WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anatolka:)

• arlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Już kiedyś Wam wspominałam że mam problemy z progesteronem. Od punkcji jestem na 3xlutinus + 1xdziennie Agolutin. W dniu transferu progesteron 248 (!), póżniej miałam co 2 dni kontrolować i w poniedziałek 59, a wczoraj już 28... Nie wiem co ja z tym progesteronem robię. U mnie w klinice chcą progesteronu ok 60, jak spadnie poniżej 20 to mam alarmować. Trochę mnie to zdołowało wczoraj i jakoś pchnęło mnie to do nasiakania na test (4dpt wieczorem...), tak bez nadziei, bo wcześnie, a tu ku mojemu zdziwieniu pojawił się bladzioch!! :D
    Jejku z jednej strony ogromna radość, bo coś się dzieje, a drugiej strasznie się martwię żeby nie było powtórki jak przy poprzedniej biochemicznej.
    Dziś polecę na progesteron, jeśli nie odbił choć trochę do góry to dzwonie do kliniki. No i zrobię też betę, czy mnie przypadkiem test nie oszukał (rossmanowy za 4zł ;) )
    Jeszcze nic nikomu nie powiedziałam, tylko Wam, boję się!

shooa, Piggy, Anuszka, Agnieszka_A., triss, gosia81, Mimbla, ComeToMeBaby, Konwalia, Anatolka, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i jeszcze jest opcja ze ta krechą to Ovitrelle, dlatego chce sprawdzić czy beta bedzie Szla w górę.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie marzy się Jadzia, Michalina (w sumie też po dr K.☺) Kazio, Adaś, Staś. Wczoraj rozmawiałam z moim M. I stwierdziliśmy ze nie będziemy się napinać jeśli nie dostaniemy się do drugiej procedury. Będziemy odkładać na komercja i w międzyczasie próbować po Bożemu. Obiecuje sobie wrócić na basen i zgubić jeszcze parę kilo I oczyścić organizm dieta. Trzeba znów zacząć cieszyć się życiem.

Agnieszka_A., shooa, Asiula86, Mimi86, ivf-ivf, justa1234, triss, Kava, Bianka4, gosia81, Mimbla, ComeToMeBaby, Beata.D, V. lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka zaciskam mocno kciuki i czekam na wieści :)

arlenka lubi tę wiadomość

• IVA Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi86 wrote:
    IVA, a jak Ty sie czujesz?:) Kiedy robisz powtorke bety?

Mam do Ciebie pytanko: Jak liczysz ta "nasza" ciaze?;) Ja mam wizyte u lekarza dopiero za tydzien, a jestem ciekawa co Ci Twoj powiedzial. Ja chyba zle licze, to mozliwe ze juz jutro zaczynamy piaty tydzien?:D

Witaj,

hmm ja jak się czuję,cały czas mam lekkie bóle jak na okres,wynika z tego iż coś się dzieje.Piersi cały czas mam wrażliwe i to jak na razie wszystko co zauwazyłam.

Pani dr powiedziała, że beta dobrze rokuje i że nie trzeba jej powtarzać(ale może, jak będę miała chwilę czasu to zrobię,tak dla ciekawości)
    Właśnie teraz zauwazyłam jak pisze,ze zczynają się mdłości,bo mnie coś mdli do wymiotów....

Pani dr powiedziała,że tygodnie liczą się od dnia ostatniego krwawienia u mnie wypadło 16 listopada, wiec tak jak piszesz,jest to nasz 5 tydzien;)

Ja mam wizytę 28 grudnia,wtedy Pani dr powiedziała,że będzie już coś widać.Oby było "coś" widać;)

Bo serduszko to jeszcze poźniej troszkę;)

vella, Justi86 lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.. Jakie igly stosowalyscie do wstrzykiwan bo kupiłam wczoraj i wydaje mi się zesa za grube jakies. Nr 3 pisze na nich. Nie wiem jakie najlepiej żeby nie było zbyt boleśnie?

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka- mnie facelle nie oszulal :) mialam ladna kreske- widzialam ja z odleglosci metra- i nie tylko ja :P przy becie nieco ponad 13. Pytanie tylko ile dni temu podalas ovitrelle?

• arlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle licząc od dziś byl 12 dni temu wieczorem. Krew oddana, teraz będę czekać. I nie wiem czy bardziej się boję wyniku bety czy progesteronu ;) na razie nie mam plamien i to mnie bardzo cieszy :)

gg6415nmbr1yje5o.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Elcia literka B w tej czesci druku gdzie sa kody (sekcja 16).
    to mam ciążowe <wow> ;)
    A co do imion mnie się marzą (niepoprawna patriotka ze mnie:P) jakieś słowiańskie dla dziewczyny chodzi mi po głowie Dobrosława,a dla chłopaka jakiś Krzesimir, Radzimir? :P Tylko mąż tego nie może przetrawić i mówi że jak ma być słowiański facet to ma być Mieciu hyhy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:47

Mimi86, emeska, Beata.D lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka wiec trzymam kciuki :)
    Dziewczyny a ja znów mam biegunkę :( nie wiem czy mi organizm świruje czy po jakimś leku, mam się martwić?
    Wreszcie dziś brzuch zaczął malec, tylko mnie troskę barki bolą heh ale ta biegunka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:49

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Shooa, triss przykro mi bardzo :/
    Ja wrociłam od lekarza, okazało się, że pęcherzyk jest, ale pod nim dwa krwiaki, mam leżeć i czekamy do poniedziałku może będzie widać już serduszko. Oczywiście stresu się najadłam bo musiałam do pracy zadzwonić że mnie nie będzie bo mam l4, ale jeszcze się nie przyznałam że jestem w ciąży (w sumie chciałam poczekać do serduszkowego usg) no takim jestem debil no;/
    Wiecie jak długo się wchłania taki krwiak?

też miałam krwiaka na 1 wizycie jak byłam na kolejnej 2 tyg później już go nie było, ale leż duuuużo i odpoczywaj ja brałam więcej luteiny i nospę :)

• triss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka mocne kciuki !!!! czekam z niecierpliwościa na wynik

Mimbla u nas w klinice weryfikacje robią chyba 12-14dpt. Ja jestem zapisana i tak wczesniej, bo 11dpt. Ale patrzac realnie w wiekszosci zdrowo rozijajacych sie ciąż beta pokazuje się już 6dpt albo nawet wczesniej. No ale jakis cień szansy zawsze jest :) trzymam kciuki za Ciebie.

Piggy kiedy masz wizytę w klinice? bedziesz wczesniej testowac? kciuki mocne <3

Elcia ja walczyłam z krwiakami w ciązy, to był jeszcze czas kiedy dostawałam zastrzyki z kaprogestu, potem ten lek wycofano. Lezałam plackiem, wstawałm tylko do toalety. U mnie to trwało ok miesiaca, ale wszystko skonczyło sie szczesliwie. Bedzie dobrze :)

sylwiaśta159, elcia_aa, arlenka, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dni to za dlugo na bladziocha po ovitrelle mysle :)) ja kiedys robilam taki test- co dzien po ovitrelle robilam testy i chyba juz 10 dnia nie bylo sladu na tescie. Trzymam kciuki za wyniki :)

Shooa i masz bardzo dobre podejscie :) poza tym- juz raz sie udalo... kropek wybral inny termin- widocznie chce urodzic sie jesienia :)

Co do imion- my od dwoch lat obstajemy przy Marcelince i Marcelku :) w razie blizniakow mielismy jeszcze Hanie i Miłosza :)

arlenka, elcia_aa, ComeToMeBaby, gosia81 lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss wizytę mam 23-go ale betę zrobię dzień wcześniej. Może sobie sikne w międzyczasie. Ale czuje że nic z tego. W ogóle zniechęcona jestem juz tym wszystkim.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Arlenka wiec trzymam kciuki :)
    Dziewczyny a ja znów mam biegunkę :( nie wiem czy mi organizm świruje czy po jakimś leku, mam się martwić?
    Wreszcie dziś brzuch zaczął malec, tylko mnie troskę barki bolą heh ale ta biegunka :(

Mimi ja dopiero od 2 dni mam już w miarę normalny brzuch, nawet dziś mój M. zauważył, że mi się figura zmieniła ;)
    Co do biegunki nie pomogę, ja miałam w tych sprawach problem w drugą stronę... Może po prostu różnie nasze organizmy reagują.

Mimi86 lubi tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiękuję dziewczyny za wsparcie, jesteście super! :*

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

gg6415nmbr1yje5o.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja melduję się niestety ze szpitala, wczoraj chwycił mnie mocny ból brzucha i zaczęłam krwawić. Oczywiście zostawili mnie na oddziale, kropki na razie są ale trzeba obserwować :-( załamałam się wczoraj, odechciało mi się wszystkiego :-(

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziewczyny a ja melduję się niestety ze szpitala, wczoraj chwycił mnie mocny ból brzucha i zaczęłam krwawić. Oczywiście zostawili mnie na oddziale, kropki na razie są ale trzeba obserwować :-( załamałam się wczoraj, odechciało mi się wszystkiego :-(

Skoro kropki są to na razie nie przejmuj się na zapas :* będzie wszystko dobrze. Myśl pozytywnie :) to bardzo dużo daje :) trzymaj się cieplutko :)

Karolina1111, ComeToMeBaby, gosia81, Fedra lubią tę wiadomość

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to kurza twarz plaga jest jakas z tymi krwawieniami!? W ostatnim czasie Karolka jestes piata po ivf z krwawieniami. :/ nie martw sie na pewno tez zrobil Ci sie jakis krwiaczek, ktory sie oproznia. Pamietasz jak ostatnio ja pisalam, ze krwawie? To bylo krwawienie identyczne jak miesiaczka jesli chodzi o intensywnosc. Bylam PRZEKONANA ze to koniec bo krwawilam mocno, ze skrzepami i bolal mnie brzuch identucznie jak na @! A fasola zyje... wiem ze trudno Ci sie uspokoic- ale jesli na USG jest wszystko z ciaza OK to nie martw sie! Ja do tej pory krwawie co dwa dni... juz nie duzo- ale krwawie...

Karolina1111, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2551 2552 2553 2554 2555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ