X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu duzo pozytywnych wiesci przed swietami! Trzyamam kciuki za dziewczyny, ktore sie nie poddaja, i zycze, by do kolejnych swiat zostalo im to wynagrodzone:*

triss, vella lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co czuje się nieco zaskoczona ;) w poniedziałek zrobię bete w klinice. Do tego czasu będę się delektować myślą że jestem w ciąży; )

Dziękuję kochane :*

mysza89, Antonelka, elcia_aa, Anuszka, Agnieszka_A., vella, Mimi86, wombi, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Beata.D, Piggy, SzewskaPasja, Mimbla, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss kochana gratulacje tej 2 kreseczki super :) a nie mówiłam ze 6 dpt to za wcześnie aaaa cuda się zdarzają ...:)
    Walcząca gratulacje

Agnieszka_A., triss, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla clap-smiley.gif ty wiesz <3
    Walcząca- nadganiałam wątek i taka niespodzianka na koniec? super
    Triss- pięknie! :)

Ja się pytam gdzie moja dzisiejsza para od punkcji??? Żyje??? :P

u mnie pobrano 14 jajców. jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.

Progesteron okazał się jednak za wysoki (1,9), więc transfer odłożony. Ten cykl jedziemy do końca, następny odpoczywam, w kolejnym transfer. oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Taki jest plan.

Samopoczucie w miarę ok, szybko odleciałam, spałam 17 minut - pytałam anestezjologa schodząc z samolotu. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencję :P

elcia_aa, Anuszka, ivf-ivf, Anatolka, Antonelka, mysza89, sylwiaśta159, Mimi86, Fedra, triss, wombi, Karolina1111, Asiula86, Beata.D, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższone ddimery sa charakterystyczne dla zakrzepicy, lepiej to skonsultować.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    No póki co czuje się nieco zaskoczona ;) w poniedziałek zrobię bete w klinice. Do tego czasu będę się delektować myślą że jestem w ciąży; )

Dziękuję kochane :*

Triss zycze Ci abys miala piekne swieta ...mam nadzieje,ze pozytywna beta bedzie Twoim prezentem

mysza89, triss, Mimbla lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mikolaj, ktorego do Was wyslalam z torba groszkow dotarl i zaczyna sie powoli rozpakowywac :D

mysza89, elcia_aa, Agnieszka_A., Fedra, triss, Kava, Kalia, Anuszka, SzewskaPasja, Mimbla, Inska, sylvuś, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mimbla clap-smiley.gif ty wiesz <3
    Walcząca- nadganiałam wątek i taka niespodzianka na koniec? super
    Triss- pięknie! :)

Ja się pytam gdzie moja dzisiejsza para od punkcji??? Żyje??? :P

u mnie pobrano 14 jajców. jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.

Progesteron okazał się jednak za wysoki (1,9), więc transfer odłożony. Ten cykl jedziemy do końca, następny odpoczywam, w kolejnym transfer. oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Taki jest plan.

Samopoczucie w miarę ok, szybko odleciałam, spałam 17 minut - pytałam anestezjologa schodząc z samolotu. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencję :P

14 to pi€kny wynik :) oby teraz ładnie się zapłodniły ....

Dziewczyny to teraz do pełni szczęścia brakuje Piggy zabierzcie ją do grona szczęśluwych pisiadaczek pięknych bet i 2 kresek ...jak sie czujesz? Jak sytuacja ?

Sylwiaśta159 szykuj specjalny pakiet groszków na styczeń jak sie czujesz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:43

muszynka, triss, ComeToMeBaby, sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • muszynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, Walczaca, Mimbla wow !!!!!! Gratulacje dla Was szczesciary ! Niech ta piekna chwila trwa!

mysza89, triss, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha sylwiaśta no właśnie! to na bank te groszki!

sylwiaśta159, triss, Anuszka lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Triss, Walczaca, Mimbla wow !!!!!! Gratulacje dla Was szczesciary ! Niech ta piekna chwila trwa!
    Jesteś następna w kolejne do bety i Anuszka :) niech się groszki pięknie zadomowią i zostaną na długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:46

triss, pragnaca dzidziusia, Anuszka, muszynka, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jeszcze nie czytalalam ale w styczniowym wydaniu Nowego Stylu jest artykul z udzialem prof Debskiego pod tytulem Swiatla na: witamine D.
    Jako zajawka: nowe badania dowiodly, ze ma jesCze wiekszy wplyw ma zdrowie, niz sadzono.
    Szczegolnie wazna jest dla kobiet bo wlasciwy poziom witaminy D organizmie min zwieksza szanse na zajscie w ciaze, obniza ryzyko raka piersi i osteoporozy. Problem w tym ze 90% Polek cierpi na jej niedbor. Dlaczego i jak to zmienic? Odpowiada prpf Romulad Debski - ginekolog ze szpitala bielanskiego w Warszawie.

Ja jeszcze nie czytalam ale na pewno zapoznam sie z tym.

triss, Kava, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto tam jest dalej na liście Mikołaja? :D
    dziecko-ruchomy-obrazek-0058.gif
    Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście :D
    Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczyny :D juhhuuuu!

Mimi86, ComeToMeBaby, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, Anuszka, muszynka, justa1234, Mimbla, SzewskaPasja, Inska, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Chyba mikolaj, ktorego do Was wyslalam z torba groszkow dotarl i zaczyna sie powoli rozpakowywac :D

Sylwiaśta oj chyba masz rację:) Są tutaj jeszcze potrzebujące więc wysyłaj kolejną partię:) jak widać to działa;)

Kometa oby wszystkie były dojrzałe i ładnie się zapłodniły:)

Poniżej krótkie i szczere życzenia Świąteczne:)

Wszystkim Ciężarówkom pomyślnego rozwiązania
    Wszystkim Transferówkom w tym sobie życzę ładnych przyrostów Bet
    Wszystkim Punkciarom dużej ilości jojców (choć to nie te Święta:))
    Wszystkim Stymulantkom jak najwięcej pęcherzyków i dobrej reakcji na stymulację bez hiperki
    Wszystkim Oczekującym na rozpoczęcie kolejnej procedury życzę aby czas upłynął jak najszybciej

A Wszystkim Nam bez wyjątku pomyślnego zakończenia ze Skarbem/Skarbami na rękach:)

Antonelka, vella, ComeToMeBaby, elcia_aa, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Kalia, Anuszka, Asiula86, Beata.D, muszynka, Mimi86, lipa, Mimbla, SzewskaPasja, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • vella Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    To kto tam jest dalej na liście Mikołaja? :D
    dziecko-ruchomy-obrazek-0058.gif
    Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście :D
    Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczyny :D juhhuuuu!
    Ja się zapisuję początek lutego !! Wtedy to będzie rozdanie walentynkowe :-D

sylwiaśta159, Antonelka, emeska, Mimbla lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:47

arlenka, Anuszka, Mimbla, Agi83 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Julciaa Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, możecie napisać jaki powinien być poziom progesteronu i estradiolu w dniu punkcji, a jaki w dniu transferu?

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:48

Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w takim razie ustawiam sie w kolejke do walyntenkowego rozdania groszkow

Musi jakas "ciezarowka" nam porozdawac - malutkie serduszka dla nas

http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

sylwiaśta159, vella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeciez mówiłam że zaraz potem na liście są oczekujące na punkcje/transfery/nowe procedury, widziałyście, jaki wór ma Mikołaj i jaki jest hojny!

vella, triss, Neo84, Inska lubią tę wiadomość

‹‹ 2563 2564 2565 2566 2567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ