X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:15

Moniaa, niecierpliwa, Fedra, ivi, Tosia 1981, mala29_ lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Minuśka...jakoś to narazie muszę sobie wszystko poukładać bo mam straszny mętlik w głowie...
    póki co to muszę zmienić pracę i zacząc jakoś normlanie żyć i funckjonowac...

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako, serdeczne gratulacje rowniez ode mnie :D :D

ako99, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka pewnie ze piękny... nie wiem czy lubisz Raz Dwa Trzy... ale jutro o 19 jest koncert w centrum :) Kiedyś byłam na ich koncercie i powiem jedno - REWELACJA !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, bardzo mi przykro ...ale spróbuj w Kriobanku :D
    profesor ma na prawdę do tego 'rękę'. mi nie dawali wiecej niż 10% szans.
    a jednak... przyznaję że sam Profesor był sceptyczny...

teraz oczywiscie muszę utrzymać tę ciążę, ale mając 40 lat, 4 stopien endometriozy, adeniomiozę dużą jak 2 zł w macicy - udało się...

owszem wydaliśmy masę kasy, straciłam polowę urlopu na same dojazdy do Białegostoku i przejechalismy za tą ciążą 4500km ale JEST. udało nam się... to naprawdę ogromny krok naprzód.

odpocznij, zrób co musisz wokół siebie i dla siebie i ...ruszaj z kopyta!

niecierpliwa, Fedra, ivi, Nusia, kaarolaa, gosia81, malinka1984, Tosia 1981, Lena87, mala29_ lubią tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam powiedzieć Nusi, że moja koleżanka po stymulacji i wyprodukowaniu tylko kilku jajeczek z czego żadne się nie zapłodniło i nie doszło do transferu zaraz potem zaszła w ciążę naturalnie :)

Moniaa, Fedra, ivi, malinka1984, ako99, Tosia 1981, Beata.D, Konwalia, mala29_ lubią tę wiadomość

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Ivi chyba 2 razy nie można korzystać z tego programu, poza tym amh miałam na granicy do kwalifikacji, więc teraz już na 100% będzie poniżej...ale wkurza mnie to, że za 1 razem miałma pobranych 6 komórek, a teraz się nie udało, na to mogło mieć wpływ wiele czynników i nie powinno być czegoś takiego, że wypadamy z programu bo nie pobrali żadnej komórki...a może akurat 3 razem trafilibyśmy na lepszy cykl, inne leki i stymulacja wyglądałaby inaczej...to wszystko jest chore!!!
    klinke już zmieniliśmy i więcej razy nie można w tym programie...teraz to sobie mogę wybierać jaką chcę, ale sama za wszystko zapłacić...

Nusia ale jak dobrze rozumiem to jesteś w programie rządowym? czy coś pochrzaniłam?
    Bo jeśli tak to wystarczy jedna kwalifikacja i przysługują Ci 3 podejścia do pełnej procedury i nie słyszałam żeby było coś takiego jak wylot z programu bo nie pobrano jajeczek...

EDIT:
    chyba ze byłas w tych programach klinicznych to nie wiem jak to działa :/

ale mam nadzieję ze karta Wam sie odwróci i będziemy się tu z Tobą cieszyć Twoją ciążą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:36

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba też zwrócić uwagę na to, że te cykle zaraz po stymulacji są bardzo płodne!!! Więc Niusia teraz kalendarzyk w rękę i warto próbować naturalnie.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra tak, jestem w programie rządowym, a raczej byłam...teraz było moje 2 podejście i ostatnie bo podobno jesli nie uda się pobrać komórek to wylatuje się z programu...

Dziewczynki u mnie nie jest możliwe naturalne zajście w ciążę, bo mam tylko jeden jajowód, na dodatek niedrożny, przy którym mam też źle funkcjonujący jajnik...praktycznie ten jajnik nie "działa", więc kicha...

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto co kiedyś napisała nasza koleżanka z forum :) :) :)

Wysłany: 17 grudnia 2013, 18:24
    Temat: Niedrożny jajowód... czy komuś się udało?
    Cześć dziewczyny. Pisze, zeby dać Wam troszkę otuchy i nadzieji ;) Ostatnio widziałam sie z taka koleżanka z dzieciństwa i ona mi powiedziała, ze jej brat ze swoją zona starali sie kilka lat i okazało sie, ze nic ona ma niedrozne oba jajowody! Pogodzili sie z myślą, ze pozostaje in vitro albo adopcja. Wyjechali na 3 miesiące za granice do pracy .... I stał sie cud! Zaszła w ciaze przy obu niedroznych jajowodach. Wiec dziewczyny jest szansa i to duża, nawet przy jednym. Owszem, moze być tak ze sie nie uda - różnie to przecież bywa. Ale cuda sie jednak zdarzają choć samej mi w nie cieżko uwierzyć ;)

Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Fedra tak, jestem w programie rządowym, a raczej byłam...teraz było moje 2 podejście i ostatnie bo podobno jesli nie uda się pobrać komórek to wylatuje się z programu...

Dziewczynki u mnie nie jest możliwe naturalne zajście w ciążę, bo mam tylko jeden jajowód, na dodatek niedrożny, przy którym mam też źle funkcjonujący jajnik...praktycznie ten jajnik nie "działa", więc kicha...

Nusia ja jestem z tych które bardzo ostrożnie podchodzą do tego co mówią Kliniki może warto by było tą informację potwierdzić w MZ mam gdzieś chyba jeszcze zapisany numer do babki która z ramienia MZ zajmuje się programem...
    bo wiesz ja wiem ze Oni nie kwalifikują do programu jeśli nie udało się wystymulowac wcześniej kobiety ale nie słyszałam by z tego powodu wywalali z programu bo przecież to kwestia lekarza bo po to robi się badania w 2 dc by wiedzieć czy zaczynamy czy czekamy jeśli hormony są za niskie to wina lekarza ze się nie wstrzymał i nie poczekał przecież cykle są różne raz się dobrze człowiek stymuluje raz wcale...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Trzeba też zwrócić uwagę na to, że te cykle zaraz po stymulacji są bardzo płodne!!! Więc Niusia teraz kalendarzyk w rękę i warto próbować naturalnie.
    Moniaa no tutaj to bym polemizowała, bo w mojej klinice wychodzą z założenia że pierwszy cykl tuż po nieudanym ivf jest bardzo często bezowulacyjny i dlatego my np będziemy podchodzić w lipcu ponieważ mamy podejść na naturalnym, owulacyjnym.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra no ja się zapytałam lekarza czy to nie jest zależne od cyklu...a on stwierdził, że w moim przypadku nie, bo jeśli miałam największą dawkę hormonów do stymulacji to tak czy tak powinno udać się coś pobrać. A robiłam FSh w 2 dc i wyszło mi około 4. Przed 1 stymulacją było aż ponad 9 i wtedy miałam te 6 komórek pobranych. Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć...
    Jeśli znajdziesz gdzieś ten numer telefonu to będę Ci bardzo wdzięczna jak mi podasz to sobie zadzwonię i popytam.

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Ivi chyba 2 razy nie można korzystać z tego programu, poza tym amh miałam na granicy do kwalifikacji, więc teraz już na 100% będzie poniżej...ale wkurza mnie to, że za 1 razem miałma pobranych 6 komórek, a teraz się nie udało, na to mogło mieć wpływ wiele czynników i nie powinno być czegoś takiego, że wypadamy z programu bo nie pobrali żadnej komórki...a może akurat 3 razem trafilibyśmy na lepszy cykl, inne leki i stymulacja wyglądałaby inaczej...to wszystko jest chore!!!
    klinke już zmieniliśmy i więcej razy nie można w tym programie...teraz to sobie mogę wybierać jaką chcę, ale sama za wszystko zapłacić...

Nusia sama napisałaś, że miałaś pobranych kiedyś 6 komórek, czyli możesz....
    Trzeba męczyć lekarzy pytaniami, bo sami to nas mają czasem niestety w ogonku

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik powiem Ci, że ci wszyscy lekarze pomału zaczynają mnie wkurzać!
    Teraz ten lekarz który robił nam stymulację stwierdził, że się "wystrzelałam" podczas poprzedniej stymulacji...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Fedra no ja się zapytałam lekarza czy to nie jest zależne od cyklu...a on stwierdził, że w moim przypadku nie, bo jeśli miałam największą dawkę hormonów do stymulacji to tak czy tak powinno udać się coś pobrać. A robiłam FSh w 2 dc i wyszło mi około 4. Przed 1 stymulacją było aż ponad 9 i wtedy miałam te 6 komórek pobranych. Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć...
    Jeśli znajdziesz gdzieś ten numer telefonu to będę Ci bardzo wdzięczna jak mi podasz to sobie zadzwonię i popytam.

Departament Matki i Dziecka przy MZ
    p. Dagmara Korabińska
    22 5300341

bardzo prosze

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Departament Matki i Dziecka przy MZ
    p. Dagmara Korabińska
    22 5300341

bardzo prosze

Dziękuję bardzo Kochana!

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Violik powiem Ci, że ci wszyscy lekarze pomału zaczynają mnie wkurzać!
    Teraz ten lekarz który robił nam stymulację stwierdził, że się "wystrzelałam" podczas poprzedniej stymulacji...

ja jak nie zapomne to się jutro zapytam mojego lekarza czy to jest prawda bo tak jak pisze Violik wcześniej udało się Ciebie wystymulować... może lekarz popełnił błąd ze zaczął stymulacje przy takim estradiolu może warto było wyciszyć jeszcze i poczekac do następnego cyklu...
    wkurza mnie to wszystko cholernie ze trzeba o wszystko walczyć i się dopominac :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie...a oni też są świadomi tego, że jeśli zależy mi na własnym dziecku to prędzej czy później będę do którejś kliniki musiała wróxcić i zapłacić za to już z własnej kieszeni...

teraz sobie tak myślę, że nie zrobiłam kopii tego FSh który robiłam w 2dc, a oryginał zostawiłam w klinice...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego:

"Z programu nie będą mogły skorzystać :
    •kobiety powyżej 40 roku życia (liczy się data zgłoszenia do Kliniki)
    •panie ze znacznie obniżoną rezerwą jajnikową (diagnoza potwierdzona na podstawie wyników AMH lub FSH)
    •kobiety nie mogące donosić ciąży (np. z powodu braku macicy),
    •pary, których sytuacja wymaga skorzystania z dawstwa komórek jajowych, nasienia i zarodków (nie istnieje możliwość pobrania własnych gamet)

Jeśli kryteria dyskwalifikujące ze względu na sytuację medyczną wystąpią w trakcie leczenia, pacjenci mogą zostać wykluczeni z Programu."

a więc MOGĄ zostać wykluczeni, tylko kto teraz o tym decyduje???

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ