X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie serduszkujemy od 3 dni przed punkcją i chyba damy sobie spokój minimum do bety a później wakacje więc zobaczymy jak to wszystko się potoczy.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Zaryzykuję i zrobię w poniedziałek 9dpt będzie.. potem w piątek wizyta w klinice

no to pewnie już coś będzie widać ale jeśli nie to wiesz czekamy spokojnie do bety :D
    no i trzymam kciuki za pozytywne wieści :D

martusia1986, malinka1984 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no to pewnie już coś będzie widać ale jeśli nie to wiesz czekamy spokojnie do bety :D
    no i trzymam kciuki za pozytywne wieści :D

Dziękuję kochana i za Ciebie też bardzo bardzo mocno trzymam kciuki <3

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ze jeśli podawana jest blastocysta to do zagnieżdzenia moze dosć od razu jeśli jest to zarodek we wcześniejszym stadium musi chwile poczekać aż się przekształci i wtedy się wgryza :)

podsyłam linka bo ładnie to napisali :)

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/od-jajeczka-do-blastocysty-tak-rodzi-sie-zycie,321267.html

martusia1986 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info ze strony Novum:
    Zarodki podane do macicy w stadium blastocysty zagnieżdżają się w jej śluzówce na ogół w ciągu 1. – 2. dni po transferze. Pierwsze oznaczenie stężenia hCG w surowicy można wykonać po upływie 10. – 12. dni od ET dobrze rozwiniętej blastocysty.

Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam blastocystę podawaną w 5 dobie właśnie :)

Artykuł bardzo fajny taki przejrzysty :)

Fedra lubi tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    kurcze a ja wczoraj wypiłam sobie drinka, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi...

Nusia spokojnie, jednym drinkiem na pewno nie zaszkodzisz ;) Ja co prawda w czasie stymulacji nie piłam, ale między punkcją a transferem walnęłam sobie piwko :) Nie ma co popadać w skrajności.

Fedra, Aaana - je też nie mam mrożaczków :(

Jeśli chodzi o zalewanie po tabletkach to jestem w klubie ;)

Poza tym jestem mniej opuchnięta i mam mniejszy apetyt niż w czasie stymulacji. I Cycki bolą strasznie cały czas, najchętniej bym stanika nie zdejmowała...

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenko no to u Ciebie wszystko dokladnie tak samo jak u mnie, zalewanie, bolace cycki, mniejsza opuchlizna i zdecydowanie mniejszy apetyt.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dokladnie odczulam kiedy zarodek sie wgryzl, to bylo dosc pozno bo 5 dni po transferze 5 dniowej blastocysty...łapały mnie wtedy dusznosci i mocne bicie serca przed 3 dni i pozniej juz spokoj, zadnych objawow, teraz jestem pewna, ze te dusznosci to Kropek byl... :)

Fedra, mala29_, Elmirka, Anna1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na wykresie dokladnie widac kiedy bylo zagniezdzenie, tempka pokazala najwiekszy spadek i idealnie zgralo sie z uczuciem goraca, dusznoscia i walacym sercem

malinka1984, ako99, Fedra, mala29_, Libra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Arlenko no to u Ciebie wszystko dokladnie tak samo jak u mnie, zalewanie, bolace cycki, mniejsza opuchlizna i zdecydowanie mniejszy apetyt.

Ja mam prawie jak Wy jedynie cycki Nas roznia ;) jedynie do braku apetytu bym dodala mdlosci ;)

Arlenko przykro mi ze nie masz mrozaczkow :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 15:47

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    u mnie na wykresie dokladnie widac kiedy bylo zagniezdzenie, tempka pokazala najwiekszy spadek i idealnie zgralo sie z uczuciem goraca, dusznoscia i walacym sercem

Czyli spadek dzien po transferze nie mozna odczytywac jako zagniezdzenie bo ja mialam podany 3 dniowy zarodek klasy 8A... dobrze rozumiem...

Marzenka85 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak Was tutaj czytam to jestem w szoku...
    Ja staram się nie analizować wszystkiego i nie porównywać bo wiem że każda z Nas jest inna,każdej organizm inaczej zareaguje i możemy mieć zupełnie różne objawy jak ich brak.
    Spokój kobietki, spokój Nas tylko uratuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 16:05

ako99, Fedra, martusia1986, ivi, Libra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra raczej tak.
    Zagnieżdża się zarodek dopiero w fazie późnej blastocysty, a ona powstaje w 5-6 dobie po zapłodnieniu. Tak przynajmniej jest w teorii. Ale ręki nie dam sobie uciąć ;)
    Szkoda że nie mamy mrożaczków, ja chyba bym była troszkę spokojniejsza. I w ogóle jakoś mi tak smutno że nie dały rady :(
    Oby nasze jedynaki z nami zostały :)

Fedra, aaana, mala29_ lubią tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka ja nie analizuję dlaczego np mnie bolą cycki a Fedrę nie ;)
    Myślę, że wiemy tutaj że każda może reagować inaczej i tak tylko sobie piszemy jak się czujemy :)
    No przynajmniej ja tak do tego podchodzę...

martusia1986, Kamilam8 lubią tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka ma rację. każda reaguje inaczej. każda ma inne objawy.
    ja mam ból podbrzusza a dziś 1dpt.
    jeszcze 11 do testowania :S
    chociaż jeden lekarz sugerował, że po 9 dniach też będzie OK.
    no nic... zobaczę jak mnie będzie roznosić/nosić :D
    chwilowo jestem spokojna, zadowolona, chociaż bardzo zmęczona :S
    zupelnie nie wiem czemu

martusia1986, malinka1984, ivi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie analizuje to raczej tak w kwesti rozluznienia...

No nic ide odpoczywac bede podczytywac Was i kibicowac <3

martusia1986, malinka1984 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • aaana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    malinka ja nie analizuję dlaczego np mnie bolą cycki a Fedrę nie ;)
    Myślę, że wiemy tutaj że każda może reagować inaczej i tak tylko sobie piszemy jak się czujemy :)
    No przynajmniej ja tak do tego podchodzę...
    dokładnie, to czysta troska i chęć podzielenia się odczuciami, a nie że jeśli bolą to dobrze, a jeśli nie to nie, albo odwrotnie ;)

Dodatkowo ja jestem osobą, która lubi dużo wiedzieć, dlatego dużo czytam na każdy temat, jak miałam mieć laparo to musiałam o niej wiedzieć wszystko, nie lubię żyć w niewiedzy (choć czasem lepiej by było), dzięki temu np. wiem, że to kłucie które mam codziennie nie musi oznaczać czegoś złego, a gdybym o tym nie doczytała to pewnie przy każdym ukłuciu przeszywał by mnie paniczny strach. Więc myślę, że nic złego nie ma w tym, że chcę dużo wiedzieć, złe byłoby to gdybym tą wiedzę wykorzystywała w negatywny sposób np. na niepotrzebne zamartwianie się. A tak to jak każda pisze jak się czuje to później wiemy, że i bolącymi cycami i z tymi niebolącymi można być w ciąży, co mogłyśmy zaobserwować gdy pisały o swoich odczuciach dziewczyny już zafasolkowane :)

Fedra, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie analizuję tego co inne dziewczyny mają..organizm każdy inny jest piersi mnie bolały po tabl. teraz już jest lepiej..Czułam się podobnie ale wzięłam nospę zjadłam i ucięłam drzemkę z moim kocurkiem u boku i czuję się jak nowo narodzona :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra dzien po transferze napewno sie nie zagniezdzi, komorka potrzebuje czasu, musi sie rozwinac, wyjsc ze swojej otoczki i dopiero wtedy sie wgryza...u mnie i tak to długo zeszło bo liczyc od punkcji to mineło 9 dni zanim sie zagnizdzil...5 dni blastocysty i 4 do spadku tempki...dlatego czesto lekarze mowia zeby robic bete pozniej...moze minac nawet 11 dni zanim znajdzie sobie odpowiednie miejsce i sie wgryzie :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ