X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to ja muszę koniecznie zapytać się o ten embryo glue, niby czytam, że w Novum stosują, ale też nie przy każdym tranferze

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już osiągnęły cel nas wszystkich :) napiszcie mniej więcej tak orientacyjnie ile kosztowało Was "refundowane" ivf(łącznie z badaniami jakie mialyście wykonać).

Bliźniaki są z nami :*
  • ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ivi super wiesci a mozna wiedziec ktory to tydzien :)

Ja sie czuje super choc pogoda doprowadza mnie do wiecznego spania :)

Malina a jak u Ciebie?

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny i zycze choc troche slonecznego dnia bez deszczu :)

Dziś jest 24 dzień od transferu czyli 5,5 tydzień ciąży:))

Oj ja też dzisiaj zasypiałam na siedząco. Koleżanka z pracy już mnie chciała za drzwi wystawić bo ciągle ziewałam;)

kaarolaa, malinka1984, Fedra, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    beta z dzisiaj <1,2, koniec złudzeń.

Przykro mi strasznie

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    OK mając na uwadze że niechce by ktoś się przezemnie stresował streszczam informacje z tego tygodnia dla przerwania złej passy :)

a więc w dzień Matki zrobiłam test bo tak sobie wymyśliłam ze zrobie w poniedziałek, środe i piatek taki mój sposób na stres :) na teście po 3 minutach pojawiła się druga słaba rózowa kreska w sumie na fotkach słabo widoczna... postanowiłam ze jeśli we wtorek wyjdzie równeiż taki test pojade na bete...

i tak we wtorek zrobiam bete jej wynik 13,470 mIU/ml a progesteron 141,40 ng/ml... dzisiaj zrobiłam powtórke bety 59,790 mIU/ml a progesteron 247,20...

niechciałam nic mówić bo wolałam to choć troche potwierdzić :D

oj jaka Ty dyskretna jesteś. Taka wiadomość utrzymać w tajemnicy;) Gratuluje super wieści:))

Fedra, mala29_, gosia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje jeśli mogę Was prosić trzymajcie za mnie i moją kropeczkę jutro kciuki :) Dziękuję :*

ivi, Fedra, Nusia, malinka1984, mala29_, Violik, gosia81 lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Fedruś o co chodzi z tym klejem? sorki, ale chyba przegapiłam to jak o tym pisałaś, bo nie byłam tu wcześniej na bieżąco...mogłabyś napisać dlaczego tak było robione i czy jest to dodatkowy koszt???

Nusia ja też miałam "na kleju" podane zarodki. Embrio glue po fachowemu;) Ja podchodziłam prywatnie i płaciliśmy dodatkowo 350zł

Fedra lubi tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    mi się nawet nie chce wierzyć, ze robia inv i nie mówią jakie opcje są dostepne, nie rozumiem- zostawiają takie opcje na 10 raz???

To jest właśnie najgorsze. Ja wiem, ze nie powinnam narzekać i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy przyczynili się do mojej ciąży. Jeśli jednak chodzi o podejście do pacjenta, przekazanie informacji i udzielenie porad to marnie oceniam moją klinikę. Dlatego warto poszperać w necie i dopytywać się

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Kochane moje jeśli mogę Was prosić trzymajcie za mnie i moją kropeczkę jutro kciuki :) Dziękuję :*

Zaciśnięte!!!

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Nusia ja też miałam "na kleju" podane zarodki. Embrio glue po fachowemu;) Ja podchodziłam prywatnie i płaciliśmy dodatkowo 350zł

Kurcze to moze warto abym ja też się o to zapytała i poprosiła o ten "klej"...najpierw i tak muszę poczekać do punkcji, czy w ogóle coś się "wykluje" a potem zapłodni...
    a tak w ogóle to strasznie się dziwię, ze nie mówią o tym i że nie jest to powszechne, bo ja 1 raz o tym słyszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:56

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    marta juz zaciskam :) a o ktorej masz wizyte?

martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę Was tutaj zasypałam moimi postami ale strasznie dużo się tutaj dzisiaj działo a ja musiałam nadrobić zaległosci z całego dnia;)

Nusia a u Ciebie na czym stanęło, jesli pisałaś to pzrepraszam , że przeoczyłam, jak Twoje komóreczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 21:54

Nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    marta juz zaciskam :) a o ktorej masz wizyte?

Tak 9-10 tak jak zawsze :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziewczyny, które już osiągnęły cel nas wszystkich :) napiszcie mniej więcej tak orientacyjnie ile kosztowało Was "refundowane" ivf(łącznie z badaniami jakie mialyście wykonać).

Miedzy 5-6 tys w to wchodzily bafania, leki obecne i stymulcja...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    To jest właśnie najgorsze. Ja wiem, ze nie powinnam narzekać i jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy przyczynili się do mojej ciąży. Jeśli jednak chodzi o podejście do pacjenta, przekazanie informacji i udzielenie porad to marnie oceniam moją klinikę. Dlatego warto poszperać w necie i dopytywać się

Niestety mam podobne odczucie jakbym sama si nie dowiadywala i nie pytala innych dziewczyn to bym w zyciu o polowy rzeczach nie wiedziala, a pozatym poczucie ze jak jestes z ref to jestes gorszej kategorii ale i tak znadziemy sposob zeby kase z Ciebie wydusic bo przeciez ty nic nie wiesz a przeciez stawiac sie nie bedziesz :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Nusia a u Ciebie na czym stanęło, jesli pisałaś to pzrepraszam , że przeoczyłam, jak Twoje komóreczki?

Ivi moje komóreczki tak średnio: wczorja na wizycie trochę się ruszyły, były 3, dwie miały tylko jakieś 7 mm a trzecia 12 mm, estradiol też trochę wzrósł, także lakarz zdecydował, że trzeba kontunować stymulację, bo szkoda by było teraz przerwać skoro i tak wpadkowałam już w siebie tyle kasy...teraz jadę znowu w sobotę i prawdopodobnie w poniedziałek punkcja....zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Tak 9-10 tak jak zawsze :)
    a to szybko, jak tylko wrocisz to pisz, bedziemy czekaly na wiadomosci

• ivi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Kurcze to moze warto abym ja też się o to zapytała i poprosiła o ten "klej"...najpierw i tak muszę poczekać do punkcji, czy w ogóle coś się "wykluje" a potem zapłodni...
    a tak w ogóle to strasznie się dziwię, ze nie mówią o tym i że nie jest to powszechne, bo ja 1 raz o tym słyszę!

Ja sie dowiedziałam dzień przed trasnferem ale lepiej późno niż wcale. Już nie pamiętam z kim z kliniki dokładnie rozmawiałam, ale Embrioglue (zdaniem producenta) zwiększa szanse o 11%.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra - GRATULACJE!!!
    Ja zapłaciłam około 4500zł przy refundacji za leki plus badania.

Kochane ja wyszłam w końcu ze szpitala. Jestem z maleństwem w domu. Jest cudowny. Wcale nie płacze. Tylko je i śpi. Walczcie o maleństwa bo na prawdę warto. Ja już nie pamiętam ile musiałam przejść, by go mieć. Ale jestem bardzo wdzięczna lekarzom, którzy pomogli mi w tych zmaganiach, żeby pojawił się na świecie. Pozdrawiam

kaarolaa, malinka1984, Nusia, ivi, mala29_, agniesia2569, Moniaa, aaana, Violik, niecierpliwa, Simba, Fedra, ako99, mesy, zai2014, Tosia 1981, gosia81, Beata.D, Evaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i właśnie Kochane po to tu wszystkie jesteśmy aby dowiadywać się o różnych rzeczach jak np "klej" hehe i się wzjamnie wspierać :)
    DZIĘKUJĘ :)

Martusia trzymam kciuki za Maluszka :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ