IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie co lekarz to inaczej, z tego co słyszałam niektórzy nawet pół roku karzą czekać. Mój już w tym samym cyklu w którym dostałam tabletki chciał robić transfer, ale skończyło się na kolejnym, zobaczymy czy coś z tego będzie.
Ps. ale tu dzisiaj spokojnie, wszystkie świętują chyba z małżamiI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Dziękuję Asia za odp. muszę przestać schizować
moja beta dziś 9dpt 222, trochę więcej się spodziewałam ale po wczorajszym choróbsku to się w sumie powinnam cieszyć, że w ogóle urosła. Dziś się czuję strasznie słaba coś w stylu stanu podgorączkowego ale chyba temperatury nie mam.
Mimi86, urocza, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:Dziękuję Ci kochana, ja niestety w to nie wierzę, choć nie powiem błagałam Boga żeby to była jakaś straszna pomyłka.. ja jakiś czas temu zaczęłam mieć to okropne przeczucie, taka straszna myśl z tyłu głowy, na usg nawet nie byłam mocno zszokowana tak jakbym się tego spodziewała.. gorzej jak wyszłam z kliniki, nogi się pode mną ugięły.. najpierw Boga przeklinałam, kłóciłam się z Nim, później Go błagałam o cud, a teraz proszę bym umiała się z tą sytuacją uporać..
Kochana, doskonale Cię rozumiem. U mnie niemal od początku było wiadomo, że skończy się źle, chociaż ja miałam nadzieję i walczyłam. Niestety bezskutecznie
Musisz być bardzo dzielna!!!
W szpitalu zrozumiałam, jak wielkie znaczenie ma powiedzenie: "Co nas nie zabije, to nas wzmocni"...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
U mnie w szpitalu nie dali mi zadnej tabletki od razu wzieli mnie na czyszczenie
i mowili ze mam czekac najlepiej 3 miesiace ale jak zaczne po 1 pelnym cyklu to tragedi nie bedzie- wszytso zalezy czy macica juz sie ladna zrobi.asia-m-b lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny juz nie wazne z tą wizytą w Gync - wlaśnie teraz zaczęłam plamić
47 dc
uff ulzylo mi.
Co do umowy 2+1 to wczoraj o nia pytalam, mowilam ze bede podchodzic w maju ale zapomnialam powiedziec ze chce tą umowe a pani mi mowi ze spokojnie bo i tak pewnie przedlużą, to samo mi w mailu napisali ze napewno bede mogla skorzystac.
Wydaje mi sie że to troche dla picu napisali ze konczą, zeby ludzie sie decydowali jak sie ktoś wahał.Anatolka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
Asiu zycze Tobie sily na najblizsze dni....
Nie chce mieszac i nie pisze tego od tak sobie...ale kilka miesiecy temu czytalam watek jednego z miesiecy ciezarowek i byla na nim Dziewczyna, ktora tez miala nieregularny obraz pecherzyka vs wczesniejszy obraz i czekala na kolejna wizyte na ktorej miala zapasc decyzja o skierowaniu do szpitala. Po kilku dniach na wizycie okazalo sie, ze pojawilo sie serduszko.
Wiem, ze takie sytuacje to wyjatki i domyslam, ze starasz sie godzic z losem ale mam nadzieje, ze moze jeszcze cos sie zmieni.
Wspieram i wiem jak bola takie sytuacje.asia-m-b, elcia_aa, Konwalia, gosia81, mysza89 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Bardzo mi przykro Asiu
Ale ja też tak miałam, że nie czyścili, bo lepiej żeby macica sama się oczyściła. A w efekcie po miesiącu plamień i krwawień wylądowałam na łyżeczkowaniu i to jeszcze z podejrzeniem zaśniaduniestety człowiek nie wie co dobrze zrobi.
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Antonelka wrote:Asiu zycze Tobie sily na najblizsze dni....
Nie chce mieszac i nie pisze tego od tak sobie...ale kilka miesiecy temu czytalam watek jednego z miesiecy ciezarowek i byla na nim Dziewczyna, ktora tez miala nieregularny obraz pecherzyka vs wczesniejszy obraz i czekala na kolejna wizyte na ktorej miala zapasc decyzja o skierowaniu do szpitala. Po kilku dniach na wizycie okazalo sie, ze pojawilo sie serduszko.
Wiem, ze takie sytuacje to wyjatki i domyslam, ze starasz sie godzic z losem ale mam nadzieje, ze moze jeszcze cos sie zmieni.
Wspieram i wiem jak bola takie sytuacje.
Diagnoza: ciąża obumarła w 5 tyg ciąży.. a w 5 tc i 6 dni widziałam jak to p dr powiedziała piękny pęcherzyk ciążowy okrąglutki z pęcherzykiem żółtkowym i zarodkiem w środku..
Jak pytałam na ostatnim usg czy zarodka nie ma to lekarz odpowiedział, ze coś tu niby jest ale niedobrze i wszystko za małe..
Na pewno posłucham co lekarz mi zaproponuje, mam nadzieję, że wszystko dobrze się potoczy bez problemowo..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia-m-b przykro mi strasznie
trzymaj sie kochana :*
asia-m-b lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Asiu bardzo mi przykro.Nie ma słów które dałyby ulgę w takiej sytuacji,rozumiem i wspieram myślami.Masz jeszcze groszki które czekają na Ciebie,oby wszystko potoczyło się tak byś szybko mogla po nie wrócić.
asia-m-b lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Milej nocki dziewczynki!
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Kamilam8 wrote:Dziewczyny ja już nie ogarniam. Pół dnia czytam o wyborze protokołu przy PCO. I opinie są różne i tu też. Miałam ostatnio długi a teraz nowy lekarza zdecydował o krótkim. I nie wiem czy dobrze.
Ja nie doradze. Przy niskim amh czytalam, ze krotki a ja lepiej zareagowalam przy dlugim.
No ale moze to wynik tego, ze komorki sie koncza chociaz cos tam na usg widac.
Chyba trzeba zaufac lekarzom....Kamilam8 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kamila ja tez mam pco amh 7,8 i szlam długim - poszło średnio teraz w nowej klinice będę szła krótkim gin powiedział ze przy takim amh tylko krótki i bądź tu mądry hehe
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny