WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Nooo a mi się marzy taka psina:) uwielbiam je:) ale niestety to są trudne psy. Trzeba umieć je wychować. Ale zastanawiam się nad jakims pieskiem ze schroniska.. może jakbym jakiegoś wzięła to bym się na nim skupiła i nie myślała cały czas o tym wszystkim.. ale przeraża mnie wychodzenie na poranne spacery jak na zewnątrz jest zimno, deszczowo i mroźnie :) tylko to mnie stopuje.. Ale coraz częściej o tym myślę.
    Sabina ja mam takiego przygarniętego pieska, to mała cudna istota. Oddałabym wiele dla niej. Wiadomo czasem nie chce się wychodzić jak leje ale ona daje mi tyle miłości i radości, że to jest tylko mały minusik, przy całej armii plusów ;-)

Sabina_x, Mimbla, Kava lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa wrote:
    Witajcie,
    chciałabym dołączyć ale nie wiem co napisać, od 14.XII czekam na testowanie (2 blastusie)
    Trzymam gorąco kciuki za Was wszystkie

Cześć Julcia:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa wrote:
    Witajcie,
    chciałabym dołączyć ale nie wiem co napisać, od 14.XII czekam na testowanie (2 blastusie)

Witajcie :) i dobre wieści przesyłajcie :)

Bianka4 lubi tę wiadomość

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa wrote:
    Witajcie,
    Witaj, ja też miałam transfer 14.12. No to czekamy razem.
    Dziś pół nocy nie spałam, co jakiś czas dopadały mnie jakies wewnętrzne nerwy. Przydałoby się coś na uspokojenie.

Inska lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa nas nadgania :)
    Czekamy na raport, tutaj chyba się nie podzieliłaś ile masz pęcherzy i kiedy punkcja ;-).

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja chyba pojadę do provity dziś. Boli mnie trochę żołądek, biegunka meczy i bola mnie barki jak po laparoskopi i cały czas mi szybciej bije serce no nie wiem może przesadzam aleeee może lepiej iść do lekarza

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Julciaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za miłe przyjęcie

Z nerwów ciągle zajadam i to różności, dziwne, że mój żołądek to wytrzymuje :)

Trzymaj się Kalia - razem raźniej!

Bianka4 lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki :
    beta 9,9
    progesteron 32

Progesteron nie szaleje, ale trzyma poziom więc mi trochę ulżyło :) Betka malutka no ale to 5dpt... Kurde, że nie wytrzymałam i nie poczekałam jeszcze z 2 dni chociaż! A teraz myślę czy to jednak nie Ovitrelle i w ogóle jakim cudem wczoraj już mi ten bladzioch wyszedł?! GŁUPIA NIECIERPLIWA JA! :P
    Mam nadzieję że pójdzie w górę :)

Sabina_x, Mimi86, Asiula86, Inska, elcia_aa, mysza89, pragnaca dzidziusia, Agnieszka_A., Bianka4, Anuszka, muszynka, Karolina1111, Justi86, Konwalia, sylvuś, gosia81, Beata.D, Agi83, V. lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Wiecie co ja chyba pojadę do provity dziś. Boli mnie trochę żołądek, biegunka meczy i bola mnie barki jak po laparoskopi i cały czas mi szybciej bije serce no nie wiem może przesadzam aleeee może lepiej iść do lekarza
    Mimi, to są objawy hiperki. Idź lepiej do lekarza. Będziesz spokojniejsza.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:14

Sabina_x, sylwiaśta159, Inska, Mimbla, Asiula86, triss, mysza89, Karolina1111, Beata.D lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Sabina, piesek cudaczny :D

Nie zastanawiaj się nawet tylko siuuup do schroniska.
    Ja mam tak psa wychowanego, ze nie ma stałej pory wyprowadzania i nie muszę się rano zrywać jeśli nie mam na to ochoty.
    Wręcz muszę psiaka z łóżka wyciągać jeśli za wcześnie chcę wyjść ;)

A przedwczoraj pomyślałam, że jak nasze dziecię trochę odchowane zostanie to weźmiemy ze schroniska jakiegoś staruszka jeszcze. Tak by chociaż pod koniec życia miał dobre życie.

No chyba w końcu się zdecyduje :) jakiemuś biedaczkowi odmieni się życie :) może tam na górze mnie wynagrodzą:) i ześlą prezencik jakiś :)

A mam rodziców mieszkających niedaleko więc w razie potrzeby zawsze będę mogła go podrzucić :)

Ojjj ale fajnie byłoby mieć pupila :)

A Ty za niedługo doczekasz się innego cudaka:) superowo :) no muszę powiedzieć, że zazdroszczę:)

Mimbla, triss, Kava, Karolina1111 lubią tę wiadomość

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • Inska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod dziewczynami! Nie ma to jak psina ze schroniska. My mamy naszą Rosti od 5 lat. Miała 5 jak ją wzieliśmy i jest naszym oczkiem w głowie! Siedzi przy mnie jak płaczę, śpi jak jestem chora...najprawdziwszy przyjaciel!

I tak jak Twója Kava, nawet nie piśnie rano, że pora wyjść, czeka grzecznie aż będziemy gotowi. A czasami jak pogoda nie za dobra, to patrzy się na mnie z pytaniem "Poważnie, na ten deszcze idziemy?" - no kochana strasznie jest :)

Oto ona :)

xwy74.jpg

triss, elcia_aa, Mimi86, Mimbla, lipa, sylwiaśta159, mysza89, Sabina_x, ivf-ivf, Bianka4, kassik, Kava, Anuszka, ComeToMeBaby, Karolina1111, Justi86, Konwalia, sylvuś, gosia81, Beata.D, Agi83 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Julciaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Mam wyniki :
    beta 9,9
    progesteron 32

Progesteron nie szaleje, ale trzyma poziom więc mi trochę ulżyło :) Betka malutka no ale to 5dpt... Kurde, że nie wytrzymałam i nie poczekałam jeszcze z 2 dni chociaż! A teraz myślę czy to jednak nie Ovitrelle i w ogóle jakim cudem wczoraj już mi ten bladzioch wyszedł?! GŁUPIA NIECIERPLIWA JA! :P
    Mam nadzieję że pójdzie w górę :)

Moim zdaniem jak na 5dpt betka całkiem dobra :)

arlenka, Bianka4 lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • triss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenko beta jak na 5dpt super :) niech ładnie przyrasta :)

arlenka, mysza89, Bianka4, shooa lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    No chyba w końcu się zdecyduje :) jakiemuś biedaczkowi odmieni się życie :) może tam na górze mnie wynagrodzą:) i ześlą prezencik jakiś :)

A mam rodziców mieszkających niedaleko więc w razie potrzeby zawsze będę mogła go podrzucić :)
    Ojjj ale fajnie byłoby mieć pupila :)
    A Ty za niedługo doczekasz się innego cudaka:) superowo :) no muszę powiedzieć, że zazdroszczę:)

Psy to są najcudowniejsze stworzenia na ziemi i każdemu polecam branie ze schroniska... zwłaszcza zimą, świetnie że masz takie plany i proszę wstaw tego psiaka na wątek, jak już któregoś wybierzesz :-) !

Dla mnie, nie ma lepszych chwil niż leżenie z psem i filiżanką herbaty w łóżku i patrzenie się w oczy mojej suni...
    To jest moja najlepsza fizjo- i psychoterapeutka ;-). Zawsze pod ręką...Mam ją już 3 lata, ma 10 lat, jest z drugiej ręki. Po ciężkich przejściach, straciła Pana w wypadku.

Co do spacerów zimą - zimy są coraz lżejsze, raczej mokre niż mroźne, tyle tylko że dzień krótki i jest mniej przyjemnie ale.. da się wytrzymać. U nas jest tak że zimą - rano i popołudniu wypycham męża a ja idę z psem wieczorem.
    Od wiosny do jesieni mąż idzie rano a ja i popołudniu i wieczorem.
    Zawsze trochę można z psem pobiegać, patyki porzucać, naprawdę fajna sprawa.

sylwiaśta159, triss, Mimi86, Sabina_x, Inska, Kava, Karolina1111, Konwalia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

w najgorszym momencie, 5-6 dzień po punkcji też tak miałam. Potworne bóle żołądka (pewnie przez to, że był ściśnięty), słabość, i takie kołatania serca, że czułam jak cały brzuch razem z nim pulsuje. W nocy jak szłam do łazienki, dwa razy mało co nie zemdłałam. Mi przeszło samo po 8 dniach. A ty ile dni po punkcji już jesteś?

EDIT: a już widzę, że jesteś 5 dzień po punkcji, no to dokładnie by się pokrywało z moimi dolegliwościami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:49

age.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja sunia:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc05f24431a6.jpg

sylwiaśta159, mysza89, Mimi86, pragnaca dzidziusia, Sabina_x, elcia_aa, ivf-ivf, Inska, Kava, ComeToMeBaby, Karolina1111, Konwalia, justa1234, sylvuś, gosia81, Beata.D, Agi83 lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie tak samo plus u mnie ta cholerna biegunka, co zjem to idę na kibel no nie może tak być. Zadzwoniłam do provity kazali mi przyjechać o 18:10 mam wizytę

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Piggy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bardzo bym chciała mieć psa. Odkąd pamiętam zawsze jakiś był w domu. Niestety nie mam własnego mieszkania i nie mogę sobie teraz na psiaka pozwolić.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez mojego psiska nie wyobrazam sobie ze moglabym juz funkcjonowac. Jest lekiem na cale zlo I najwierniejszym przyjacielem :)
    Karolina111 odpoczywaj, skoro kropeczki zyja musi byc dobrze I tak jak Elciaa napisala zero szalenstw z zakupami :)

Anuszka od rana trzymam kciuki za twoje groszki :)

Gaya beta rewelacyjna - dobra zapowiedz rokujacych slicznych bobasow :)

Inska, Kava, Anuszka, Karolina1111, Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 2553 2554 2555 2556 2557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ