X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu duzo pozytywnych wiesci przed swietami! Trzyamam kciuki za dziewczyny, ktore sie nie poddaja, i zycze, by do kolejnych swiat zostalo im to wynagrodzone:*

triss, vella lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co czuje się nieco zaskoczona ;) w poniedziałek zrobię bete w klinice. Do tego czasu będę się delektować myślą że jestem w ciąży; )

Dziękuję kochane :*

mysza89, Antonelka, elcia_aa, Anuszka, Agnieszka_A., vella, Mimi86, wombi, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Beata.D, Piggy, SzewskaPasja, Mimbla, Inska, gosia81 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss kochana gratulacje tej 2 kreseczki super :) a nie mówiłam ze 6 dpt to za wcześnie aaaa cuda się zdarzają ...:)
    Walcząca gratulacje

Agnieszka_A., triss, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla clap-smiley.gif ty wiesz <3
    Walcząca- nadganiałam wątek i taka niespodzianka na koniec? super
    Triss- pięknie! :)

Ja się pytam gdzie moja dzisiejsza para od punkcji??? Żyje??? :P

u mnie pobrano 14 jajców. jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.

Progesteron okazał się jednak za wysoki (1,9), więc transfer odłożony. Ten cykl jedziemy do końca, następny odpoczywam, w kolejnym transfer. oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Taki jest plan.

Samopoczucie w miarę ok, szybko odleciałam, spałam 17 minut - pytałam anestezjologa schodząc z samolotu. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencję :P

elcia_aa, Anuszka, ivf-ivf, Anatolka, Antonelka, mysza89, sylwiaśta159, Mimi86, Fedra, triss, wombi, Karolina1111, Asiula86, Beata.D, Mimbla, gosia81 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższone ddimery sa charakterystyczne dla zakrzepicy, lepiej to skonsultować.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    No póki co czuje się nieco zaskoczona ;) w poniedziałek zrobię bete w klinice. Do tego czasu będę się delektować myślą że jestem w ciąży; )

Dziękuję kochane :*

Triss zycze Ci abys miala piekne swieta ...mam nadzieje,ze pozytywna beta bedzie Twoim prezentem

mysza89, triss, Mimbla lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mikolaj, ktorego do Was wyslalam z torba groszkow dotarl i zaczyna sie powoli rozpakowywac :D

mysza89, elcia_aa, Agnieszka_A., Fedra, triss, Kava, Kalia, Anuszka, SzewskaPasja, Mimbla, Inska, sylvuś, Konwalia, gosia81 lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mimbla clap-smiley.gif ty wiesz <3
    Walcząca- nadganiałam wątek i taka niespodzianka na koniec? super
    Triss- pięknie! :)

Ja się pytam gdzie moja dzisiejsza para od punkcji??? Żyje??? :P

u mnie pobrano 14 jajców. jutro powinni dzwonić i mówić ile z tych 14 było dojrzałych i się zapłodniło, w środę wieczorem jak się dzielą, ile nadaje się do mrożenia.

Progesteron okazał się jednak za wysoki (1,9), więc transfer odłożony. Ten cykl jedziemy do końca, następny odpoczywam, w kolejnym transfer. oscyluję rozpoczęcie właściwego cyklu gdzieś pod koniec stycznia, a transfer pewnie w połowie lutego.

Teraz dostałam receptę na zakończenie tego cyklu Duphaston i Unidox. Potem cykl odpoczywam, a w kolejnym cyklu Estrofem. W 10 czy 11 dniu cyklu mam iść na usg sprawdzić grubość endo i wysłać info dr smsem. Jak będzie ok biorę resztę leków (dupek, estrofem, lutka, encorton) i mówi mi kiedy przyjechać na transfer- w około 5 dni później.

Taki jest plan.

Samopoczucie w miarę ok, szybko odleciałam, spałam 17 minut - pytałam anestezjologa schodząc z samolotu. Po samym przebudzeniu i podczas leżakowania czułam podbrzusze, ale teraz w zasadzie prawie wcale, więc mam nadzieję na szybką rekonwalescencję :P

14 to pi€kny wynik :) oby teraz ładnie się zapłodniły ....

Dziewczyny to teraz do pełni szczęścia brakuje Piggy zabierzcie ją do grona szczęśluwych pisiadaczek pięknych bet i 2 kresek ...jak sie czujesz? Jak sytuacja ?

Sylwiaśta159 szykuj specjalny pakiet groszków na styczeń jak sie czujesz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:43

muszynka, triss, ComeToMeBaby, sylwiaśta159, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • muszynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, Walczaca, Mimbla wow !!!!!! Gratulacje dla Was szczesciary ! Niech ta piekna chwila trwa!

mysza89, triss, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha sylwiaśta no właśnie! to na bank te groszki!

sylwiaśta159, triss, Anuszka lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Triss, Walczaca, Mimbla wow !!!!!! Gratulacje dla Was szczesciary ! Niech ta piekna chwila trwa!
    Jesteś następna w kolejne do bety i Anuszka :) niech się groszki pięknie zadomowią i zostaną na długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:46

triss, pragnaca dzidziusia, Anuszka, muszynka, Mimbla lubią tę wiadomość

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jeszcze nie czytalalam ale w styczniowym wydaniu Nowego Stylu jest artykul z udzialem prof Debskiego pod tytulem Swiatla na: witamine D.
    Jako zajawka: nowe badania dowiodly, ze ma jesCze wiekszy wplyw ma zdrowie, niz sadzono.
    Szczegolnie wazna jest dla kobiet bo wlasciwy poziom witaminy D organizmie min zwieksza szanse na zajscie w ciaze, obniza ryzyko raka piersi i osteoporozy. Problem w tym ze 90% Polek cierpi na jej niedbor. Dlaczego i jak to zmienic? Odpowiada prpf Romulad Debski - ginekolog ze szpitala bielanskiego w Warszawie.

Ja jeszcze nie czytalam ale na pewno zapoznam sie z tym.

triss, Kava, Mimbla, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto tam jest dalej na liście Mikołaja? :D
    dziecko-ruchomy-obrazek-0058.gif
    Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście :D
    Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczyny :D juhhuuuu!

Mimi86, ComeToMeBaby, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, Anuszka, muszynka, justa1234, Mimbla, SzewskaPasja, Inska, Tosia 1981, gosia81 lubią tę wiadomość

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Chyba mikolaj, ktorego do Was wyslalam z torba groszkow dotarl i zaczyna sie powoli rozpakowywac :D

Sylwiaśta oj chyba masz rację:) Są tutaj jeszcze potrzebujące więc wysyłaj kolejną partię:) jak widać to działa;)

Kometa oby wszystkie były dojrzałe i ładnie się zapłodniły:)

Poniżej krótkie i szczere życzenia Świąteczne:)

Wszystkim Ciężarówkom pomyślnego rozwiązania
    Wszystkim Transferówkom w tym sobie życzę ładnych przyrostów Bet
    Wszystkim Punkciarom dużej ilości jojców (choć to nie te Święta:))
    Wszystkim Stymulantkom jak najwięcej pęcherzyków i dobrej reakcji na stymulację bez hiperki
    Wszystkim Oczekującym na rozpoczęcie kolejnej procedury życzę aby czas upłynął jak najszybciej

A Wszystkim Nam bez wyjątku pomyślnego zakończenia ze Skarbem/Skarbami na rękach:)

Antonelka, vella, ComeToMeBaby, elcia_aa, Karolina1111, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Kalia, Anuszka, Asiula86, Beata.D, muszynka, Mimi86, lipa, Mimbla, SzewskaPasja, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • vella Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    To kto tam jest dalej na liście Mikołaja? :D
    dziecko-ruchomy-obrazek-0058.gif
    Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście :D
    Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczyny :D juhhuuuu!
    Ja się zapisuję początek lutego !! Wtedy to będzie rozdanie walentynkowe :-D

sylwiaśta159, Antonelka, emeska, Mimbla lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:47

arlenka, Anuszka, Mimbla, Agi83 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Julciaa Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, możecie napisać jaki powinien być poziom progesteronu i estradiolu w dniu punkcji, a jaki w dniu transferu?

niepłodność idiopatyczna, niedoczynność tarczycy, 3 procedury MZ bez mrozaczków
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:48

Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w takim razie ustawiam sie w kolejke do walyntenkowego rozdania groszkow

Musi jakas "ciezarowka" nam porozdawac - malutkie serduszka dla nas

http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

sylwiaśta159, vella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeciez mówiłam że zaraz potem na liście są oczekujące na punkcje/transfery/nowe procedury, widziałyście, jaki wór ma Mikołaj i jaki jest hojny!

vella, triss, Neo84, Inska lubią tę wiadomość

‹‹ 2563 2564 2565 2566 2567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ