WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka dobrze mowi! Jakość a nie ilość Reni :) Ja miałam wyciągnięte 5 jajeczek, zapłodniły się cztery, do blastki przetrwały 3. Przyjęłam dwa, 2BB I 1CB a teraz właśnie zaczęliśmy 12 tydzień. Także kciukasy wielkie za piękne zapłodnienie i dzielenie. Ja tam wierzę, że pośród tych 6 groszków jest i maluszek i jakieś mrozaczki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 13:14

Antonelka, Tyszanka81, Reni555, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni super ze masz to juz za soba :-D
    Ja trzese porami juz przed jutrem....dzis jeszcze z pracy pisze.

A jak sie czujesz?,cos boli,strzyka?

Reni555 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia i biocenoza niegdy nie hyly refundowane.

Chlamydia ta metoda weszła chyba teraz po 1.11.2015 i nie jest zawarta w wykazie Programu, który powstał wcześniej. Wszędzie, gdzie tego wymagano dziewczyny miały zalecenie z szyjki.

Reni, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki
    czyli jeszcze raz tam się zgłoszę

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    zapominajka dobrze mowi! Jakość a nie ilość Reni :) Ja miałam wyciągnięte 5 jajeczek, zapłodniły się cztery, do blastki przetrwały 3. Przyjęłam dwa, 2BB I 1CB a teraz właśnie zaczęliśmy 12 tydzień. Także kciukasy wielkie za piękne zapłodnienie i dzielenie. Ja tam wierzę, że pośród tych 6 groszków jest i maluszek i jakieś mrozaczki <3

Inska a Ty mialas podane 5 dniowe zarodki? Cudownie, ze juz 12 tydzien. U mni czas wolno uplywa ale jak patrze na suwaczki "Ciezaroweczek" to inaczej to wyglada :-)

Pytam dlatego, ze juz troszke pogubilam sie co nazywamy blastka - bo mowimy, ze zarodek w 5 dobie jesli prawidlowo rozwija sie nazywamy blastka?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Inska a Ty mialas podane 5 dniowe zarodki? Cudownie, ze juz 12 tydzien. U mni czas wolno uplywa ale jak patrze na suwaczki "Ciezaroweczek" to inaczej to wyglada :-)

Pytam dlatego, ze juz troszke pogubilam sie co nazywamy blastka - bo mowimy, ze zarodek w 5 dobie jesli prawidlowo rozwija sie nazywamy blastka?

Blastki to u nas tak potocznie;) poprawnie - blastocysty, czyli stadium, które zazwyczaj osiągają zarodki w piątej dobie :)

Inska lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Antonelko, miałam podane 5 dniowe zarodki czyli w stadium blastocysty.

Co do tego czasu, to faktycznie leci szybko. Niedawno właśnie wspominałyśmy z Kavą, której synek dziś kończy już dwa tygodnie flircik.gif, jak to siedziałyśmy na naleśnikach: ja w trakcie stymulacji, ona jeszcze parę miesięcy przed rozwiązaniem a tu proszę: jedna już mamusią, druga daj Boże mamusią niedługo będzie...

Kava, Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Blastki to u nas tak potocznie;) poprawnie - blastocysty, czyli stadium, które zazwyczaj osiągają zarodki w piątej dobie :)

Dzieki Arlenka :-)
    To, ze blastka=blastocysta to wiem. Bardziej zastanawia mnie czy zarodek w piatej dobie moze nie byc blastka? Chyba tak. I czy np zarodek, ktory jest oznaczony np 4AA w 5 dobie to oznacza, ze wygladal ja 4 dniowy? Sorki, ze tak draze ale zastanawiam sie kolejny raz co oznaczaja cyferki przed literkami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To, ze blastka=blastocysta to wiem. Bardziej zastanawia mnie czy zarodek w piatej dobie moze nie byc blastka? Chyba tak. I czy np zarodek, ktory jest oznaczony np 4AA w 5 dobie to oznacza, ze wygladal ja 4 dniowy? Sorki, ze tak draze ale zastanawiam sie kolejny raz co oznaczaja cyferki przed literkami :-)

www.invitro24.com/ocena-morfologii-zarodka-w-stadium-blastocysty/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Moze nie być blastka w 5 dobie jeśli się powoli rozwija.

Cyferki 4,3,2,1 przy blastkach pokazują jak się rozwija. Cztery to największa, najbardziej rozwinięta blastka, a jeden to najmniejsza. Literki to jakby "jakość" zarodka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    dziewczyny a jak to jeśt
    lepiej w trzeciej czy piątej dobie robić transfer ?
    trzecia to standard
    piąta jest dla silnych zarodków
    od czego to zalezy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziewczyny a jak to jeśt
    lepiej w trzeciej czy piątej dobie robić transfer ?
    trzecia to standard
    piąta jest dla silnych zarodków
    od czego to zalezy ?
    Sa dwie szkoly ;)
    Moj lekarz mowi, ze z jednej strony lepiej w 2-3 dobie bo zarodek zawsze bedzie mial najlepsze warunki w macicy i np.: ten sam zadodek w macicy sie przyjmie a na szkielku nie dotrwa do blastki.
    Z drugiej strony, jesli zarodek przetrwa na szkielku do 5 doby tzn ze jest silny.
    Wiec mnie powiedziala, ze zobaczymy, ile bedzie zarodkow. Jesli jest duzo to warto poczekac do 5 doby, jesli nie to lepiej transferowac i mrozic w 2 i 3 :)
    Wiec pierwszy transfer mialam zarodka dwudniowego, drugi mialam z 3 dniowych i sie przyjal. A mrozone mialam dwa zarodki dwudniowe dwa trzydniowe i jako, ze bylam juz jakos zabezpieczona- to reszte przetrzymali do 5 doby i przetrwala jedna blasta 4AB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:46

Inska, Reni555, Anuszka, Mimi86, Konwalia lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    www.invitro24.com/ocena-morfologii-zarodka-w-stadium-blastocysty/

Dziekuje :-)

• Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak Sylwia pisze, są dwie szkoły. U mnie w klinice transferują tylko w 5 dobie, nawet pomimo małej ilości zarodków. Mnie to prawie o zawał serca przyprawiło, bo jak mi się maluchy zaczęły wykruszać, z 5 do 3, to w drugiej dobie dzwoniłam do lekarza prosząc o transfer w 3 dobie, ale odpowiedź jaką usłyszałam brzmiała, że jeśli do 5 doby nie przetrwa zarodek na szkiełku, to we mnie też nie. Osobiście w to nie wierzę, bo mamy tu wiele dowodów, że dwu/trzydniowe zarodki przynoszą piękne ciąże. A z drugiej strony coś jest na rzeczy, bo skuteczność mają w tej klinice bardzo wysoką.

A Tobie kiedy będą robić transfer Reni?

Reni555, Kava, Antonelka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    ja wstępnie jestem umówiona na czwartek czyli trzecią dobę
    nie mńiej jednak obawiam się wad wrodzonych zarodka z racji wieku
    tyle tego się naczytałam
    po czterdziestce jest większe ryzyko i gdzieś czytałam, że te z wadami wykruszają się szybciej i do piątego dnia dotrwają te najsilniejsze.
    teraz siedzę i myślę...

Reni, Ty chyba jesteś w Novum, ja teraz też.
    Jutro zadzwoni do Ciebie pani embriolog. Będziesz musiała podać PESEL, więc sobie przygotuj, jeśli nie pamiętasz. Następnie powie Ci, ile jajek się zapłodniło i kiedy transfer.
    Na foru wszyscy mówili, ze w novum transfery tylko w 3 dobie i tak mi mówiono w klinice przed punkcją, że będzie trzecia doba. Ja miałam dużo komórek zapładnianych (13 szt.) ostatecznie zapłodniło się 12 szt. i embriolog zaproponowała transfer w piątej dobie. Czyli w novum też piąta doba funkcjonuje, tylko trzeba mieć odpowiednią ilość zapłodnionych jajek.
    Myślę, że najlepiej posłuchać embriologa. Na pewno zaproponują konkretną dobę i ja bym się tak decydowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:42

Inska, Reni555 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie myśl tak, że mogą być jakieś wady Skarbie. Ja miałam 31 lat w zeszłym roku, jak przechodziliśmy przez procedurę i jeden z zarodków, który mi podano, nie pamiętam który teraz dokłądnie, miał właśnie jakąś wadę w pierwszych dobach (nie potrafię powiedzieć jak się to fachowo nazywa). W każdym razie, wada ta zaniknęła w kolejnych dobach i zarodek dalej się rozwijał do blastki. Pamiętaj Kochana, że każda z nas jest inna. Możesz mieć 40 lat i organizm silny i zdrowy, jak 25latka. Spokojnie proszę, myśl pozytywnie, marz o swoim dzieciątku, módl się za udany podział a zobaczysz, wszystko skończy się dobrze :)

Reni555, asia-m-b, Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Reni ze nie boli bardzo.
    Trzymam kciuki za zarodeczki ;-)
    A jutro wrcasz do pracy czy urlopujesz sie do transferu i po?
    Bralas L4?

Reni555 lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wpadam się pochwalić dzisiaj 18 dpt a beta 9393 <3 <3 <3
    W sierpniu w ten sam dzień dowiedziałam się że beta spada zamiast rosnąć tym razem wygląda to obiecująco ;)

Reni ja miałam trzydniowe zarodki i popatrz jakie efekty. Młodsze maluchy nie są gorsze! Minus taki że dłużej do testu trzeba czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 16:27

choco, arlenka, Karolina1111, Antonelka, justa1234, wombi, Asienka1184, sylwiaśta159, mania 89, Evelle, mysza89, Reni555, Mimi86, Inska, Tosia 1981, Giussta, Lilou1984, lipa, Mimbla, asiamar, gosia81, Agnieszka_A., Asiula86, Agi83, Konwalia, sylvuś, Selena, triss, elcia_aa lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anuszka dobry ten minus ;-)

No i brawo mamuska!!! Kiedy masz wizyte u lekarza?

Anuszka lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 jeszcze nie wiem klinika kazała powtórzyć bete 7 stycznia pewnie wtedy mnie zaproszą jak wynik będzie ok :) Dzisiaj zrobiłam tak nadprogramowo bo ja w gorącej wodzie kąpana a jak nie będą chcieli mnie oglądać to idę do swojego starego doktorka po niedzieli już nie mogę się doczekać :D

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 2648 2649 2650 2651 2652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ