IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyViolk, chyba nie ma czegos takiego jak 'prawidlowa' beta...
na pewno przy blastocyscie powinna wczesniej wyjsc dodatnia, ale mi wyszla przy 3 dniowym zarodku pozytywna po 9 dniach.
nawet sama dr. Kuczyńską tą informacją zaskoczyłam
a beta zalezy nawet od godziny zaplodnienia, wiec ...troche ruletka. ma byc na + i powyzej (chyba) 5. -
Zapytałam, bo skoro embriolog mówi, ze za mała tzn. że jakimiś normami się kieruje, ale tak się zdenerwowałam, że ona mówi co innego i lekarz co innego, że aż głupia nie zapytałam.1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow -
nick nieaktualnyczasem nie należy się przejmować co mówi embriolog - rozpoznawanie poziomu bety to chyba nie jej funkcja. ja bym znalazla lekarza położnika i jego się zapytała
no i na pewno zrob ta kolejna bete po 48 lub 72h
wtedy bedziesz wiedziec....
moze Twoj zarodeczek to leniuszek i zagnieżdził się pozniej i pozniej ten hormon zaczał sie wydzielac do Twojej krwi.Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
Popieram nie ma czegos takiego jak prawidlowa beta kiedy wynik jest jeden dopiero druga beta moze nam cos wiecej powiedziec...
Wiec czekam cierpliwie na jutrzejszy wynik betyako99, martusia1986 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Nusia tak mi strasznie przykro . Ja nadal mocno bede trzymac kciuki i modlic sie aby Bog pozwolil wam zostac rodzicami :*
Violik za Ciebie tez trzymam kciukami aby beta jutrzejsza byla wysokaFedra, ako99, Nusia lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyDziękuję mala29!!! Wasze wsparcie jest dla mnie bardzo ważne!
Tak samo ja trzymam kciuki z całych sił za Was wszystkie, aby w końcu każda z nas mogła cieszyć upragnioną ciążą, ale też za zaciążone szczęściary aby szczęśliwie dotrawały do końca ciąży, bez komplikacji i urodziły zdrowe dzieciątkamala29_, Fedra, ivi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNusia strasznie mi przykro..Ale popieram dziewczyny i wierzę że jest szansa na powodzenie :* Możesz jeszcze zapytać na Nasz Bocian tam kobietki pytają o różne sprawy więc może warto spróbować..
Ściskam ciepło i trzymam mocno mocno kciuki :***Fedra lubi tę wiadomość
-
Ako - ogromne gratulacje! dwa pęcherzyki - marzenie
Violik - mocno trzymam kciuki za wzrastającą betę!
Nusia - walcz! patrząc na Aaanę opinie lekarzy mogą być różne, była zakwalikowana, a inny lekarz chciał ją odesłać. Nie poddawaj się!
malinka - jestem pełna podziwu jak się trzymasz trzymam kciuki za Twoje mrożaczkiFedra lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Nusia wrote:Znalazłam coś takiego:
"Z programu nie będą mogły skorzystać :
•kobiety powyżej 40 roku życia (liczy się data zgłoszenia do Kliniki)
•panie ze znacznie obniżoną rezerwą jajnikową (diagnoza potwierdzona na podstawie wyników AMH lub FSH)
•kobiety nie mogące donosić ciąży (np. z powodu braku macicy),
•pary, których sytuacja wymaga skorzystania z dawstwa komórek jajowych, nasienia i zarodków (nie istnieje możliwość pobrania własnych gamet)
Jeśli kryteria dyskwalifikujące ze względu na sytuację medyczną wystąpią w trakcie leczenia, pacjenci mogą zostać wykluczeni z Programu."
a więc MOGĄ zostać wykluczeni, tylko kto teraz o tym decyduje???
to są kryteria do DOSTANIA się do programu MZ, a nie kryteria przez które ktoś ,,odpada". Moim zdaniem nie mogą wyrzucić Cię z programu skoro się do niego już dostałaś. -
Hej dziewczynki zycze dzis Wam milego dnia
Fedrunia ty chyba dzis masz wizyte wiec zaciskam mocno kciuki i czekam z niecierpliwoscia na relacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 07:43
martusia1986, ako99, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
arlenka wrote:...malinka - jestem pełna podziwu jak się trzymasz trzymam kciuki za Twoje mrożaczki
Trzymam kciuki za Wasze nuudne ciąże dzewczyny a dla Walczących takich jak ja życzę cierpliwości i siły!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 09:24
niecierpliwa, Fedra, Nusia, gosia81, Beata.D, Simba, ivi lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
Jestem z Wami Dziewczynki najbardziej z tymi które jeszcze czekają na swoje szczęście
a reszcie życze nudnych ciążmalinka1984, Nusia, ako99, niecierpliwa, mala29_, Beata.D, ivi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyAga17070 wrote:to są kryteria do DOSTANIA się do programu MZ, a nie kryteria przez które ktoś ,,odpada". Moim zdaniem nie mogą wyrzucić Cię z programu skoro się do niego już dostałaś.
Dzięki Dziewczynki!
Aga no ja nie wiem tak na 100% jak to jest, napisałam maila do ministerstwa z zapytaniem o tą sytuację i zobaczymy czy coś mi odpiszą.
Ale sama widzisz co jest tu napisane:Jeśli kryteria dyskwalifikujące ze względu na sytuację medyczną wystąpią w trakcie leczenia, pacjenci mogą zostać wykluczeni z Programu...
nie wiem, będę pytać, drążyć temat aż dowiem się jak jest naprawdę bo ja myślę, że to można różnie interpretować.
Dziewczynki trzymam kciuki za Wasze wizyty, aby wszystko było dobrze! -
Nusia i pamiętaj o tym co pisała jedna z dziewczyn że była mowa o dwóch nieudanych stymulacjach a u Ciebie była to pierwsza...
dobrze by było się gdzieś dowiedzieć jaki minimalnie powinien być estradiol w 2 dc by móc zacząć stymulacje by miała ona sens ja miałam chyba na poziomie 40, ale moze gdzieś jest napisane jaka jest ta dolna granica...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny