X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    W 6dpt bolały mnie lekko piersi (dalej bolą) ale to chyba od leków, i takie lekkie ukłucia w macicy, i ból jakby miesiączkowy... w zasadzie gdyby nie beta to bym nie wiedziała, że się udało :-)

U mnie dziś 8 dzień i do tej pory co zauważyłam to bolące piersi i trochę brzuch;)ale myślę, że kady organizm zareaguje inaczej.

Wiec nie wiem czy lepiej mieć objawy i się nie miło rozczarować czy nie mieć objawów i mieć miłe zaskoczenie w postaci pozytywnej bety;)

Do wtorku już coraz bliżej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA... kazdy organizm inny... czekaj cierpliwie...choc to strasznie trudne...
    Ale juz coraz bliżej....Trzymam kciuki:)

vella, Bianka4 lubią tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    mi też mówili o perfumach, ale makijaż miałam normalny. Przecież musiałam ładnie wyglądać w tak waznym momencie :)
    Paznokcie niepomalowane, ale to ze względu na znieczulenie.
    Ja miałam pomalowane rzęsy i dostałam opieprz od pielęgniarki ze miało byc bez makijażu...

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • vella Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na punkcji miałam makijaż, z resztą na transferze też i nic się nikt nie czepiał. Jedyne co to na puncji za żelowe paznokcie, że puls słabo czyta :-)

Bianka4, Requiem lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    No dobra ja juz w Trójpaku - ja plus moje dwa słabeusze 1bb. Nie pozostaje nic jak tylko czekać

Piggi triss musi się tym razem udać:) Odpoczywać dziewczyny:)

Piggy, triss lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    U mnie dziś 8 dzień i do tej pory co zauważyłam to bolące piersi i trochę brzuch;)ale myślę, że kady organizm zareaguje inaczej.

Wiec nie wiem czy lepiej mieć objawy i się nie miło rozczarować czy nie mieć objawów i mieć miłe zaskoczenie w postaci pozytywnej bety;)

Do wtorku już coraz bliżej....

Jesli chodzi o objawy po in vitro to mi lekarz prowadzacy powiedzial, ze organizm tak nafaszerowany hormonami bardzo roznie reaguje i nigdy nie wiadomo czy objawy sa ciazowe czy to skutek dzialania hormonow. Mnie np. piersi strasznie zaczely bolec pod koniec brania Menopuru, a po Ovitrelle sie tak bol nasilil, ze spac nie moglam... Taki bol piersi to objaw ciazowy, a ja bylam przed transferem:D Hormony wiec szaleja <crazy>

• emeska Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    V. Wstrzymaj sie z duszeniem, jego materiał sie przyda jeszcze ;)
    .
    Przyda sie chyba w procesie wychowawczym co?

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez od dnia punkcji masakrycznie bolaly piersi. Az sie dotykac nie moglam.

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    Jesli chodzi o objawy po in vitro to mi lekarz prowadzacy powiedzial, ze organizm tak nafaszerowany hormonami bardzo roznie reaguje i nigdy nie wiadomo czy objawy sa ciazowe czy to skutek dzialania hormonow. Mnie np. piersi strasznie zaczely bolec pod koniec brania Menopuru, a po Ovitrelle sie tak bol nasilil, ze spac nie moglam... Taki bol piersi to objaw ciazowy, a ja bylam przed transferem:D Hormony wiec szaleja <crazy>

Masz rację, być może to wynik tych hormonów, które bierzemy;)
    Poczekamy do wtorku i zobaczymy,czas pokaże...

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane nie mialalm zadnych objawow. Jedyne co,to 7 dpt zrobilam test i glupia nie odczekalam kilka minut tylko po ok.2 minutach byla jedna kreska i wyrzucilam go do smieci. Pamietam ze pololudniu byla kawa u moich rodzicow a ja ryczalam, wyzywalam i wszystko razem. Mialam tyle roznych emocji w sobie ze nie potrafilam sama siebie zrozumiec. Rano wstalam i zrobilam jeszcze raz test, nasiusialam i wyszlam z lazienki. Po jakis 10 minutach wrocilam , a tam taki bladzioch! W tych emocjach poszlam do kubla na smieci szukac tamtego testu z poprzedniego, a tam tez bladzioch! Poprostu glupia ja nie odczekalam swego tylko od razu go wywalilam... Ehhh. Kochane zycze wam tez takich emocji i szczesliwego zakonczenia! Trzymam za was kciuki ✊✊✊

triss, Gayya, Justi86, Inska, mysza89, vella, Bianka4, Kava, Reni555, V., gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Aneczko:) Moze i nas spotka to szczescie!:)

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Requiem Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Ja na punkcji miałam makijaż, z resztą na transferze też i nic się nikt nie czepiał. Jedyne co to na puncji za żelowe paznokcie, że puls słabo czyta :-)
    To chyba kwestia kliniki...

vella, Bianka4, agjot1979 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak mam teraz liczyć, a raczej od którego dnia, kiedy mogę spodziewać się miesiączki?

Podczas brania gonapeptyl miałam krwawienia czy można to uznać, że był to pierwszy dzień miesiączki?<myśli>

• Kalia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja dziś zniosłam 19 jajek. Jeśli jakieś się zapłodni, w poniedziałek transfer.

Inska, mysza89, Requiem, vella, Bianka4, Asiula86, Karolina1111, Mimbla, kassik, wombi, SzewskaPasja, Beata.D, Reni555, Justi86, Neo84, OctAngel, Antonelka, V., gosia81, Konwalia, Mimi86, lipa, triss lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udalo nam sie przeniesc do artvimedu z invicty, pierwsza wizyte mam 29 grudnia i ruszamy, a invicta niech mnie w cztery litery pocaluje :)

STORK, mysza89, Asiula86, ivf-ivf, urocza, Kava, Anuszka, wombi, SzewskaPasja, ComeToMeBaby, shooa, Beata.D, OctAngel, gosia81, freya lubią tę wiadomość

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny udalo nam sie przeniesc do artvimedu z invicty, pierwsza wizyte mam 29 grudnia i ruszamy, a invicta niech mnie w cztery litery pocaluje :)

ANIU zakwalifikowaliście się do IVF MZ?? Przyjmuja jeszcze na rządowe??

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia, gratulacje! Kciuki trzymam za piękne zapłodnienie i podział :)

Reni, rozumiem Twój ból, bo ja do Polski przyjechałam sama a mąż został w domu. Doleciał do mnie dopiero po 3 tygodniach, na sam transfer. Był to chyba najsamotniejszy okres w moim życiu i już wiem, że gdybym kiedykolwiek jeszcze raz miała przechodzić stymulacje sama, z dala od domu, rodziny, przyjaciół, nie zdecydowałabym się. Moja lekarz, jak przyjechał na jeden weekend mój tato, wzięła go na bok i powiedziała mu, że ja nie powinnam być sama, bo dla kobiety przechodzenie przez in vitro samej, to tak jakby chora osoba na raka, przechodziła sama przez chemię.

Co do objawów, ja miałam zaraz po transferze bóle piersi i jak na okres, a potem wszystko ustało, zero, nic. Też myślałam, że nic z tego, a tu jednak już 8 dnia sikaniec wyszedł :) Tego Wam kochane życzę!

Bianka4, Anuszka, SzewskaPasja, Reni555, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    super wiadomość :) teraz juz pójdzie z górki :)

to tak bez winiku transfer nie możliwy we wtorek.wizyta i jak estradiol bedzie ok i chlamydia to transfer 22 grudnia to bedzie mój 29 dc czy tak w ogóle może sie odbyć transfer ??

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    ANIU zakwalifikowaliście się do IVF MZ?? Przyjmuja jeszcze na rządowe??
    My sie przenosimy z invicty do artvimedu bo zakwalifikowalismy sie do programu juz 1 września. Ale z tego co mi dr dzis mówił to kwalifikuja nadal :)

mysza89, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:13

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2519 2520 2521 2522 2523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ