IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny pozdrawiam serdecznie!
Pomyslalam ze moze sie przylacze jesli pozwolicie, i bedzie mi moze razniej z Wami..dzis moj 6dpt i przeogromny strach w glowie ;P
Pozdrawiam!arlenka, Karolina1111, asiamar, Kava, Asiula86, Reni555, OctAngel, Antonelka, Gayya, Konwalia, V., triss lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Witaj Lena!
Wiem, że to bardzo trudne chwile, takie czekanie w strachu i niepewność wykańczają psychicznie. Bądź dobrej myśli bo tak możesz pomóc! Trzymam kciuki żeby to już był ten ostatni raz!Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
lena7 wrote:Dzieki Emeska!
tez sie modle, i to bardzo! nie mamy mrozakow, jak sie nie uda to nie wiem co bedzie
Cześć Lena. Ja jestem 3 dpt to moje pierwsze podejście. Też nie mamy mrożaków bo z 4 komórek tylko 1 była dojrzała i mieliśmy jeden zarodek. Mi w Klinice mówili, że po dwóch tygodniach mam zrobić bete to by był 22 Grudzień. Ale zastanawiam się czy nie zrobić po 10 dniach czyli 18 grudnia. Miałam podany trzydniowy zarodek 6 komórkowy więc już chyba powinno coś wykazać, jak myślicie Dziewczyny? Nie chcę robić tuż przed Świętami bo jak się nie uda to całe Święta będą dla mnie trudne. Jak zrobię 18 to w razie czego zawsze te 4 dni więcej na otrząśnięcie się. Aczkolwiek mam nadzieje, że się uda;)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Wiesz co mi za kazdym razem kaza robic bete po 10 dniach, i tez zauwazylam ze niektore kliniki kaza po 14. Tez mam 3 dniowego zarodka , czyli tak samo jak Ty...Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Witajcie!!
Pigy, triss kciuki zaciscniete!! Okres przedswiateczny w ciążyrewelacja!!
IVA, myśl pozytywnie! Masz tam w brzuchu maluszka
Do tej punkcji to serio takie wymagania? Niezle...
Ja dzisiaj tez mialam wizyte, Mysza89 chyba jestesmy na tym samym etapie, mozliwe, ze jak dobrze pojdzie to moj pierwszy transfer tez odbedzie sie jakos 21-22.12....
Ja dzisiaj dostalam menopur i orgarutlan i teraz 2 zastrzyki, w poniedzialek nastepna wizyta... troche mi tam narosło tych pecherzykow ok. 17 po ok. 10mm.
a z facetami to tak jest, moj to chyba mysli, ze te zastrzyki to dla mnie przyjemnosc, bo jak sie boje wbic, to zawsze gada: dawaj, no czego sie boisz?
chyba sie kiedys wkurze i jemu tez wbije, zobaczy jakie to mile
Dziewczyny kolejny weekend, Wam tez tak zasuwa ten czas?! Napiszcie mi jeszcze, czy podczas brania zastrzykow czulyscie sie takie napompowane? ja mam wrazenie, ze codziennie budze sie grubszatriss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny.
W nd punkcja. O kurcze,,,,
dzis na USG ; jakieś 18 pęcherzyków w rozmiarach 14 do 20 , endom.-11, FSH 0,83 estradiol 3810. Myślicie że oki.???????????
bo badał mnie dzis inny lekarz w zastępstwie i jakis dziwny był.
Pytał mnie co chce w IIej fazie przyjmowac czy duphostan, czy lutinas, czy prolutex, czy luteina, a skad ja to miałam wiedzieć, No i przepisał duphostan. Myslicie ze oki???
V., Mimi86 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny mam wynik chlamydi i o.mało nie padłam chlamydia igg ujemna igm dodatnia 1,23 norma od 1,1 co to znaczy ?nie mogłam tego złapać nigdzie indziej jak w klinicemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
lipa wrote:haha, mój też próbuje czasem rozładować atmosferę.gdy podpisywalismy umowe, była tam mniej więcej taka rubryka "oświadczam że moje komórki jajowe mają być zapłodnione nasieniem.... (trzeba było wpisać męża i dane), a on do mnie - wpisz Georga Clooneya! Mimo nerwów i doła, nie mogłam się przestać śmiać
dobre, dobre, bardzo dobre -
Ja mam zawsze w standardzie duphaston+luteine...po ktorej czasami cos zaswedzi jak ktos podatny na takie rzeczy, ale nie jest najgorzej, da sie przezyc
..lutinus z tego co wiem jest doustny, ale znacznie drozszy niz luteina..z akcentem na "znacznie" ;P..prolutexu nie znam.
zapominajka lubi tę wiadomość
lena7 wrote:Ja mam zawsze w standardzie duphaston+luteine...po ktorej czasami cos zaswedzi jak ktos podatny na takie rzeczy, ale nie jest najgorzej, da sie przezyc
..lutinus z tego co wiem jest doustny, ale znacznie drozszy niz luteina..z akcentem na "znacznie" ;P..prolutexu nie znam.
Ja mam Luteinę doustnie i Lutinus dowcipnie:) Ceny są bardzo rożne od siebie" - Luteina dopochwowo 100 mg, 30 tabletek 54 zł
- Lutinus dopochwowo 100 mg, 21 tabletek 125 zł
W takim razie zrobię bete 10 dpt bo powinno już coś wykazaćzapominajka lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Piggy my sie dzisiaj minęliśmy w klinice
Trzymam kciuki&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:19
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualnymysza89 wrote:dziewczyny mam wynik chlamydi i o.mało nie padłam chlamydia igg ujemna igm dodatnia 1,23 norma od 1,1 co to znaczy ?nie mogłam tego złapać nigdzie indziej jak w klinice
IgM to swieza infekcja...niestety bedziesz musiala przeleczyc ale dla pewnosci ponow badanie. A moze ta woda w macicy to miala zwiazek ze stanem zapalnym od chlamydii..?
Ps. To juz chyba nieaktualne ale transfer 29dc to niech sobie w du*e wsadza..prosze Cie. -
Walcząca wrote:Ja mam Luteinę doustnie i Lutinus dowcipnie:) Ceny są bardzo rożne od siebie" - Luteina dopochwowo 100 mg, 30 tabletek 54 zł
- Lutinus dopochwowo 100 mg, 21 tabletek 125 zł
W takim razie zrobię bete 10 dpt bo powinno już coś wykazać
Ej a nie masz luteiny 100mg refundowanej? ja place 3zl z groszem za opakowanie.Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość
shooa wrote:No nie zartuj...
IgM to swieza infekcja...niestety bedziesz musiala przeleczyc ale dla pewnosci ponow badanie. A moze ta woda w macicy to miala zwiazek ze stanem zapalnym od chlamydii..?
Ps. To juz chyba nieaktualne ale transfer 29dc to niech sobie w du*e wsadza..prosze Cie.ale jestem zła to po transferze grudniowym
spróbuje sie na jutro zarejstrowac ... no nie jutro tylko dr .przyjemniaczek jest ....nie jade wytrzymam do wtorku choć transferu szkoda mi strasznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:46
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ann84 wrote:Shooa, Mysza89 to tak na pocieszenie powiem, że ja ostatnio też miałam mieć transfer w 29dc i endometrium 18mm. Po przegadaniu za i przeciw z M zrezygnowaliśmy z transferu, chociaż dr w-o stwierdziła że to zła decyzjamysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyshooa wrote:No nie zartuj...
Ps. To juz chyba nieaktualne ale transfer 29dc to niech sobie w du*e wsadza..prosze Cie.
Naprawde, nie jestem (Boze, dziekuje, ze w moich okolicach nie ma Invicty) pacjentka tej kliniki a mam takiego nerwa, ze nie wyobrazam dobie, co wy "leczace sie" tam musicie czuc...
Mysza kochana, przykro mi, ze masz ciagle rzucane klody pod nogi... ale naprawde wierze!!!!!! Ze w koncu i do Ciebie los sie usmiechnie!
"Endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym tzw. oknie implantacyjnym, w cyklach naturalnych oznacza to 16-22 dzień cyklu, w stymulowanym egzogennymi gonadotropinami - dzień 16-19. Uwarunkowane jest to działaniem progesteronu i wpływem tego hormonu na strukturę, funkcjonowanie błony śluzowej macicy. Jednocześnie to endometrium odpowiada za wysyłanie sygnałów kontrolujących rozwój trofoblastu."Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:56
ComeToMeBaby, Anuszka lubią tę wiadomość