IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też pierwsze co rano piję kawę ... teraz siedzę w domu jeszcze łózko blisko można się przespać ale ciężko będzie wstawać do pracy już od poniedziałku ... ja zdecydowałam się odstawić bo strasznie mnie po niej muli... jeszcze z chęcią przestałbym myć zęby ale to chyba głupi pomysł
No i rzuciłam fajki za pierwszym podejściem więc z kawą też sobie poradzę potrzeba tylko samozaparcia
triss, gosia81, Anetts32 lubią tę wiadomość
-
triss wrote:Jak można żyć bez kawy ??
Jestem drugi dzień na diecie dla osób z problemami immunologicznymi. Wiele mogę sobie odmówić jak mam motywację, ale bez kawy mi ciężko
Jakby coś to służę pomocą w tej kwestiitriss lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Ja bez kawy już długo żyje. Ale jak słyszę dieta to już mi się słabo robi
lipa lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
triss wrote:Jak można żyć bez kawy ??
Jestem drugi dzień na diecie dla osób z problemami immunologicznymi. Wiele mogę sobie odmówić jak mam motywację, ale bez kawy mi ciężko
Kochana ja mam ten sam problem, u mnie rano po wstaniu kawa to podstawa, ale też muszę przejść chyba na ta dietę...nastawiam się już chyba z miesiąc haha i nie wiem od czego zacząć
ja mam endometriozę a ona podobno też należy do chorób autoimmunologicznych... -
Moje komóreczki niestety nie ruszyły. Ewidentnie wina jest w złej jakości komórek.
Teraz mam czekać na okres i iść na wizytę i kolejną stymulację mam mieć z hormonem wzrostu.
Tylko mam takie pytanie, podobno teraz powinni nas wykreślić z programu? Czy to prawda, że jak komórki nie dały ani jednego zarodka to wypada się z programu?
Ja wiem, że to mogę w necie poszkać, ale wasza wiedza jest poparta praktyką i bardziej zrozumiała niż bełkot ustawy.**********************Gang 18+***********************
-
AniaT wrote:Kochana ja mam ten sam problem, u mnie rano po wstaniu kawa to podstawa, ale też muszę przejść chyba na ta dietę...nastawiam się już chyba z miesiąc haha i nie wiem od czego zacząć
ja mam endometriozę a ona podobno też należy do chorób autoimmunologicznych...
Dobrze że sama nie jestem. W przysłowiowe kupie raźniejteż czytałam że endometrioza ma prawdopodobnie źródło w immunologii.
Wombi o jak dobrze ze jesteśmyślałam właśnie o yerba mate. Dostałam zestaw pod choinkę ale nie wiedziałam czy przy aip to dobry pomysł. W takim razie spróbuję się przerzucić
-
choco wrote:Moje komóreczki niestety nie ruszyły. Ewidentnie wina jest w złej jakości komórek.
Teraz mam czekać na okres i iść na wizytę i kolejną stymulację mam mieć z hormonem wzrostu.
Tylko mam takie pytanie, podobno teraz powinni nas wykreślić z programu? Czy to prawda, że jak komórki nie dały ani jednego zarodka to wypada się z programu?
Ja wiem, że to mogę w necie poszkać, ale wasza wiedza jest poparta praktyką i bardziej zrozumiała niż bełkot ustawy.
przykro mi bardzo, że tak się stało...
tez miałam taką sytuację, więc wiem co czujesz...pisałam w tej sprawie do Ministerstwa zdrowia, bo tez mi tak mówili w klinice, że prawdopodobnie zostanę wykluczona i dostałam odpowiedź, że to wszystko zależy od lekarza prowadzącego, że to jego dezycja.choco lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychoco wrote:Moje komóreczki niestety nie ruszyły. Ewidentnie wina jest w złej jakości komórek.
Ja wiem, że to mogę w necie poszkać, ale wasza wiedza jest poparta praktyką i bardziej zrozumiała niż bełkot ustawy.
Na szczęście to nieprawda. jakbyś nie miała komórek uzyskanych w wyniku stymulacji to mógłby być problem. Kwestia zapłodnienia i rozwoju zarodków to zupełnie inna bajka. Spokojnietriss, choco lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaT wrote:Triss Ty to chyba musisz stać z jakimś kijem nade mną żebym zaczęła się stosować do diety hehe, ale tak na serio to całkiem odstawiłaś chleb i nabiał?? nabiał mogę ograniczyć, ale co jeść zamiast chleba???
Piec/kupować chleb bezglutenowy (z mąki kukurydzianej, ryżowej, kokosowej, gryczanej) a najlepiej to przestać jeść "tradycyjne" śniadania w stylu kanapeczka z szynką i serem, bo na dietach autoimmunologicznych nie można ani nabiału, ani mięsa i wędlin od ostrzykiwanych hormonami zwierząt, więc praktycznie wszystko co z marketu odpada. Trzeba jeść owsianki (bezglutenowe np. z płatków kaszy jaglanej), koktajle, szejki i ogólnie kombinować co jeść. W święta na kolacje i śniadania np. jadłam ryby i własnego wypieku pasztety z soczewicy, kaszy jaglanej itd. Polecam bloga jadłonomia. można tak żyć tylko trzeba zmienić nawykitriss, wombi lubią tę wiadomość
-
Witaj zizia a:)
Anuszka Ty masz teraz swietna motywacje na odstawienie kawy
Widzialam gdzies w sklepie czy reklamie w TV kawy dla przyszlych mam hehe.
Ja zawsze rano pilam kawe,ale dietetyczka mi tyle nagadala,ze juz rano kawy na pusty zaladek nie pije.Najpierw sniadanko,pozniej drugie sniadanko i kawa...ale to jak w pracy jestem bo jak w domku jestem to mnie do kawy nie ciagnie
Chocco,przykro mi,nastepna stymulacja na pewno sie uda!
Teraz to ja sie wystraszylam czy tam mi wszystko ladnie rosnie i czy cosik z tego bedzie...jutro pierwsze podgladanie,pierwsza stymulacja to loteria pewnie...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
U mnie problem duży polega na tym, że jestem kulinarnie upośledzona. Nie umiem gotować oprócz potraw których się wy uczyłam i nie wymagają większej inwencji. Więc przy tej diecie problem mam podobny jak Nusia - co jeść?
Póki co ratuje się sałatka mi. Obiad powiedzmy to prostszy temat. Kolacji nie jem. Ale śniadanie i posiłek w pracy jest dla mnie wyzwaniem. Moja siostra ma mi wysłać menu ułożone specjalnie dla mnie (kulinarnej łamagi). Może wtedy będzie mi łatwiej.
-
Antonelka wrote:Asiula a ten Infolic to sobie sama zaordynowalas czy lekarz? Bierzesz infolic i jeszcze kwas foliowy?
Zalecenie lekarza. Teraz już ten mocniejszy kwas foliowy biorę. Ale wcześniej lekarz powiedział, ze wystarczy sam Inofolic.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
shooa wrote:Piec/kupować chleb bezglutenowy (z mąki kukurydzianej, ryżowej, kokosowej, gryczanej) a najlepiej to przestać jeść "tradycyjne" śniadania w stylu kanapeczka z szynką i serem, bo na dietach autoimmunologicznych nie można ani nabiału, ani mięsa i wędlin od ostrzykiwanych hormonami zwierząt, więc praktycznie wszystko co z marketu odpada. Trzeba jeść owsianki (bezglutenowe np. z płatków kaszy jaglanej), koktajle, szejki i ogólnie kombinować co jeść. W święta na kolacje i śniadania np. jadłam ryby i własnego wypieku pasztety z soczewicy, kaszy jaglanej itd. Polecam bloga jadłonomia. można tak żyć tylko trzeba zmienić nawyki
no tak, ale jak teraz czytałam o tym protokole autoimmunologicznym to tam pisało, żeby mąkę kukurydzianą, kasze gryczaną też odrzucić, więc zgłupiałam...mój mąż upiekł ostatnio chlebek gryczany i jest pyszny, ale teraz już sama nie wiem co mogę a co nie... -
zizia_a wrote:czesc..nie znacie mnie ale od pewnego czasu Was podczytuje...podchodzę własnie do in vitro..a właściwie czekam na 2 podejście...ale mniejsza o to..mówicie o łuszczycy u Waszych mężów...a czy któraś z Was ma łuszczyce? bo ja mam i w sumie lekarz mówił ze to nie ma wpływu na brak ciąży..ale się zastanawiam czy ma racje??