IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka81 wrote:Hehe,udalo sie dodac mi wpis...
dziwnie mi sie patrzy,na moj wpis.Podczytuje Was od kwietnia,kibicuje wszystkim staraczkom no i dolaczam do Was dziewczyny.Myslalam ze sie nie odwaze zalozyc konta a jednak...
Po krotce o mnie:jestem po 6 inseminacjach,druga udana beta 70,ale niestety okazalo sie ze ciaza biochemiczna.Leczylam sie w Provicie u dr B,tam tez w kwietniu wypelnilismy dokumenty do in vitro MZ ale dostalismy pismo ze niestety nie bedzie szans na kwalifikacje.A wiec w lipcu decyzja ze przechodzimy do Gyncentrum.W lipcu wizyta u dr M. i badania anty Tpo,tsh podwyzszone i tabletki,wizyta po miesiacu i dr wspomina ze krucho z pieniedzmi,wizyta w pazdzierniku i nic :(kazal zapisac sie na grudzien i...niestety brak srodkow.Placz,lament!no i krotka pilka-pozyczka i program 2+1 i dzis wizyta.Mam przepisany Gonapeptyl i Menopur od 2dc.Wiec czekam na @
Przyjmiecie mnie?bo troche wystraszona jestem tym wszystkim,to sie dzieje!!hehe;-)
Tyszanka....juz jestes przyjeta
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
dziwnie mi sie patrzy,na moj wpis.Podczytuje Was od kwietnia,kibicuje wszystkim staraczkom no i dolaczam do Was dziewczyny.Myslalam ze sie nie odwaze zalozyc konta a jednak...
Po krotce o mnie:jestem po 6 inseminacjach,druga udana beta 70,ale niestety okazalo sie ze ciaza biochemiczna.Leczylam sie w Provicie u dr B,tam tez w kwietniu wypelnilismy dokumenty do in vitro MZ ale dostalismy pismo ze niestety nie bedzie szans na kwalifikacje.A wiec w lipcu decyzja ze przechodzimy do Gyncentrum.W lipcu wizyta u dr M. i badania anty Tpo,tsh podwyzszone i tabletki,wizyta po miesiacu i dr wspomina ze krucho z pieniedzmi,wizyta w pazdzierniku i nic :(kazal zapisac sie na grudzien i...niestety brak srodkow.Placz,lament!no i krotka pilka-pozyczka i program 2+1 i dzis wizyta.Mam przepisany Gonapeptyl i Menopur od 2dc.Wiec czekam na @
Przyjmiecie mnie?bo troche wystraszona jestem tym wszystkim,to sie dzieje!!hehe;-)
Tyszynka jasne, że Cię przyjmiemy. Jakby to ująć tutaj wpisy (drzwi) są zawsze otwarte:) Masz jakieś pytania obawy to dawaj:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Evelle wrote:Hej mam pytanko czy ktos ma wiedze badz znajomosci jak mozna ominac ustawe ktora narzuca po stymulacji utworzenie max 6 zarodkow?
Evelle, muszą być wskazania medyczne, takie jak np. endometrioza. Podobno jest jakaś lista chorób, które wchodzą w "kanon". Ale musiałabyś podpytać lekarza.
Nam mają zapładniać wszystkie komórki, a powodem jest podwyższony odsetek komórek NK - czyt. immunologia.
Tyszynka, witaj!!!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:mimbla, triss i walczaca zycze samych pieknych przyrostów:)
Ja jestem juz po wizycie- no niestety wdał się stan zapalny (pewnie dlatego ze po punkcji nie mialam antybiotyku) no i jak najszybciej musze rozrzedzić tą krew.
Tak więc dostałam antybiotyk inny, a na krew acard i zamiast jednego zastrzyku fragmin 5000 mam robic dwa dziennie. W poniedziałek musze powtorzyć badanie,żeby zobaczyć czy spada i wyslac wyniki mailem do kliniki.
Oj mam nadzieje ze to wszytsko nie zaszkodzi mojemu groszkowi w brzuszku
ps. jutro dzwonie do kliniki dowiedzieć się czy udało się zamrozić choć jednego zarodeczka. -
Witaj
Miałam przy I stymulacji Menopur tak jak Ty. Jeśli będziesz miała pytania albo wątpliwości to pisz. Dziewczyny tutaj są nieocenione jeśli chodzi o rady i wsparcie.
-
2. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego dopuszcza się zapłodnienie nie więcej niż sześciu żeńskich komórek
rozrodczych, chyba że ukończenie przez biorczynię 35. roku życia lub wskazania medyczne wynikające z choroby współ-
istniejącej z niepłodnością lub dwukrotnego nieskutecznego wcześniejszego leczenia metodą zapłodnienia pozaustrojowego uzasadniają zapłodnienie większej ich liczby.
fragment ustawy
-
Jestem juz po większości badań, ale zapomniałem kiedy mam zrobić lh, estradiol i progesteron. 26.12 zaczynam gonapeptyl. Wizytę mam 8.01 i zaczynam "prawdziwą" stymulację
w książeczce do in vitro lekarz zapisał mi ze mam zrobić te badania przed wizytą ale nie napisał kiesy dokładnie a ja nie pamiętam?
Jak Wy robilyscie?
Chyba muszę do niego zdzwonic...
No i kolejny problem, mam gorączkę i boli gardło a wolałabym się nie faszerowac lekami, macie jakieś skuteczne metody?Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Przyjmiecie mnie?bo troche wystraszona jestem tym wszystkim,to sie dzieje!!hehe;-) -
Mimi86 wrote:mimbla, triss i walczaca zycze samych pieknych przyrostów:)
Ja jestem juz po wizycie- no niestety wdał się stan zapalny (pewnie dlatego ze po punkcji nie mialam antybiotyku) no i jak najszybciej musze rozrzedzić tą krew.
Tak więc dostałam antybiotyk inny, a na krew acard i zamiast jednego zastrzyku fragmin 5000 mam robic dwa dziennie. W poniedziałek musze powtorzyć badanie,żeby zobaczyć czy spada i wyslac wyniki mailem do kliniki.
Oj mam nadzieje ze to wszytsko nie zaszkodzi mojemu groszkowi w brzuszku
ps. jutro dzwonie do kliniki dowiedzieć się czy udało się zamrozić choć jednego zarodeczka.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziekuje za mile przyjecie
Bede "walic jak w dym"do Was bo Wy to skarbnica wiedzy,nieoceniona!Mam przez 6 dni brac zastrzyki,wizyta u dr w 6 dniu lub jesli bedzie to swieto to w 5 dniu,nie pozniej.Kolo 10-11 punkcja,ale czy ja to dobrze zrozumialam to sama juz nie wiem...bo czytalam tu o tabletkach anty,wyciszaniu a tu nic,ja nie mam zadnych antykow,hmmm,nawet nie zapytalam doktorka jaki to protokol?czy wy tez tabl.antykoncepcyjnych nie przyjmowalyscie?moje amh 3,06.
Kurczaki,czy ja to ogarne?,z Wami pewnie tak5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Bardzo dziekuje za mile przyjecie
Bede "walic jak w dym"do Was bo Wy to skarbnica wiedzy,nieoceniona!Mam przez 6 dni brac zastrzyki,wizyta u dr w 6 dniu lub jesli bedzie to swieto to w 5 dniu,nie pozniej.Kolo 10-11 punkcja,ale czy ja to dobrze zrozumialam to sama juz nie wiem...bo czytalam tu o tabletkach anty,wyciszaniu a tu nic,ja nie mam zadnych antykow,hmmm,nawet nie zapytalam doktorka jaki to protokol?czy wy tez tabl.antykoncepcyjnych nie przyjmowalyscie?moje amh 3,06.
Kurczaki,czy ja to ogarne?,z Wami pewnie tak