IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula a pierwsze imię chłopca to po kim?
Niedługo zaczynasz zastrzyki ?
Walcząca mój młodszy synek ma na imię Maciej. Fajny z niego człowieczek. Wrażliwy i mądry.
Mi się marzy córka. Tak dla równowagi. Mam w domu trzech facetów a licząc z dwoma kotami płci męskiej to pięciu
Imię już też czeka - Liliana. Jak będzie szósty facet to chciałabym Piotra po moim ukochanym dziadku.Mimbla, pragnaca dzidziusia, shooa, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość
-
vella wrote:Dziewczyny których spotkał spadek bety... powiedzcie mi jak szybko dostałyście okres??
Poniedzialek odstawienie lekow a w srode juz plamienie, czwartek normalny okres. Tylko u mnie jak odstawilam leki byl 0,6 a spadek z 637.03.2017 - Nina jest z nami
-
Triss - wspaniala z Ciebie Kobieta. Moze ta beta jeszcze za wczesnie? Jesli jest choc malenka szansa to trzymam kciuki.
Shoa....sciskam ......i trzymam kciuko za kolejne podejscie.
triss, Mimbla, shooa lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
triss wrote:Antonelka chyba nie mam się co łudzić. Zrobie jeszcze bete w piątek, potem w poniedziałek w klinice. Wtedy odstawie leki. Chcę już w poniedziałek dostać receptę na ovulastan.
Rozumiem Ciebie. Napisalam to, bo mnie lekarz mowil, ze moze wyjsc ale nie musi dlatego weryfikacja w 9 dpt.
triss, Mimbla lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
triss wrote:Antonelka chyba nie mam się co łudzić. Zrobie jeszcze bete w piątek, potem w poniedziałek w klinice. Wtedy odstawie leki. Chcę już w poniedziałek dostać receptę na ovulastan.
Triss Shoa, vella ściskam Was wszystkie mocno. Zobaczycie, że sie uda musi się kiedyś udaćI wszystkie będziemy Szczęśliwymi Mamusiami:)
triss lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Triss..u mnie w klinice każą testować najwcześniej 9 dpt.ja bym tak wcześnie nie betowala:(, cieszę się ze będziesz weryfikować.Byle do poniedziałku!
sciskamtriss lubi tę wiadomość
-
Shooa, triss przykro mi bardzo
Ja wrociłam od lekarza, okazało się, że pęcherzyk jest, ale pod nim dwa krwiaki, mam leżeć i czekamy do poniedziałku może będzie widać już serduszko. Oczywiście stresu się najadłam bo musiałam do pracy zadzwonić że mnie nie będzie bo mam l4, ale jeszcze się nie przyznałam że jestem w ciąży (w sumie chciałam poczekać do serduszkowego usg) no takim jestem debil no;/
Wiecie jak długo się wchłania taki krwiak?I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
triss wrote:Asiula a pierwsze imię chłopca to po kim?
Niedługo zaczynasz zastrzyki ?
Walcząca mój młodszy synek ma na imię Maciej. Fajny z niego człowieczek. Wrażliwy i mądry.
Mi się marzy córka. Tak dla równowagi. Mam w domu trzech facetów a licząc z dwoma kotami płci męskiej to pięciu
Imię już też czeka - Liliana. Jak będzie szósty facet to chciałabym Piotra po moim ukochanym dziadku.
Śmieje się, że po doktorze Kale akurat podoba się i mnie i mężowi. Drugie imiona oczywiście po naszych dziadkach
Kochana, ja cały czas wierzę, że Ci się uda! Będzie mała L.
W poniedziałek pierwszy zastrzyk Gonapeptylu i Metypred... W październiku właśnie na tym etapie się zatrzymaliśmy. Dla świętego spokoju jutro rano sobie silne, a co tam
Antonelka, a Ty kiedy wedrujesz do kliniki?triss lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Asiula jeszcze nie zapisalam sie. Ostatni@ mialam 4.12 wiec teraz powinnam dostac na poczatku stycznia, ostanie dni grudnia. Ja mam z regularnie co 28 dni (czasami 1 dzien roznicy) wiec moze ok 10 -go bym zapisala sie do N - pewnie musze zrobic jakies dodatkowe badania w zwiazku z ustawa i moze wtedy od lutego rozpoczelabym stymulacje.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
elcia_aa wrote:Shooa, triss przykro mi bardzo
Ja wrociłam od lekarza, okazało się, że pęcherzyk jest, ale pod nim dwa krwiaki, mam leżeć i czekamy do poniedziałku może będzie widać już serduszko. Oczywiście stresu się najadłam bo musiałam do pracy zadzwonić że mnie nie będzie bo mam l4, ale jeszcze się nie przyznałam że jestem w ciąży (w sumie chciałam poczekać do serduszkowego usg) no takim jestem debil no;/
Wiecie jak długo się wchłania taki krwiak?
Elcia to Ty lez i nie szalej - na pewno nie biegaj i nie dziwigaj. Zwolnienie masz ciazowe? Jesli tak to mozna powiedziec, ze pracodawca bedzie mial nowy rok -> nowe wiesci7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Elcia to Ty lez i nie szalej - na pewno nie biegaj i nie dziwigaj. Zwolnienie masz ciazowe? Jesli tak to mozna powiedziec, ze pracodawca bedzie mial nowy rok -> nowe wiesci
Hehe na pewno oszaleje ze szczescia:)Antonelka, Bianka4, gosia81, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIVA, a jak Ty sie czujesz?
Kiedy robisz powtorke bety?
Mam do Ciebie pytanko: Jak liczysz ta "nasza" ciaze?Ja mam wizyte u lekarza dopiero za tydzien, a jestem ciekawa co Ci Twoj powiedzial. Ja chyba zle licze, to mozliwe ze juz jutro zaczynamy piaty tydzien?
-
Antonelka wrote:Elcia to Ty lez i nie szalej - na pewno nie biegaj i nie dziwigaj. Zwolnienie masz ciazowe? Jesli tak to mozna powiedziec, ze pracodawca bedzie mial nowy rok -> nowe wiesci
Mimbla na pewno oszaleje tym bardziej że ze trzy tygodnie temu na l4 ciążowe poszła dziewczyna która przepracowała 2 mies, a ja zaczęłam prace od listopada ](niby ta sama firma ale przeniesienie)
Mimbla, Antonelka, gosia81 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
elcia_aa wrote:Nie wiem jakie a jak to jest zaznaczone na tym zwolnieniu? jakas cyferka?
Mimbla na pewno oszaleje tym bardziej że ze trzy tygodnie temu na l4 ciążowe poszła dziewczyna która przepracowała 2 mies, a ja zaczęłam prace od listopada ](niby ta sama firma ale przeniesienie)[/QUOTE
Czyli w jakiś miesiąc od zmiany pracy zaszlas w ciaze:D
Pieknie:)elcia_aa lubi tę wiadomość
-
Antonelka, mam nadzieję, że @ szybko przyjdzie i szybko zaczniesz kolejną procedurę :*
Życzę wszystkim udanego dnia!!!
Ja jeszcze tylko dziś i jutro i mam tydzień wolnego, ale to będą najcięższe 2 dni w roku. Buziaki! :*shooa, triss lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnytriss wrote:Antonelka chyba nie mam się co łudzić. Zrobie jeszcze bete w piątek, potem w poniedziałek w klinice. Wtedy odstawie leki. Chcę już w poniedziałek dostać receptę na ovulastan.
Też się zastanawiam czy na najbliższej wizycie nie wziąć recepty na dwa opakowania, żeby w razie informacji, że są środki i telefonu z kliniki być wyciszoną i móc zaczynać. Ale wiadomo..Twoja i moja klinika to dwie różne bajki. Cieszę się, że zaczynasz od razu od nowa
przecież trzeba walczyć dalej. nie poddam siępóki mam siłę, macicę i kochającego męża.
ja się pocieszam tak, że traktuję każdy transfer jak ciut większą szansę w zwykłym cyklu "normalnej" pary.
Bo jeśli mam niedrożne jajowody to tak naprawdę odkąd się staramy miałam dopiero 3 realne szanse - to tak jak trzy cykle. Ilu szczęściarzom się udaje tak szybko?
Antonelka, Anatolka, sylwiaśta159, triss, ComeToMeBaby, Konwalia, muszynka lubią tę wiadomość
-
Justi86 wrote:IVA, a jak Ty sie czujesz?
Kiedy robisz powtorke bety?
Mam do Ciebie pytanko: Jak liczysz ta "nasza" ciaze?Ja mam wizyte u lekarza dopiero za tydzien, a jestem ciekawa co Ci Twoj powiedzial. Ja chyba zle licze, to mozliwe ze juz jutro zaczynamy piaty tydzien?
Taki realny wiek ciazy (tak jak gin liczy naturalną) liczysz odejmujac od dnia punkcji 14 dni. Nie patrzysz czy wtedy miałaś ostatnia miesiączkę tak na prawdę, ale taka datę podajesz jako OM. Możliwe, że masz już piąty tydzień mniej więcejalbo prawie 5
Ja np miałam udany crio transfer to mam liczone od daty transferu -14 dni (standard, że niby owulacja jest w 14dc przeciętnie) i jeszcze -5 dni, bo tyle dni miała w dniu transferu moja fasolka. Cykl miałam sztuczny, więc niby termin miesiaczki, który mi z tych obliczeń wychodzi z rzeczywistością nie ma nic wspólnego. Liczyłam sama a później położnik powiedział, że jak najbardziej ok
&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 07:28
Kava, Mimbla, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość