IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Julcia, właśnie dlatego, że to były 2 blastocysty, to Twój wynik może być jak najbardziej ok! Może być tak, że np. jeden zarodek się zagnieździł, a drugi nie. Spokojnie poczekaj jeszcze trochę z tym płaczem. Będzie dobrze!!!
Co do śluzu - ja też przed punkcją miałam go tyle, że byłam w szoku!!!
A! I zazdroszczę Wam wolnego... ja mam tragiczny przyszły tydzień... Na dodatek w środę muszę też iść do pracy
No i @ przylazłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:54
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Tyszanka to raczej norma ja miałam tak samo meeega płodny śluz a po ovitrelle zrobił się gesty i biały, już myślałam że mi Jajka popekaly same hehe.
Julcia beta ładna na jednego dzidziusia. Głowa do górymaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyJulcia, zupelnie nie rozumiem Twoich obaw! Ja 11 dpt mialam beta 98, 13dtp 184, przyrosla "tylko" o 88%. Wszedzie jak czytam o przyroscie to pisze, ze powyzej 66% jest ok. Dlaczego wiec panikujesz? Miescisz sie w normie, wiec powinnas sie cieszyc! Ja nie panikowalam i juz nie szlam na kolejne badanie krwi, ciaza to ciaza, a co ma byc to bedzie! Ja mysle, ze negatywne nastawienie przyciaga nieszczescia, wiec uwazam, ze powinnas sie cieszyc ciaza i zle mysli wyslac w kosmos!
Inska, gosia81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny
Mam nadzieje ze Nowy Rok rozpoczal sie dla Was pomyslnie
u mnie nie bardzo- wlasnie 1 stycznia potwerdziy sie slabe przyrosty bety, odstawilam wczoraj leki i czekam na @.mam pytanie do dziewczyn z gyncentrum- jak wyglada przygotowanie do criotransferu, jak czesto wizyty- musze jakos zaplanowac czas bo do kliniki mam troche km....ewa84 lubi tę wiadomość
gretka -
gretka ja miałam wizyte przed @ żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań widocznych na usg, dostałam estrofem i encorton, później wizyta 9-10dc żeby sprawdzić endo i jak jest dobre to ustaliliśmy termin crio a jak było za cienkie to miałam przyjść za dwa dni i na drugiej wizycie termin crio ustalony był
bardzo mi przykro że nie ma dobrych przyrostów -
roletka wrote:gretka ja miałam wizyte przed @ żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań widocznych na usg, dostałam estrofem i encorton, później wizyta 9-10dc żeby sprawdzić endo i jak jest dobre to ustaliliśmy termin crio a jak było za cienkie to miałam przyjść za dwa dni i na drugiej wizycie termin crio ustalony był
bardzo mi przykro że nie ma dobrych przyrostów
a leki od ktorego dnia cyklu bralas?gretka -
Reni555 wrote:o samym zabiegu nawet nie myślę
zńieczulą
ukłują
w skarepetkach i kodzuli będą kazali chodzićchwilę
i po krzyku
chodzi mi po głowie tylko to jakie efekty będą
i co się okaźe
i czy w czwartym dniu po punkcji dobrze robić transfer
bo trzeci dzień przypada na trzech króli
jak to jest z tymi dnia i transferu
gdzieś czytałam, źe trzeci i piąty są ok
ale czwarty nie bardzo...
Reni w Novum z reguły transferują w 3 dobie lub rzadziej w 5. W czwartej się nie transferuje. Z tego co dobrze pamietam to punkcje masz w dniu jutrzejszym więc transfer będziesz miała w 3 dobie w czwartek. Liczą się pełne 72 godziny od pobrania. Tak więc u Ciebie wypada czwartek:)
Ja miałam punkcję w sobotę o 9:00 a transfer we wtorek też o 9:00.Reni555 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Dzieki za info mimi,ja dzis o 20.30 ovitrelle.
Do pracy jutro chyba wkladki wezme albo z 3 pary majtek
Reni u mnie bedzie podawany w 2 dniu,takie zalozenie lekarza.We wtorek punkcja,w trzech kroli zaplodnianko,daj Bozea w czwartek transfer...
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Julciaa wrote:Witajcie,
W końcu odważyłam się napisać
Na początek najlepsze życzenia dla Agnieszki i kciuki za wszystkie staraczki na nowy rok.
Winna Wam jestem relacje z bety
14 dpt beta 161, 4
16 dpt beta 341, 5
Przyrost ok ale jak na 2 blastocysty i pierwsze badanie w 14 dniu po beta jest zdecydowanie za niska.
Sorry ze tak późno piszę ale musialam swoje wypłakać i cofnąć się z wpisami na forum, żeby sprawdzić czy komus z taką beta się udało.
W poniedziałek kolejne sprawdzenie i wizyta u dr
Jestem juz psychicznie przygotowana na spadek
Pozdrawiam Was gorąco
Julcia moim zdaniem jest ok, przyrosty super wiec nie wiem czym sie przejmujesz?? Trzeba wierzyć w maleństwo a nie je stresowac. Ciąża to nie matematyka, beta jest trzy cyfrowa, dla spokoju sprawdz sobie jeszcze raz przyrost i spokojnie czekaj na usg.
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
nick nieaktualny
-
Reni555 wrote:o samym zabiegu nawet nie myślę
zńieczulą
ukłują
w skarepetkach i kodzuli będą kazali chodzićchwilę
i po krzyku
chodzi mi po głowie tylko to jakie efekty będą
i co się okaźe
i czy w czwartym dniu po punkcji dobrze robić transfer
bo trzeci dzień przypada na trzech króli
jak to jest z tymi dnia i transferu
gdzieś czytałam, źe trzeci i piąty są ok
ale czwarty nie bardzo...
W czwartej dobie nie robi się transferów. Dzien punkcji to dzień zeroCzyli trzecia doba nie wychodzi w świeto wiec spokojnie.
Reni555 lubi tę wiadomość
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
Dobrze ze sie dziela wiedza z nami-swiezynkami
To Reni w czwartek chyba razem bedziemy transfer mialy...Reni555 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Martoszka wrote:Hej czy któraś miała/ma ivf z kd?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Reni decyzja podjeta ws. liczby bablow ile zabierasz?
Reni555 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Hej Dziewczynki,
Mam pytanie do Was, bo już zapomniałam jak to jest: po roku przerwy będę podchodziła do 3 próby in vitro, we wtorek mam wizytę startową, czy jeśli będzie wszystko ok, to na tej wizycie mogę dostać już receptę na leki? jeśli tak to w którym dc potem jest kolejna wizyta??? pewnie będą mi kazali jeszcze jakieś badania powtórzyć...leczę się w Novum.
Będę wdzięczna za pomoc. -
AniaT wrote:Hej Dziewczynki,
Mam pytanie do Was, bo już zapomniałam jak to jest: po roku przerwy będę podchodziła do 3 próby in vitro, we wtorek mam wizytę startową, czy jeśli będzie wszystko ok, to na tej wizycie mogę dostać już receptę na leki? jeśli tak to w którym dc potem jest kolejna wizyta??? pewnie będą mi kazali jeszcze jakieś badania powtórzyć...leczę się w Novum.
Będę wdzięczna za pomoc.
Aniu ja jestem po troszke ponad polrocznej przerwie. Ja musialam zrobic cytologie i usg piersi ( to akurat mialam zrobione we wrzesniu wiec jest ok) plus teraz musialam ja i partner zrobic badania wirusowe (podchodze komercyjnie) i teraz mam stawic sie pomiedzy 1-3 dc i dostane juz leki do stymulacji (krotki protokol wiec bez antek).AniaT lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami