WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina najważniejsze że z okruszkami wszystko ok. Jak widzisz tu wiele takich trudnych ciąż, ale w większości wszystko kończy się pozytywnie. Myślę o Was ciepło ♡

sylwiaśta159, Mimbla, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny a ja melduję się niestety ze szpitala, wczoraj chwycił mnie mocny ból brzucha i zaczęłam krwawić. Oczywiście zostawili mnie na oddziale, kropki na razie są ale trzeba obserwować :-( załamałam się wczoraj, odechciało mi się wszystkiego :-(
    Karola ja miałam przedwczoraj akcję z krwawieniem, jedyna rada to chyba musimy wyluzować przed swiętami, nie myć okien, nie biegać po sklepach, autobusach i nie dźwigać siat z zakupami. Amen. Trzymam kciuki ;*

Kava, Bianka4, Karolina1111, Mimi86, Inska, pragnaca dzidziusia, Beata.D lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Dzien dobry dziewczyny.. Jakie igly stosowalyscie do wstrzykiwan bo kupiłam wczoraj i wydaje mi się zesa za grube jakies. Nr 3 pisze na nich. Nie wiem jakie najlepiej żeby nie było zbyt boleśnie?

Zuzanna ja stosowalam o średnicy 4,5 więc3 chyba też jest ok bo to zapewne średnica;)

sylvuś lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Gayya Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) poszłam dziś na betę, jest 12 dpt 3 dniowych maluszków.
    Wynik 420 :D

Antonelka, wombi, arlenka, Anuszka, sylwiaśta159, Kava, Sabina_x, Bianka4, Mimbla, elcia_aa, Karolina1111, kassik, Selena, mysza89, aneczka2015, triss, Asiula86, Junioer, Piggy, ComeToMeBaby, lipa, Requiem, emeska, Simba, Konwalia, Mimi86, gosia81, Fedra, OctAngel, Inska, Asienka1184, Kalia, veronica, pragnaca dzidziusia, muszynka, Justi86, sylvuś, Tosia 1981, Beata.D, Agi83, V. lubią tę wiadomość

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:

Gratuluję :D rewelacja :D

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya wrote:

No to cudnie oby tak dalej ładnie przyrastała:)

Dwie nieudane IUI
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya gratuluję!

Dzis trzymamy kciuki za naszą Anuszkę i jej kropki balloons.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:09

mysza89, triss, arlenka, elcia_aa, Antonelka, OctAngel, pragnaca dzidziusia, Anuszka lubią tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Karola ja miałam przedwczoraj akcję z krwawieniem, jedyna rada to chyba musimy wyluzować przed swiętami, nie myć okien, nie biegać po sklepach, autobusach i nie dźwigać siat z zakupami. Amen. Trzymam kciuki ;*
    Też już od lekarki usłyszałam, że jakaś plaga, latamy po sklepach i potem akcje :-/ chociaż ja tylko do pracy i do domu, potem odpoczywałam.
    Sylwia też tak mnie brzuch zaczął boleć i się polało, prawie zawału dostałam. Najgorsze że oni nic nie mogą zrobić, biorę swoje leki i mam leżeć. Pewnie zależy jaka będzie beta. Staram się myśleć pozytywnie ale na razie mi to nie wychodzi. Dzięki wielkie za wsparcie! Uwielbiam Was :-*

Gayya wielkie gratulacje, super beta :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Też już od lekarki usłyszałam, że jakaś plaga, latamy po sklepach i potem akcje :-/ chociaż ja tylko do pracy i do domu, potem odpoczywałam.
    Sylwia też tak mnie brzuch zaczął boleć i się polało, prawie zawału dostałam. Najgorsze że oni nic nie mogą zrobić, biorę swoje leki i mam leżeć. Pewnie zależy jaka będzie beta. Staram się myśleć pozytywnie ale na razie mi to nie wychodzi. Dzięki wielkie za wsparcie! Uwielbiam Was :-*

Gayya wielkie gratulacje, super beta :-)

Karola na pewno będzie dobrze tylko duuuuuuuuuuuuużo odpoczynku potrzeba.

Karolina1111 lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak po transferze nie brałam nospy tak od trzech dni męczą mnie skurcze i biorę 3 razy dziennie. Dzisiaj w nocy jak wstałam do toalety to tak mnie złapało normalnie jak podczas okresu. Wzięłam nospe i po 10 minutach przeszło. Póki co cisza i nic nie boli. Nie wiem czy to okres sie zbliża czy może mój kropek się lokuje. Jestem 9 dzień po transferze. Tak bym chciała żeby to się okazał Lokator:)

elcia_aa, gosia81, Karolina1111, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://o2.pl/short/zebys-byl-tak-usmiechniety-jak-ja-5940619506517121s

Siedzę w pracy i ciesze do monitora :D banan mi nie znika z twarzy :) ten ziomeczek poprawił mi humor :D Wam może też poprawi:) to tak na rozluźnienie :)

elcia_aa, Inska, Kava lubią tę wiadomość

Provita
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya super, gratulacje. Piękny wynik :)

• Bianka4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny a ja melduję się niestety ze szpitala, wczoraj chwycił mnie mocny ból brzucha i zaczęłam krwawić. Oczywiście zostawili mnie na oddziale, kropki na razie są ale trzeba obserwować :-( załamałam się wczoraj, odechciało mi się wszystkiego :-(
    Karolina trzymam kciuki za Was daj znać jak się czujesz - musi i jest dobrze tylko odpoczywaj .

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:

Co za psina :) !

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Sabina_x wrote:

Co za psina :) !

Nooo a mi się marzy taka psina:) uwielbiam je:) ale niestety to są trudne psy. Trzeba umieć je wychować. Ale zastanawiam się nad jakims pieskiem ze schroniska.. może jakbym jakiegoś wzięła to bym się na nim skupiła i nie myślała cały czas o tym wszystkim.. ale przeraża mnie wychodzenie na poranne spacery jak na zewnątrz jest zimno, deszczowo i mroźnie :) tylko to mnie stopuje.. Ale coraz częściej o tym myślę.

kassik lubi tę wiadomość

Provita
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina będzie dobrze trzymamy tu za ciebie kciuki.
    Gayya piękna beta. :)
    A co z zapominajka?

Karolina1111, Gayya lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Julciaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    chciałabym dołączyć ale nie wiem co napisać, od 14.XII czekam na testowanie (2 blastusie)
    Trzymam gorąco kciuki za Was wszystkie

lipa, Bianka4, gosia81, Karolina1111, triss, arlenka, Sabina_x, Mimbla, Mimi86, Antonelka, Kava, Asiula86, kassik, pragnaca dzidziusia, Agnieszka_A., ComeToMeBaby, muszynka, Konwalia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa wrote:
    Witajcie,
    chciałabym dołączyć ale nie wiem co napisać, od 14.XII czekam na testowanie (2 blastusie)
    Trzymam kciuki za testowanie i witam :)

Karolina trzymaj sie odpoczywan i walczcie będzie dobrze wszystko ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gayya, piękna beta! Gratuluję <3

Triss, ja wiem Kochanie, że przeszłaś już sporo, ale nie trać tak szybko nadziei. Poczekaj z betą chociaż do tego 12dpt. Mnie lekarze mówili, że beta w 12dpt a sikaniec dopiero w 14dpt, wcześniej może być HCG za słabiutkie. Ja tam będę nadal wierzyć...

Shoa :( Jestem serduchem z Tobą!

Karolina, myśl pozytywnie, ja wiem, że łatwo nam mówić, ale kto będzie wierzył w Twojego dzidziusia jak nie Ty, nie możesz myśleć o najgorszym, on/ ona to czuje. Trzymaj się i dużo leż <3

Co do wczesnego wybierania imion...pamiętam jak na pierwszej wizycie Profesor kazała mi wizualizować. Wyobrażać sobie, jak to będziemy mieli dzidziusia, w jakim wózku będziemy go wozili, jak mu pokoik urządzimy, jak będzie nasze wspólne życie wyglądało itd. I nie wiem czy to w jakimś stopniu pomogło, ale wiem na przykład, że mój M. od samego początku nie przyjmował opcji, że się nie uda. Wiadomo, ja miałam wiele wątpliwości, bo wiedziałam na ten temat więcej.

Także moje Kochane, bez których wsparcia nie wyobrażam sobie przejścia przez in vitro, myślcie ciepło o swoich groszkach, bo kto, jak nie my! Przecież kochamy je jeszcze zanim są poczęte, więc nie wolno nam nawet na moment wątplić w ich siłę i cheć bycia z mamusią! O! Buziaki!

Bianka4, triss, Karolina1111, mysza89, Requiem, Kalia, Mimbla, Mimi86, Gayya lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa wrote:
    Witajcie,
    Witaj Julcia trzymam kciuki

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
‹‹ 2552 2553 2554 2555 2556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ