IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zapominajka wrote:Dziewczyny.
Ten zastrzyk z ovitrelle kiedy sie dostaje.
Mogę dzis weczorem a punkcja w nd rano???
Dzis na wizycie chyba mi przepisze, bo pielegniarka na pobraniu krwi mi mówiła.
36 godzin przed punkcją. Ja miałam punkcję w sobotę o 09:00 to zastrzyk bralam w czwartek o 21:00Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Mimi86 wrote:Piggy kciuki za dziś
Asiula jak masz taki nawał pracy to zleci ci szybciutko czas do stymulacji
Zapominajka jak najbardziej możesz dziś dostać jakby co, ja wczoraj o 19 bralam ovitrelle a punkcja jutro o 8 rano.
Właśnie dziewczyny czy ja mam się jakoś specjalnie przygotować do punkcji? Napisali mi tylko ze na czczo i ze mam zabrać koszule i kapcie...
Rozumiem ze nie mogę się pomalować i trzeba zmyc lakier z paznokci??? Coś jeszcze?
Mi o takich rzeczach nic nie mówili miałam tylko nie używać perfum, być na czczo (bez picia, jedzenia i żucia gumy) ze skarpetkami:)Mimi86, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was podchodziła do IVF w PROVICIE??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:27
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Sabina_x wrote:Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was podchodziła do IVF w PROVICIE??
Ja miałam 2 pełne procedury w provicie (komercyjne i MZ), teoretycznie szykuję się do 3 procedury w provicie.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
shooa wrote:Strasznie mi przykro, że takie nerwy masz przed samym transferem.. Oby podane maleństwo się rozgościło i Ci te nerwy wynagrodziło &&
Sysiaaaa nie poronienie na pewno ....Sysiaaaaa lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
kassik wrote:Ja miałam 2 pełne procedury w provicie (komercyjne i MZ), teoretycznie szykuję się do 3 procedury w provicie.
I jesteś zadowolona?? czy masz jakieś uwagi?? Ja chodzę do Dr M. Z niego jestem zadowolona. Ale przy mojej endo to nie wiem czy którakolwiek klinika mi pomoże... A Ty u kogo się leczysz??endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Sabina_x wrote:I jesteś zadowolona?? czy masz jakieś uwagi?? Ja chodzę do Dr M. Z niego jestem zadowolona. Ale przy mojej endo to nie wiem czy którakolwiek klinika mi pomoże... A Ty u kogo się leczysz??
Wysłałam zaproszenienie będę zaśmiecać forum
Sabina_x lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Sysiaaaaa wrote:Czesc wam wszytskim:)
Ja na chwile tylko.
Moj organizm zaczął płatac mi figle i dzis poszlam na bete: wynik 0.2. I teraz co?? Pozna owu czy poronienie?
Jak myślicie?
A nie zwykła negatywna beta? 0.2 wygląda na zwykły negatyw.ivf-ivf, Anuszka lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Właśnie dziewczyny czy ja mam się jakoś specjalnie przygotować do punkcji? Napisali mi tylko ze na czczo i ze mam zabrać koszule i kapcie...
Rozumiem ze nie mogę się pomalować i trzeba zmyc lakier z paznokci??? Coś jeszcze?Mimi86 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
arlenka wrote:Mój chłop też łatwy nie jest - umysł ścisły i wszystko analizował na chłodno, często mnie tym dołował, kiedy ja starałam się myśleć optymistycznie. Teraz przy 4. podejściu jest mi trudniej uwierzyć w sukces, za to on zmienił nastawienie i stara się mnie ładować pozytywnie. Wczoraj jak mu zdawałam raport po rozmowie z embriologiem i mówiłam, że jestem zarodek jest wolniejszy powiedział: "Hm...czyli raczej fizykiem nie zostanie"
Po poprzednich próbach spodziewałam się raczej komentarza w stylu "To tego już nieliczymy..."
Najgorsze jest to że stara się być czuły w stosunku do mnie, ja mam od punkcji jakiś wstręt do dotyku, nie wiem czy to stres, czy to że jestem spuchnięta i nadal trochę obolałaA może to od hormonów...sama nie wiem.
haha, mój też próbuje czasem rozładować atmosferę.gdy podpisywalismy umowe, była tam mniej więcej taka rubryka "oświadczam że moje komórki jajowe mają być zapłodnione nasieniem.... (trzeba było wpisać męża i dane), a on do mnie - wpisz Georga Clooneya! Mimo nerwów i doła, nie mogłam się przestać śmiaćarlenka, V., Mimbla, Inska, ComeToMeBaby, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Mysza dla czego ma Cię nie dopuścic do transferu? A te badania w invikcie robiłaś? Ja miałam wczoraj robiony pakiet badań wirusologicznych, pół godziny przed transferem. Komuś sie o mnie przypomniało. Mimo wszystko transfer sie odbył, z reszta pisałam wcześniej - nie wyobrażam sobie żeby z takiego powodu odwołać transfer.
Sysia cześć :* dawno Cię nie było. Mi to tez wyglada raczej na negatywna betęspóźnia Ci sie @ ze wykonywałas betę?
-
wombi wrote:Strasznie dużo piszecie, normalnie nie nadążam z czytaniem
Mimi86 właśnie też ciała o to pytać bo w książeczce która dostałam w klinice jest napisane, ze nie wolno używać perfum, pachnących żeli pod prysznic itp
Az tak rygorystyczne to jest? Dezodorant tez nie??
mi też mówili o perfumach, ale makijaż miałam normalny. Przecież musiałam ładnie wyglądać w tak waznym momencie
Paznokcie niepomalowane, ale to ze względu na znieczulenie.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
W invikcie zakaz makijażu przy punkcji. Pani anestezjolog nawet mnie podejrzewała o makijaż permanentny brwi. (Mam swoje naturalnie ciemne
) wiec podchodzą do tego serio. W invimedzie przy znieczuleniu do histeroskopii nikt mi nic o makijażu nie mówił, tylko paznokcie miały być nie pomalowane
-
lipa wrote:haha, mój też próbuje czasem rozładować atmosferę.gdy podpisywalismy umowe, była tam mniej więcej taka rubryka "oświadczam że moje komórki jajowe mają być zapłodnione nasieniem.... (trzeba było wpisać męża i dane), a on do mnie - wpisz Georga Clooneya! Mimo nerwów i doła, nie mogłam się przestać śmiać
...George Clooney, normalnie padłam ze śmiechu, sorki za dosadność ale poplułam telefon! Pozdrowienia dla mężaSabina_x, zapominajka, lipa, Bianka4, Inska, ComeToMeBaby, Antonelka, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.