X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia dobrze, ze szybko zareagowali...teraz uspokoja bole i wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze betka wysoka i kropek jest tam gdzie trzeba

Fedra, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Jestem po wizycie..I wyladowalam w szpitalu..moje bóle groziły poronieniem..
    Dostałam zastrzyki leki i leże..
    Beta 2000 i kropeczka widoczna na USG <3

Martusia trzymam za Was mocno kciuki dobrze ze jesteś pod opieka <3

martusia1986 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem ze za wcześnie by coś było na usg ale ilość płynu w macicy troche wstrzasnęła lekarzem powiedzia ze jest go stanowczo za duzo ale najważniejsze ze sikam mam pić dużo wody...
    powiedział ze możliwe ze jajniki zareagowały mocno na bete i wcześniejszą stymulacje stad ten płyn ale wiecej będzie mógł powiedzieć za tydzień...
    wszystko okaże się za tydzień...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, Fedra i Martusia, trzymajcie mocno Wasze Bąbelki, wierzę, że Wasze obawy i stres szybko zostaną rozwiane i będziecie mogły się cieszyć ciążami :)

Fedra, MisiaMisia, Mixa, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra! na pewno wszystko bedzie dobrze i zobaczysz maluszka wkrótce.
    dostalas zwolnienie? masz odpoczywać?

Martusia! nic nie mowilas o takich strasznych bólach. Szpital? nie dobrze... uwazaj na siebie i Kropeczkę.

obie uważajcie na Siebie i Wasze dzieci. troszkę mnie zdenerowałyście Waszymi 'news' :S
    aż się boje co jutro będzie u mnie :S

ściskam Was mocno

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam lezec nie dzwigac nie przemeczac sie duzo pic i sikac...

Ako spokojnie Ty jutro na pewno przyniesiesz same dobre wiesci ku pokrzepieniu Naszych serc...

A tym czasem zycze Wam dobranoc na dzis mi wrazen wystarczy...

Spijcie spokojnie :)

kaarolaa, Katha81, mala29_, ako99, martusia1986 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra i Martusia trzymajcie sie! Niech wasze fasolki zostana z wami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 22:52

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolki sa silne i napewno bedzie wszystko dobrze :)

ja mam jutro wizyte o 14:45 trzymajcie kciuki, bo ja bede miala okropnego stresa...

dobranoc

Katha81, Fedra, mala29_, malinka1984, ako99, ivi, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) bede zagladac...

kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra i Martusia trzymam kciuki za Wasze silne fasolki-sa silne i dadza rade :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz moja historia od poczatku:
    Zaczelo sie od 12.05 bylam na ostatnim podgladanku i niestety nic lepiej tzn duzo ale srednich(w zasadzie powinnam juz konczyc zastrzyki ale dr stwierdzil ze jeszcze jedna dawke wezme i potem pregnyl)
    Takze punkcja w srode przeniesiona na czwartek(15.05) :( Bylam przenoszona z jednego do drugiego gabinetu i z 16.40 zrobila sie 19(niezwykly przypadek,hmm...) Grrrrrrr... Jestem juz w rejestracji z zapiską lekow(po pregnyl do apteki bo nie maja)i szykuje sie do domu-jeszcze lekarz stwierdzil ze na nastepny dzien musze zrobic hormony(dylemat co robic zostac w szczecinie czy wracac?!)Do apteki po leki i do auta-a tam.....o kur...a nie mam lekow z kliniki(dziewczyny sie tak zamotaly ze mna i terminami ze zapomnialy mi ich dac!!!!!Panika-tel do dr,niech dzwoni do kliniki i sprawdza czy tam ktos jeszcze jest.No dobra,leki mialam,nocowalam przymusowo w Szczecinie(wszystko skonczylo sie ok 20.30- nie bylo sensu wracac,bo rano musialam byc na krwi,musialam dokupic jeszcze jedna dawke ktora zostala w domu!)
    A teraz sama punkcja:
    Pobrano mi AZ 32 pecherzyki(lekarz juz w poniedzialek stwierdzil ze jestem przestymulowana(źle mialam dobrane leki-nie spodziewal sie takiej reakcji,bo niby AMH na granicy-2,33 i moj wiek?!)z tego 20 bardzo dobrych.I transfer musimy przelozyc na za dwa miesiące(czyli lipiec)zeby wszystko doszlo do normy Zaplodnili max jajeczek(chyba 12??) i te sie ladnie dzielily do 3doby,niestety do 5 zostaly TYLKO 2!Potem byla panika z brzuchem-problemy z oddychaniem(wyladowalam w szpitalu,ale na wlasne zyczenie wyszlam)i tylko
    chodzilam na kontrole(jeszcze 5 dni po punkcji mialam pelno torbieli po 20mm :O i jajniki po 8 cm!
    Takze podsumowujac-transfer mam w lipcu,mamy dwa mrozaczki(ale chyba będę miala transferowany jeden(lekarz stwiedzil ze moze to byc za bardzo obciazenie dla organizmu??) i modle sie zeby po tych moich wszystkich przejsciach chociaz dostac nagrode(malutka fasolke,lub dwie):D
    Takze kochane to tyle mojej przygody(nie wspomne ze od 13.05 przez 3 tyg nie mielismy netu,grrrrr....) Czekam teraz na lipiec i udany transfer :)Wlasnie jestem po @ iczekam na nastepna.Dochodze do siebie i mam nadzieje ze w lipcu bede fit i gotowa do transferu :)
    Takze to,w wielkim skrocie,moje ostatnie starcie z nieplodnoscia

Katha81, mala29_ lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Beata :) wiem ze sie nieznamy ale zycze Ci wszystkiego dobrego i przytulkam... <3
    ja jestem na poczatku tej drogi... dzis mialam pierwsze klucie.. w klinice.. wprawdzie tylko pobranie krwi ale to bylo 4-5 strzykawek pobranej krwi.. az mi sie slabo zrobilo. Podziwiam Ciebie i wszystkie dziewczyny ktore daja z siebie wszystko <3 ja tez sie niepoddam i bede walczyc :)

agniesia2569, Fedra, mala29_, Beata.D, niecierpliwa, Tosia 1981, Kava lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, trzymam za Was kciuki i za Wasze kochane fasolki, wierzę, ze jak im się w Waszych brzuszkach spodobało to zostaną tam ile trzeba, odpoczywajcie i miejcie wszystko inne w nosie!
    ja mam dzisiaj wizyte w klinice i czekam na info czy bede mogła podejsc do 3 i ostatniej iui, potem inv za miesiąc albo dwa
    lekarz mnie ostatnio zszokowal, bo powiedzial,z e przygotowania do inv będą trwały u mnie 2 tygodnie- jakoś ekspresowo mi się wydaje, jeszcze nie wnikałam w szczegóły, bo żyję teraz tym, co wyhodowałam na te iui, ale gdby któraś z Was mogła mi powiedzieć czy miała takie 2 tyg przygotowania tylko i co o tym sądzicie ze swojego doświadczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 07:20

Fedra lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamwas z rana dziewczynki :) zycze udanego dnia.
    Beatko to zeczywiscie duzo przeszlas. Mnie tez przestymulowali i wiem doskonale jak moglas sie czuc po tym. Teraz duzo odpoczywaj i nie przemeczaj sie. Te dwa miesiace szybko zleci. :) Bede trzymac za ciebie kciuki aby po tych przejsciach twoich aluszek zostal z wami :).

Mixa ogolnie to stymulowanie trwa mniej wiecej dwa tygodnie. Moze o to lekarzowi chodzilo. Jesli ma komplet swierzych wynikow waszych i badan to stwierdzil ze nie trzeba nic wiecej i moze przystapic odrazu do stymulacji. Powodzonka kochana, aby tym tazem iui wasze bylo szczesliwe :).

Mixa, Beata.D, Fedra, niecierpliwa, malinka1984 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Martusia trzymajcie sie dziewczyny, sluchajcie lekarzy i duuzo odpoczywajcie!!
    Ako udanej wizyty oby Twoja byla "nudna" i bez komplikacji przebiegla;)
    Za Kaarole tez oczywiscie kciuki mocno zacisniete, czekamy na kolejne foteczki Twojego Kropeczka:)

Malinka udanych wakacji!! Ja ruszam za 2 tygodnie;)

Kciuki takze za dziewczyny, ktore czekaja na swoje mrozaczki;)

Wszystkim tym, ktore tak jak ja oczekuja na swoja szanse zycze wiele wytrwalosci i cierpliwosci:)

Katha81, Beata.D, kaarolaa, Fedra, mala29_, malinka1984, martusia1986 lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :*

Wybaczcie, ze mnie tyle nie bylo, ale musialam przezyc swoja wlasna, wewnetrzna zalobe. Myslalam, ze jestem silna i dam rade, ale niestety czasem bylo naprawde ciezko :( i nie bylam w stanie gratulowac nowo zafasolkowanym, ale juz nadrabiam! I serdecznie gratuluje Ako, Violik! Bardzo bardzo sie ciesze!!!!

Fedra i Martusia dbrajcie o siebie :*

Beata wspolczuje przezyc, ale mam nadzieje, ze efektem tego bedzie piekna fasolinka <3

Nusia - wspolczuje :( ale walcz kochana, bo co lekarz to inna opinia...

Karolaa - a nie mowilam, ze 12 tydzien nadejdzie lada chwila :) uwielbiam patrzec na Twojego suwaczka <3

A u mnie... Bylam wczoraj na wizycie, na szczescie nie ma zadnych torbieli, lewy jajnik tylko troche powiekszony. Zdecydowalismy z lekarzem, ze dla najlepszych efektow zastosujemy sie do 3 cyklowego odstepu miedzy jedna a druga stymulacja, w zwazku z tym ten cykl i nastepny sie wyciszam antykami, a w okolicach konca lipca rozpoczne nowy cykl z ivf.

Lekarz zaproponowal tez scratching i jesli bedzie taka mozliwosc podanie dwoch zarodkow, embrioglue mowil, ze nie bedzie konieczne, ale mysle, ze o tym, ze jest konieczne jeszcze go przekonam przed samym ivf.

Czy ktoras z Was miala scratching? Macie jakiejs opinie na ten temat?

Fedra, Beata.D, ivi lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a wlasnie dzis o Tobie myslalam co tam po wizycie, a co do tego scrathingu to musisz doplacac czy w ramach refundacji?? To chodzi o to naciecie tej oslonki, o ktorej kiedys pisaka Fedra tak??

• aaana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypuszczam, ze bez refundacji, a sam scratching to tak jakby zrobienie bruzdy w macicy i robi sie to jeden cykl przed tym wlasciwym ivf, wiec tak pomyslalam, ze jesli zrobimy ta bruzde i pozniej uzyjemy embrioglue to szanse powinny sie choc troszke zwiekszyc... Nie wiem tez jak on sie zapatruje na naciecie otoczki, ale o tym to chyba bedziemy rozmawiac w okolicach wlasciwego cyklu jak juz bedzie wiadomo czy jajeczka odpowiednio rosna i ile ich jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja dzwoniłam dzisiaj do Novum, bo musiałam zdać relację z tego jak się czuję i zapytałam tej lekarki co nam ten wypis robiła, czy to jest pewne że zostajemy wykluczeni z programu, to powiedziała, że nie, że pewnie będe musiała powtórzyć fsh i amh i na podstawie wyników zostanie podjęta decyzja. Dziwne to trochę, tym bardziej, że jeśli rok temu miałam amh 0,6 to teraz na 100% będzie mniejsze, pewnie nawet mniejsze niż 0,5, czyli poniżej granicy kwalifikacji...
    ale wg mnie nie powinni w trakcie programu kazać powtarzać tego badania bo pewnie połowa par by odpadła!!!

Martusia trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze z kropeczką!
    Fedruś na pewno wszystko będzie dobrze, nie stresuj się bo to dobrze nie wpłynie na fasolkę!
    Karolka i Ako powodzenia na jutrzejszych wizytach!

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz jestem :) maluszek jest caly i zdrowy :) cos pieknego, skakal sobie i trzymal raczki przy buzi :) teraz ma 5 cm i wyprzedza wiek z suwaczka o 2 dni :)

Tosia 1981, mala29_, Mixa, agniesia2569, Nusia, Fedra, niecierpliwa, ivi, Katha81, martusia1986 lubią tę wiadomość

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ