IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien doberek! Melduje, ze dzis kreseczka na tescie jeszcze wyrazniejsza:) Przeogromnle sie cieszymy! Nie wierzymy, ze moglo sie udac po pierwszej probie!!!!! Jutro jade na bete. Jak sie potwierdzi, to chyba oszalejemy!!!!
Zauwazylam cos dziwnego pod wzgledem psychologicznym- tyle lat czeka sie na pozytywny test, i przy kazdym tescie ogromny smutek. A jak juz w koncu jest pozytywny, to chwila beztroskiego szczescia, ale tez masa watpliwosci typu czy to na pewno prawda, czy test moze wadliwy, a moze to leki jeszcze dzialaja.... Po becie pewnie bedzie obawa czy oby na pewno sie ciaze utrzyma, czy nie bedzie krwawien itp.... Piekny to bez watpienia czas, ale tez pelen obaw o dzieciatko....❤️Inska, Mimi86, sylwiaśta159, Antonelka, Neo84, wombi, OctAngel, mysza89, Beata.D, pabelka88, arlenka, Karolina1111, sylvuś, Kamilka, Kava, gosia81, Bianka4, SzewskaPasja, Mimbla, vella, Sabina_x, justa1234, Agi83, agulas, Asiula86, godaweri, pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby, Fedra, V. lubią tę wiadomość
-
Justi86 wrote:Dzien doberek! Melduje, ze dzis kreseczka na tescie jeszcze wyrazniejsza:) Przeogromnle sie cieszymy! Nie wierzymy, ze moglo sie udac po pierwszej probie!!!!! Jutro jade na bete. Jak sie potwierdzi, to chyba oszalejemy!!!!
Zauwazylam cos dziwnego pod wzgledem psychologicznym- tyle lat czeka sie na pozytywny test, i przy kazdym tescie ogromny smutek. A jak juz w koncu jest pozytywny, to chwila beztroskiego szczescia, ale tez masa watpliwosci typu czy to na pewno prawda, czy test moze wadliwy, a moze to leki jeszcze dzialaja.... Po becie pewnie bedzie obawa czy oby na pewno sie ciaze utrzyma, czy nie bedzie krwawien itp.... Piekny to bez watpienia czas, ale tez pelen obaw o dzieciatko....❤️
Justi ale cudownie.
A Twoje radosc przelamana lekiem to chyba wsrod nas chleb powszedni.
Dlatego powtarzam, ze chcialabym przezywac cala ciaze ale w zartach mowie, ze moglabym obudzic sie w 36 tygidniu lub trzymajac dziecko na brzuchu bo przez 9 miesiecy zamecze wszystkich a na koncu siebie moia panika
Wszystkoego dobrego raz jeszczeJusti86, Kava, Bianka4 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
A to tak na poprwę humoru, gdy nam źle:) mam nadzieje, że nikt nie poczuje się urażony:)
https://m.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQsylwiaśta159, Kava, Anuszka, Mimbla, lena7 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Mimi takjak piszą dziewczyny mierz obwód brzucha i jak bedziesz miała problemy z oddychaniem natychmiast na IP, niektóre dziewczyny maja hiperke przy estradiolu na poziomie 2000 wiec to nie jest wyznacznik.
Powodzonka z komoreczkami &&&Mimi86 lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Dziewczyny siedze cicho, ale Was kochane czytam codziennie i jak zawsze trzymam kciuki ❤️
Anatolko, uda sie kazdej z Was!
Justi, ja juz gratuluje, dwa testy to juz nie pomylka. Ja swoj robilam w 8dpt z popoludniowego moczu i wyszedl pozytywny a na drugi dzien trzy i wszystkie byly z dwoma krechami. To juz wystarczajaco dlugo od brania lekow, takze to ciaza! Teraz tylko kciuki za ladna bete i piekny przyrost.
Mimi ja mialam tak samo, estradiol ok 1400 kiedy ostatni raz przed punkcja mi badano. Zaplodniono 4 komoreczki i do 5 doby dotrwaly 3, takze myslimy pozytywnie ❤️
My zaczelismy 3 miesiac. Odliczam kazdy dzien teraz do 16 stycznia kiedy to skonczymy pierwszy trymestr bo tak, jak napisalas Justi, po testach, betach stres wcale sie nie koczy, caly czas drzy sie o malucha, i tak chyba juz zostanie cale zycie ❤️Justi86, Mimi86, Antonelka, gosia81, Mimbla, lena7, pragnaca dzidziusia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNeo84 wrote:A to tak na poprwę humoru, gdy nam źle:) mam nadzieje, że nikt nie poczuje się urażony:)
https://m.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ
A ktos wie co u Kali1980? Dawno sie nie odzywala...
Mimi tak jak mowia dziewczyny obserwuj sie, bo to nie ma zartow. Ja tez czulam sie przez pierwsze dni jak babcia po 90 ale nie mialam np problemow z oddychaniem. Za to brzuch wygladal jak nadmuchany balon.
Kalia- i jak z Twoimi komorkami? Zaplodnia ci 1-2 czy jednak musialas zaplodnic 6? Jesli pisalas a mi umknelo to soryWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:34
-
Mimi86 wrote:2 dni przed punkcja miałam estradiol 1334 wiec nie jakoś dużo, nie wiem czemu tak boli do tego biegunka. Dziś jest trochę lepiej podbrzusze nie boli tylko mam wrażenie jakby ktoś mnie skopal po żebrach, brzuch pod pępkiem napuchniety trochę i twardy (i jak tu zrobić zastrzyk)
Mimi pij bardzo duzo wody. Ja miałam nakaz minimum 3 litrów na dobę. Trzeba wypłukać z organizmu te szkodliwe substancje, które produkują po punkcji jajniki.
Justi gratulacjęMnie też korci żeby 9 dnia zrobić test i chyba tak postąpie. Chociaż psychicznie będe nastawiona do bety albo dodatniej albo ujemnej.
Mam jakieś złe przeczucia:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:40
Mimi86 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
sylwiaśta159 wrote:Hehe widzialam na FB
A ktos wie co u Kali1980? Dawno sie nie odzywala...
Mimi tak jak mowia dziewczyny obserwuj sie, bo to nie ma zartow. Ja tez czulam sie przez pierwsze dni jak babcia po 90 ale nie mialam np problemow z oddychaniem. Za to brzuch wygladal jak nadmuchany balon.
Kalia- i jak z Twoimi komorkami? Zaplodnia ci 1-2 czy jednak musialas zaplodnic 6? Jesli pisalas a mi umknelo to sory
Jeśli było dojrzałych 6 to tyle zapłodnili. Nie chciałam mniej. Lekarz mi wyjaśnił, że przy tych 6 jest małe prawdopodobieństwo, że wszystkie się zapłodnią i będą blastkamu. Jest weekend więc nic nie wiem. A nie mam tel. do embriologa. Stwierdziłam, że jak będzie jeden mrozak, to po niego wrócę. Będzie ciężko ale się wychowa. Co ma być to będzie.Kava, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Wiem po sobie, że mając estradiol ok 1500 miałąm hiperkę i sporo płynu w jamie otrzewnej... dwa dni nie mogłam chodzić i wyłam i stękałam w nocy, cały twardy brzuch, żadne leki rozkurczowe nie pomagały...więc uważaj na siebie mimi!
Gratuluje wszystkim testów! bet! itd...Pamiętam ten dzien jak zrobiłam test ciążowy to biegłam po drugi bo nie wierzyłam, że on mówi prawdę, nigdy nie widziałam II kresek przez prawie 4 lata!
Szykujemy się powoli do 3 procedury, chcę bić się o dwa groszki... i chyba jednak w 3 dobie... patrząc na ilość blastek to mogłabym się przeliczyć, a może u mamy będzie im lepiejsylwiaśta159, Kava, gosia81, Mimi86, Mimbla, pragnaca dzidziusia, mysza89 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualnyNo pisalas, ze nie chcialas zapladniac wszystkich 6 tylko mniej z tego co pamietam, dlatego pytam. Moze byc sytuacja ze bedziesz miala wiecej mrozakow i co wtedy, podjelas juz jakas decyzje?
Obwod brzucha Ci sie powieksza? Najlepiej mierzyc rano i wieczorem i sprawdzsc czy sie powieksza. -
nick nieaktualnyWalcząca wrote:Mimi pij bardzo duzo wody. Ja miałam nakaz minimum 3 litrów na dobę. Trzeba wypłukać z organizmu te szkodliwe substancje, które produkują po punkcji jajniki.
Justi gratulacjęMnie też korci żeby 9 dnia zrobić test i chyba tak postąpie. Chociaż psychicznie będe nastawiona do bety albo dodatniej albo ujemnej.
Mam jakieś złe przeczucia:(
Walczaca, ja tez mialam zle przeczucia i bylam wrecz pewna, ze sie nie udalo. Nie mialam i do teraz nie mam zadnych objawow, poza moze godzinnymi bolami okresowymi i brazowa plamka krwi na wkladce w 7dpt (teraz mysle, ze to mogla byc implantacja, wczesniej myslalam, ze okres nadchodzi). Glowa do gory, moze bedzie dobrze! -
sylwiaśta159 wrote:No pisalas, ze nie chcialas zapladniac wszystkich 6 tylko mniej z tego co pamietam, dlatego pytam. Moze byc sytuacja ze bedziesz miala wiecej mrozakow i co wtedy, podjelas juz jakas decyzje?
Obwod brzucha Ci sie powieksza? Najlepiej mierzyc rano i wieczorem i sprawdzsc czy sie powieksza.sylwiaśta159, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny po punkcji, ktore bpicie sie hiperki. Oeszem trzeba duzo pic, ale polecam Wam cos co sprzedala mi dziewczyna na innym forum. Pijcie izotoniki, takie dla spprtowcow, jak oshe itp
.ja meczylam sie ze spuchnietym brxuchem i plynem w ptrzewnej przez tydzien
Potem zaczelam pic jeden duzy izotonik dziennie i po 2 dniach wszystko zeszlo. Tak podobno radza onvitrowkom w stanachsylwiaśta159, Neo84, Inska, Mimi86, Konwalia, mysza89, Fedra lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Dziewczyny po punkcji, ktore bpicie sie hiperki. Oeszem trzeba duzo pic, ale polecam Wam cos co sprzedala mi dziewczyna na innym forum. Pijcie izotoniki, takie dla spprtowcow, jak oshe itp
.ja meczylam sie ze spuchnietym brxuchem i plynem w ptrzewnej przez tydzien
Potem zaczelam pic jeden duzy izotonik dziennie i po 2 dniach wszystko zeszlo. Tak podobno radza onvitrowkom w stanach -
nick nieaktualnyMimi86 wrote:Ale ja pęcherzyków miałam ponad 16, teraz tak myślę że on chyba mówił ze naklul 7 a było 6 komórek. Myślałam że wszystko nakluja
jakby same pekly to masakra, albo torbiele...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 12:17
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Po wczorajszej wizycie dzień i noc przepłakane słabo zareagowałam na stymulację ale może nie mam się co dziwić przy Amh 0.47 są tylko dwie komórki dostała jeszcze leki do środy w max dawce - zobaczymy co dalej los szykuje . Staram sie myśleć że te dwie to te naj naj.
Gratuluje pozytywnych testów i trzymam kciuki za transfery .pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
nick nieaktualnyMimi ja pilam duuuzo wody wazylam sie i mierzylam brzuch. Ale oddychalam normalnie nic procz bolu brzucha mi nie bylo ( poza krwawieniem i krwiomoczem ale to tylko w dniu punkcji na szczescie) potem bylo ok chodzilam do pracy.
Justi nie wiem czy gratulowalam juz - gratuluje teraz i w ogole wszystkim cieżarówkom
Kalia kciuki za sexik na szkiełku
Kciuki za dziewczyny ktore betuja w tym tyg... Nie pamietam kto poza Ivą)
Wybaczcie trochę się wyłączyłam ...
i chyba pozaostanę troszkę z boku, wycofana. Tak mi lepiej przynajmniej na chwilę obecną. Buziaaaaaki kochane moje)
Bianka4, Mimi86, Sabina_x lubią tę wiadomość