IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:Anatolka no to mi już ręce opadają... Bo u mojego już e.coli nie chcą leczyć. Dwóch z kliniki i niezależny prof. androlog twierdzą, że nie ma takiej potrzeby. Tego androloga niemalże blagałam o wdrożenie leczenia, a ten się uparł i powiedział, że nic nie przepis ze bo to nie ma wpływu. I weź tu zaufaj lekarzom
Zrób posiew z antybiogramem. Będziesz wiedzieć na co jest wrażliwa bakteria.
Mojemu mężowi pomogła ciprofloxacyna (zgodnie z antybiogramem). Urolog przepisał 2 op. To był ostatni możliwy antybiotyk. Baliśmy się, że za krótko będzie, że znów nie pomoże przez 10 dni. Pojechałam na nocną opiekę medyczną i naklamalam, że boli mnie pęcherz. Ciprofloxacyna jest antybiotykiem pierwszego rzutu u kobiet przy zapaleniu pecherza. Dostałam receptę na 1 op. Mąż zjadł 3 opakowanie i poszła sobie.
Może urlog by pomógł jak nie gin z kliniki i nie androlog?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:11
-
nick nieaktualny
-
U mnie chyba juz po wszystkim..dzis 7dpt ..na aplikatorze brunatne slady..INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
india wrote:Anatolka my przy każdym posiewie mamy antybiogramy i lekarzy to nie wzrusza
a teraz już mąż nigdzie nie pójdzie bo jest zagranicą. A jaki czas po ostatnim antybiotyku podeszliście do ivf?
Ze 3 tygodnie. Nie czekaliśmy już wtedy długo. Dokończyłam antyki, stymulacja i już. -
Brtiii86 wrote:Tyszka a po co inofolik? On jest głównie dla osób z pco.
A propos nie muszę iść do dr M bo już byłam konsultowana u dr M przez moja dr P,bo bardzo się przejęła moja sytuacja. Także takie same kroki podjął by dr M. Jestem trudnym przypadkiem,to wiem.
Następną procedura to długi protokół gonal+ menopur. Posiew odebrałam,dobry bez żadnych bakterii. Także albo niech już coś wyjdzie w tej genetyce albo już nie wiem czemu mimo dobrych wyników hormonów mam tak jak mam.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny moim zdaniem nie po to chodzimy do lekarzy do prywatnych klinik,SPECJALISTÓW żeby leczyć się na własną rękę. Trzeba UFAĆ im że chcą nam pomóc. Zobaczycie jeszcze WSZYSTKIE będziemy miały upragnione dzieci. Tylko każda w swoim czasie. Głowa do góry.
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:A tak pytam bo ja nic nie przyjmuje cholewcia...mialam tylko dwa jajka przy krotkim,moze by sie czym wspomoc przed nastepnym transferem...
Może sprobuj brać ten koenzym q10 i ją jeszcze dodatkowo biorę Ovarin. Ma zbiór potrzebnych witaminy b6,b12,b5,kwas foliowy,wit d -
Witaj Jowita,ja tez u dr M w Gyncentrum,tez zaczynalam z dawka 75 menopur i gonal.
U mnie slabo poszlo.Teraz mam zaczac antyki i bede szla dlugim protokolem z wieksza dawka.
Moze co wiecej wyhoduje ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Brtiii86 wrote:Może sprobuj brać ten koenzym q10 i ją jeszcze dodatkowo biorę Ovarin. Ma zbiór potrzebnych witaminy b6,b12,b5,kwas foliowy,wit d5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Jowita a ja miałam jeszcze mniejsze dawki niż ty bo 75 menopuru i 50 puregonu z tym Ze mam wysokie amh. Tak jak dziewczyny piszą rożnie organizmy reagują a to twoja pierwsza stymulacja i lekarz napewno nie chce cię przestymulowac.
Dziewczyny ale to chodzi o Zwykły posiew z nasienia na bakterie ? W gync zrobią mi czystość pochwy ? To bym sie razem z mężem na jeden dzień umówiłamaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Tyszanka81 wrote:Witaj Jowita,ja tez u dr M w Gyncentrum,tez zaczynalam z dawka 75 menopur i gonal.
U mnie slabo poszlo.Teraz mam zaczac antyki i bede szla dlugim protokolem z wieksza dawka.
Moze co wiecej wyhoduje ☺
Witaj Tyszanka81
Brałaś Gonal F. 75 j. i Menopur 75 j. i nnic nie wychodowałaś? nic się nie udało? Oprócz tych stymulantów nic więcej nie brałaś? a przed stymulacja brałaś antyki na wyciszenie? Co lekarz powiedział że sie nie udało? jaka była przyczyna?
-
Mimi86 wrote:Jowita a ja miałam jeszcze mniejsze dawki niż ty bo 75 menopuru i 50 puregonu z tym Ze mam wysokie amh. Tak jak dziewczyny piszą rożnie organizmy reagują a to twoja pierwsza stymulacja i lekarz napewno nie chce cię przestymulowac.
Dziewczyny ale to chodzi o Zwykły posiew z nasienia na bakterie ? W gync zrobią mi czystość pochwy ? To bym sie razem z mężem na jeden dzień umówiła
a jakie masz AMH? ja mam 1,62 i Dr. M. powiedział, że mam dobre AMH. U mnie problemem jest brak owulacji, a jeśli owulacja wystąpiła to zrobił się torbiel niestety. -
nick nieaktualnyMimi86 wrote:Jowita a ja miałam jeszcze mniejsze dawki niż ty bo 75 menopuru i 50 puregonu z tym Ze mam wysokie amh. Tak jak dziewczyny piszą rożnie organizmy reagują a to twoja pierwsza stymulacja i lekarz napewno nie chce cię przestymulowac.
Dziewczyny ale to chodzi o Zwykły posiew z nasienia na bakterie ? W gync zrobią mi czystość pochwy ? To bym sie razem z mężem na jeden dzień umówiła
Możecie w ten sam dzień. Tak to posiew z nasienia na bakterie. Wyniki po 7 dniach.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
jowita198600 wrote:Witaj Tyszanka81
Brałaś Gonal F. 75 j. i Menopur 75 j. i nnic nie wychodowałaś? nic się nie udało? Oprócz tych stymulantów nic więcej nie brałaś? a przed stymulacja brałaś antyki na wyciszenie? Co lekarz powiedział że sie nie udało? jaka była przyczyna?
Na punkcji pobrali dwa jajka,jedno sie zaplodnilo i mialam zarodeczek 6B podany w trzeciej dobie.
Niestety nie udalo sie.Teraz bede bral antyki i dlugi protokol.Ok 20.02 powinnam zaczac brac antyki.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyJowita masz dobre amh. Czasem tak jest że dziewczyny maja wyższe amh a slaba reakcja na stymulację. To jest loteria niestety. Różne są zastrzyki menopur,gonal itp Trzeba przejść pierwszą stymulację żeby wiedzieć jak podziałami i jak jajniki odpowiedzą. Czasem jest tak że jest dużo pęcherzyków ale nie są dojrzałe. Więc nie chodzi tu raczej o ilość ale jakość. By komórki były dojrzałe. Po pierwszym usg będziesz wiedzieć ile masz pęcherzyków i jakiej są wielkości.
-
nick nieaktualny