IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArlenka ja wczoraj jak byłam na wizycie miałam 4 dzień stymulacji, miałam największą dawkę leku, gonal 300 j. Teraz mi zmienili na menopur 225 j. plus gonal 100 j. Jadę znowu jutro więc się okaże, ale wvczoraj estradiol był strasznie niski, jakieś 150 tylko, więc nie za ciekawie...
-
nick nieaktualnyRany tak bym chciała aby jutro się coś zmieniło, coś pojawiło, wczoraj jak wracaliśmy z tej Warszawy to miałam doła na maxa!!!
A na dodatek teraz muszę być w Wawie co 2 dzień i muszę wziąć L4 w pracy bo urlopu nikt mi nie da bo mam teraz mega dużo pracy, wścikną się strasznie jak im jutro zadzwonie, że mnie nie będzie.
malinka1984 wrote:Nusia spokojnie u mnie pojawiały się na każdym podglądaniu +dwa extra więc nie trać nadzieji -
Nusia lekarzem nie jestem, ale wydaj mi się, że jeśli to dopiero 4 dzień stymulacji to jeszcze nic straconego:) Dobrze, że wcześnie zaczęli Cię sprawdzać, może lepiej zareagujesz na menopur. Ja od początku byłam na miksie właśnie dlatego, że różne bywają reakcje organizmu.
Głowa do góry!
Trzymam mocno kciuki za kolejne pecherzyki
Nusia, Fedra lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:Simba serdecznie gratuluje od razu dzien jest pozytyniejszy
Ale nie mysl sobie ze Ci odpuscimy pisz wszystko czy i jakie mialas odczucia po transferze no i jak czujesz sie teraz?
Glownie sen. Nie do opanowania. Dzisiaj, czyli tak naprawde 15 dni po transferze, to pierwszy dzien, kiedy przynajmniej z rana, mialam troche wiecej energii. Lekkie ciagniecie w podbrzuszu, czasem odczucia takie jak na @ (brrrr....). Bol piersi, wzdecia i przelewanie w brzuchu. No i ogolny wkurw Ale obstawiam, ze to progesteron bo mam konska dawke od dnia transferu.Fedra, kaarolaa, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Niusia ja po 4 dniach stymulacji naliczylam 8 szt z czego moze polowa sie do czegos nadawala bo reszta to jakas drobnica a w 8 dniu stymulacji bylo ich juz 18...
Tak wiec glowa do gory na pewno cos urosnie a My tu bedziemy trzymac za Ciebie kciuki
Simba dzieki za odp, co do wkurwa to chyba faktycznie przez progesteron bo jak to moj maz ujal wczesniej potrzebowalam 10 sek zeby wybuchnac a teraz robie to bez ostrzezenia, czyli w moment jestem zla i krzycze a potem w moment placze jak male dziecko
Jeszcze raz gratuluj bety no i pisz koniecznie jak sie czujesz i ile sz siedzi w Twoim brzuchumala29_, Simba, ivi, Nusia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyako99 wrote:Martuś, ja w kwietniu skończyłam 40
wierz mi... młodziutka jesteś
i jeszcze Szczęściaro masz mrozaczki!
a ja nie mam mrozaczków a Profesor powiedział że jeśli ta ciąża nam sie nie uda to zanim mi zrobi kolejną stymulację ma zamiar mnie zoperować... więc wiesz...
myśl pozytywnie, skoro ja mogę!
Buziaczki za miłe słowa
Ja myślę że operacja nie będzie potrzebna bo będę dwie fasolki : D
Będę myśleć pozytywnieako99, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarlenka wrote:Malinka mnie od wczoraj lekko pobolewa brzuch jak na @
Poza tym bez zmian: średni apetyt, obolałe cycki i zalewanie - wszystko zapewne zasługa lutinusa
Nastrój optymistyczno-niepewny. Choć przyznam się, że coraz częściej muszę odganiać złe myśli.
Martusia nie nakręcaj się, trzeba wierzyć! i z tym byciem "nie taką młodą" w wieku 28 lat to tu uważaj!! Kilka z nas może się pogniewać!!
Aaana zapomnij szybko o złych snach i postaraj się zająć czymś pozytywnym, piekna pogoda dziś
No to cofam to co powiedziałam
Jestem piękna i młoda heheFedra, ako99, arlenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nusia glowa do gory to ze teraz jest malo pechezykow to nie znaczy ze na kolejnej wizycie bedzie tyle samo. U mnie co wizyta bylo ich wiecej wiec. Wiec nie wszystko stracone.Trzymam mocno kciuki zeby bylo ich coraz wiecej.
Fedra, Nusia lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Fedra wrote:Niusia ja po 4 dniach stymulacji naliczylam 8 szt z czego moze polowa sie do czegos nadawala bo reszta to jakas drobnica a w 8 dniu stymulacji bylo ich juz 18...
Tak wiec glowa do gory na pewno cos urosnie a My tu bedziemy trzymac za Ciebie kciuki
Simba dzieki za odp, co do wkurwa to chyba faktycznie przez progesteron bo jak to moj maz ujal wczesniej potrzebowalam 10 sek zeby wybuchnac a teraz robie to bez ostrzezenia, czyli w moment jestem zla i krzycze a potem w moment placze jak male dziecko
Jeszcze raz gratuluj bety no i pisz koniecznie jak sie czujesz i ile sz siedzi w Twoim brzuchu
Bede zdawac relacje
Co do bety, to niestety kolejna mam badac dopiero 2 czerwca. Nie mieszkam w PL a tutaj nie mozna pojsc na bete bez skierowania Co mnie oczywiscie cholernie korci. Z drugiej strony, racjonalizuje, ze jak ma byc dobrze, to za tydzien tez bedzie Ale czlowiek ciekawy jest, jak cholera...ako99, kaarolaa, mala29_, Fedra, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki dla wyczekujących na betę polecam blog który dziś odkryłam super- http://www.pinkthink.pl/2014_05_01_archive.htmlCzekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Dziewczyny wszystki jesteśmy pękne i młode i to bez wzgledu na wiek;)na dodatek jeseśmy super i wogóle wyjątkowe babeczki:))
Simba ogromne gratulacje:))
Ako ja deż podczas tej stymulacji postawiłam na jajka - obowiązkowo 2 dziennie plus 2-3 szklanki mleka. Na zdrowie i na dzieciątko;)
Nusia z tego co pamiętam to przd pierwszym podejściem miałyśmy takie samo amh i u mnie też teraz słabo pęcherzyki rosły. W 5 dniu stymulacji miałam 3 w tym 2 dobrych rozmiarów a jeden słaby. W siódmym dniu były 2 dobre plus 2 słabsze i lekarz nie dawał juz nadzei. Poczas punkcji pobrano 7 komórek z czego 5 się zapłodniło. Więc nie zamartwiaj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 18:48
mala29_, ako99, martusia1986, Simba, Fedra, arlenka, Nusia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie tez bylo przeciez kiepsko...tylko 4 komorki pobrane z czego 1 sie zaplodnila i siedzi teraz u mnie pod sercem troszke załuje, ze nie mam mrozaczka, bo chcialam kilka miesiecy po porodzie podejsc do transferu jeszcze raz. ale trudno, moze tym razem natura zadziala i poczniemy maluszka bez pomocy lekarzy
ivi, malinka1984, mala29_, Fedra, Moniaa, Libra, Nusia, gosia81, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczynki dziękuję Wam bardzo za wsparcie!!! To dla mnie bardzo ważne!!!mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Ivi Kochana a czy Tobie robili badanie estradiolu podczas stymulacji??? Karolka ja mam nadzieję, że u mnie też może stanie się cud i jeden zarodek wystarczy, chociaż wiadomo,że chciałbym żeby było więcej.
Fedra, ivi, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny chyba jestem w ciąży !!! Są dwie krechy druga słabsza ale ją widać
I się poryczałam...Simba, Fedra, ako99, Tosia 1981, arlenka, Moniaa, Sansivieria, gosia81, ivi, niecierpliwa, aaana, kaarolaa, Libra, mala29_, agniesia2569, Nusia, Beata.D lubią tę wiadomość