X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ja muszę koniecznie zapytać się o ten embryo glue, niby czytam, że w Novum stosują, ale też nie przy każdym tranferze

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już osiągnęły cel nas wszystkich :) napiszcie mniej więcej tak orientacyjnie ile kosztowało Was "refundowane" ivf(łącznie z badaniami jakie mialyście wykonać).

Bliźniaki są z nami :*
  • ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ivi super wiesci a mozna wiedziec ktory to tydzien :)

Ja sie czuje super choc pogoda doprowadza mnie do wiecznego spania :)

Malina a jak u Ciebie?

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny i zycze choc troche slonecznego dnia bez deszczu :)

Dziś jest 24 dzień od transferu czyli 5,5 tydzień ciąży:))

Oj ja też dzisiaj zasypiałam na siedząco. Koleżanka z pracy już mnie chciała za drzwi wystawić bo ciągle ziewałam;)

kaarolaa, malinka1984, Fedra, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    beta z dzisiaj <1,2, koniec złudzeń.

Przykro mi strasznie

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    OK mając na uwadze że niechce by ktoś się przezemnie stresował streszczam informacje z tego tygodnia dla przerwania złej passy :)

a więc w dzień Matki zrobiłam test bo tak sobie wymyśliłam ze zrobie w poniedziałek, środe i piatek taki mój sposób na stres :) na teście po 3 minutach pojawiła się druga słaba rózowa kreska w sumie na fotkach słabo widoczna... postanowiłam ze jeśli we wtorek wyjdzie równeiż taki test pojade na bete...

i tak we wtorek zrobiam bete jej wynik 13,470 mIU/ml a progesteron 141,40 ng/ml... dzisiaj zrobiłam powtórke bety 59,790 mIU/ml a progesteron 247,20...

niechciałam nic mówić bo wolałam to choć troche potwierdzić :D

oj jaka Ty dyskretna jesteś. Taka wiadomość utrzymać w tajemnicy;) Gratuluje super wieści:))

Fedra, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje jeśli mogę Was prosić trzymajcie za mnie i moją kropeczkę jutro kciuki :) Dziękuję :*

ivi, Fedra, Nusia, malinka1984, mala29_, Violik, gosia81 lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Fedruś o co chodzi z tym klejem? sorki, ale chyba przegapiłam to jak o tym pisałaś, bo nie byłam tu wcześniej na bieżąco...mogłabyś napisać dlaczego tak było robione i czy jest to dodatkowy koszt???

Nusia ja też miałam "na kleju" podane zarodki. Embrio glue po fachowemu;) Ja podchodziłam prywatnie i płaciliśmy dodatkowo 350zł

Fedra lubi tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    mi się nawet nie chce wierzyć, ze robia inv i nie mówią jakie opcje są dostepne, nie rozumiem- zostawiają takie opcje na 10 raz???

To jest właśnie najgorsze. Ja wiem, ze nie powinnam narzekać i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy przyczynili się do mojej ciąży. Jeśli jednak chodzi o podejście do pacjenta, przekazanie informacji i udzielenie porad to marnie oceniam moją klinikę. Dlatego warto poszperać w necie i dopytywać się

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Kochane moje jeśli mogę Was prosić trzymajcie za mnie i moją kropeczkę jutro kciuki :) Dziękuję :*

Zaciśnięte!!!

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Nusia ja też miałam "na kleju" podane zarodki. Embrio glue po fachowemu;) Ja podchodziłam prywatnie i płaciliśmy dodatkowo 350zł

Kurcze to moze warto abym ja też się o to zapytała i poprosiła o ten "klej"...najpierw i tak muszę poczekać do punkcji, czy w ogóle coś się "wykluje" a potem zapłodni...
    a tak w ogóle to strasznie się dziwię, ze nie mówią o tym i że nie jest to powszechne, bo ja 1 raz o tym słyszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:56

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    marta juz zaciskam :) a o ktorej masz wizyte?

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę Was tutaj zasypałam moimi postami ale strasznie dużo się tutaj dzisiaj działo a ja musiałam nadrobić zaległosci z całego dnia;)

Nusia a u Ciebie na czym stanęło, jesli pisałaś to pzrepraszam , że przeoczyłam, jak Twoje komóreczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:54

Nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    marta juz zaciskam :) a o ktorej masz wizyte?

Tak 9-10 tak jak zawsze :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziewczyny, które już osiągnęły cel nas wszystkich :) napiszcie mniej więcej tak orientacyjnie ile kosztowało Was "refundowane" ivf(łącznie z badaniami jakie mialyście wykonać).

Miedzy 5-6 tys w to wchodzily bafania, leki obecne i stymulcja...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    To jest właśnie najgorsze. Ja wiem, ze nie powinnam narzekać i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy przyczynili się do mojej ciąży. Jeśli jednak chodzi o podejście do pacjenta, przekazanie informacji i udzielenie porad to marnie oceniam moją klinikę. Dlatego warto poszperać w necie i dopytywać się

Niestety mam podobne odczucie jakbym sama si nie dowiadywala i nie pytala innych dziewczyn to bym w zyciu o polowy rzeczach nie wiedziala, a pozatym poczucie ze jak jestes z ref to jestes gorszej kategorii ale i tak znadziemy sposob zeby kase z Ciebie wydusic bo przeciez ty nic nie wiesz a przeciez stawiac sie nie bedziesz :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Nusia a u Ciebie na czym stanęło, jesli pisałaś to pzrepraszam , że przeoczyłam, jak Twoje komóreczki?

Ivi moje komóreczki tak średnio: wczorja na wizycie trochę się ruszyły, były 3, dwie miały tylko jakieś 7 mm a trzecia 12 mm, estradiol też trochę wzrósł, także lakarz zdecydował, że trzeba kontunować stymulację, bo szkoda by było teraz przerwać skoro i tak wpadkowałam już w siebie tyle kasy...teraz jadę znowu w sobotę i prawdopodobnie w poniedziałek punkcja....zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Tak 9-10 tak jak zawsze :)
    a to szybko, jak tylko wrocisz to pisz, bedziemy czekaly na wiadomosci

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Kurcze to moze warto abym ja też się o to zapytała i poprosiła o ten "klej"...najpierw i tak muszę poczekać do punkcji, czy w ogóle coś się "wykluje" a potem zapłodni...
    a tak w ogóle to strasznie się dziwię, ze nie mówią o tym i że nie jest to powszechne, bo ja 1 raz o tym słyszę!

Ja sie dowiedziałam dzień przed trasnferem ale lepiej późno niż wcale. Już nie pamiętam z kim z kliniki dokładnie rozmawiałam, ale Embrioglue (zdaniem producenta) zwiększa szanse o 11%.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra - GRATULACJE!!!
    Ja zapłaciłam około 4500zł przy refundacji za leki plus badania.

Kochane ja wyszłam w końcu ze szpitala. Jestem z maleństwem w domu. Jest cudowny. Wcale nie płacze. Tylko je i śpi. Walczcie o maleństwa bo na prawdę warto. Ja już nie pamiętam ile musiałam przejść, by go mieć. Ale jestem bardzo wdzięczna lekarzom, którzy pomogli mi w tych zmaganiach, żeby pojawił się na świecie. Pozdrawiam

kaarolaa, malinka1984, Nusia, ivi, mala29_, agniesia2569, Moniaa, aaana, Violik, niecierpliwa, Simba, Fedra, ako99, mesy, zai2014, Tosia 1981, gosia81, Beata.D, Evaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i właśnie Kochane po to tu wszystkie jesteśmy aby dowiadywać się o różnych rzeczach jak np "klej" hehe i się wzjamnie wspierać :)
    DZIĘKUJĘ :)

Martusia trzymam kciuki za Maluszka :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ