X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwsze co rano piję kawę ... teraz siedzę w domu jeszcze łózko blisko można się przespać ale ciężko będzie wstawać do pracy już od poniedziałku ... ja zdecydowałam się odstawić bo strasznie mnie po niej muli... jeszcze z chęcią przestałbym myć zęby ale to chyba głupi pomysł ;) No i rzuciłam fajki za pierwszym podejściem więc z kawą też sobie poradzę potrzeba tylko samozaparcia :)

triss, gosia81, Anetts32 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie pije kawy już ponad pół roku, a piłam zawsze rano espresso, najtrudniejsze są pierwsze 3 dni, także ten zielona herbatka teraz :-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Jak można żyć bez kawy ?? :( :(

Jestem drugi dzień na diecie dla osób z problemami immunologicznymi. Wiele mogę sobie odmówić jak mam motywację, ale bez kawy mi ciężko :(
    Ja pierwszego dnia na AIP myślałam, że umrę, najgorsze było właśnie odstawienie kawy, pomogła akupunktura, apap i taka yerba mate fix z hibiskusem w saszetkach. Zaraz będzie rok jak nie piję kawy, a do AIP przygotowywałam się dobre 3 miesiące :)
    Jakby coś to służę pomocą w tej kwestii :)

triss lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
    START 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :(
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11,12.2019 i 02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez kawy już długo żyje. Ale jak słyszę dieta to już mi się słabo robi :-(

lipa lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Jak można żyć bez kawy ?? :( :(

Jestem drugi dzień na diecie dla osób z problemami immunologicznymi. Wiele mogę sobie odmówić jak mam motywację, ale bez kawy mi ciężko :(

Kochana ja mam ten sam problem, u mnie rano po wstaniu kawa to podstawa, ale też muszę przejść chyba na ta dietę...nastawiam się już chyba z miesiąc haha i nie wiem od czego zacząć :)
    ja mam endometriozę a ona podobno też należy do chorób autoimmunologicznych...

• choco Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje komóreczki niestety nie ruszyły. Ewidentnie wina jest w złej jakości komórek.
    Teraz mam czekać na okres i iść na wizytę i kolejną stymulację mam mieć z hormonem wzrostu.
    Tylko mam takie pytanie, podobno teraz powinni nas wykreślić z programu? Czy to prawda, że jak komórki nie dały ani jednego zarodka to wypada się z programu?
    Ja wiem, że to mogę w necie poszkać, ale wasza wiedza jest poparta praktyką i bardziej zrozumiała niż bełkot ustawy.

**********************Gang 18+***********************
  • triss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Kochana ja mam ten sam problem, u mnie rano po wstaniu kawa to podstawa, ale też muszę przejść chyba na ta dietę...nastawiam się już chyba z miesiąc haha i nie wiem od czego zacząć :)
    ja mam endometriozę a ona podobno też należy do chorób autoimmunologicznych...

Dobrze że sama nie jestem. W przysłowiowe kupie raźniej ;) też czytałam że endometrioza ma prawdopodobnie źródło w immunologii.

Wombi o jak dobrze ze jesteś :) myślałam właśnie o yerba mate. Dostałam zestaw pod choinkę ale nie wiedziałam czy przy aip to dobry pomysł. W takim razie spróbuję się przerzucić ;)

• AniaT Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Moje komóreczki niestety nie ruszyły. Ewidentnie wina jest w złej jakości komórek.
    Teraz mam czekać na okres i iść na wizytę i kolejną stymulację mam mieć z hormonem wzrostu.
    Tylko mam takie pytanie, podobno teraz powinni nas wykreślić z programu? Czy to prawda, że jak komórki nie dały ani jednego zarodka to wypada się z programu?
    Ja wiem, że to mogę w necie poszkać, ale wasza wiedza jest poparta praktyką i bardziej zrozumiała niż bełkot ustawy.

przykro mi bardzo, że tak się stało...

tez miałam taką sytuację, więc wiem co czujesz...pisałam w tej sprawie do Ministerstwa zdrowia, bo tez mi tak mówili w klinice, że prawdopodobnie zostanę wykluczona i dostałam odpowiedź, że to wszystko zależy od lekarza prowadzącego, że to jego dezycja.

choco lubi tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss Ty to chyba musisz stać z jakimś kijem nade mną żebym zaczęła się stosować do diety hehe, ale tak na serio to całkiem odstawiłaś chleb i nabiał?? nabiał mogę ograniczyć, ale co jeść zamiast chleba???

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Na szczęście to nieprawda. jakbyś nie miała komórek uzyskanych w wyniku stymulacji to mógłby być problem. Kwestia zapłodnienia i rozwoju zarodków to zupełnie inna bajka. Spokojnie :)

triss, choco lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Triss Ty to chyba musisz stać z jakimś kijem nade mną żebym zaczęła się stosować do diety hehe, ale tak na serio to całkiem odstawiłaś chleb i nabiał?? nabiał mogę ograniczyć, ale co jeść zamiast chleba???

Piec/kupować chleb bezglutenowy (z mąki kukurydzianej, ryżowej, kokosowej, gryczanej) a najlepiej to przestać jeść "tradycyjne" śniadania w stylu kanapeczka z szynką i serem, bo na dietach autoimmunologicznych nie można ani nabiału, ani mięsa i wędlin od ostrzykiwanych hormonami zwierząt, więc praktycznie wszystko co z marketu odpada. Trzeba jeść owsianki (bezglutenowe np. z płatków kaszy jaglanej), koktajle, szejki i ogólnie kombinować co jeść. W święta na kolacje i śniadania np. jadłam ryby i własnego wypieku pasztety z soczewicy, kaszy jaglanej itd. Polecam bloga jadłonomia. można tak żyć tylko trzeba zmienić nawyki :)

triss, wombi lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula a ten Infolic to sobie sama zaordynowalas czy lekarz? Bierzesz infolic i jeszcze kwas foliowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:45

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zizia a:)
    Anuszka Ty masz teraz swietna motywacje na odstawienie kawy :-D
    Widzialam gdzies w sklepie czy reklamie w TV kawy dla przyszlych mam hehe.
    Ja zawsze rano pilam kawe,ale dietetyczka mi tyle nagadala,ze juz rano kawy na pusty zaladek nie pije.Najpierw sniadanko,pozniej drugie sniadanko i kawa...ale to jak w pracy jestem bo jak w domku jestem to mnie do kawy nie ciagnie ;-)

Chocco,przykro mi,nastepna stymulacja na pewno sie uda!

Teraz to ja sie wystraszylam czy tam mi wszystko ladnie rosnie i czy cosik z tego bedzie...jutro pierwsze podgladanie,pierwsza stymulacja to loteria pewnie...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • triss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem duży polega na tym, że jestem kulinarnie upośledzona. Nie umiem gotować oprócz potraw których się wy uczyłam i nie wymagają większej inwencji. Więc przy tej diecie problem mam podobny jak Nusia - co jeść?
    Póki co ratuje się sałatka mi. Obiad powiedzmy to prostszy temat. Kolacji nie jem. Ale śniadanie i posiłek w pracy jest dla mnie wyzwaniem. Moja siostra ma mi wysłać menu ułożone specjalnie dla mnie (kulinarnej łamagi). Może wtedy będzie mi łatwiej.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Tylko mam pytanie jakie cokostrum kupujecie bo ja mam zwykły w kapsułkach a podobno dobry jest w kropla ale cenę tez ma sporą

Ważny jest czas pozyskania, im krótszy tym lepszy specyfik.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Asiula a ten Infolic to sobie sama zaordynowalas czy lekarz? Bierzesz infolic i jeszcze kwas foliowy?

Zalecenie lekarza. Teraz już ten mocniejszy kwas foliowy biorę. Ale wcześniej lekarz powiedział, ze wystarczy sam Inofolic.

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ważny jest czas pozyskania, im krótszy tym lepszy specyfik.

O to mi zadałas temat :) o tym nie wiedziałam.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Piec/kupować chleb bezglutenowy (z mąki kukurydzianej, ryżowej, kokosowej, gryczanej) a najlepiej to przestać jeść "tradycyjne" śniadania w stylu kanapeczka z szynką i serem, bo na dietach autoimmunologicznych nie można ani nabiału, ani mięsa i wędlin od ostrzykiwanych hormonami zwierząt, więc praktycznie wszystko co z marketu odpada. Trzeba jeść owsianki (bezglutenowe np. z płatków kaszy jaglanej), koktajle, szejki i ogólnie kombinować co jeść. W święta na kolacje i śniadania np. jadłam ryby i własnego wypieku pasztety z soczewicy, kaszy jaglanej itd. Polecam bloga jadłonomia. można tak żyć tylko trzeba zmienić nawyki :)

no tak, ale jak teraz czytałam o tym protokole autoimmunologicznym to tam pisało, żeby mąkę kukurydzianą, kasze gryczaną też odrzucić, więc zgłupiałam...mój mąż upiekł ostatnio chlebek gryczany i jest pyszny, ale teraz już sama nie wiem co mogę a co nie...

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Ja dzisiaj też pierwszy dzień bez kawy którą bardzo uwielbiam ... I pytam jak żyć :/
    Wspieram i życzę wytrwałości.

Anuszka, słabą z mlekiem możesz pić, dziecku nie zaszkodzi :-)

Kava lubi tę wiadomość

• Kalia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    czesc..nie znacie mnie ale od pewnego czasu Was podczytuje...podchodzę własnie do in vitro..a właściwie czekam na 2 podejście...ale mniejsza o to..mówicie o łuszczycy u Waszych mężów...a czy któraś z Was ma łuszczyce? bo ja mam i w sumie lekarz mówił ze to nie ma wpływu na brak ciąży..ale się zastanawiam czy ma racje??
    Moja mama ma łuszczycę. Pojawiła się zanim mnie urodziła. Ludzie z łuszczycą też mają dzieci, więc nie powinno to być przyczyną. Najwyżej leki stosowane w leczeniu.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
‹‹ 2624 2625 2626 2627 2628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ