Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapominajka dobrze mowi! Jakość a nie ilość Reni :) Ja miałam wyciągnięte 5 jajeczek, zapłodniły się cztery, do blastki przetrwały 3. Przyjęłam dwa, 2BB I 1CB a teraz właśnie zaczęliśmy 12 tydzień. Także kciukasy wielkie za piękne zapłodnienie i dzielenie. Ja tam wierzę, że pośród tych 6 groszków jest i maluszek i jakieś mrozaczki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 13:14

Antonelka, Tyszanka81, nick nieaktualny, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni super ze masz to juz za soba :-D
    Ja trzese porami juz przed jutrem....dzis jeszcze z pracy pisze.

A jak sie czujesz?,cos boli,strzyka?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia i biocenoza niegdy nie hyly refundowane.

Chlamydia ta metoda weszła chyba teraz po 1.11.2015 i nie jest zawarta w wykazie Programu, który powstał wcześniej. Wszędzie, gdzie tego wymagano dziewczyny miały zalecenie z szyjki.

Reni, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki
    czyli jeszcze raz tam się zgłoszę

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    zapominajka dobrze mowi! Jakość a nie ilość Reni :) Ja miałam wyciągnięte 5 jajeczek, zapłodniły się cztery, do blastki przetrwały 3. Przyjęłam dwa, 2BB I 1CB a teraz właśnie zaczęliśmy 12 tydzień. Także kciukasy wielkie za piękne zapłodnienie i dzielenie. Ja tam wierzę, że pośród tych 6 groszków jest i maluszek i jakieś mrozaczki <3

Inska a Ty mialas podane 5 dniowe zarodki? Cudownie, ze juz 12 tydzien. U mni czas wolno uplywa ale jak patrze na suwaczki "Ciezaroweczek" to inaczej to wyglada :-)

Pytam dlatego, ze juz troszke pogubilam sie co nazywamy blastka - bo mowimy, ze zarodek w 5 dobie jesli prawidlowo rozwija sie nazywamy blastka?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Inska a Ty mialas podane 5 dniowe zarodki? Cudownie, ze juz 12 tydzien. U mni czas wolno uplywa ale jak patrze na suwaczki "Ciezaroweczek" to inaczej to wyglada :-)

Pytam dlatego, ze juz troszke pogubilam sie co nazywamy blastka - bo mowimy, ze zarodek w 5 dobie jesli prawidlowo rozwija sie nazywamy blastka?

Blastki to u nas tak potocznie;) poprawnie - blastocysty, czyli stadium, które zazwyczaj osiągają zarodki w piątej dobie :)

Inska lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Antonelko, miałam podane 5 dniowe zarodki czyli w stadium blastocysty.

Co do tego czasu, to faktycznie leci szybko. Niedawno właśnie wspominałyśmy z Kavą, której synek dziś kończy już dwa tygodnie flircik.gif, jak to siedziałyśmy na naleśnikach: ja w trakcie stymulacji, ona jeszcze parę miesięcy przed rozwiązaniem a tu proszę: jedna już mamusią, druga daj Boże mamusią niedługo będzie...

Kava, Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Blastki to u nas tak potocznie;) poprawnie - blastocysty, czyli stadium, które zazwyczaj osiągają zarodki w piątej dobie :)

Dzieki Arlenka :-)
    To, ze blastka=blastocysta to wiem. Bardziej zastanawia mnie czy zarodek w piatej dobie moze nie byc blastka? Chyba tak. I czy np zarodek, ktory jest oznaczony np 4AA w 5 dobie to oznacza, ze wygladal ja 4 dniowy? Sorki, ze tak draze ale zastanawiam sie kolejny raz co oznaczaja cyferki przed literkami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To, ze blastka=blastocysta to wiem. Bardziej zastanawia mnie czy zarodek w piatej dobie moze nie byc blastka? Chyba tak. I czy np zarodek, ktory jest oznaczony np 4AA w 5 dobie to oznacza, ze wygladal ja 4 dniowy? Sorki, ze tak draze ale zastanawiam sie kolejny raz co oznaczaja cyferki przed literkami :-)

www.invitro24.com/ocena-morfologii-zarodka-w-stadium-blastocysty/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

Moze nie być blastka w 5 dobie jeśli się powoli rozwija.

Cyferki 4,3,2,1 przy blastkach pokazują jak się rozwija. Cztery to największa, najbardziej rozwinięta blastka, a jeden to najmniejsza. Literki to jakby "jakość" zarodka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    dziewczyny a jak to jeśt
    lepiej w trzeciej czy piątej dobie robić transfer ?
    trzecia to standard
    piąta jest dla silnych zarodków
    od czego to zalezy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dziewczyny a jak to jeśt
    lepiej w trzeciej czy piątej dobie robić transfer ?
    trzecia to standard
    piąta jest dla silnych zarodków
    od czego to zalezy ?
    Sa dwie szkoly ;)
    Moj lekarz mowi, ze z jednej strony lepiej w 2-3 dobie bo zarodek zawsze bedzie mial najlepsze warunki w macicy i np.: ten sam zadodek w macicy sie przyjmie a na szkielku nie dotrwa do blastki.
    Z drugiej strony, jesli zarodek przetrwa na szkielku do 5 doby tzn ze jest silny.
    Wiec mnie powiedziala, ze zobaczymy, ile bedzie zarodkow. Jesli jest duzo to warto poczekac do 5 doby, jesli nie to lepiej transferowac i mrozic w 2 i 3 :)
    Wiec pierwszy transfer mialam zarodka dwudniowego, drugi mialam z 3 dniowych i sie przyjal. A mrozone mialam dwa zarodki dwudniowe dwa trzydniowe i jako, ze bylam juz jakos zabezpieczona- to reszte przetrzymali do 5 doby i przetrwala jedna blasta 4AB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:46

Inska, nick nieaktualny, Anuszka, Mimi86, Konwalia lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    www.invitro24.com/ocena-morfologii-zarodka-w-stadium-blastocysty/

Dziekuje :-)

• Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak Sylwia pisze, są dwie szkoły. U mnie w klinice transferują tylko w 5 dobie, nawet pomimo małej ilości zarodków. Mnie to prawie o zawał serca przyprawiło, bo jak mi się maluchy zaczęły wykruszać, z 5 do 3, to w drugiej dobie dzwoniłam do lekarza prosząc o transfer w 3 dobie, ale odpowiedź jaką usłyszałam brzmiała, że jeśli do 5 doby nie przetrwa zarodek na szkiełku, to we mnie też nie. Osobiście w to nie wierzę, bo mamy tu wiele dowodów, że dwu/trzydniowe zarodki przynoszą piękne ciąże. A z drugiej strony coś jest na rzeczy, bo skuteczność mają w tej klinice bardzo wysoką.

A Tobie kiedy będą robić transfer Reni?

nick nieaktualny, Kava, Antonelka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    ja wstępnie jestem umówiona na czwartek czyli trzecią dobę
    nie mńiej jednak obawiam się wad wrodzonych zarodka z racji wieku
    tyle tego się naczytałam
    po czterdziestce jest większe ryzyko i gdzieś czytałam, że te z wadami wykruszają się szybciej i do piątego dnia dotrwają te najsilniejsze.
    teraz siedzę i myślę...

Reni, Ty chyba jesteś w Novum, ja teraz też.
    Jutro zadzwoni do Ciebie pani embriolog. Będziesz musiała podać PESEL, więc sobie przygotuj, jeśli nie pamiętasz. Następnie powie Ci, ile jajek się zapłodniło i kiedy transfer.
    Na foru wszyscy mówili, ze w novum transfery tylko w 3 dobie i tak mi mówiono w klinice przed punkcją, że będzie trzecia doba. Ja miałam dużo komórek zapładnianych (13 szt.) ostatecznie zapłodniło się 12 szt. i embriolog zaproponowała transfer w piątej dobie. Czyli w novum też piąta doba funkcjonuje, tylko trzeba mieć odpowiednią ilość zapłodnionych jajek.
    Myślę, że najlepiej posłuchać embriologa. Na pewno zaproponują konkretną dobę i ja bym się tak decydowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:42

Inska, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie myśl tak, że mogą być jakieś wady Skarbie. Ja miałam 31 lat w zeszłym roku, jak przechodziliśmy przez procedurę i jeden z zarodków, który mi podano, nie pamiętam który teraz dokłądnie, miał właśnie jakąś wadę w pierwszych dobach (nie potrafię powiedzieć jak się to fachowo nazywa). W każdym razie, wada ta zaniknęła w kolejnych dobach i zarodek dalej się rozwijał do blastki. Pamiętaj Kochana, że każda z nas jest inna. Możesz mieć 40 lat i organizm silny i zdrowy, jak 25latka. Spokojnie proszę, myśl pozytywnie, marz o swoim dzieciątku, módl się za udany podział a zobaczysz, wszystko skończy się dobrze :)

nick nieaktualny, asia-m-b, Antonelka, Mimbla lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Reni ze nie boli bardzo.
    Trzymam kciuki za zarodeczki ;-)
    A jutro wrcasz do pracy czy urlopujesz sie do transferu i po?
    Bralas L4?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wpadam się pochwalić dzisiaj 18 dpt a beta 9393 <3 <3 <3
    W sierpniu w ten sam dzień dowiedziałam się że beta spada zamiast rosnąć tym razem wygląda to obiecująco ;)

Reni ja miałam trzydniowe zarodki i popatrz jakie efekty. Młodsze maluchy nie są gorsze! Minus taki że dłużej do testu trzeba czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 16:27

choco, arlenka, Karolina1111, Antonelka, justa1234, wombi, Asienka1184, nick nieaktualny, mania 89, Evelle, mysza89, nick nieaktualny, Mimi86, Inska, Tosia 1981, Giussta, Lilou1984, lipa, Mimbla, asiamar, gosia81, Agnieszka_A., Asiula86, Agi83, Konwalia, sylvuś, Selena, triss, elcia_aa lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anuszka dobry ten minus ;-)

No i brawo mamuska!!! Kiedy masz wizyte u lekarza?

Anuszka lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 jeszcze nie wiem klinika kazała powtórzyć bete 7 stycznia pewnie wtedy mnie zaproszą jak wynik będzie ok :) Dzisiaj zrobiłam tak nadprogramowo bo ja w gorącej wodzie kąpana a jak nie będą chcieli mnie oglądać to idę do swojego starego doktorka po niedzieli już nie mogę się doczekać :D

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 2648 2649 2650 2651 2652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ