IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Julciaa wrote:Arlenko,
szczerze powiedziawszy to ja nie bardzo wierzę w to co napisałaś. Z jednym mogę się zgodzić, że 1 podejście jest na poznanie reakcji organizmu
Po 3 procedurach nie było zmiany podejścia. Pytałam, ale lek. stwierdził, że sposób jaki zastosował jest jak najbardziej ok i nic nie będziemy zmieniać.
Pytasz jaki mam problem? Wszystkie wyniki(genetyczne, immunologiczne) ok, tarczyca ustawiona - poruszam się w granicach 1, nie dobijając do 2 (niedoczynność). Nasienie ok. Zdarzają się cykle LUF, stąd in vitro.
Po 3 transferach na pewno można stwierdzić, że problemem jest jakość komórek z 18, 5 poprawnych, 2 zapłodnione, 0 mrozaków (a tego nie można poprawić). Pewnie, że są osoby, które mają gorzej, ale u mnie rewelki nie ma (szczególnie przykro, że dziewczyny z moich punkcji, transferów zawsze mają mrozaczki.
Czasem wolałabym mieć jakąś chorobę, żeby wiedzieć co leczyć. Nie lubię niepłodoności idiopatycznej.
Ja się martwię, że zupełnie zniosą legalność in vitro (najpewniej w nocy, jak będziemy spały)
Kurcze może nie do końca źle się wyraziłam...nie chodziło o to że jest tylko w celach rozpoznawczych, ale jeśli się nie uda to można się zastanawiać dlaczego i co by tu zmienić.
Co do słów lekarza nie wiem czym się kierował mówiąc że jest ok... Ja za każdym razem byłam stymulowana inaczej, za każdym razem innym lekiem byłam stymulowana.
W 3 pierwszych procedurach RAZEM miałam w sumie 20 "dobrych" komórek pobranych (nie pamiętam ile kumulusów), i uzyskałam z tego 2 blastocysty.
Teraz z 11 komórek 5 blastocyst. Nad jakością komórek można pracować.triss lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
anakonda wrote:A powiedz mi ile płaciłaś długo czeka się za wizytą . W zasadzie badania mamy porobione została immunologia w połowie bo część zrobiona wiec nie ma problemu . Znajoma teraz miała transfer tam i dzisiaj miała betować ale zadzwonię w przyszłym tygodniu bo nie chce w razie niepowodzenia smęcić i pytać . Rozumiem że tobie się udało ?I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
anakonda wrote:Jestem z okolic Trzemeszna . U nas w sumie problem był u męza ale po suplementacji i zdrowszym trybie wyniki są w normie poza morfologią 2-3% U mnie brak owulacji mutacja mtfhr a tak wszystko ok amh 4,9 . Wiesz ja nie mam jeszcze prawa jazdy mąż jest zawodowym kierowcą i dojeżdżać pociągiem do Wawy to dla mnie wyczyn jak na razie.
No rozumiem. Musicie to sobie przemyślećV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Mimi ja na Twoim miejscu od razu dzwoniłabym do Kliniki z z tymi wynikami. te dimery to nic dobrego zwłaszcza w takiej wartości jak masz Ty.Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
elcia_aa wrote:Anakonda wysłałam Ci zaproszenieStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Mimi86 wrote:Odebrałam wynik ddimerow norma jest do 500 a ja mam ponad 4 tysiaceI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Walcząca teraz trzymam kciuki za przyrost!!!! Pięknie
U mnie 6dpt beta ujemna, a dziś 8dpt najbledszy bladzioch świata na teście sikanym. I co ja mam o tym myśleć?rollercoaster
Anatolka, Anuszka, arlenka, Agnieszka_A., mysza89, muszynka, Mimi86, Fedra, wombi, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, Kava, Asiula86, Piggy, gosia81, SzewskaPasja, Mimbla, Inska, OctAngel, freya, Konwalia lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Walcząca teraz trzymam kciuki za przyrost!!!! Pięknie
U mnie 6dpt beta ujemna, a dziś 8dpt najbledszy bladzioch świata na teście sikanym. I co ja mam o tym myśleć?rollercoaster
Że czad?!6dpt ujemna to niespecjalnie dziwne nawet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:00
triss, pragnaca dzidziusia, Kava, gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny