IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się i ja Kochane:)
co tu u nas taka cisza? Przecież tyle się dzieje.
Ja wczoraj wieczorem zapodałam Ovitrelle i Betadine czy jakoś tak..i jakby śluz mi zniknął...też tak miałyście? Wcześniej było go pełno a teraz jakoś sucho dzisiaj....??
Niech już wyjmą te jajka bo ciągle sobie coś wymyślam. Przerwźliwie się boje, że pękną mi te pęcherzyki do jutra...
Dziś już jestem bez oralgutranu. Wczoraj rano był ostatni...
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Hej dziewczyny!!
Mimbla- ja też mam problemy tarczycowe- Hashimoto i u mnie wygladalo to tak,ze w ciagu 2 miesięcy, wlasnie przez stymulacje TSH wzrosło z poziomu 0,5 do 10,11myslalam, ze sie przewroce jak to zobaczylam. Oczywiscie cały czas brałam eutyrox, moja endokrynolog, powiedziala, ze jezeli FT3 i FT4 są w normie to mogę podejsc do transferu i zwiekszyc dawke eutyroxu...Tarczyca szaleje od takiej dawki hormonow jakie przyjmujemy podczas stymulacji, mi poziom tsh z tych 10,11 spadł w ciągu jednego dnia już do 8,00. Ciezka sprawa z ta tarczący, trzeba trafic na dobrego endokrynologa.
-
Piszecie tak o tej tarczycy i zaczęłam się zastanawiać czy u mnie też coś się może dziać. Wcześniej w normie miałam hormony ale może warto zbadać teraz? Tylko kiedy? Po punkcji? Przed punkcją? Gdyby coś było nie tak to może dałoby się coś zadziałać?06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
lipa wrote:justa widze, ze u ciebie jednak hiperstymulacja. Jak to sie skonczyli? Bylas w szpitalu? Czy rozeszlo sie samo bez transferu?
Na szczęście obyło się bez szpitala. Najgorszy był dzień punkcji bo ból niesamowity w klatce piersiowe ale później z dnia na dzień było już coraz lepiej, także po tygodniu doszłam do siebie. Transfer już w dniu punkcji miałam odwołany. Dr proponował mi odłożenie transferu jeszcze na miesiąc ale się nie zgodziłamWięc zamiast standardowej stymulacji, jaką on stosuje na lamette, dostałam estrofem od 2 do 7 dc 2x1, a od 8 do odwołania 3x1. Zastanawiam się tylko czy 11 dc, bo wtedy kazał mi przyjść na monitoring to nie będzie za późno, bo ja nawet w naturalnych cyklach endo mam bardzo ładne i w 8 dc często 12 mm. Jestem trochę skołowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:37
-
justa183 wrote:Na szczęście obyło się bez szpitala. Najgorszy był dzień punkcji bo ból niesamowity w klatce piersiowe ale później z dnia na dzień było już coraz lepiej, także po tygodniu doszłam do siebie. Transfer już w dniu punkcji miałam odwołany. Dr proponował mi odłożenie transferu jeszcze na miesiąc ale się nie zgodziłam
Więc zamiast standardowej stymulacji, jaką on stosuje na lamette, dostałam estrofem od 2 do 7 dc 2x1, a od 8 do odwołania 3x1. Zastanawiam się tylko czy 11 dc, bo wtedy kazał mi przyjść na monitoring to nie będzie za późno, bo ja nawet w naturalnych cyklach endo mam bardzo ładne i w 8 dc często 12 mm. Jestem trochę skołowana
-
triss wrote:Myślę że lekarz wie co robi. Na cyklu sztucznym endometrium rośnie inaczej niż na naturalnym. Zazwyczaj transfer jest po 14dc. Czyli jak będziesz tego 11 dnia to będzie czas akurat na włączone progesteronu jeśli endo będzie już gotowe.
Nie wytrzymam chyba. Pójdę w 10 dctriss lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki myslicie ze jak zrobie sikanca w 5dpt pieciodniowego zarodka to jest szansa juz cos zobaczyc ?ale jestem niecierpliwa;pchcialabym juz wiedziec czarno na bialym;pINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
triss wrote:Agniesita za wcześnie. Beta może jeszcze nie wyjść 5dpt a co dopiero test. PoczekajINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
agnesita85 wrote:Dzieki Triss;)w sumie to wiem o tym ale taka jestem ciekawa wyniku..boje sie ze sie znowu nie udalo a planu nie mamy co dalej
W 6dpt beta moze wyjsc ale nie musi.
Jesli dzisiaj zrobisz i bedzie twix twix to bedziesz szczesliwa a jesli wyjdzie negatywnto bedziesz martwila a ma prawo wyjsc negatywny. Wiec poczekaj moze 2 dni albo lepiej zrob jutro bete
ewlinaaa85, Asiula86 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:W 6dpt beta moze wyjsc ale nie musi.
Jesli dzisiaj zrobisz i bedzie twix twix to bedziesz szczesliwa a jesli wyjdzie negatywnto bedziesz martwila a ma prawo wyjsc negatywny. Wiec poczekaj moze 2 dni albo lepiej zrob jutro beteINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
agnesita85 wrote:Dziewczynki myslicie ze jak zrobie sikanca w 5dpt pieciodniowego zarodka to jest szansa juz cos zobaczyc ?ale jestem niecierpliwa;pchcialabym juz wiedziec czarno na bialym;p
A to też może mieć wpływ kiedy test wyjdzie.
-
Hej Dziewczyny! Podobno inwazja bocianów ma byc w tym roku
Prawdopodobnie niektóre juz w lutym przylecą do Nas!!! Wedlug amerykańskich naukowców w tym roku bociany mają przylatywać do Polski co miesiąc!!! Prawdziwa inwazja ma miec miejsce!!! Uprasza się ludzi o przyjęcie kazdego boćka z całym dobrodziejstwem inwentarza
Miłego dnia i weekendu DziewczynyAngela B-D, agnesita85, Asiula86, Antonelka, vella, Karo85, Elmirka, asia-m-b, elcia_aa, lawendowapani, choco, urocza, emeska, Tosia 1981, karina76, Reni555, Mimbla, gosia81, Monison, V. lubią tę wiadomość
-
Poczekam do poniedzialku lub wtorku;)a Wy kochane mialyscie jakoes objawy?INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
Evelle
gratuluje; )
dziś po punkcji czuje się dobrze na razie.
Lutinus mam przepisany 3x dziennie
komorek 13 jutro telefon okolo 11 co i jak xf
musze być dobrej myśli!amygdala, Karo85, elcia_aa, takasobieja, Ainaa lubią tę wiadomość
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka