama w białym siedzę i się nudzę troszkę...dom 500km stąd
Mimi i Anuszka (nie)dziękuję za kciuki
Próbowałam wycisnąć z lekarza czego się spodziewa po punkcji, ale się nie dałoPożyjemy, zobaczymy.
Arlenka ja się uzależniłam i zaglądam co kilka godzinKasicaLisica, Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Haha emeska ja też zaglądam zazwyczaj po kilka, kilkanaście razy dziennie, po części z uzależnienia, po części przez to że jak czytam rzadziej to mam za dużo do nadrobieniaV.2014 I ICSI
X.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Ja wybieram prezenty
juz mezowi kupilam, jeszcze tylko cos dla brata
mysllam o bluzie albo jakiejs fajnej pizamie
elcia_aa lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Trzymaj się w Bialyms i wypoczywaj. Niech jajka pięknie dojrzewają
arlenka lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Mimi86 wrote:Ja mam gonapeptyl cala strzykawke menopuru 75j i puregonu 50. Tak w środę mam krew i usg. Trzymam kciuki
Ja z rana przywitałam@ i pędem do kliniki dostałam : rano gonapeptyl a po południu menopur 300j przez 4 dni i kolejne trzy po 250j kolejna wizyta w sobotę
Mimi , zapominajka idziemy prawie razem.
Ja załatwiłam sobie tą kroplówkę ale o stęzeniu 10% - dziewczyny te co brały jakie miałyście stężenie ?pragnaca dzidziusia, Mimi86 lubią tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
emeska wrote:Arlenka ja się uzależniłam i zaglądam co kilka godzin
W tym uzaleznieniu cos jest....ja jakis czas temu mialam w domu male awantury, ze zyje forum
...ale kto nas lepiej nie zrozumie jak my same
...
Jakis czas temu jak na forum wrzalo od tematow zwiazanych z nowa ustawa i akredycjami to wiedza przyszla wlasnie stad. Wczesniej jakos zignorowalismy ustawe sadzac ze dotyczy programu monisterialnego wiec teraz moj m wie, ze to zrodelko wiedzyKava, Bianka4, arlenka, pragnaca dzidziusia, Inska, Mimbla lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:W tym uzaleznieniu cos jest
....ja jakis czas temu mialam w domu male awantury, ze zyje forum
...ale kto nas lepiej nie zrozumie jak my same
...
Jakis czas temu jak na forum wrzalo od tematow zwiazanych z nowa ustawa i akredycjami to wiedza przyszla wlasnie stad. Wczesniej jakos zignorowalismy ustawe sadzac ze dotyczy programu monisterialnego wiec teraz moj m wie, ze to zrodelko wiedzy
Teraz to M się śmieje czy zagladałam juz do mojej sekty?opowiedziałam mu dlaczego to takie wazne dla mnie i juz jest ok,ja jestem od stycznia.
Pozdrów Rzym ode mnie;-) uwielbiam tam być,fontanna di trevi,schody hiszpańskie,coloseum ach zazdroszcze ale tak pozytywnie:-* odpoczywajcie słodko!
Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Bianka4 wrote:Ja mam 10 % a są jeszcze 20 % może jeszcze ktoś coś ?
Karolina a jak się czujesz ? jakies objawy ?
U mnie poza ciągłym lekkim bólem jak na @, to spoko. Na szczęście plamienie się już nie pojawiło. Nic poza tym nie czuje. Oczywiście gorzej psychicznie, ale to normaMoje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Cześć Dziewczyny,
ja już po punkcji. Stwierdziłam, że czasami taki odlot jest fajny:) Mamy 4 komóreczki i się cieszymy bo z M zakladaliśmy, że będą ze 2. Niestety nie wiemy ile dojrzałych. W poniedziałek ma być tel i wszystkiego się dowiemy (obawiam się cały czas, że transfer będzie w styczniu z powodu tego cholernego progesteronu). Oczywiście zmieniły się wymagania co do badań i dzisiaj dowiedziałam się, że muszę mieć zrobioną chlamydię metodą PCR i, że będzie to zrobione dzisiaj. No i do kosztów punkcji doszło jescze 210 zł za badanie (chlamydia z krwi koszt około 50 zł a chlamydia metodą PCR (wymaz z szyjki macicy) 210 zł). Także jeżeli nie macie tego badania to bądźcie przygotowane na nie. Mi dzisiaj Pani powiedziała, że nie dzwoniła do mnie wczoraj żeby już mnie nie denerwować. Na szczęście u mnie w klinice wyniki po 2 godzinach i wszystko jest ok:) Teraz leżę i wypoczywam:)
Dziewczynki Trzymam za Was wszystkie kciuki:)
Mam straszną ochotę na lampke wina ale chyba po punkcji nie wskazane co? Punkcję miałam o 9:00sylvuś, arlenka, ComeToMeBaby, OctAngel, opu, mysza89, Inska, Mimbla, Fedra, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Hej, jestem tutaj u Was pierwszy raz, przeczytałam ostatnich jakiś 200stron więc jestem troche na bierząco. Ja szykuję sie do pierwszej procedury w Bocianie, mam już roczną córę, teraz walczymy o rodzeństwo. Jest tutaj któraś z Was z Bociana?? Ja bede podchodzić prywatnie + refundacja leków. Pierwsza wizyta pod koniec grudnia w warszawskiej filli. Pozdrawiam.
arlenka, Pola7, OctAngel, mysza89, Mimbla, vella, Fedra, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150