WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
    Umówiona jestem za dwa tyg do lekarza i pewnie w tedy juz zrobi pierwsze usg. I dogadam sie z nim ze zostanę juz w swoim mieście. Czeka nas duzo badań które wole zrobic na NFZ niz za wszystko płacić. Jeszcze raz dziękuje za wsparcie :):*

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Kuzwa ucielo mi posta!!
    A wiec bede kciukala za jutro z calych sil☺
    masz urlop czy l4.

Wziełam dwa dni urlopu bo nie chce miec znowu pensji uciętej:) A i tak liczę, że całego urlopu nie wykorzystam bo zaciąże:) Po ostatniej punkcji dobrze sie czulam więc licze, że przez piatek, sobotę i niedzielę dojdę do siebie. W poniedziałek do pracy i to od 14 do 22 cały tydzień i to bardzo dużo pracy (mam nadzieje, że dam rade). W tym miesiącu i tak nie ma transferu wiec może wezme sobie jeszcze ze dwa dni urlopu po transferze ( mam nadzieje, że będzie to w następnym miesiącu):)

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
    Umówiona jestem za dwa tyg do lekarza i pewnie w tedy juz zrobi pierwsze usg. I dogadam sie z nim ze zostanę juz w swoim mieście. Czeka nas duzo badań które wole zrobic na NFZ niz za wszystko płacić. Jeszcze raz dziękuje za wsparcie :):*

Ja też nie prowadzę ciąży w klinice. Interesował mnie tam tylko jeden lekarz, ale On ciąż nie prowadzi i nie pracuje w żadnym szpitalu, więc po 2 wizytach - pecherzyku i serduszku się pożegnaliśmy :-) jakie masz obowiązki informacyjne wobec kliniki masz zapisane w umowie :-) jeśli nie chcesz u nich zostawać to absolutnie nie musisz. Ja robiłam w klinice badania prenatalne, ale to z własnej woli tak wybrałam.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Ci kochana zeby nic nie bolalo☺.
    Poksiezniczkuj sobie.
    A pozniej to juz 9 m-cy odpoczynku ☺

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie.
    Estradiol ponad 3100. Pęcherzyki ponad 20 mm. Dziś o 22:00 ovitrelle a punkcja w sobotę o 9:40.

Także jakoś się poukładało mam nadzieję. :) Zobaczymy co tam będzie w tych jajkach moich.

Dostałam już też wszystkie leki które mam brać od dziś aż do bety.
    Cała litania:)

amygdala, Neo84, pysia, Kamilam8, pragnaca dzidziusia, Asiula86, Agnieszka_A., myszaaa, Tosia 1981, Konwalia, Beata.D, Marcia89, Mimbla, Mimi86, Reni555 lubią tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja też nie prowadzę ciąży w klinice. Interesował mnie tam tylko jeden lekarz, ale On ciąż nie prowadzi i nie pracuje w żadnym szpitalu, więc po 2 wizytach - pecherzyku i serduszku się pożegnaliśmy :-) jakie masz obowiązki informacyjne wobec kliniki masz zapisane w umowie :-) jeśli nie chcesz u nich zostawać to absolutnie nie musisz. Ja robiłam w klinice badania prenatalne, ale to z własnej woli tak wybrałam.
    Wlasnie ja tez tylko bym zrobiła prenatalne i ewentualnie usg 3d bo u nas w mieście nikt nie robi.
    Dzieki dziewczynki tak zrobię :)

• choco Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z szybkim pytaniem do tych co miały krótki protokół. Czy w dzień kiedy miałyście zastrzyk pregnylu brałyście menopur i citrotide?

**********************Gang 18+***********************
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Dziewczyny ja tak z szybkim pytaniem do tych co miały krótki protokół. Czy w dzień kiedy miałyście zastrzyk pregnylu brałyście menopur i citrotide?
    Różnie. Za pierwszym razem nie.
    Za drugim razem lekarz kazasl jeszcze rano zrobić zastrzyk symulacyjnych, cetrityide nie, a wieczorem ovitrelle

choco lubi tę wiadomość

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Ja nie. Chybs różnie, warto dopytać jak masz wątpliwości :-)

choco lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Pysia ja od 1 zastrzyku tak samo jak moj maz bylismy abstynentami + zdrowa dieta tj. Duzo bialka, warzywa I owoce. W pierwszej nieudanej procedurze pilam jeszcze kawe, ale w drugiej ( udanej) calkowicie odstawilam kawe I ewentualnie popijalam inke :)

a czemu odstawilas kawe? podobno zdrowa taka swieżo zmielona czy mam jakies nieprawdziwe wiadomosci ?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:02

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Ja mialam wlasnie taki zestaw menopour+ cetrotide. W pierwszej probie bylam stymulowana 6 dni+ 6 dnia cetrotide przez 3 dni, a na koniec ovirelle, tj 10 dc.
    W drugim podejsciu identycznie ale mialam wieksze dawki menopour' u.

choco lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam właśnie wynik beta hcg 139,8 mIU/ml 10 dpt, wg norm czwarty tydzień :) nie moge w to uwierzyć!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:11

pysia, Angela B-D, lipa, Asiula86, aneczka2015, Kamilam8, sylwiaśta159, amygdala, kassik, Agnieszka_A., choco, adrenalina, Neo84, vella, myszaaa, Anatolka, Elmirka, takasobieja, arlenka, Tosia 1981, Karo85, freya, agnesita85, karina76, Anuszka, józefka, urocza, india, Sabina_x, Bianka4, Konwalia, Beata.D, Marcia89, Antonelka, asiamar, Tyszanka81, Agi83, Mimbla, elcia_aa, Karolina1111, bąbel, sylvuś, Mimi86, justa183, shooa, Reni555, gosia81, V. lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle super, chyba jeszcze nie gratulowalam, więc robię to teraz :)

Evelle lubi tę wiadomość

age.png
  • Walcząca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Ja zawsze zastrzyki stymulacyjne przyjowalam rano. Zarówno przy I jak i teraz przu II procedurze rano menopur i cetrotide (tym razem orgalutran) a wieczorem ovitrell

choco lubi tę wiadomość

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • vella Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    odebrałam właśnie wynik beta hcg 139,8 mIU/ml 10 dpt, wg norm czwarty tydzień :) nie moge w to uwierzyć!!!
    Super gratulacje !!:-)

Evelle lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:

Gratuluję :) Trzymam mocno kciuki;)

Evelle lubi tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. dzisiaj mój pierwszy post....ale obserwuje i czytam Was od dawna... wczoraj miałam transfer. dzisiaj cis czuje się jakas poddenerwowana ehhh.

vella, choco, Kamilam8, Tosia 1981, triss, Karo85, sylvuś, Reni555, gosia81 lubią tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • choco Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Zapomniałam zapytać a jak się wróciłam to lekarz był już na transferze. Przy poprzedniej procedurze brałam citrotide tego dnia co pregnyl ale chyba właśnie rano.

Evelle gratulacje :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:35

Evelle lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • triss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

czy ktoraś z Was miała do czynienia z EPP (Estrogen Priming Prtocol) przed krótkim prtokołem?

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Adrenalina- też uważam tak jak Anuszka- ewentualnie zostałabym w klinice do czasu odstawienia tych wszystkich zastrzyków i leków- oni lepiej wiedzą co i kiedy odstawić (moim zdaniem)- ale nie jest to konieczne :) Ja zostałam w klinice ale tylko ze względu na moją Panią dr <3 ale gdyby nie ona to też bym szukala kogoś w swoim mieście :) no i druga sprawa, że do kliniki mam tylko 20 km :)

Ja dostałam rozpiskę leków co do kiedy mam brać no i w razie jakiś obiekcji mogę się konsultować z lekarzem :) Ja też bym z chęcią została ale 120 km w jedną stronę z brzuchem lub mdłościami nie fajna sprawa. No i w sumie nigdy nie widziałam w klinice żadnej ciężarnej w sumie trochę głupio bym się tam czuła na tym korytarzu pośród tych smutnych par :/

Adrenalina pamiętaj że to twoje ciało i ty decydujesz. Powszechnie wiadomo że najlepiej chodzić do gina ze szpitala w którym się będzie rodziło. I jeszcze raz gratuluję :) Jedz puki możesz dziewczyno niedługo zaczną się atrakcje :D

k0kdanlij48n3q4y.png
‹‹ 2921 2922 2923 2924 2925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ