X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Hehe,udalo sie dodac mi wpis...

dziwnie mi sie patrzy,na moj wpis.Podczytuje Was od kwietnia,kibicuje wszystkim staraczkom no i dolaczam do Was dziewczyny.Myslalam ze sie nie odwaze zalozyc konta a jednak...
    Po krotce o mnie:jestem po 6 inseminacjach,druga udana beta 70,ale niestety okazalo sie ze ciaza biochemiczna.Leczylam sie w Provicie u dr B,tam tez w kwietniu wypelnilismy dokumenty do in vitro MZ ale dostalismy pismo ze niestety nie bedzie szans na kwalifikacje.A wiec w lipcu decyzja ze przechodzimy do Gyncentrum.W lipcu wizyta u dr M. i badania anty Tpo,tsh podwyzszone i tabletki,wizyta po miesiacu i dr wspomina ze krucho z pieniedzmi,wizyta w pazdzierniku i nic :(kazal zapisac sie na grudzien i...niestety brak srodkow.Placz,lament!no i krotka pilka-pozyczka i program 2+1 i dzis wizyta.Mam przepisany Gonapeptyl i Menopur od 2dc.Wiec czekam na @
    Przyjmiecie mnie?bo troche wystraszona jestem tym wszystkim,to sie dzieje!!hehe;-)

Tyszanka....juz jestes przyjeta :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi to lubię niechcący przepraszam

Mimi86 lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Walcząca Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:

dziwnie mi sie patrzy,na moj wpis.Podczytuje Was od kwietnia,kibicuje wszystkim staraczkom no i dolaczam do Was dziewczyny.Myslalam ze sie nie odwaze zalozyc konta a jednak...
    Po krotce o mnie:jestem po 6 inseminacjach,druga udana beta 70,ale niestety okazalo sie ze ciaza biochemiczna.Leczylam sie w Provicie u dr B,tam tez w kwietniu wypelnilismy dokumenty do in vitro MZ ale dostalismy pismo ze niestety nie bedzie szans na kwalifikacje.A wiec w lipcu decyzja ze przechodzimy do Gyncentrum.W lipcu wizyta u dr M. i badania anty Tpo,tsh podwyzszone i tabletki,wizyta po miesiacu i dr wspomina ze krucho z pieniedzmi,wizyta w pazdzierniku i nic :(kazal zapisac sie na grudzien i...niestety brak srodkow.Placz,lament!no i krotka pilka-pozyczka i program 2+1 i dzis wizyta.Mam przepisany Gonapeptyl i Menopur od 2dc.Wiec czekam na @
    Przyjmiecie mnie?bo troche wystraszona jestem tym wszystkim,to sie dzieje!!hehe;-)

Tyszynka jasne, że Cię przyjmiemy. Jakby to ująć tutaj wpisy (drzwi) są zawsze otwarte:) Masz jakieś pytania obawy to dawaj:)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Julciaa Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje blastusie już po kolacji ;)

vella, Mimi86, Asiula86, justa1234, Kava, Anatolka, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • vella Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka witaj!
    Czas szybko zleci, ja pierwszy zastrzyk gonapeptylu miałam 7 paź... a tu nie wiem kiedy zleciała stymulacja. Zobaczysz Tobie też zleci ;-) trzymam kciuki za powodzenie :-)

3Ecdp1.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej mam pytanko czy ktos ma wiedze badz znajomosci jak mozna ominac ustawe ktora narzuca po stymulacji utworzenie max 6 zarodkow?
    Sama chciałabym to wedzieć :-)

3Ecdp1.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej mam pytanko czy ktos ma wiedze badz znajomosci jak mozna ominac ustawe ktora narzuca po stymulacji utworzenie max 6 zarodkow?

Evelle, muszą być wskazania medyczne, takie jak np. endometrioza. Podobno jest jakaś lista chorób, które wchodzą w "kanon". Ale musiałabyś podpytać lekarza.
    Nam mają zapładniać wszystkie komórki, a powodem jest podwyższony odsetek komórek NK - czyt. immunologia.

Tyszynka, witaj!!!

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    mimbla, triss i walczaca zycze samych pieknych przyrostów:)

Ja jestem juz po wizycie- no niestety wdał się stan zapalny (pewnie dlatego ze po punkcji nie mialam antybiotyku) no i jak najszybciej musze rozrzedzić tą krew.
    Tak więc dostałam antybiotyk inny, a na krew acard i zamiast jednego zastrzyku fragmin 5000 mam robic dwa dziennie. W poniedziałek musze powtorzyć badanie,żeby zobaczyć czy spada i wyslac wyniki mailem do kliniki.
    Oj mam nadzieje ze to wszytsko nie zaszkodzi mojemu groszkowi w brzuszku :(
    ps. jutro dzwonie do kliniki dowiedzieć się czy udało się zamrozić choć jednego zarodeczka.
    Mimi... Ja dzis transfer miałam. Ale brzuch nadal boli. Choć mniej ale nasila sie wieczorem. Szczególnie czuje lewa stronę. Ale rano tak byłam podniecona transferem ze lekarzowi powiedziałam ze juz lepiej sie czuje i nie badał mnie.

• ancoma Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    w 3 procedurze tez wszystkie zapładniaja , ale pewnie wolałabys nie czakac tak długo

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:

Witaj :)
    Miałam przy I stymulacji Menopur tak jak Ty. Jeśli będziesz miała pytania albo wątpliwości to pisz. Dziewczyny tutaj są nieocenione jeśli chodzi o rady i wsparcie.
    :)

• Evelle Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie stac mnie na trzy stymulacje:'(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego dopuszcza się zapłodnienie nie więcej niż sześciu żeńskich komórek
    rozrodczych, chyba że ukończenie przez biorczynię 35. roku życia lub wskazania medyczne wynikające z choroby współ-
    istniejącej z niepłodnością lub dwukrotnego nieskutecznego wcześniejszego leczenia metodą zapłodnienia pozaustrojowego uzasadniają zapłodnienie większej ich liczby.
    fragment ustawy

• wombi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po większości badań, ale zapomniałem kiedy mam zrobić lh, estradiol i progesteron. 26.12 zaczynam gonapeptyl. Wizytę mam 8.01 i zaczynam "prawdziwą" stymulację :) w książeczce do in vitro lekarz zapisał mi ze mam zrobić te badania przed wizytą ale nie napisał kiesy dokładnie a ja nie pamiętam?
    Jak Wy robilyscie?
    Chyba muszę do niego zdzwonic...
    No i kolejny problem, mam gorączkę i boli gardło a wolałabym się nie faszerowac lekami, macie jakieś skuteczne metody?

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:

Witam, wszystko będzie dobrze, dasz radę :)

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    mimbla, triss i walczaca zycze samych pieknych przyrostów:)

Ja jestem juz po wizycie- no niestety wdał się stan zapalny (pewnie dlatego ze po punkcji nie mialam antybiotyku) no i jak najszybciej musze rozrzedzić tą krew.
    Tak więc dostałam antybiotyk inny, a na krew acard i zamiast jednego zastrzyku fragmin 5000 mam robic dwa dziennie. W poniedziałek musze powtorzyć badanie,żeby zobaczyć czy spada i wyslac wyniki mailem do kliniki.
    Oj mam nadzieje ze to wszytsko nie zaszkodzi mojemu groszkowi w brzuszku :(
    ps. jutro dzwonie do kliniki dowiedzieć się czy udało się zamrozić choć jednego zarodeczka.
    Mimi, wszystko będzie dobrze. Wypoczywaj, bierz leki. Ciekawe czy to od przestymulowania czy od braku antybiotyku. Tak naprawdę to ja wzięłam dwie tabletki antybiotyku od razu dzień przed punkcją, a po już nie.

Mimi86 lubi tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za informacje, do bani z ta ustawa :'(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Dzieki dziewczyny za informacje, do bani z ta ustawa :'(
    Niestety a moze na szczescie w Ustawie juz nie precyzuja nigdzie co to za przypadki

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje za mile przyjecie ;)
    Bede "walic jak w dym"do Was bo Wy to skarbnica wiedzy,nieoceniona!Mam przez 6 dni brac zastrzyki,wizyta u dr w 6 dniu lub jesli bedzie to swieto to w 5 dniu,nie pozniej.Kolo 10-11 punkcja,ale czy ja to dobrze zrozumialam to sama juz nie wiem...bo czytalam tu o tabletkach anty,wyciszaniu a tu nic,ja nie mam zadnych antykow,hmmm,nawet nie zapytalam doktorka jaki to protokol?czy wy tez tabl.antykoncepcyjnych nie przyjmowalyscie?moje amh 3,06.
    Kurczaki,czy ja to ogarne?,z Wami pewnie tak ;)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Bardzo dziekuje za mile przyjecie ;)
    Bede "walic jak w dym"do Was bo Wy to skarbnica wiedzy,nieoceniona!Mam przez 6 dni brac zastrzyki,wizyta u dr w 6 dniu lub jesli bedzie to swieto to w 5 dniu,nie pozniej.Kolo 10-11 punkcja,ale czy ja to dobrze zrozumialam to sama juz nie wiem...bo czytalam tu o tabletkach anty,wyciszaniu a tu nic,ja nie mam zadnych antykow,hmmm,nawet nie zapytalam doktorka jaki to protokol?czy wy tez tabl.antykoncepcyjnych nie przyjmowalyscie?moje amh 3,06.
    Kurczaki,czy ja to ogarne?,z Wami pewnie tak ;)
    ogarniesz na pewno . To masz krotki protokół .

• ancoma Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjmowanie lub nie antykoncepcji ( czyli tzw wycisanie ) jest zwiazane z długim protokołem

‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ