IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mi sie chce nalesnikow;p oo mamusiu a obiecalam sobie od przedwczoraj ze nie jem slodyczy;pINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Natu93 wrote:Evelle
gratuluje; )
dziś po punkcji czuje się dobrze na razie.
Lutinus mam przepisany 3x dziennie
komorek 13 jutro telefon okolo 11 co i jak xf
musze być dobrej myśli!Evelle lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
agnesita85 wrote:Poczekam Antonelko jeszcze 4 dni;)wyjdzie na tescie wielkie nic to sie zalamie a tak jeszcze kilka dni jestem w ciazy;) a jak Twoje samopoczucie?
Straszna beksa sie zrobilam.....no ale takie skutki jak nawarstwia sie stres.
Dzisiaj ide do lekarza bo zaprosil mnie na rozmowe. Ciekawe co powie7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Straszna beksa sie zrobilam.....no ale takie skutki jak nawarstwia sie stres.
Dzisiaj ide do lekarza bo zaprosil mnie na rozmowe. Ciekawe co powieINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
Ja tez jem ananasa swiezego i raczej sie nie przemeczam;)INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
Mimbla wrote:Dziewczynki,czy spotkałyście się z tym że w trakcie stymulacji wzrósł poziom TSH?
Czy LH/ FSH mogą jakoś wpływać pośrednio na ten hormon?
Ostatnio mi wyszedł zawyżony wynik (3). Zawsze, kiedy wcześniej sprawdzałam był w normie, poniżej 2. Krew tym razem oddałam w trakcie stymulki. To jedyna różnica.
Gin kliniczny mówi że mam go weryfikować, jego zdaniem może to efekt leków - no i tak pewnie zrobię..Mam się nie martwić bo.. najważniejsze żeby TSH było niskie jeśli beta będzie pozytywna.
Ginka na NFZ przepisała mi Euthyrox 25 1x1, jutro go pewnie wykupię i zweryfikuję w 24-h labie, tylko kwestia: kiedy najlepiej to zrobić.
Czy ktoś przerabiał na sobie taki temat?Mimbla lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Karo85 wrote:Ja wczoraj wieczorem zapodałam Ovitrelle i Betadine czy jakoś tak..i jakby śluz mi zniknął...też tak miałyście? Wcześniej było go pełno a teraz jakoś sucho dzisiaj....??
Karo ja też mam jutro punkcję.
Po betadine mam tak samo, nie dość że śluz zniknął to się zrobiłam w środku spuchnięta i szorstka jak papier ścierny, dzisiejszą dawkę ledwo wcisnęłam.
Dodatkowo przy pierwszej stymulacji dostałam lek bez ulotki, nie wiedziałam że trzeba użyć podpaski a nie zwykłej wkładki i jak się obudziłam w całej mokrej piżamie to myślałam że zrobiłam... siusiu
Tak więc betadine zapewnia emocje
Trzymam kciuki za punkcję.**********************Gang 18+***********************
-
choco wrote:Karo ja też mam jutro punkcję.
Po betadine mam tak samo, nie dość że śluz zniknął to się zrobiłam w środku spuchnięta i szorstka jak papier ścierny, dzisiejszą dawkę ledwo wcisnęłam.
Dodatkowo przy pierwszej stymulacji dostałam lek bez ulotki, nie wiedziałam że trzeba użyć podpaski a nie zwykłej wkładki i jak się obudziłam w całej mokrej piżamie to myślałam że zrobiłam... siusiu
Tak więc betadine zapewnia emocje
Trzymam kciuki za punkcję.
O kurczę, to widzę, ze ciekawe rzeczy przede mnąJa dopiero jutro kończę ovulastan. Strasznie się ten czas dłuży
Powodzenia na punkci Dziewczyny!choco lubi tę wiadomość
-
Choco mocno zaciskam kciuki za jutrzejsza punkcje! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:00
choco lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do tych, które mają podwyższoną prolaktynę. Bralyscie cos na obnizenie podczas stymulacji i po transferze. Bo ja podczas naturalnych staran bralam norprolac, a teraz przed ivf nowy gin kazal mi odstawic. Powiedzial, ze nie ma sensu. Sama juz nie wiem, przeciez za wysoka prolaktyna ma chyba wplyw na.zagniezdzenie itp.?
-
Moja beta z dziś 7dpt 116
progesteron 65
amygdala, Tyszanka81, Sabina_x, pragnaca dzidziusia, józefka, Karolina1111, justa183, Kamilam8, Karo85, Evelle, Kava, Asiula86, sylwiaśta159, Kamilka, lipa, india, elcia_aa, Tilka, pabelka88, Asienka1184, adrenalina, urocza, Tosia 1981, aneczka2015, agnesita85, kassik, asiamar, lawendowapani, Beata.D, Antonelka, karina76, Konwalia, sylvuś, Reni555, Mimbla, gosia81, Mimi86, Monison, freya, milia, Agi83 lubią tę wiadomość
-
amygdala wrote:Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do tych, które mają podwyższoną prolaktynę. Bralyscie cos na obnizenie podczas stymulacji i po transferze. Bo ja podczas naturalnych staran bralam norprolac, a teraz przed ivf nowy gin kazal mi odstawic. Powiedzial, ze nie ma sensu. Sama juz nie wiem, przeciez za wysoka prolaktyna ma chyba wplyw na.zagniezdzenie itp.?
musialam obnizyc antyTpo i prolaktyne i na pewno bromergon bralam.Tylko sie zastanawiam czy na antyTpo czy na prolaktyne wysoka.
Pomogl na to i na to.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
To i ja wpadnę z zapytaniem, jeśli można. Jestem w cyklu z criotransferem. koresponduję z kliniką sms-owo, bo jestem prawie pińcet
km dalej. to jest cykl na estrofemie. wytyczne były takie że sprawdzam endo w 10 lub 11dc i jak będzie ok to lekarz włączy mi pozostałe leki (lutka, dupek, encorton, kontynuacja estrofemu) i po pięciu dniach transfer (blastka). Rzeczywistość jest jednak różna od oczekiwań:
od 2dc biorę estrofem, najpierw 2 x 1 tabl, potem 3 x 1 tabl.
w 10dc usg: gin nr 1
endometrium 6,8mm. Dr odpisuje że mam zwiększyć dawkę estrofemu do 2 x 2 tabl i sprawdzić ponownie endo
w 14dc usg: gin nr 2 (!)
endometrium 9,2mm. Cieszę się. Dr odpisuje, ze to trochę jeszcze za mało, mam utrzymać dawkę i iść na usg za dwa dni
w 16dc (dziś) usg: gin nr 3 (!!)
endometrium 9,1mm (no- powiedzmy że błąd pomiaru, nieistotny), ale: płyn w zatoce Douglasa, jajniki normoechogeniczne, pani doktor wygląda na to że ovu była z prawego jajnika.
No i skąd ovu ja się pytam, skoro dwa dni wcześniej nikt mi nic nie mówił o żadnym pęcherzyku i zbliżającej się ovu. Wgapiam się w te zdjęcia, są jakieś ciemne pęcherzyki, no ale jajniki od początku były pęcherzykowe, w związku ze stymulacją. Nie rozkminię tego.
Wysłałam w południe sms do dr z kliniki i czekam na odpowiedź co robimy. Koleżanka mi podpowiedziała, że ktoś miał podobną sytuację przy crio - brak reakcji na estrofem i płyn. Ktoś coś? Nie wiem czego się spodziewać i o co tu chodzi.