Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia dobrze, ze szybko zareagowali...teraz uspokoja bole i wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze betka wysoka i kropek jest tam gdzie trzeba

Fedra, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Jestem po wizycie..I wyladowalam w szpitalu..moje bóle groziły poronieniem..
    Dostałam zastrzyki leki i leże..
    Beta 2000 i kropeczka widoczna na USG <3

Martusia trzymam za Was mocno kciuki dobrze ze jesteś pod opieka <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem ze za wcześnie by coś było na usg ale ilość płynu w macicy troche wstrzasnęła lekarzem powiedzia ze jest go stanowczo za duzo ale najważniejsze ze sikam mam pić dużo wody...
    powiedział ze możliwe ze jajniki zareagowały mocno na bete i wcześniejszą stymulacje stad ten płyn ale wiecej będzie mógł powiedzieć za tydzień...
    wszystko okaże się za tydzień...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, Fedra i Martusia, trzymajcie mocno Wasze Bąbelki, wierzę, że Wasze obawy i stres szybko zostaną rozwiane i będziecie mogły się cieszyć ciążami :)

Fedra, MisiaMisia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra! na pewno wszystko bedzie dobrze i zobaczysz maluszka wkrótce.
    dostalas zwolnienie? masz odpoczywać?

Martusia! nic nie mowilas o takich strasznych bólach. Szpital? nie dobrze... uwazaj na siebie i Kropeczkę.

obie uważajcie na Siebie i Wasze dzieci. troszkę mnie zdenerowałyście Waszymi 'news' :S
    aż się boje co jutro będzie u mnie :S

ściskam Was mocno

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam lezec nie dzwigac nie przemeczac sie duzo pic i sikac...

Ako spokojnie Ty jutro na pewno przyniesiesz same dobre wiesci ku pokrzepieniu Naszych serc...

A tym czasem zycze Wam dobranoc na dzis mi wrazen wystarczy...

Spijcie spokojnie :)

nick nieaktualny, Katha81, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra i Martusia trzymajcie sie! Niech wasze fasolki zostana z wami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 22:52

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolki sa silne i napewno bedzie wszystko dobrze :)

ja mam jutro wizyte o 14:45 trzymajcie kciuki, bo ja bede miala okropnego stresa...

dobranoc

Katha81, Fedra, nick nieaktualny, malinka1984, nick nieaktualny, ivi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) bede zagladac...

nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra i Martusia trzymam kciuki za Wasze silne fasolki-sa silne i dadza rade :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz moja historia od poczatku:
    Zaczelo sie od 12.05 bylam na ostatnim podgladanku i niestety nic lepiej tzn duzo ale srednich(w zasadzie powinnam juz konczyc zastrzyki ale dr stwierdzil ze jeszcze jedna dawke wezme i potem pregnyl)
    Takze punkcja w srode przeniesiona na czwartek(15.05) :( Bylam przenoszona z jednego do drugiego gabinetu i z 16.40 zrobila sie 19(niezwykly przypadek,hmm...) Grrrrrrr... Jestem juz w rejestracji z zapiską lekow(po pregnyl do apteki bo nie maja)i szykuje sie do domu-jeszcze lekarz stwierdzil ze na nastepny dzien musze zrobic hormony(dylemat co robic zostac w szczecinie czy wracac?!)Do apteki po leki i do auta-a tam.....o kur...a nie mam lekow z kliniki(dziewczyny sie tak zamotaly ze mna i terminami ze zapomnialy mi ich dac!!!!!Panika-tel do dr,niech dzwoni do kliniki i sprawdza czy tam ktos jeszcze jest.No dobra,leki mialam,nocowalam przymusowo w Szczecinie(wszystko skonczylo sie ok 20.30- nie bylo sensu wracac,bo rano musialam byc na krwi,musialam dokupic jeszcze jedna dawke ktora zostala w domu!)
    A teraz sama punkcja:
    Pobrano mi AZ 32 pecherzyki(lekarz juz w poniedzialek stwierdzil ze jestem przestymulowana(źle mialam dobrane leki-nie spodziewal sie takiej reakcji,bo niby AMH na granicy-2,33 i moj wiek?!)z tego 20 bardzo dobrych.I transfer musimy przelozyc na za dwa miesiące(czyli lipiec)zeby wszystko doszlo do normy Zaplodnili max jajeczek(chyba 12??) i te sie ladnie dzielily do 3doby,niestety do 5 zostaly TYLKO 2!Potem byla panika z brzuchem-problemy z oddychaniem(wyladowalam w szpitalu,ale na wlasne zyczenie wyszlam)i tylko
    chodzilam na kontrole(jeszcze 5 dni po punkcji mialam pelno torbieli po 20mm :O i jajniki po 8 cm!
    Takze podsumowujac-transfer mam w lipcu,mamy dwa mrozaczki(ale chyba będę miala transferowany jeden(lekarz stwiedzil ze moze to byc za bardzo obciazenie dla organizmu??) i modle sie zeby po tych moich wszystkich przejsciach chociaz dostac nagrode(malutka fasolke,lub dwie):D
    Takze kochane to tyle mojej przygody(nie wspomne ze od 13.05 przez 3 tyg nie mielismy netu,grrrrr....) Czekam teraz na lipiec i udany transfer :)Wlasnie jestem po @ iczekam na nastepna.Dochodze do siebie i mam nadzieje ze w lipcu bede fit i gotowa do transferu :)
    Takze to,w wielkim skrocie,moje ostatnie starcie z nieplodnoscia

Katha81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Beata :) wiem ze sie nieznamy ale zycze Ci wszystkiego dobrego i przytulkam... <3
    ja jestem na poczatku tej drogi... dzis mialam pierwsze klucie.. w klinice.. wprawdzie tylko pobranie krwi ale to bylo 4-5 strzykawek pobranej krwi.. az mi sie slabo zrobilo. Podziwiam Ciebie i wszystkie dziewczyny ktore daja z siebie wszystko <3 ja tez sie niepoddam i bede walczyc :)

agniesia2569, Fedra, nick nieaktualny, Beata.D, niecierpliwa, Tosia 1981, Kava lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, trzymam za Was kciuki i za Wasze kochane fasolki, wierzę, ze jak im się w Waszych brzuszkach spodobało to zostaną tam ile trzeba, odpoczywajcie i miejcie wszystko inne w nosie!
    ja mam dzisiaj wizyte w klinice i czekam na info czy bede mogła podejsc do 3 i ostatniej iui, potem inv za miesiąc albo dwa
    lekarz mnie ostatnio zszokowal, bo powiedzial,z e przygotowania do inv będą trwały u mnie 2 tygodnie- jakoś ekspresowo mi się wydaje, jeszcze nie wnikałam w szczegóły, bo żyję teraz tym, co wyhodowałam na te iui, ale gdby któraś z Was mogła mi powiedzieć czy miała takie 2 tyg przygotowania tylko i co o tym sądzicie ze swojego doświadczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 07:20

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamwas z rana dziewczynki :) zycze udanego dnia.
    Beatko to zeczywiscie duzo przeszlas. Mnie tez przestymulowali i wiem doskonale jak moglas sie czuc po tym. Teraz duzo odpoczywaj i nie przemeczaj sie. Te dwa miesiace szybko zleci. :) Bede trzymac za ciebie kciuki aby po tych przejsciach twoich aluszek zostal z wami :).

Mixa ogolnie to stymulowanie trwa mniej wiecej dwa tygodnie. Moze o to lekarzowi chodzilo. Jesli ma komplet swierzych wynikow waszych i badan to stwierdzil ze nie trzeba nic wiecej i moze przystapic odrazu do stymulacji. Powodzonka kochana, aby tym tazem iui wasze bylo szczesliwe :).

nick nieaktualny, Beata.D, Fedra, niecierpliwa, malinka1984 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Martusia trzymajcie sie dziewczyny, sluchajcie lekarzy i duuzo odpoczywajcie!!
    Ako udanej wizyty oby Twoja byla "nudna" i bez komplikacji przebiegla;)
    Za Kaarole tez oczywiscie kciuki mocno zacisniete, czekamy na kolejne foteczki Twojego Kropeczka:)

Malinka udanych wakacji!! Ja ruszam za 2 tygodnie;)

Kciuki takze za dziewczyny, ktore czekaja na swoje mrozaczki;)

Wszystkim tym, ktore tak jak ja oczekuja na swoja szanse zycze wiele wytrwalosci i cierpliwosci:)

Katha81, Beata.D, nick nieaktualny, Fedra, nick nieaktualny, malinka1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :*

Wybaczcie, ze mnie tyle nie bylo, ale musialam przezyc swoja wlasna, wewnetrzna zalobe. Myslalam, ze jestem silna i dam rade, ale niestety czasem bylo naprawde ciezko :( i nie bylam w stanie gratulowac nowo zafasolkowanym, ale juz nadrabiam! I serdecznie gratuluje Ako, Violik! Bardzo bardzo sie ciesze!!!!

Fedra i Martusia dbrajcie o siebie :*

Beata wspolczuje przezyc, ale mam nadzieje, ze efektem tego bedzie piekna fasolinka <3

Nusia - wspolczuje :( ale walcz kochana, bo co lekarz to inna opinia...

Karolaa - a nie mowilam, ze 12 tydzien nadejdzie lada chwila :) uwielbiam patrzec na Twojego suwaczka <3

A u mnie... Bylam wczoraj na wizycie, na szczescie nie ma zadnych torbieli, lewy jajnik tylko troche powiekszony. Zdecydowalismy z lekarzem, ze dla najlepszych efektow zastosujemy sie do 3 cyklowego odstepu miedzy jedna a druga stymulacja, w zwazku z tym ten cykl i nastepny sie wyciszam antykami, a w okolicach konca lipca rozpoczne nowy cykl z ivf.

Lekarz zaproponowal tez scratching i jesli bedzie taka mozliwosc podanie dwoch zarodkow, embrioglue mowil, ze nie bedzie konieczne, ale mysle, ze o tym, ze jest konieczne jeszcze go przekonam przed samym ivf.

Czy ktoras z Was miala scratching? Macie jakiejs opinie na ten temat?

Fedra, Beata.D, ivi lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa a wlasnie dzis o Tobie myslalam co tam po wizycie, a co do tego scrathingu to musisz doplacac czy w ramach refundacji?? To chodzi o to naciecie tej oslonki, o ktorej kiedys pisaka Fedra tak??

• aaana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypuszczam, ze bez refundacji, a sam scratching to tak jakby zrobienie bruzdy w macicy i robi sie to jeden cykl przed tym wlasciwym ivf, wiec tak pomyslalam, ze jesli zrobimy ta bruzde i pozniej uzyjemy embrioglue to szanse powinny sie choc troszke zwiekszyc... Nie wiem tez jak on sie zapatruje na naciecie otoczki, ale o tym to chyba bedziemy rozmawiac w okolicach wlasciwego cyklu jak juz bedzie wiadomo czy jajeczka odpowiednio rosna i ile ich jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja dzwoniłam dzisiaj do Novum, bo musiałam zdać relację z tego jak się czuję i zapytałam tej lekarki co nam ten wypis robiła, czy to jest pewne że zostajemy wykluczeni z programu, to powiedziała, że nie, że pewnie będe musiała powtórzyć fsh i amh i na podstawie wyników zostanie podjęta decyzja. Dziwne to trochę, tym bardziej, że jeśli rok temu miałam amh 0,6 to teraz na 100% będzie mniejsze, pewnie nawet mniejsze niż 0,5, czyli poniżej granicy kwalifikacji...
    ale wg mnie nie powinni w trakcie programu kazać powtarzać tego badania bo pewnie połowa par by odpadła!!!

Martusia trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze z kropeczką!
    Fedruś na pewno wszystko będzie dobrze, nie stresuj się bo to dobrze nie wpłynie na fasolkę!
    Karolka i Ako powodzenia na jutrzejszych wizytach!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz jestem :) maluszek jest caly i zdrowy :) cos pieknego, skakal sobie i trzymal raczki przy buzi :) teraz ma 5 cm i wyprzedza wiek z suwaczka o 2 dni :)

Tosia 1981, nick nieaktualny, nick nieaktualny, agniesia2569, nick nieaktualny, Fedra, niecierpliwa, ivi, Katha81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ