X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    A ja już nie wiem co mam robić :( w grudniu miałam transfer świeży niestety bezowocny.
    W styczniu miałam scratching i teraz w lutym mam mieć criotransfer ale @ spóźnia mi się już siódmy dzień :/ już nie wiem co myśleć, mam mieć crio na cyklu naturalnym ale w tej sytuacji boję się że, może być to cykl bezowulacyjny i kolejny miesiąc będę do tyłu :( Nie mam pojęcia co się stało że tydzień już mi się spóźnia :(

Nie ma się co zamartwiać. Idź na usg i wszystko będzie jasne. Lekarz określi, na jakim etapie jest Twój cykl.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    U mnie dziś 4dpt i jestem trochę podłamana lecz ciągle z wielką nadzieją. Nie czuję żeby coś sie działo :-( nic nie czuję, ani piersi ani brzucha, jedynie jajniki się czasem odezwą lekko pokłując. Coś czuję że ten transfer to niepowodzenie.

Vella, wiele dziewczyn nue czuje nic we wczesnej ciazy, więc się nie schizuj tylko spróbuj zająć czyms innym myśli... Trzeba wierzyć do końca!!! :-) Trzymam kciuki!

vella lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za gratulacje. Jeszcze bie mogę w to uwirzyc ze dzieje sie to naprawdę, ze spotkało to wlasnie mnie. Po 4 latach myślałam ze nigdy sie niedoczekam.
    Mam nadzieje Że jutro lekarz utwierdzi mnie w przekonaniu ze bedzie dobrze :)

urocza, pabelka88, takasobieja, shooa, pragnaca dzidziusia, basiurka, agulas, lawendowapani, gosia81, Reni555, Kamilam8, Antonelka, sylvuś lubią tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziękuje za gratulacje. Jeszcze bie mogę w to uwirzyc ze dzieje sie to naprawdę, ze spotkało to wlasnie mnie. Po 4 latach myślałam ze nigdy sie niedoczekam.
    Gratulacje! Oto Twoja nagroda za wytrwałość! :-) Mam nadzieję, że i ja się kiedyś doczekam... :-)

adrenalina lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Leine Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Miło to czytać!!! Gratuluję i trzymam za Was kciuki :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ogromne gratulacje. Zasluzylas sobie na szczęście. Powiedz proszę jaką była różnica między pierwszą a drugą stymulacja, że w tej drugiej udało się uzyskać tyle zarodków?

age.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej byłam stymulowana puregonem a teraz menopurem. Być moze dlatego, to tylko moje domysły.
    I przed druga stymulacja łykałam koenzym q10.
    A reszta to chyba poprostu cud :)

urocza, Reni555, gosia81 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny cud :-) widocznie tak miało być.

adrenalina, Leine lubią tę wiadomość

age.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina Twój cud utwierdza w przekonaniu że warto walczyć i wierzyć do konca :-) serdecznie gratuluję słońce! Oby więcej dobrych wiadomości!

adrenalina, lipa, pragnaca dzidziusia, ewlinaaa85, Reni555 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    GRATULUJĘ! <3

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Polecam zapoznanie się ze skutecznością poszczególnych klinik biorących udział w programie MZ
    http://www.nasz-bocian.pl/node/55452

Invicta warszawa 26% ... szkoda ze wcześniej te dane nie były podane do publicznej wiadomości :(

A wrocławska 23%.
    Masakra.
    Szkoda, że reklamują się jako najskuteczniejsza klinika.
    Chociaż biorąc pod uwagę co tu na tym forum się działo, kiedy któraś z nas 'invictówek' opisywała jak przebiega jej "leczenie" to nie ma się co dziwić. Teraz mamy tylko potwierdzenie, że to prawda była, a nie nasze narzekanie.

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane,

Ja dalszy ciąg stymulacji. Brzuch boli, jajniki kłują, generalnie samopoczucie kiepskie. Ciężko się siedzi. Teraz to chyba spanikowałam że będzie hiperka albo coś....

Dziś 8 ds...dziś ostatni zastrzyk Bemfola był jutro ostatni Orgalutram. Oby nie było trzeba więcej. Jutro popołudniu wizyta.

Muszę Wam napisać, że chyba nigdy w życiu nie miałam tyle śluzu co teraz... jestem tak "mokra" że aż sama siebie przerażam....

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    gratulacje :) i zapraszamy na nasz wątek na fioletową stronę.

adrenalina, Kava lubią tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a odnośnie tych wynikow skutecznosci invitro, to myslicie, ze mozna je ze sobą tak bezkrytycznie porownywac? Ilosc transferow jest bardzo rozna w tych klinikach od kilkuset to kilku tys. Wiec moze to też ma znaczenie? Im wiecej transferow przeprowadzonych tym wiecej ciąż mozliwych? Co o tym sadzicie? Przeciez akutecznosc ivf jest np. wieksze za drugim podejsciem niz za pierwszym...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Taka duza rozbieżność w ilości ciaż mnogich. W niektórych klinikach jest ich bardzo duzo a w innych zaledwie kilka? Moze jest to zwiazane z tym, ze nie wr wszystkich chca podawac wiecej niż 1 zarodek?
    Ktos mógłby pokusić się o szczegółową analizę tych wyników, byłoby to naprawde ciekawe. Bo przedstawianie suchych danych bez komentarza nie jest do konca wlasciwe.

lipa lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina jakimi protokolami szlas i jakie masz amh?
    Ja pierwszy bez mrozakow jak ty-bylam na krotkim
    Teraz dr bedzie dlugi mi robil-widze ze z drugiego masz mrozaki...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Poza tym wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Taka duza rozbieżność w ilości ciaż mnogich. W niektórych klinikach jest ich bardzo duzo a w innych zaledwie kilka? Moze jest to zwiazane z tym, ze nie wr wszystkich chca podawac wiecej niż 1 zarodek?
    Ktos mógłby pokusić się o szczegółową analizę tych wyników, byłoby to naprawde ciekawe. Bo przedstawianie suchych danych bez komentarza nie jest do konca wlasciwe.

Tu masz rację niektórzy lekarze z chęciom transferują po dwa zarodki a innych nie namówisz trzymają się twardo zasad... Mój lekarz jest zwolennikiem podwójnych transferów wręcz namawia na to i widać po tej tabeli że w tej klinice odsetek ciąż mnogich jest wyższy ale nie najwyższy ;)
    I wiadomo na statystyki trzeba patrzeć z przymrożeniem oka ale tak invicta Wrocław 23% mówi sama za siebie nic dodać nic ująć chociaż jak na ich podejście to i tak wysoko... najbardziej irytuje mnie ich hipokryzja i reklamy z zajebistą skutecznością...

k0kdanlij48n3q4y.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio bylam w inwiktcie warszawskiej i dopytywalam o te ich statystyki. Polozna stwierdziła, ze te 50% które oni wykazuja to jest pozytywna beta na ostatniej weryfikacji, a nie donoszona i urodzona ciąża :-)
    Powiedzialam im obtym zestawieniu na naszym bocianie to byli zdziwieni...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina i ja chcę dołączyć się do gratulacji!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Ja ostatnio bylam w inwiktcie warszawskiej i dopytywalam o te ich statystyki. Polozna stwierdziła, ze te 50% które oni wykazuja to jest pozytywna beta na ostatniej weryfikacji, a nie donoszona i urodzona ciąża :-)
    Powiedzialam im obtym zestawieniu na naszym bocianie to byli zdziwieni...
    Noo jasne. Invicta nigdy przecież o niczym nie wie, na informacje, o których normalne kliniki wiedzą, robią wielkie oczy.... nowych leków nie, bo oni nie stosują... inny sposób leczenia nie... transfer najlepiej w 30 dc ;/

‹‹ 2910 2911 2912 2913 2914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ