X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia tak naprawde lelarz, ktory w danej klinice jest przypisany do programu rzadowego decyduje o wszystkim i najgorsze, ze wowczas od niego zaleza nasze losy zwiazane z refundacja.
    W klinice, w ktorej ja sie lecze jest do rzadowki przypisanych 2 lekarzy, udalam sie do babeczki do ktorej byla mniejsza kolejka i to byl moj blad;) kazala mi zrobic u nich w klinice histeroskopie wydalam 1200 zl zrobilam ta histeroskopie, ale na kolejna wizyte juz zapisalam sie do drugiego lekarza zajmujacego sie programem i co uslyszaly moje uszy ze on by mnie spokojnie zakwalifikowal bez tej histeroskopii no ale coz zrobic niestety to wszystko zalezy do jakiego lekarza trafimy:/

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia przykro mi,to co tu teraz czytam :(

Jestem-nie mialam netu 3 tyg grrrrr.....

wieczorem sie zamelduje ale teraz pogratuluje dziewczynom ktore fasolki maja u siebie :)WSPANIALE WIESCI :) ze tylu sie udalo!

Mam troche do nadrobienia w czytaniu,ale to juz wieczorem :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dość fajną stronkę do poczytania

www.rodzina.gov.pl

No i Nusiu tam w jednej zakładek tej. dot. programu zaakceptowanego przez Ministra Zdrowia jest napisane co prawda w jednym z punktów ,,brak możliwości wystymulowania" ale zaraz w kolejnym jest,,nieodpowiednia odpowiedź a prawidłowo przeprowadzona stymulację jajeczkowania czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w dwóch cyklach stymulacji"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:22

1 procedura: VI 2014 ciąża biochemiczna, 0 mrozaczkow
    2 procedura: I 2015 nieudana, 0 mrozaczkow
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja właśnie nie wiem dokładnie kto w Novum zajmuje się tym programem. Muszę się dowiedzieć. MY na samym początku chodziliśmy do dr Wojewódzkiego, ale mieli smy się pojawić w 6 dniu stymulacji i akurat jego w tym dniu nie było i nas przyjął dr Lewandowski, dyrektor kliniki, no i sumie musieliśmy juz potem chodzić do niego, bo stwierdził że nas przejmuje...

Wypis mi wczoraj robiła dr Obuchowicz i pwoiedziała, że prawdopodobnie wypadniemy z programu i pewnie będę musiała powtórzyć to badanie amh, ale nic na 100% nam nie powiedziała, bo mam przyjechać na kontrolę po okresie. Tak naprawdę to miałam jutro jechać przez tą ropę całą, ale na szczęście pozwoliła mi zadzwonić i powiedzieć jak sie czuję, bo nie usmiecha mi się znowu jechac do Warszawy tyle kilometrów...

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i oczywiscie napisze moja historie w streszczeniu-to co przeszlam to byla masakra-nikomu nie zycze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka to czekamy na info od Ciebie.

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiu, w świetle tego, co napisali w programie, to jak rozumiem Ty nie miałaś 2 nieudanych cyklów stymulacji skoro udało się pobrać 6 komórek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopisala sie do grudniowek na belly dziewczyna po tez dosc ciezkich przejsciach...to jej wpis:

W maju 32lata. Starania od 2010r, 4 inseminacje, 4 ET in vitro (1 i 2 -brak ciąży, 3 puste jajo płodowe i poronienie w grudniu, 4 raz trojaczki jednojajowe). U mnie endometrioza. Dziś maluszki mają po 4cm +/- 2mm. Jeden nam pomachał, drugi sobie pływał, a trzeci spał.11 czerwca mam badania genetyczne.

takie cos bardzo buduje, wiec postanowilam ten cytat tutaj wstawic :) kochane nie wolno sie poddawac....

ako99, Fedra, Margos82, niecierpliwa, gosia81, aaana, Nusia, Tosia 1981, mala29_, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik a gdzie to jest napisane? bo ja muszę znaleść te wszystkie informacje jak będę rozmawiała z lekarzami w Novum... nie mogę się dodzwonić na ten numer który dała mi Fedra

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzisz na www.rodzina.gov.pl

tam jest zakładka ,,ciąża"
    potem jak to rozwiniesz ,,dofinansowanie in vitro"

i z lewego boku pod bocianem masz ,,do pobrania"
    jak klikniesz pobierzesz treść programu dofinansowania
    i tak wyczytałam na 9 stronie

Chciałam pomóc więc trochę pogrzebałam w necie i znalazłam chyba inny numer

Departament Matki i Dziecka
    ul. Długa 38/40
    Numer pokoju: 22
    Dagmara Korbasińska - dyrektor

Telefon:
    (22) 53 00 383 (22) 53 00 386

Fax:
    (22) 53 00 394

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:48

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    no dokładnie...a oni też są świadomi tego, że jeśli zależy mi na własnym dziecku to prędzej czy później będę do którejś kliniki musiała wróxcić i zapłacić za to już z własnej kieszeni...

teraz sobie tak myślę, że nie zrobiłam kopii tego FSh który robiłam w 2dc, a oryginał zostawiłam w klinice...

Klinika po zakończeniu procedury ma obowiazek wydać Ci wszystkie orginały badań...
    wiem bo mi połozna powiedziała ze na wizycie dostane wszystkie badania (plus oddadzą te które My im przynieśliśmy)... więc mozesz żądac wydania wyniku...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Violik a gdzie to jest napisane? bo ja muszę znaleść te wszystkie informacje jak będę rozmawiała z lekarzami w Novum... nie mogę się dodzwonić na ten numer który dała mi Fedra

Musisz próbowac ja dzwoniłam tam przez pół dnia nim się dodzwoniłam...
    kobieta ta tez funkcjonuje na Bocianie w piątki jako ekspertka udziela info o ref...
    I przedewszystkim Nusia zauwaz co napisała "najprawdopodobniej wylecicie z programu" a to już lepiej brzmi niż ze Was wywalili ;)
    a po za tym nie ma czegoś takiego jak przejęcie pacjęta Ty idziesz do tego lekarza u którego sie dobrze czujesz i juz nikt nie zmusi Cię zebyś chodziła do kogoś bo On sobie tak uwidział...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik zgadza sie to są telefony do departamentu a numer który podałam jest bezpośrednio do tej Pani Dagmary na jej biurko jak to mi wyjaśniła pani pod tymi numerami co wyzej ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by się zgadzało bo końcówka numeru tuż obok :)

Sorry,że się tak wcinam ale Wy mi też dużo pomogłyście wszystkie :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik Kochana co za głupoty opowiadasz, tu liczy się każda Wasza pomoc :) ja też znalazłam te drugie numery, ale tej p. Dagmary dzsiiaj nie ma i pani sekretarka poprosiła abym napisała pytanie im mailowo do kancelarii i że na pewno odpiszą.

Dzięki Dziewczynki za pomoc, bo tak trochę mi głupio, że zamiast cieszyc się z Waszych ciąż to wprowadzam tu na forum taką głupią atmosfere...

Fedra lubi tę wiadomość

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, spoko ja właśnie zadzwoniłam do mojej embriolog, żeby wypytać co po tej zamkniętej procedurze
    Na szczęście powiedziała, że mogę przystąpić do 2 razu
    Jednocześnie mi powiedziała, że moja beta jest bardzo niska no i mnie zmartwiła na maxa

także dupa z tego wszystkiego będzie :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia nie gadaj głupot po to tu jesteśmy zeby się cieszyć ale i wspierać choćby informacjami :)

Violik ja powiem tak nie wiem co Ty jeszcze robisz w domu na Twoim miejscu nie dość że bym zrobiła powtórke bety to jeszcze progesteron bym zbadała a mężowi nic mówić nie musisz ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz Fedruś to ja się nawet betę boję robić bo z tego 98,6 się może zrobiło 0

ale jutro pójdę i zrobię
    wynik będzie po południu pewnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violik powtórz bete, tak jak mówi Fedra, jeszcze nic straconego, a tym całym stresem możesz tylko sobie Kochana zaszkodzić

• Violik Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to wiecie może jakie te bety powinny być w zależności od tego czy podany 3 dniowy zarodek czy blastocystę?

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ