IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vella wrote:W 6dpt bolały mnie lekko piersi (dalej bolą) ale to chyba od leków, i takie lekkie ukłucia w macicy, i ból jakby miesiączkowy... w zasadzie gdyby nie beta to bym nie wiedziała, że się udało
U mnie dziś 8 dzień i do tej pory co zauważyłam to bolące piersi i trochę brzuch;)ale myślę, że kady organizm zareaguje inaczej.
Wiec nie wiem czy lepiej mieć objawy i się nie miło rozczarować czy nie mieć objawów i mieć miłe zaskoczenie w postaci pozytywnej bety;)
Do wtorku już coraz bliżej.... -
nick nieaktualny
-
lipa wrote:mi też mówili o perfumach, ale makijaż miałam normalny. Przecież musiałam ładnie wyglądać w tak waznym momencie
Paznokcie niepomalowane, ale to ze względu na znieczulenie.Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Piggy wrote:No dobra ja juz w Trójpaku - ja plus moje dwa słabeusze 1bb. Nie pozostaje nic jak tylko czekać
Piggi triss musi się tym razem udaćOdpoczywać dziewczyny:)
Piggy, triss lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualnyIVA wrote:U mnie dziś 8 dzień i do tej pory co zauważyłam to bolące piersi i trochę brzuch;)ale myślę, że kady organizm zareaguje inaczej.
Wiec nie wiem czy lepiej mieć objawy i się nie miło rozczarować czy nie mieć objawów i mieć miłe zaskoczenie w postaci pozytywnej bety;)
Do wtorku już coraz bliżej....
Jesli chodzi o objawy po in vitro to mi lekarz prowadzacy powiedzial, ze organizm tak nafaszerowany hormonami bardzo roznie reaguje i nigdy nie wiadomo czy objawy sa ciazowe czy to skutek dzialania hormonow. Mnie np. piersi strasznie zaczely bolec pod koniec brania Menopuru, a po Ovitrelle sie tak bol nasilil, ze spac nie moglam... Taki bol piersi to objaw ciazowy, a ja bylam przed transferem:D Hormony wiec szaleja <crazy> -
triss wrote:V. Wstrzymaj sie z duszeniem, jego materiał sie przyda jeszcze
.Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Mnie tez od dnia punkcji masakrycznie bolaly piersi. Az sie dotykac nie moglam.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Justi86 wrote:Jesli chodzi o objawy po in vitro to mi lekarz prowadzacy powiedzial, ze organizm tak nafaszerowany hormonami bardzo roznie reaguje i nigdy nie wiadomo czy objawy sa ciazowe czy to skutek dzialania hormonow. Mnie np. piersi strasznie zaczely bolec pod koniec brania Menopuru, a po Ovitrelle sie tak bol nasilil, ze spac nie moglam... Taki bol piersi to objaw ciazowy, a ja bylam przed transferem:D Hormony wiec szaleja <crazy>
Masz rację, być może to wynik tych hormonów, które bierzemy;)
Poczekamy do wtorku i zobaczymy,czas pokaże... -
Ja kochane nie mialalm zadnych objawow. Jedyne co,to 7 dpt zrobilam test i glupia nie odczekalam kilka minut tylko po ok.2 minutach byla jedna kreska i wyrzucilam go do smieci. Pamietam ze pololudniu byla kawa u moich rodzicow a ja ryczalam, wyzywalam i wszystko razem. Mialam tyle roznych emocji w sobie ze nie potrafilam sama siebie zrozumiec. Rano wstalam i zrobilam jeszcze raz test, nasiusialam i wyszlam z lazienki. Po jakis 10 minutach wrocilam , a tam taki bladzioch! W tych emocjach poszlam do kubla na smieci szukac tamtego testu z poprzedniego, a tam tez bladzioch! Poprostu glupia ja nie odczekalam swego tylko od razu go wywalilam... Ehhh. Kochane zycze wam tez takich emocji i szczesliwego zakonczenia! Trzymam za was kciuki ✊✊✊
triss, Gayya, Justi86, Inska, mysza89, vella, Bianka4, Kava, Reni555, V., gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualny
-
vella wrote:Ja na punkcji miałam makijaż, z resztą na transferze też i nic się nikt nie czepiał. Jedyne co to na puncji za żelowe paznokcie, że puls słabo czyta
vella, Bianka4, agjot1979 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Hejka, ja dziś zniosłam 19 jajek. Jeśli jakieś się zapłodni, w poniedziałek transfer.
Inska, mysza89, Requiem, vella, Bianka4, Asiula86, Karolina1111, Mimbla, kassik, wombi, SzewskaPasja, Beata.D, Reni555, Justi86, Neo84, OctAngel, Antonelka, V., gosia81, Konwalia, Mimi86, lipa, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny udalo nam sie przeniesc do artvimedu z invicty, pierwsza wizyte mam 29 grudnia i ruszamy, a invicta niech mnie w cztery litery pocaluje
STORK, mysza89, Asiula86, ivf-ivf, urocza, Kava, Anuszka, wombi, SzewskaPasja, ComeToMeBaby, shooa, Beata.D, OctAngel, gosia81, freya lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny udalo nam sie przeniesc do artvimedu z invicty, pierwsza wizyte mam 29 grudnia i ruszamy, a invicta niech mnie w cztery litery pocaluje
ANIU zakwalifikowaliście się do IVF MZ?? Przyjmuja jeszcze na rządowe??endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Kalia, gratulacje! Kciuki trzymam za piękne zapłodnienie i podział
Reni, rozumiem Twój ból, bo ja do Polski przyjechałam sama a mąż został w domu. Doleciał do mnie dopiero po 3 tygodniach, na sam transfer. Był to chyba najsamotniejszy okres w moim życiu i już wiem, że gdybym kiedykolwiek jeszcze raz miała przechodzić stymulacje sama, z dala od domu, rodziny, przyjaciół, nie zdecydowałabym się. Moja lekarz, jak przyjechał na jeden weekend mój tato, wzięła go na bok i powiedziała mu, że ja nie powinnam być sama, bo dla kobiety przechodzenie przez in vitro samej, to tak jakby chora osoba na raka, przechodziła sama przez chemię.
Co do objawów, ja miałam zaraz po transferze bóle piersi i jak na okres, a potem wszystko ustało, zero, nic. Też myślałam, że nic z tego, a tu jednak już 8 dnia sikaniec wyszedłTego Wam kochane życzę!
Bianka4, Anuszka, SzewskaPasja, Reni555, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny udalo nam sie przeniesc do artvimedu z invicty, pierwsza wizyte mam 29 grudnia i ruszamy, a invicta niech mnie w cztery litery pocaluje
teraz juz pójdzie z górki
to tak bez winiku transfer nie możliwy we wtorek.wizyta i jak estradiol bedzie ok i chlamydia to transfer 22 grudnia to bedzie mój 29 dc czy tak w ogóle może sie odbyć transfer ??mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnySabina_x wrote:ANIU zakwalifikowaliście się do IVF MZ?? Przyjmuja jeszcze na rządowe??
mysza89, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość