IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No póki co czuje się nieco zaskoczona
w poniedziałek zrobię bete w klinice. Do tego czasu będę się delektować myślą że jestem w ciąży; )
Dziękuję kochane :*mysza89, Antonelka, elcia_aa, Anuszka, Agnieszka_A., vella, Mimi86, wombi, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Beata.D, Piggy, SzewskaPasja, Mimbla, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Triss kochana gratulacje tej 2 kreseczki super
a nie mówiłam ze 6 dpt to za wcześnie aaaa cuda się zdarzają ...
Walcząca gratulacjeAgnieszka_A., triss, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mimbla
ty wiesz
Walcząca- nadganiałam wątek i taka niespodzianka na koniec? super
Triss- pięknie!
Ja się pytam gdzie moja dzisiejsza para od punkcji??? Żyje???
u mnie pobrano 14 jajców. jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.
Progesteron okazał się jednak za wysoki (1,9), więc transfer odłożony. Ten cykl jedziemy do końca, następny odpoczywam, w kolejnym transfer. oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.
Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.
Taki jest plan.
Samopoczucie w miarę ok, szybko odleciałam, spałam 17 minut - pytałam anestezjologa schodząc z samolotu. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencjęelcia_aa, Anuszka, ivf-ivf, Anatolka, Antonelka, mysza89, sylwiaśta159, Mimi86, Fedra, triss, wombi, Karolina1111, Asiula86, Beata.D, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość
-
triss wrote:No póki co czuje się nieco zaskoczona
w poniedziałek zrobię bete w klinice. Do tego czasu będę się delektować myślą że jestem w ciąży; )
Dziękuję kochane :*
Triss zycze Ci abys miala piekne swieta ...mam nadzieje,ze pozytywna beta bedzie Twoim prezentemmysza89, triss, Mimbla lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Mimbla
ty wiesz
Walcząca- nadganiałam wątek i taka niespodzianka na koniec? super
Triss- pięknie!
Ja się pytam gdzie moja dzisiejsza para od punkcji??? Żyje???
u mnie pobrano 14 jajców. jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.
Progesteron okazał się jednak za wysoki (1,9), więc transfer odłożony. Ten cykl jedziemy do końca, następny odpoczywam, w kolejnym transfer. oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.
Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.
Taki jest plan.
Samopoczucie w miarę ok, szybko odleciałam, spałam 17 minut - pytałam anestezjologa schodząc z samolotu. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencję
14 to pi€kny wynikoby teraz ładnie się zapłodniły ....
Dziewczyny to teraz do pełni szczęścia brakuje Piggy zabierzcie ją do grona szczęśluwych pisiadaczek pięknych bet i 2 kresek ...jak sie czujesz? Jak sytuacja ?
Sylwiaśta159 szykuj specjalny pakiet groszków na styczeń jak sie czujesz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:43
muszynka, triss, ComeToMeBaby, sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
muszynka wrote:Triss, Walczaca, Mimbla wow !!!!!! Gratulacje dla Was szczesciary ! Niech ta piekna chwila trwa!
niech się groszki pięknie zadomowią i zostaną na długo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:46
triss, pragnaca dzidziusia, Anuszka, muszynka, Mimbla lubią tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Sama jeszcze nie czytalalam ale w styczniowym wydaniu Nowego Stylu jest artykul z udzialem prof Debskiego pod tytulem Swiatla na: witamine D.
Jako zajawka: nowe badania dowiodly, ze ma jesCze wiekszy wplyw ma zdrowie, niz sadzono.
Szczegolnie wazna jest dla kobiet bo wlasciwy poziom witaminy D organizmie min zwieksza szanse na zajscie w ciaze, obniza ryzyko raka piersi i osteoporozy. Problem w tym ze 90% Polek cierpi na jej niedbor. Dlaczego i jak to zmienic? Odpowiada prpf Romulad Debski - ginekolog ze szpitala bielanskiego w Warszawie.
Ja jeszcze nie czytalam ale na pewno zapoznam sie z tym.triss, Kava, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo kto tam jest dalej na liście Mikołaja?
Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście
Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczynyjuhhuuuu!
Mimi86, ComeToMeBaby, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, Anuszka, muszynka, justa1234, Mimbla, SzewskaPasja, Inska, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Chyba mikolaj, ktorego do Was wyslalam z torba groszkow dotarl i zaczyna sie powoli rozpakowywac
Sylwiaśta oj chyba masz racjęSą tutaj jeszcze potrzebujące więc wysyłaj kolejną partię
jak widać to działa;)
Kometa oby wszystkie były dojrzałe i ładnie się zapłodniły:)
Poniżej krótkie i szczere życzenia Świąteczne:)
Wszystkim Ciężarówkom pomyślnego rozwiązania
Wszystkim Transferówkom w tym sobie życzę ładnych przyrostów Bet
Wszystkim Punkciarom dużej ilości jojców (choć to nie te Święta:))
Wszystkim Stymulantkom jak najwięcej pęcherzyków i dobrej reakcji na stymulację bez hiperki
Wszystkim Oczekującym na rozpoczęcie kolejnej procedury życzę aby czas upłynął jak najszybciej
A Wszystkim Nam bez wyjątku pomyślnego zakończenia ze Skarbem/Skarbami na rękach:)Antonelka, vella, ComeToMeBaby, elcia_aa, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Kalia, Anuszka, Asiula86, Beata.D, muszynka, Mimi86, lipa, Mimbla, SzewskaPasja, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
sylwiaśta159 wrote:To kto tam jest dalej na liście Mikołaja?
Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście
Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczynyjuhhuuuu!
sylwiaśta159, Antonelka, emeska, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Ja tez w takim razie ustawiam sie w kolejke do walyntenkowego rozdania groszkow
Musi jakas "ciezarowka" nam porozdawac - malutkie serduszka dla nas
http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif
sylwiaśta159, vella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny