IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
Umówiona jestem za dwa tyg do lekarza i pewnie w tedy juz zrobi pierwsze usg. I dogadam sie z nim ze zostanę juz w swoim mieście. Czeka nas duzo badań które wole zrobic na NFZ niz za wszystko płacić. Jeszcze raz dziękuje za wsparcie:*
-
Tyszanka81 wrote:Kuzwa ucielo mi posta!!
A wiec bede kciukala za jutro z calych sil☺
masz urlop czy l4.
Wziełam dwa dni urlopu bo nie chce miec znowu pensji uciętej:) A i tak liczę, że całego urlopu nie wykorzystam bo zaciąże:) Po ostatniej punkcji dobrze sie czulam więc licze, że przez piatek, sobotę i niedzielę dojdę do siebie. W poniedziałek do pracy i to od 14 do 22 cały tydzień i to bardzo dużo pracy (mam nadzieje, że dam rade). W tym miesiącu i tak nie ma transferu wiec może wezme sobie jeszcze ze dwa dni urlopu po transferze ( mam nadzieje, że będzie to w następnym miesiącu)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
adrenalina wrote:Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
Umówiona jestem za dwa tyg do lekarza i pewnie w tedy juz zrobi pierwsze usg. I dogadam sie z nim ze zostanę juz w swoim mieście. Czeka nas duzo badań które wole zrobic na NFZ niz za wszystko płacić. Jeszcze raz dziękuje za wsparcie:*
Ja też nie prowadzę ciąży w klinice. Interesował mnie tam tylko jeden lekarz, ale On ciąż nie prowadzi i nie pracuje w żadnym szpitalu, więc po 2 wizytach - pecherzyku i serduszku się pożegnaliśmyjakie masz obowiązki informacyjne wobec kliniki masz zapisane w umowie
jeśli nie chcesz u nich zostawać to absolutnie nie musisz. Ja robiłam w klinice badania prenatalne, ale to z własnej woli tak wybrałam.
-
Zycze Ci kochana zeby nic nie bolalo☺.
Poksiezniczkuj sobie.
A pozniej to juz 9 m-cy odpoczynku ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Jestem już po wizycie.
Estradiol ponad 3100. Pęcherzyki ponad 20 mm. Dziś o 22:00 ovitrelle a punkcja w sobotę o 9:40.
Także jakoś się poukładało mam nadzieję.Zobaczymy co tam będzie w tych jajkach moich.
Dostałam już też wszystkie leki które mam brać od dziś aż do bety.
Cała litania:)amygdala, Neo84, pysia, Kamilam8, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Agnieszka_A., myszaaa, Tosia 1981, Konwalia, Beata.D, Marcia89, Mimbla, Mimi86, Reni555 lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Anatolka wrote:Ja też nie prowadzę ciąży w klinice. Interesował mnie tam tylko jeden lekarz, ale On ciąż nie prowadzi i nie pracuje w żadnym szpitalu, więc po 2 wizytach - pecherzyku i serduszku się pożegnaliśmy
jakie masz obowiązki informacyjne wobec kliniki masz zapisane w umowie
jeśli nie chcesz u nich zostawać to absolutnie nie musisz. Ja robiłam w klinice badania prenatalne, ale to z własnej woli tak wybrałam.
Dzieki dziewczynki tak zrobię -
choco wrote:Dziewczyny ja tak z szybkim pytaniem do tych co miały krótki protokół. Czy w dzień kiedy miałyście zastrzyk pregnylu brałyście menopur i citrotide?
Za drugim razem lekarz kazasl jeszcze rano zrobić zastrzyk symulacyjnych, cetrityide nie, a wieczorem ovitrellechoco lubi tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Pysia ja od 1 zastrzyku tak samo jak moj maz bylismy abstynentami + zdrowa dieta tj. Duzo bialka, warzywa I owoce. W pierwszej nieudanej procedurze pilam jeszcze kawe, ale w drugiej ( udanej) calkowicie odstawilam kawe I ewentualnie popijalam inke
a czemu odstawilas kawe? podobno zdrowa taka swieżo zmielona czy mam jakies nieprawdziwe wiadomosci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:02
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnychoco wrote:Dziewczyny ja tak z szybkim pytaniem do tych co miały krótki protokół. Czy w dzień kiedy miałyście zastrzyk pregnylu brałyście menopur i citrotide?
Ja mialam wlasnie taki zestaw menopour+ cetrotide. W pierwszej probie bylam stymulowana 6 dni+ 6 dnia cetrotide przez 3 dni, a na koniec ovirelle, tj 10 dc.
W drugim podejsciu identycznie ale mialam wieksze dawki menopour' u.choco lubi tę wiadomość
-
odebrałam właśnie wynik beta hcg 139,8 mIU/ml 10 dpt, wg norm czwarty tydzień
nie moge w to uwierzyć!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:11
pysia, Angela B-D, lipa, Asiula86, aneczka2015, Kamilam8, sylwiaśta159, amygdala, kassik, Agnieszka_A., choco, adrenalina, Neo84, vella, myszaaa, Anatolka, Elmirka, takasobieja, arlenka, Tosia 1981, Karo85, freya, agnesita85, karina76, Anuszka, józefka, urocza, india, Sabina_x, Bianka4, Konwalia, Beata.D, Marcia89, Antonelka, asiamar, Tyszanka81, Agi83, Mimbla, elcia_aa, Karolina1111, bąbel, sylvuś, Mimi86, justa183, shooa, Reni555, gosia81, V. lubią tę wiadomość
-
choco wrote:Dziewczyny ja tak z szybkim pytaniem do tych co miały krótki protokół. Czy w dzień kiedy miałyście zastrzyk pregnylu brałyście menopur i citrotide?
Ja zawsze zastrzyki stymulacyjne przyjowalam rano. Zarówno przy I jak i teraz przu II procedurze rano menopur i cetrotide (tym razem orgalutran) a wieczorem ovitrellchoco lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
czesc dziewczyny. dzisiaj mój pierwszy post....ale obserwuje i czytam Was od dawna... wczoraj miałam transfer. dzisiaj cis czuje się jakas poddenerwowana ehhh.
vella, choco, Kamilam8, Tosia 1981, triss, Karo85, sylvuś, Reni555, gosia81 lubią tę wiadomość
Kruszynka5 -
Dzięki Dziewczyny. Zapomniałam zapytać a jak się wróciłam to lekarz był już na transferze. Przy poprzedniej procedurze brałam citrotide tego dnia co pregnyl ale chyba właśnie rano.
Evelle gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:35
Evelle lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
sylwiaśta159 wrote:Adrenalina- też uważam tak jak Anuszka- ewentualnie zostałabym w klinice do czasu odstawienia tych wszystkich zastrzyków i leków- oni lepiej wiedzą co i kiedy odstawić (moim zdaniem)- ale nie jest to konieczne
Ja zostałam w klinice ale tylko ze względu na moją Panią dr
ale gdyby nie ona to też bym szukala kogoś w swoim mieście
no i druga sprawa, że do kliniki mam tylko 20 km
Ja dostałam rozpiskę leków co do kiedy mam brać no i w razie jakiś obiekcji mogę się konsultować z lekarzemJa też bym z chęcią została ale 120 km w jedną stronę z brzuchem lub mdłościami nie fajna sprawa. No i w sumie nigdy nie widziałam w klinice żadnej ciężarnej w sumie trochę głupio bym się tam czuła na tym korytarzu pośród tych smutnych par
Adrenalina pamiętaj że to twoje ciało i ty decydujesz. Powszechnie wiadomo że najlepiej chodzić do gina ze szpitala w którym się będzie rodziło. I jeszcze raz gratulujęJedz puki możesz dziewczyno niedługo zaczną się atrakcje