IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
martusia1986 wrote:Zaryzykuję i zrobię w poniedziałek 9dpt będzie.. potem w piątek wizyta w klinice
no to pewnie już coś będzie widać ale jeśli nie to wiesz czekamy spokojnie do bety
no i trzymam kciuki za pozytywne wieścimartusia1986, malinka1984 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Przeczytałam ze jeśli podawana jest blastocysta to do zagnieżdzenia moze dosć od razu jeśli jest to zarodek we wcześniejszym stadium musi chwile poczekać aż się przekształci i wtedy się wgryza
podsyłam linka bo ładnie to napisali
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/od-jajeczka-do-blastocysty-tak-rodzi-sie-zycie,321267.htmlmartusia1986 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Info ze strony Novum:
Zarodki podane do macicy w stadium blastocysty zagnieżdżają się w jej śluzówce na ogół w ciągu 1. – 2. dni po transferze. Pierwsze oznaczenie stężenia hCG w surowicy można wykonać po upływie 10. – 12. dni od ET dobrze rozwiniętej blastocysty.Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:kurcze a ja wczoraj wypiłam sobie drinka, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi...
Nusia spokojnie, jednym drinkiem na pewno nie zaszkodziszJa co prawda w czasie stymulacji nie piłam, ale między punkcją a transferem walnęłam sobie piwko
Nie ma co popadać w skrajności.
Fedra, Aaana - je też nie mam mrożaczków
Jeśli chodzi o zalewanie po tabletkach to jestem w klubie
Poza tym jestem mniej opuchnięta i mam mniejszy apetyt niż w czasie stymulacji. I Cycki bolą strasznie cały czas, najchętniej bym stanika nie zdejmowała...V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualnyja dokladnie odczulam kiedy zarodek sie wgryzl, to bylo dosc pozno bo 5 dni po transferze 5 dniowej blastocysty...łapały mnie wtedy dusznosci i mocne bicie serca przed 3 dni i pozniej juz spokoj, zadnych objawow, teraz jestem pewna, ze te dusznosci to Kropek byl...
Fedra, mala29_, Elmirka, Anna1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aaana wrote:Arlenko no to u Ciebie wszystko dokladnie tak samo jak u mnie, zalewanie, bolace cycki, mniejsza opuchlizna i zdecydowanie mniejszy apetyt.
Ja mam prawie jak Wy jedynie cycki Nas rozniajedynie do braku apetytu bym dodala mdlosci
Arlenko przykro mi ze nie masz mrozaczkow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 15:47
2015 Nati
2017 Suzi -
kaarolaa wrote:u mnie na wykresie dokladnie widac kiedy bylo zagniezdzenie, tempka pokazala najwiekszy spadek i idealnie zgralo sie z uczuciem goraca, dusznoscia i walacym sercem
Czyli spadek dzien po transferze nie mozna odczytywac jako zagniezdzenie bo ja mialam podany 3 dniowy zarodek klasy 8A... dobrze rozumiem...
Marzenka85 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Kurcze dziewczyny jak Was tutaj czytam to jestem w szoku...
Ja staram się nie analizować wszystkiego i nie porównywać bo wiem że każda z Nas jest inna,każdej organizm inaczej zareaguje i możemy mieć zupełnie różne objawy jak ich brak.
Spokój kobietki, spokój Nas tylko uratuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 16:05
ako99, Fedra, martusia1986, ivi, Libra lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Fedra raczej tak.
Zagnieżdża się zarodek dopiero w fazie późnej blastocysty, a ona powstaje w 5-6 dobie po zapłodnieniu. Tak przynajmniej jest w teorii. Ale ręki nie dam sobie uciąć
Szkoda że nie mamy mrożaczków, ja chyba bym była troszkę spokojniejsza. I w ogóle jakoś mi tak smutno że nie dały rady
Oby nasze jedynaki z nami zostałyFedra, aaana, mala29_ lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
malinka ja nie analizuję dlaczego np mnie bolą cycki a Fedrę nie
Myślę, że wiemy tutaj że każda może reagować inaczej i tak tylko sobie piszemy jak się czujemy
No przynajmniej ja tak do tego podchodzę...martusia1986, Kamilam8 lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
-
nick nieaktualnymalinka ma rację. każda reaguje inaczej. każda ma inne objawy.
ja mam ból podbrzusza a dziś 1dpt.
jeszcze 11 do testowania :S
chociaż jeden lekarz sugerował, że po 9 dniach też będzie OK.
no nic... zobaczę jak mnie będzie roznosić/nosić
chwilowo jestem spokojna, zadowolona, chociaż bardzo zmęczona :S
zupelnie nie wiem czemumartusia1986, malinka1984, ivi lubią tę wiadomość
-
arlenka wrote:malinka ja nie analizuję dlaczego np mnie bolą cycki a Fedrę nie
Myślę, że wiemy tutaj że każda może reagować inaczej i tak tylko sobie piszemy jak się czujemy
No przynajmniej ja tak do tego podchodzę...
Dodatkowo ja jestem osobą, która lubi dużo wiedzieć, dlatego dużo czytam na każdy temat, jak miałam mieć laparo to musiałam o niej wiedzieć wszystko, nie lubię żyć w niewiedzy (choć czasem lepiej by było), dzięki temu np. wiem, że to kłucie które mam codziennie nie musi oznaczać czegoś złego, a gdybym o tym nie doczytała to pewnie przy każdym ukłuciu przeszywał by mnie paniczny strach. Więc myślę, że nic złego nie ma w tym, że chcę dużo wiedzieć, złe byłoby to gdybym tą wiedzę wykorzystywała w negatywny sposób np. na niepotrzebne zamartwianie się. A tak to jak każda pisze jak się czuje to później wiemy, że i bolącymi cycami i z tymi niebolącymi można być w ciąży, co mogłyśmy zaobserwować gdy pisały o swoich odczuciach dziewczyny już zafasolkowane
Fedra, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też nie analizuję tego co inne dziewczyny mają..organizm każdy inny jest piersi mnie bolały po tabl. teraz już jest lepiej..Czułam się podobnie ale wzięłam nospę zjadłam i ucięłam drzemkę z moim kocurkiem u boku i czuję się jak nowo narodzona
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra dzien po transferze napewno sie nie zagniezdzi, komorka potrzebuje czasu, musi sie rozwinac, wyjsc ze swojej otoczki i dopiero wtedy sie wgryza...u mnie i tak to długo zeszło bo liczyc od punkcji to mineło 9 dni zanim sie zagnizdzil...5 dni blastocysty i 4 do spadku tempki...dlatego czesto lekarze mowia zeby robic bete pozniej...moze minac nawet 11 dni zanim znajdzie sobie odpowiednie miejsce i sie wgryzie
Fedra lubi tę wiadomość