IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ewlinaaa85 wrote:A ja już nie wiem co mam robić
w grudniu miałam transfer świeży niestety bezowocny.
W styczniu miałam scratching i teraz w lutym mam mieć criotransfer ale @ spóźnia mi się już siódmy dzieńjuż nie wiem co myśleć, mam mieć crio na cyklu naturalnym ale w tej sytuacji boję się że, może być to cykl bezowulacyjny i kolejny miesiąc będę do tyłu
Nie mam pojęcia co się stało że tydzień już mi się spóźnia
Nie ma się co zamartwiać. Idź na usg i wszystko będzie jasne. Lekarz określi, na jakim etapie jest Twój cykl. -
vella wrote:U mnie dziś 4dpt i jestem trochę podłamana lecz ciągle z wielką nadzieją. Nie czuję żeby coś sie działo
nic nie czuję, ani piersi ani brzucha, jedynie jajniki się czasem odezwą lekko pokłując. Coś czuję że ten transfer to niepowodzenie.
Vella, wiele dziewczyn nue czuje nic we wczesnej ciazy, więc się nie schizuj tylko spróbuj zająć czyms innym myśli... Trzeba wierzyć do końca!!!Trzymam kciuki!
vella lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za gratulacje. Jeszcze bie mogę w to uwirzyc ze dzieje sie to naprawdę, ze spotkało to wlasnie mnie. Po 4 latach myślałam ze nigdy sie niedoczekam.
Mam nadzieje Że jutro lekarz utwierdzi mnie w przekonaniu ze bedzie dobrzeurocza, pabelka88, takasobieja, shooa, pragnaca dzidziusia, basiurka, agulas, lawendowapani, gosia81, Reni555, Kamilam8, Antonelka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Dziękuje za gratulacje. Jeszcze bie mogę w to uwirzyc ze dzieje sie to naprawdę, ze spotkało to wlasnie mnie. Po 4 latach myślałam ze nigdy sie niedoczekam.
Mam nadzieje Że jutro lekarz utwierdzi mnie w przekonaniu ze bedzie dobrzeMam nadzieję, że i ja się kiedyś doczekam...
adrenalina lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Dziękuje za gratulacje. Jeszcze bie mogę w to uwirzyc ze dzieje sie to naprawdę, ze spotkało to wlasnie mnie. Po 4 latach myślałam ze nigdy sie niedoczekam.
Mam nadzieje Że jutro lekarz utwierdzi mnie w przekonaniu ze bedzie dobrzeadrenalina lubi tę wiadomość
-
Adrenalina Twój cud utwierdza w przekonaniu że warto walczyć i wierzyć do konca
serdecznie gratuluję słońce! Oby więcej dobrych wiadomości!
adrenalina, lipa, pragnaca dzidziusia, ewlinaaa85, Reni555 lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieje Że jutro lekarz utwierdzi mnie w przekonaniu ze bedzie dobrzeadrenalina lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
nick nieaktualnytriss wrote:Polecam zapoznanie się ze skutecznością poszczególnych klinik biorących udział w programie MZ
http://www.nasz-bocian.pl/node/55452
Invicta warszawa 26% ... szkoda ze wcześniej te dane nie były podane do publicznej wiadomości
A wrocławska 23%.
Masakra.
Szkoda, że reklamują się jako najskuteczniejsza klinika.
Chociaż biorąc pod uwagę co tu na tym forum się działo, kiedy któraś z nas 'invictówek' opisywała jak przebiega jej "leczenie" to nie ma się co dziwić. Teraz mamy tylko potwierdzenie, że to prawda była, a nie nasze narzekanie.
-
cześć Kochane,
Ja dalszy ciąg stymulacji. Brzuch boli, jajniki kłują, generalnie samopoczucie kiepskie. Ciężko się siedzi. Teraz to chyba spanikowałam że będzie hiperka albo coś....
Dziś 8 ds...dziś ostatni zastrzyk Bemfola był jutro ostatni Orgalutram. Oby nie było trzeba więcej. Jutro popołudniu wizyta.
Muszę Wam napisać, że chyba nigdy w życiu nie miałam tyle śluzu co teraz... jestem tak "mokra" że aż sama siebie przerażam....06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Mam nadzieje Że jutro lekarz utwierdzi mnie w przekonaniu ze bedzie dobrzei zapraszamy na nasz wątek na fioletową stronę.
adrenalina, Kava lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a odnośnie tych wynikow skutecznosci invitro, to myslicie, ze mozna je ze sobą tak bezkrytycznie porownywac? Ilosc transferow jest bardzo rozna w tych klinikach od kilkuset to kilku tys. Wiec moze to też ma znaczenie? Im wiecej transferow przeprowadzonych tym wiecej ciąż mozliwych? Co o tym sadzicie? Przeciez akutecznosc ivf jest np. wieksze za drugim podejsciem niz za pierwszym...
-
Poza tym wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Taka duza rozbieżność w ilości ciaż mnogich. W niektórych klinikach jest ich bardzo duzo a w innych zaledwie kilka? Moze jest to zwiazane z tym, ze nie wr wszystkich chca podawac wiecej niż 1 zarodek?
Ktos mógłby pokusić się o szczegółową analizę tych wyników, byłoby to naprawde ciekawe. Bo przedstawianie suchych danych bez komentarza nie jest do konca wlasciwe.lipa lubi tę wiadomość
-
Adrenalina jakimi protokolami szlas i jakie masz amh?
Ja pierwszy bez mrozakow jak ty-bylam na krotkim
Teraz dr bedzie dlugi mi robil-widze ze z drugiego masz mrozaki...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
amygdala wrote:Poza tym wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Taka duza rozbieżność w ilości ciaż mnogich. W niektórych klinikach jest ich bardzo duzo a w innych zaledwie kilka? Moze jest to zwiazane z tym, ze nie wr wszystkich chca podawac wiecej niż 1 zarodek?
Ktos mógłby pokusić się o szczegółową analizę tych wyników, byłoby to naprawde ciekawe. Bo przedstawianie suchych danych bez komentarza nie jest do konca wlasciwe.
Tu masz rację niektórzy lekarze z chęciom transferują po dwa zarodki a innych nie namówisz trzymają się twardo zasad... Mój lekarz jest zwolennikiem podwójnych transferów wręcz namawia na to i widać po tej tabeli że w tej klinice odsetek ciąż mnogich jest wyższy ale nie najwyższy
I wiadomo na statystyki trzeba patrzeć z przymrożeniem oka ale tak invicta Wrocław 23% mówi sama za siebie nic dodać nic ująć chociaż jak na ich podejście to i tak wysoko... najbardziej irytuje mnie ich hipokryzja i reklamy z zajebistą skutecznością... -
Ja ostatnio bylam w inwiktcie warszawskiej i dopytywalam o te ich statystyki. Polozna stwierdziła, ze te 50% które oni wykazuja to jest pozytywna beta na ostatniej weryfikacji, a nie donoszona i urodzona ciąża
Powiedzialam im obtym zestawieniu na naszym bocianie to byli zdziwieni... -
nick nieaktualnyamygdala wrote:Ja ostatnio bylam w inwiktcie warszawskiej i dopytywalam o te ich statystyki. Polozna stwierdziła, ze te 50% które oni wykazuja to jest pozytywna beta na ostatniej weryfikacji, a nie donoszona i urodzona ciąża
Powiedzialam im obtym zestawieniu na naszym bocianie to byli zdziwieni...