IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHey. Dziewczynki:) wróciłam. Pan dr zadecydował o podaniu jednego zarodka 3AA. Jeden na pewno do zamrożenia. A dwa ktore zostały jeszcze obserwują.
Teraz czuje sie dobrze. Ale stres był wielki.
No i nadeszło czekanie, 28 XII - test:)
A mozna wcEsniej zrobic badanie krwi???elcia_aa, Antonelka, Kava, triss, Karolina1111, Mimi86, wombi, lipa, Mimbla, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Mimbla, Walcząca, Triss super wieści. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki.
Ja dziś dostałam telefon, że nie mam mrozaków. Jestem też tak dziwnie spokojna. Wszystko wskazuje, że @ będzie. Dopiero 4dpt a ja już wiem, że nic z tego. Za bardzo znam swój organizm. -
Mimbla, Walcząca, trzymam kciuki za piękne przyrosty!!!
Triss, widzisz!!! Jest nadzieja! Ja baaaaaaaardzo mocno dalej trzymam kciuki!
Jak Tobie się uda, to mnie też i to mnie przy życiu teraz trzyma :*triss, Mimbla lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Julciaa wrote:Kochane, możecie napisać jaki powinien być poziom progesteronu i estradiolu w dniu punkcji, a jaki w dniu transferu?
Progesteron w dniu punkcji jak najniższy, zazwyczaj kliniki chcą poniżej 1,5. W dniu transferu w drugą stronę, jak najwyżej, tu też zależy od kliniki, ale myślę że min 20.
Estradiol zależy od efektów stymulacji. Mówi się że na każdy pęcherzyk z dojrzałą komórką przypada ok 200 estradiolu. U mnie w dniu punkcji go chyba akurat nie sprawdzają, ważna jest wartość z ostatniego dnia stymulacji. Jedne dziewczyny kończą na 1500, inne na 6000...tu jest różnie. Im wyższa wartość tym zwykle wyższe ryzyko hiperki. Co do dnia transferu nie umiem powiedziećtriss, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Progesteron w dniu punkcji jak najniższy, zazwyczaj kliniki chcą poniżej 1,5. W dniu transferu w drugą stronę, jak najwyżej, tu też zależy od kliniki, ale myślę że min 20.
Estradiol zależy od efektów stymulacji. Mówi się że na każdy pęcherzyk z dojrzałą komórką przypada ok 200 estradiolu. U mnie w dniu punkcji go chyba akurat nie sprawdzają, ważna jest wartość z ostatniego dnia stymulacji. Jedne dziewczyny kończą na 1500, inne na 6000...tu jest różnie. Im wyższa wartość tym zwykle wyższe ryzyko hiperki. Co do dnia transferu nie umiem powiedzieć
Ja miałam prg 3 dpt 13ng/ml a ciąża jest wzorowa, plamień ani razu nie było. Nie każdy lek wychodzi we krwi, dużo zależy od drogi podania (doustna, dopochwowa). U mnie ten sam lek w tych samych dawkach w dwóch różnych cyklach dał wynik 112 i 13 (różne podanie). Przy ponad 100 przedwcześnie zaczęłam plamić, przy 13ng/ml w 3dpt jest ciążaAnuszka, triss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalia wrote:Mimbla, Walcząca, Triss super wieści. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki.
Ja dziś dostałam telefon, że nie mam mrozaków. Jestem też tak dziwnie spokojna. Wszystko wskazuje, że @ będzie. Dopiero 4dpt a ja już wiem, że nic z tego. Za bardzo znam swój organizm.Inska lubi tę wiadomość
-
Kalia nie takim jak Ty los platal figle. Ja tez bede testowac w podobnym terminie tez nic nie czuje, ale nie takie cuda sie zdarzały. Zreszta od czasu jak tu jestem jeszcze nie czytalam, zeby jakas dziewczyna pisała, ze czuje sie ciazowo przed zrobieniem pozytywnej bety! Uszy do gory, cycki do przodu, usmiech na twarz i jedziemy z tym koksem!
Julciaa, sylwiaśta159, Kalia, Kava, Mimbla lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
zapominajka wrote:Kalia...czemu sie poddajesz? Daj sobie-WAm jeszcze szanse
-
muszynka wrote:Kalia nie takim jak Ty los platal figle. Ja tez bede testowac w podobnym terminie tez nic nie czuje, ale nie takie cuda sie zdarzały. Zreszta od czasu jak tu jestem jeszcze nie czytalam, zeby jakas dziewczyna pisała, ze czuje sie ciazowo przed zrobieniem pozytywnej bety! Uszy do gory, cycki do przodu, usmiech na twarz i jedziemy z tym koksem!
-
No i tego się trzymajmy ! Masz takie piękne zdjecie w Awatarze. Niebawem będziesz mogla z M zrobiec takie swoje na własnym brzuchu!
Trzymam kciukaski z calydh sil, Sylwia rozdaje groszki no nie może być zle :*
Kalia, vella lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Witam serdecznie
Inska lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
mimbla, triss i walczaca zycze samych pieknych przyrostów:)
Ja jestem juz po wizycie- no niestety wdał się stan zapalny (pewnie dlatego ze po punkcji nie mialam antybiotyku) no i jak najszybciej musze rozrzedzić tą krew.
Tak więc dostałam antybiotyk inny, a na krew acard i zamiast jednego zastrzyku fragmin 5000 mam robic dwa dziennie. W poniedziałek musze powtorzyć badanie,żeby zobaczyć czy spada i wyslac wyniki mailem do kliniki.
Oj mam nadzieje ze to wszytsko nie zaszkodzi mojemu groszkowi w brzuszku
ps. jutro dzwonie do kliniki dowiedzieć się czy udało się zamrozić choć jednego zarodeczka.Anuszka lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Hehe,udalo sie dodac mi wpis...
dziwnie mi sie patrzy,na moj wpis.Podczytuje Was od kwietnia,kibicuje wszystkim staraczkom no i dolaczam do Was dziewczyny.Myslalam ze sie nie odwaze zalozyc konta a jednak...
Po krotce o mnie:jestem po 6 inseminacjach,druga udana beta 70,ale niestety okazalo sie ze ciaza biochemiczna.Leczylam sie w Provicie u dr B,tam tez w kwietniu wypelnilismy dokumenty do in vitro MZ ale dostalismy pismo ze niestety nie bedzie szans na kwalifikacje.A wiec w lipcu decyzja ze przechodzimy do Gyncentrum.W lipcu wizyta u dr M. i badania anty Tpo,tsh podwyzszone i tabletki,wizyta po miesiacu i dr wspomina ze krucho z pieniedzmi,wizyta w pazdzierniku i nic :(kazal zapisac sie na grudzien i...niestety brak srodkow.Placz,lament!no i krotka pilka-pozyczka i program 2+1 i dzis wizyta.Mam przepisany Gonapeptyl i Menopur od 2dc.Wiec czekam na @
Przyjmiecie mnie?bo troche wystraszona jestem tym wszystkim,to sie dzieje!!hehe;-)Julciaa, Mimi86, zapominajka, Kava, muszynka, Agnieszka_A., Karolina1111, justa1234, arlenka, Anatolka, Beata.D, kassik, SzewskaPasja, Inska, pragnaca dzidziusia, Agi83, Tosia 1981, sylvuś, Tilka, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Witam serdecznie
Witaj Tyszanka:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Mimi86 wrote:mimbla, triss i walczaca zycze samych pieknych przyrostów:)
Ja jestem juz po wizycie- no niestety wdał się stan zapalny (pewnie dlatego ze po punkcji nie mialam antybiotyku) no i jak najszybciej musze rozrzedzić tą krew.
Tak więc dostałam antybiotyk inny, a na krew acard i zamiast jednego zastrzyku fragmin 5000 mam robic dwa dziennie. W poniedziałek musze powtorzyć badanie,żeby zobaczyć czy spada i wyslac wyniki mailem do kliniki.
Oj mam nadzieje ze to wszytsko nie zaszkodzi mojemu groszkowi w brzuszku
ps. jutro dzwonie do kliniki dowiedzieć się czy udało się zamrozić choć jednego zarodeczka.
Trzymam kciuki Mimi aby wszystko ułożyło się dobrze:) Wyniki były lepsze i maleństwo zostało z MamąMimi86 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać.