X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Najdłużej e.coli. Wcześniej mignąl e.faecalis też przez chwilę. Zjadł 6 antybiotyków. Płakałam już nad Nim, ale wiedzieliśmy, że nie podjedziemy do 3 procedury póki się ich nie pozbędziemy. Szczerze powiedziała mi na ten temat immunolog jak się wyjaśniło "jak zarodek miał być zdrowy jak nasienie było zainfekowane?" - skomentowała niedopatrzenie/zaniedbanie swojego kolegi z pracy nawet. Rzadko się zdarza krytyka w takim środowisku.
    Anatolko jakim antybiotykiem leczyliście e coli? ja już jestem po 3... w tyg robię posiew, mam nadzieję że tego dziadostwa w końcu nie ma!

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Anatolko jakim antybiotykiem leczyliście e coli? ja już jestem po 3... w tyg robię posiew, mam nadzieję że tego dziadostwa w końcu nie ma!

Zawsze zgodnie z antybiogramem. Bardzo zmieniała się wrażliwość i na każdym była inna,bo ta bakteria bardzo mutuje niestety. Mężowi pomogła ciprofloxacyna (cipronex) akurat. Wyczytalam, że u facetów ona najlepiej penetruje do miejsc strategicznych. Szkoda, że tak późno to wygrzebalam. Może wcześniej by poszło wtedy.

U Ciebie jak nie pomaga antybiotyk to może warto spróbować dodatkowo betadine albo macmiror-complex 500 w globulkach. Trudno się jej pozbyć... No i oczywiście probiotyki trzeba stosować.

Elmirka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny w związku z zaistniałą sytuacją wczoraj na belly ..mam propozycje ..jeśli jest w śród Nas Zbyszek w wąsem czy też nie i ukrywa się czy też rzekomo stara o ivf mam propozycje Zbyszku ujawnij się sam bo prędzej czy później my szpiedzy z of Cię znajdziemy i miło nie będzie ...Halino ze Szczecina ty tez się ujawnij :D. nie mam czasu ani ochoty na usuwanie konta poznałam tu kilka fajnych osóbek co zawsze są chętne do pomocy więc Zbyszku wszytko w twoich łapkach ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:18

Karo85, lipa, Leine, Evelle, gosia81 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. jutro transfer 5 dniowego zarodka

od czego moge zle sie czuc tzn
    problem z oddychaniem, bol nad pepkiem, nudnosci wymioty bol glowy:(

martwie sie
    pomozcie co to takiego?

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    hej. jutro transfer 5 dniowego zarodka

od czego moge zle sie czuc tzn
    problem z oddychaniem, bol nad pepkiem, nudnosci wymioty bol glowy:(

martwie sie
    pomozcie co to takiego?

Natu a kiedy miałaś punkcje??

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co się przejmujecie "Zbyszkami" i "Halinami"? Nie rozumiem, dlaczego miałabym kasować, czy zmienić coś w moim koncie z tego powodu.
    Od samego początku jestem świadoma, ze jakiś procent świrów jest na tym forum i trzeba do tego przywyknąć. Nie wklejacie prywatnych zdjęć, nie podawajcie szczegółów ze swojego życia i będzie oki.

Angela B-D, kruszynka5, ewlinaaa85, migot_ka, Beata.D lubią tę wiadomość

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piatek

lekarz nakazal bardzo lekkostrawna diete i picie izotonikow

nie wiem co mam jesc zeby bylo oki

czy przez taki stan moga odroczyc mi transfer?

Bliźniaki <3
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    w piatek

lekarz nakazal bardzo lekkostrawna diete i picie izotonikow

nie wiem co mam jesc zeby bylo oki

czy przez taki stan moga odroczyc mi transfer?

Natu wychodzi na to że masz mocną hiperke. Z jakim estradiolem kończyłaś stymulacje??

Ja nigdy nie miałam hiperki ale z tego co dziewczyny mowia to ewentualna ciaza jeszcze ja tylko nakreci i bedzie to niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Uważam że powinnaś odłożyć transfer. Zbic hiperke i podejsc do crio w nastepnym cyklu.

Duzo wody i dieta wysokobiałkowa.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    To w Gyn nie ma problemu z podawaniem dwóch zarodków, więc masz spore szanse ;-)

Karolina1111 ale to będę musiała oznajmić dr. M żeby podał mi 2 zarodki? Ja dziś podałam sobie gonal i menopur po 75jednostek, a w sobotę mam jechać do Katowic na kontrolne USG aby sprawdzić czy rosną. A później dr. M. zadecyduje co dalej będziemy robić.

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison wrote:
    Natu wychodzi na to że masz mocną hiperke. Z jakim estradiolem kończyłaś stymulacje??

Ja nigdy nie miałam hiperki ale z tego co dziewczyny mowia to ewentualna ciaza jeszcze ja tylko nakreci i bedzie to niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Uważam że powinnaś odłożyć transfer. Zbic hiperke i podejsc do crio w nastepnym cyklu.

Duzo wody i dieta wysokobiałkowa.

estradiolu nie mialam ustalanego
    a jak mozna sprawdzic hiperke?
    eh a nie mam juz pieniazkow jak narazie na dalsza walke:(((]

Bliźniaki <3
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    estradiolu nie mialam ustalanego
    a jak mozna sprawdzic hiperke?
    eh a nie mam juz pieniazkow jak narazie na dalsza walke:(((]

ja miałam hiperstymulację... a przy tym ból głowy, nudności, wymioty i miałam wrażenie że bolą mnie wszystkie narządy czułam się okropnie przez kilka dni :(
    estradiol miałam 10800 a progesteron 1,67

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu ale oni tylko zamroza Ci zarodki i nie bedziesz musiała płacić od początku. Zreszta przy komercyjnym podejsciu oddadza Ci za brak transferu w tym cyklu, wiec wyjdzie na jedno.

Na usg wyjdzie woda w brzuchu i powiekszone jajniki, zreszta te objawy o których mówisz to właśnie to. A w jakiej klinice podchodzisz??

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu a nie miałaś robionych w klinice badań 2 dni przed punkcją?

201612151778.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zadnych badan nie mialam.
    Medart poznan.

pojechac do kliniki normalnie czy do szpitala ?

tzn najgorzej bylo piatek sobota dzis jest o wiele lepiej ale nadal nie jest tak jak powinno:(

Bliźniaki <3
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Karolina1111 ale to będę musiała oznajmić dr. M żeby podał mi 2 zarodki? Ja dziś podałam sobie gonal i menopur po 75jednostek, a w sobotę mam jechać do Katowic na kontrolne USG aby sprawdzić czy rosną. A później dr. M. zadecyduje co dalej będziemy robić.
    Dr zapyta o to przed transferem :-)

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co takiego mozna jesc przy hiperstymulacji?

Bliźniaki <3
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    nie zadnych badan nie mialam.
    Medart poznan.

pojechac do kliniki normalnie czy do szpitala ?

tzn najgorzej bylo piatek sobota dzis jest o wiele lepiej ale nadal nie jest tak jak powinno:(
    u kogo jesteś w medarcie? z nimi jest kontakt cały czas, więc napisz smsa albo zadzwoń powiedz jak sie sprawa ma i na pewno Ci powiedzą co masz robić.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:

Elmirka, mi pomoglo na ecoli: baktrim doustnie, macmiror complex i jeszcze jakies recznie robione globulki w aptece. Ale na wyniku powinnas miec napisane co dziala na Twoje ecoli. Powodzenia!

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu ja prawie nic nie jadłam, bo nie dałam rady takie miałam nudności... dużo piłam wody i soku z jabłek.
    Dzwoń do kliniki i powiedz im jaka jest sytuacja.

201612151778.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem u doktora żaka

zalecenia

duzo wody, dieta bardzo lekkostrawna
    mierzyc brzuch i wage

jest niby lepiej bo zapijam jajniki.

Bliźniaki <3
‹‹ 2942 2943 2944 2945 2946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ