Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz w komplecie. widzialam Kropuche :)
    teraz dowizl nas maz do domku i sie wyleguje :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, ivi, Tosia 1981, agniesia2569, malinka1984, Fedra, aaana, Katha81, nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ako :) Teraz wypoczywaj dużo :)
    Kto robił transfer :D ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana zazdroszczę że wracasz do formy i zazdroszczę mniejszych kształtów bo ja niestety wyglądam jak w 5tym miesiącu ciaży i nie zapowiada się zeby to szybko zeszło...ehh

Fedra lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 gratulacje i kciuki za wgryzanko

nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,

ale sie tu u was dzieje :) kilka dni was nie podczytywalam a tu tyle nowych informacji :D

za wszystkie trzymam mocno kciuki :D

ja juz w poniedzialak mam pierwsza wizyte :) strasznie sie denerwuje...mam nadzieje ze jak najszybciej bede mogla zaczac procedure. Z tych nerwow okresu nie mam (dzis 44 dc) chyba za bardzo to przezywam.

Ale teraz mam pytanko... czy slyszalyscie o przyjmowaniu hormonow do stymulacji w sprayu do nosa? Ja mieszkam za granica i postanowilam zalogowac sie na forum dla staraczek in vitro w Niemczech aby byc bardziej w temacie i przyswoic sobie wiecej slowek dotyczacych in vitro i tu dziewczyny pisza tez o zastrzykac w brzuch ale rowniez o tym ze zaczynaja stymulacje hormonami w sprayu do nosa.

ktos o tym slyszal?

pozdrawiam :)

Fedra lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Super ako :) Teraz wypoczywaj dużo :)
    Kto robił transfer :D ?

sam profesor :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    sam profesor :)

Dobra ręka była w takim razie :D U mnie też profesor robił bo mojej pani doktor nie było ale śmiała się do mnie i uspokajała że profesor ma jeszcze lepszą rękę niż ona :) Zobaczymy czy się sprawdzi :D

nick nieaktualny, malinka1984, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Dobra ręka była w takim razie :D U mnie też profesor robił bo mojej pani doktor nie było ale śmiała się do mnie i uspokajała że profesor ma jeszcze lepszą rękę niż ona :) Zobaczymy czy się sprawdzi :D

przy probnym transferze mowil ze latwy transfer bedzie.
    dzis sie napocil i powiedzial ze jeden z trudniejszych...
    dobrze ze jednak dzis pojechalismy a nie w sobote :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że chociaż nie bolało..I że efekt będzie pozytywny :)
    Trzymam za to mocno kciuki :) Dużo wypoczywaj i nie schizuj tak jak ja ostatnio bo to nie pomaga :P

• ivi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 ja do pierwszej procedury podchodziłam w Anglii. Też miałam do wyboru zastrzyki bądź spray do nosa i po rozmowie z pielęgniarką wybrałam zastrzyki. Chodziło o Buserelin na wyciszenia. Zastrzk robiłam raz dziennie a spray musiałabym trzy i było by to trochę kłopotliwe w pracy

Katha81 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    aaana zazdroszczę że wracasz do formy i zazdroszczę mniejszych kształtów bo ja niestety wyglądam jak w 5tym miesiącu ciaży i nie zapowiada się zeby to szybko zeszło...ehh

Ehh ja tez mam brzuch jak w zaawansowanej ciazy ale widze ze waga mi troche spadla ale to raczej przez brak apetytu...
    Musimy sie jakos trzymac :)

Katha81 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    my juz w komplecie. widzialam Kropuche :)
    teraz dowizl nas maz do domku i sie wyleguje :)

Ako kciuki za wgryzanko <3

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki ivi za odpowiedz...

hmm czyli musze uwazac co mi zaproponuja. Ale ten spray do nosa jest tak samo skuteczny?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aaana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako - kciuki za wgryzanko!

Malinko, Fedra - to wszystko jest nie ważne, mam nadzieje, ze niebawem wszystkie pięknie przybierzemy na wielkości, szczególnie w okolicach brzuszków :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pociesze Was dziewczyny :) ja 5 dni po transferze wygladalam strasznie, brzuch napompowany, w swieta nie moglam zalozyc zadnych eleganckich spodni, tylko jakies rozlazle dresy mamy :) czulam sie jak w 5 miesiacu. nawet znajomi sie pytali czy to nie ciaza...a ja mie wiedzialam co mam odpowiadac....a przeciez wychodowalam tylko 5 pecherzykow i jeszcze nabawilam sie hiperki, krwiaka i torbieli, ktora caly czas siedzi i za cholere nie chce sie wchlonac...

dziewczyny mocno trzymam kciuki zebyscie nie meczyly sie tak jak ja i szybko Wam to przeszło :)

ako mocne kciuki za maluszka, niech sie wgryza :)

nick nieaktualny, Fedra, malinka1984, Beata.D lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitać wszystkich.
    Ja już od 6:00 na nogach,zdążyłam już zawieść L4 do pracy a teraz szybkie zakupy bo w lodówce pustki a później będę leżeć i pachnieć :D
    Dziś samopoczucie lepsze,brzuch miękki i jakaś wewnętrzna radość i tę radość Wam ślę.
    Buziaki i kciuki dla Was babeczki

nick nieaktualny, Fedra, Tosia 1981, agniesia2569, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to super, że humorek CI dopisuje :) oby tak dalej :) tylko żebyś nie dzwigała za dużo!!! a powiedz mi, L4 masz z Novum??

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiu nie dzwigam spokojnie, ale ogólnie jak na moje ADHD to ten czas to polegiwanie raczej i oszczędzanie.
    Tak od N. mam zwolnienie już od punkcji.

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja też wezmę L4 od punkcji, ale zastanawiam się czy nie wziąć od rodzinnego, bo nie chcę żeby w pracy coś komentowali...u Ciebie wiedzą, że jesteś po in vitro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zwolnienie od punkcji.
    w pracy powiedzialam przy pierwszym IVF, ale moja szefowa zrobila z tego sensację i już się przy kolejnym nie przyznajemy co się ze mną dzieje.
    powiedzialam ze mialam zabieg i mam lezec i odpoczywac... coż... sama chciala :S

powiedzcie mi, bo jestem 1dpt. i 4 dzien po punkcji.
    kłują mnie jajniki... to chyba normalne, co?
    to jeszcze nie 'wgryzanko'? to jesli nastąpi to za parę dni, co?

‹‹ ‹ 251 252 253 254 255 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ