IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Najdłużej e.coli. Wcześniej mignąl e.faecalis też przez chwilę. Zjadł 6 antybiotyków. Płakałam już nad Nim, ale wiedzieliśmy, że nie podjedziemy do 3 procedury póki się ich nie pozbędziemy. Szczerze powiedziała mi na ten temat immunolog jak się wyjaśniło "jak zarodek miał być zdrowy jak nasienie było zainfekowane?" - skomentowała niedopatrzenie/zaniedbanie swojego kolegi z pracy nawet. Rzadko się zdarza krytyka w takim środowisku.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Anatolko jakim antybiotykiem leczyliście e coli? ja już jestem po 3... w tyg robię posiew, mam nadzieję że tego dziadostwa w końcu nie ma!
Zawsze zgodnie z antybiogramem. Bardzo zmieniała się wrażliwość i na każdym była inna,bo ta bakteria bardzo mutuje niestety. Mężowi pomogła ciprofloxacyna (cipronex) akurat. Wyczytalam, że u facetów ona najlepiej penetruje do miejsc strategicznych. Szkoda, że tak późno to wygrzebalam. Może wcześniej by poszło wtedy.
U Ciebie jak nie pomaga antybiotyk to może warto spróbować dodatkowo betadine albo macmiror-complex 500 w globulkach. Trudno się jej pozbyć... No i oczywiście probiotyki trzeba stosować.Elmirka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny w związku z zaistniałą sytuacją wczoraj na belly ..mam propozycje ..jeśli jest w śród Nas Zbyszek w wąsem czy też nie i ukrywa się czy też rzekomo stara o ivf mam propozycje Zbyszku ujawnij się sam bo prędzej czy później my szpiedzy z of Cię znajdziemy i miło nie będzie ...Halino ze Szczecina ty tez się ujawnij
. nie mam czasu ani ochoty na usuwanie konta poznałam tu kilka fajnych osóbek co zawsze są chętne do pomocy więc Zbyszku wszytko w twoich łapkach ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:18
Karo85, lipa, Leine, Evelle, gosia81 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Natu93 wrote:hej. jutro transfer 5 dniowego zarodka
od czego moge zle sie czuc tzn
problem z oddychaniem, bol nad pepkiem, nudnosci wymioty bol glowy:(
martwie sie
pomozcie co to takiego?
Natu a kiedy miałaś punkcje??
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
A po co się przejmujecie "Zbyszkami" i "Halinami"? Nie rozumiem, dlaczego miałabym kasować, czy zmienić coś w moim koncie z tego powodu.
Od samego początku jestem świadoma, ze jakiś procent świrów jest na tym forum i trzeba do tego przywyknąć. Nie wklejacie prywatnych zdjęć, nie podawajcie szczegółów ze swojego życia i będzie oki.Angela B-D, kruszynka5, ewlinaaa85, migot_ka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Natu93 wrote:w piatek
lekarz nakazal bardzo lekkostrawna diete i picie izotonikow
nie wiem co mam jesc zeby bylo oki
czy przez taki stan moga odroczyc mi transfer?
Natu wychodzi na to że masz mocną hiperke. Z jakim estradiolem kończyłaś stymulacje??
Ja nigdy nie miałam hiperki ale z tego co dziewczyny mowia to ewentualna ciaza jeszcze ja tylko nakreci i bedzie to niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Uważam że powinnaś odłożyć transfer. Zbic hiperke i podejsc do crio w nastepnym cyklu.
Duzo wody i dieta wysokobiałkowa.2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
-
Karolina1111 wrote:To w Gyn nie ma problemu z podawaniem dwóch zarodków, więc masz spore szanse
Karolina1111 ale to będę musiała oznajmić dr. M żeby podał mi 2 zarodki? Ja dziś podałam sobie gonal i menopur po 75jednostek, a w sobotę mam jechać do Katowic na kontrolne USG aby sprawdzić czy rosną. A później dr. M. zadecyduje co dalej będziemy robić. -
Monison wrote:Natu wychodzi na to że masz mocną hiperke. Z jakim estradiolem kończyłaś stymulacje??
Ja nigdy nie miałam hiperki ale z tego co dziewczyny mowia to ewentualna ciaza jeszcze ja tylko nakreci i bedzie to niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Uważam że powinnaś odłożyć transfer. Zbic hiperke i podejsc do crio w nastepnym cyklu.
Duzo wody i dieta wysokobiałkowa.
estradiolu nie mialam ustalanego
a jak mozna sprawdzic hiperke?
eh a nie mam juz pieniazkow jak narazie na dalsza walke:(((]
Bliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Natu93 wrote:estradiolu nie mialam ustalanego
a jak mozna sprawdzic hiperke?
eh a nie mam juz pieniazkow jak narazie na dalsza walke:(((]
ja miałam hiperstymulację... a przy tym ból głowy, nudności, wymioty i miałam wrażenie że bolą mnie wszystkie narządy czułam się okropnie przez kilka dni
estradiol miałam 10800 a progesteron 1,67 -
Natu ale oni tylko zamroza Ci zarodki i nie bedziesz musiała płacić od początku. Zreszta przy komercyjnym podejsciu oddadza Ci za brak transferu w tym cyklu, wiec wyjdzie na jedno.
Na usg wyjdzie woda w brzuchu i powiekszone jajniki, zreszta te objawy o których mówisz to właśnie to. A w jakiej klinice podchodzisz??
2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
-
jowita198600 wrote:Karolina1111 ale to będę musiała oznajmić dr. M żeby podał mi 2 zarodki? Ja dziś podałam sobie gonal i menopur po 75jednostek, a w sobotę mam jechać do Katowic na kontrolne USG aby sprawdzić czy rosną. A później dr. M. zadecyduje co dalej będziemy robić.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
Natu93 wrote:nie zadnych badan nie mialam.
Medart poznan.
pojechac do kliniki normalnie czy do szpitala ?
tzn najgorzej bylo piatek sobota dzis jest o wiele lepiej ale nadal nie jest tak jak powinno:(I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Elmirka wrote:Anatolko jakim antybiotykiem leczyliście e coli? ja już jestem po 3... w tyg robię posiew, mam nadzieję że tego dziadostwa w końcu nie ma!
Elmirka, mi pomoglo na ecoli: baktrim doustnie, macmiror complex i jeszcze jakies recznie robione globulki w aptece. Ale na wyniku powinnas miec napisane co dziala na Twoje ecoli. Powodzenia!