IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurde ale tu sie ostatnio dzieje
normalnie nie jestem w stanie nadrobic watku
Trzymam kciuki za wszystkie stymulacje- niech jajeczka beda dorodne
Punkcje- I w duzej ilosci
Oczywiscie I transferyNiech w tym magicznym okresie przedswiatecznym dzieja sie same cuda I jak najwiecej groszkow zamieszka pod serduszkiem kochajacych mam
Trzymam kciuki dziewczynyarlenka, Justi86, lena7, mysza89, OctAngel, Marcia89, gosia81, Mimi86, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Mysza no nie wierze... Wspolczuje Ci strasznie bo przeciez mialas nadzieje na ten transfer poza tym kto by pomyslalm, ze wynik moze byc zly...
Ale tak wlasciwie to powiem Ci ze nie wiem czy ten 29dc ma jakikolwiek sens....
W nocy spac nie moglam bo ciagle nad wszystkim rozmyslalam i tak wlasciwie to nie wiem czy ktorejs dziewczynie udalo sie u nas w klinice zaciazyc przy crio. (jezeli tak to prosze o info tak dla pocieszenia nas wszystkich)
Po pierwsze ten idiotyzm z poziomem estradiolu, druga sprawa pozne transfery. Ja teraz tez mam w 24 dc gdzie w 14dc moje endo mialo 12 mm!!! To jakas abstrakcja jest...
Dziewczyny z innych klinik powiedzcie prosze czy ktoras z Was tez miala tak pozno Crio ? mowie tu o 24-29 dc ?I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Ann84 wrote:Shooa, Mysza89 to tak na pocieszenie powiem, że ja ostatnio też miałam mieć transfer w 29dc i endometrium 18mm. Po przegadaniu za i przeciw z M zrezygnowaliśmy z transferu, chociaż dr w-o stwierdziła że to zła decyzja
Ja jesli dobrze pamietam to maialm transfer w 25 dniu cyklu? I dr W-O tlumaczyla mi ze biorac estrofem mozna nawet w 35 i 40 dniu cyklu robic transfer. Estrofem ma w tym pomoc, mi sie udalo wiec moze miala racje...?
Czekamy na Mikołaja ❤ -
czytam teraz o grubosci endometrium przy transferze. Gorna granica na zwiekszone szanse zagniezdzenia to 16-18 mm.
Skoro w 13dc mialam 13 mm a od 19 dc zaczelm brac lutke to endo moze byc powyzej 20mm czy to raczej nie mozliwe ?
Mysza Ty wiesz jakie mialas dzis endo ?I procedura
-
muszynka wrote:Mysza no nie wierze... Wspolczuje Ci strasznie bo przeciez mialas nadzieje na ten transfer poza tym kto by pomyslalm, ze wynik moze byc zly...
Ale tak wlasciwie to powiem Ci ze nie wiem czy ten 29dc ma jakikolwiek sens....
W nocy spac nie moglam bo ciagle nad wszystkim rozmyslalam i tak wlasciwie to nie wiem czy ktorejs dziewczynie udalo sie u nas w klinice zaciazyc przy crio. (jezeli tak to prosze o info tak dla pocieszenia nas wszystkich)
Po pierwsze ten idiotyzm z poziomem estradiolu, druga sprawa pozne transfery. Ja teraz tez mam w 24 dc gdzie w 14dc moje endo mialo 12 mm!!! To jakas abstrakcja jest...
Dziewczyny z innych klinik powiedzcie prosze czy ktoras z Was tez miala tak pozno Crio ? mowie tu o 24-29 dc ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:29
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Walcząca wrote:Ja mam Luteinę doustnie i Lutinus dowcipnie:) Ceny są bardzo rożne od siebie" - Luteina dopochwowo 100 mg, 30 tabletek 54 zł
- Lutinus dopochwowo 100 mg, 21 tabletek 125 zł
W takim razie zrobię bete 10 dpt bo powinno już coś wykazać
Luteina dopochwowa 100 to z refundacją kosztuje z 5 zł jak.pamiętam. -
muszynka wrote:czytam teraz o grubosci endometrium przy transferze. Gorna granica na zwiekszone szanse zagniezdzenia to 16-18 mm.
Skoro w 13dc mialam 13 mm a od 19 dc zaczelm brac lutke to endo moze byc powyzej 20mm czy to raczej nie mozliwe ?
Mysza Ty wiesz jakie mialas dzis endo ?
sylwiaśta159 mi słów juz brakuje i łezczemu mam takiego pecha ???
co ja teraz moge zrobic ? lepiej czekac do wtorku czy jak przecież transfer sie nie odbedzie to nie chce sie truć esfrofememmysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
aneczka2015 wrote:Ja jesli dobrze pamietam to maialm transfer w 25 dniu cyklu? I dr W-O tlumaczyla mi ze biorac estrofem mozna nawet w 35 i 40 dniu cyklu robic transfer. Estrofem ma w tym pomoc, mi sie udalo wiec moze miala racje...?
Aneczka a Ty mialas Crio tak ?I procedura
-
Ja mialam krio, bralam estrofem i lutke dopochwowo. I mi W-o mowila ze nie ma zadnych przeciwskazan do transferu bo po to bierzemy estrofem zeby ten transfer sie idbyl niezaleznie czy to 20dc czy 35 dc. Ja mualam transfer 25 dc bo wczesniej nie bylo muejsca i sie udalo!
muszynka lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
muszynka wrote:Mysza a ktory masz dzis dc ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:41
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
muszynka wrote:No i oby Aneczka i w naszym przypadku tak bylo.
Nie bede sie zamartwiac, jak ma sie udac to sie uda.
Trzeba byc dobrej mysli
Uda sie, musi! Ja zawierzylam dr W-O i robilam wszystko to co kazala. Powodzenia kochane czekam po fioletowej stronie na was ✊muszynka, OctAngel lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Reni555 wrote:dziewczyny
czyli jest zależność - statystyczna - zarodek nie prawidłowy - brak ciąży lub nie przetrwanie rozmroźenia
prawidłowy - ciąża (zazwyczaj)
Reni mnie o to nie pytaj- na moje pytania genetyk nie potrafil odpowiedziec.
Lekarz prowadzacy powiedzial, ze to teoria ale w praktyce jest roznie.
Genetyk potwierdzial, ze zarodek z duza liczba ubytkow moze nie zaimplantowac sie, szybko poronic lub dac chore dziecko - ale raczej te dwa pierwsze.
Zdorwy zarodek, z dobra morfologia - ja mowie sobie, ze szansa 50% uda sie lub nie....
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
No i moze dlatego inne kliniki maja wieksza skutecznosc w crio. W invicta kazali mi na 1 wizyte przed crio przyjsc w okolicach 10dnia brania estrofemu czyli ok. 12dc...
A gdzie tu mowic jeszcze o braniu lutki itd...
Kabaret.
Anuszka ja transfer mam we wtorek. To bedzie 24dc. Mialam miec wczoraj ale nikt nie powiedzial, ze trzeba dostarczyc wynik cytologii i dlatego sie przedluzylo.
A cieszylam sie ze wreszcie bede miala transfer przed 20 dc bo do tej pory wszystki byly pozne...
I procedura