IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
choco wrote:Dzień dobry. Krążą plotki że ten wątek to skarbnica wiedzy o IVF więc mnie przywiało. Przyjmiecie zbłąkaną owce (a może obłąkaną
)?
Na początek kultura wymaga się przedstawić. Jestem Chocoi z małżem staramy się 3 lata o dzidzie. Nikt nic nie wiedział czemu nam się nie udaje. Trafiliśmy do nowego doktorka i wyszło że mam PCO. Na drugiej wizycie okazało się że akurat jakaś para wypadła z programu bo zaciążyła i my wskoczyliśmy na ich miejsce. I zalapaliśmy się jeszcze na ten rok
od wtorku mam menopur od dziś (a właściwie to już wczoraj) biorę też cetrotide. W najbliższy wtorek wizyta kontrolna i podglądanie pęcherzyków. Na chwilę obecną jestem w eufori i nie myślę czy się uda, ale przerażają mnie koszty tego refundowanego programu.
Czy coś jeszcze powinnam o sobie powiedzieć?
Planuję tu się trochę zadomowić u Was
Kolorowych snów
Witaj Choco:) Tak to jest z tymi zwykłymi lekarzami, że porządnie człowieka zdiagnozować nie potrafia i wszystko się przeciąga w czasie.
Napisałaś, że przerażają Cię koszty tego refundowanego programu. Jakie koszty jesli mogę zapytać? Bo z tego co wiem to w programie 90% jest opłacane z NFZ. Ja płaciłam za całość bo podchodziłam komercyjnie:)choco lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Mimi86 wrote:Ha tak narzekałam na tępe igły fragminu to teraz wbijam je 2 razy dziennie hehe a wiecie że ja jej wbić nie mogę i praktycznie to ja ją wkręcam a nie wbijam masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 10:29
Mimi86 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Hej Dziewczyny!!
Przezylam punkncje... Niestety transfer nie odbedzie sie w tym cyklu, bo mam za wysoki progesteron. Pobrali mi 36 oocytoww srode mam dzwonic, doktorek powie mi co z naszymi maluszkami!!
Wszystkim nowym mamusiom gratuluje, a nowe przyszle mamusie, serdecznie witam!!
ps. strasznie trudno Was nadgonic!!Anuszka, pragnaca dzidziusia, ComeToMeBaby, Mimi86, Agnieszka_A., OctAngel, Asiula86, lipa, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Ha tak narzekałam na tępe igły fragminu to teraz wbijam je 2 razy dziennie hehe a wiecie że ja jej wbić nie mogę i praktycznie to ja ją wkręcam a nie wbijam masakra
Ale z tym wkręcaniem to przesadziłaś. Wyobraziłam to sobie. Brrrr... -
Marcia89 wrote:Hej Dziewczyny!!
Przezylam punkncje... Niestety transfer nie odbedzie sie w tym cyklu, bo mam za wysoki progesteron. Pobrali mi 36 oocytoww srode mam dzwonic, doktorek powie mi co z naszymi maluszkami!!
Wszystkim nowym mamusiom gratuluje, a nowe przyszle mamusie, serdecznie witam!!
ps. strasznie trudno Was nadgonic!!
36?! Wow... Dbaj o siebie, uważaj na hiperkę. Ja też mam odroczony ze względu na progesteron. Jaki masz dalszy plan? -
Mnie one nie bolą tylko wciskam wciskam i nic, nie chce skóry ta igła przebić teraz Moim sposobem jest docisniecie i wkrecenie haha masakra sama nie wierzę że tak robię bojąc się igiełmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:Mnie one nie bolą tylko wciskam wciskam i nic, nie chce skóry ta igła przebić teraz Moim sposobem jest docisniecie i wkrecenie haha masakra sama nie wierzę że tak robię bojąc się igiełHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Mimi86 wrote:Mnie one nie bolą tylko wciskam wciskam i nic, nie chce skóry ta igła przebić teraz Moim sposobem jest docisniecie i wkrecenie haha masakra sama nie wierzę że tak robię bojąc się igieł
-
sylwiaśta159 wrote:To kto tam jest dalej na liście Mikołaja?
Oczekujace Piggy, Mimi, Muszynka, Anuszka widzę kolejne do odhaczenia na liście
Oo! Zaraz za nimi Kometa i inne oczekujace dziewczynyjuhhuuuu!
Kciuki za Nas Wszystkie&&&&&&&sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Asiula86 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Julciaa wrote:Nie każdy ma szczęście.
Może jestem naiwna, ale chodziłam do kilku ginekologów i kilku endokrynologów. Każdy ma inny pomysł np. z wysokością TSH, bromergonem i innymi cudami np. immunologicznymi.
Mętlik... i kogoś trzeba wybrać i komuś się poddać, bo nigdy nie napiszę, że mam zaufanie do lekarza (niestety)dla mnie procedury sa techniczne, a nie zindywidualizowane
Zmiana kliniki raczej nie wchodziła w grę przy programowym in vitro
Zobaczcie co się dzieje, ja ledwo załapałam się na 3 procedure
kolejki są straszneamh 1,04
Dlatego zaryzykowałam i uciekłam na 3 do innej kliniki mam nadzieję ze sie doczekam...
Trzymam kciuki za Ciebie aby okazało sie ze do 3 razy sztuka&&
Julciaa lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Walcząca wrote:Napisałaś, że przerażają Cię koszty tego refundowanego programu. Jakie koszty jesli mogę zapytać? Bo z tego co wiem to w programie 90% jest opłacane z NFZ. Ja płaciłam za całość bo podchodziłam komercyjnie:)
Wiem że to nie dużo w porownaniu do komercyjnego podejścia ale jak człowiek słyszy "refundowane" a później kwote 990 w aptece to lekki szok jest.
A dziewczyny powiedzcie mi czy jeśli będzie kilka zarodków to za mrożenie też się płaci czy NFZ pokrywa?
I jeszcze wam powiem że mnie wkurzyli bo lekarz powiedział że nasienia będzie zamrożone a w recepcji pytam czy te 600 zł to za depozyt nasienia a oni zdziwieni jaki depozyt. Dobrze że się upomniałam, teraz wiem że wszystko co powie lekarz trzeba w recepcji sprawdzić czy wpisał w kartę.
Arlenka super będzie można się spostrzeżeniami wymieniću którego lekarza jesteś? Ja u profesora K.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:43
Karolina1111 lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
choco wrote:Walcząca w aptece zostawiłam za menopur i cetrotide 990 zł. W klinice 1100 zł za badanie i mrożenie nasienia, czopki i famara. To już dwa tysiaki a w kieszeni miałam tylko na badanie nasienia i wizytę z USG. Teraz patrzyłam na leki które trzeba będzie brać dalej i też wyszło ok 500 zł.
Wiem że to nie dużo w porownaniu do komercyjnego podejścia ale jak człowiek słyszy "refundowane" a później kwote 990 w aptece to lekki szok jest.
A dziewczyny powiedzcie mi czy jeśli będzie kilka zarodków to za mrożenie też się płaci czy NFZ pokrywa?
I jeszcze wam powiem że mnie wkurzyli bo lekarz powiedział że nasienia będzie zamrożone a w recepcji pytam czy te 600 zł to za depozyt nasienia a oni zdziwieni jaki depozyt. Dobrze że się upomniałam, teraz wiem że wszystko co powie lekarz trzeba w recepcji sprawdzić czy wpisał w kartę.
Arlenka super będzie można się spostrzeżeniami wymieniću którego lekarza jesteś? Ja u profesora K.
Ja jak widać w stopce już tam trochę czasu spędziłam, część u profesora, część u pani doktor.
Jak masz pytania to wal na priv, wysłałam Ci zaproszenie
Mogę powiedzieć parę rzeczy o kosztach w Kriobanku ale wolę na privWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:51
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mimi
biedna to sie wycierpialas.Ja przy biochemicznej pamietam ze tez myslalam ze "schodze",bol brzucha byl przeogromny az piesciami w sciane walilam,maz chcial po pogotowie dzwonic,bo jakies mroczki przed oczami mialam.Trwalo to z 3h,na nastepny dzien juz miesiaczka pelna para.I tak z bety 70 dpadlo na 9,pozniej na 0
No ale bylo,nie ma co wracac...
Sylwia,ty sie nigdzie nie wybieraj,podczytuje cie tez od dawna i kibicowalam,rowniez na innym forum i bralam pod uwage twoje przypuszczenia co do programu 2+1 w gyncentrum ale wzielam go,zaufalam doktorkowi,ale mam twoje mysli z tylu glowy...hehe.
No i twoje groszki ktore rozdawalas tez widzialam
No,okna pomyte !5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
choco wrote:Walcząca w aptece zostawiłam za menopur i cetrotide 990 zł. W klinice 1100 zł za badanie i mrożenie nasienia, czopki i famara. To już dwa tysiaki a w kieszeni miałam tylko na badanie nasienia i wizytę z USG. Teraz patrzyłam na leki które trzeba będzie brać dalej i też wyszło ok 500 zł.
Choco my od maja wydaliśmy 17 tysięcy (w tym dwie inseminacje) i uwierz milionerami nie jesteśmy bo albo pożyczka od rodziców albo kredyt. Ja teraz się uda a już są pozytywe oznaki to fajnie jak nie to cała procedura od Nowa więc kolejne 10 tysięcy albo i ponad (więc kolejny kredyt). Także uwierz mi to co Wy wydaliście to nie jest dużo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 12:25
Anuszka, wombi lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać.