IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi86 wrote:Wlasnie Agnieszka pamietasz co bylo u Inski? i jak piekne sie skonczylo
życzę Ci tego samego :*
Właśnie chyba cofnę się na forum i jeszcze raz przeczytam.
Mam nadzieję, że mimo tego, że jest pod górkę jednak skończy się wszystko dobrze.Mimi86, sylwiaśta159, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Como dawki estrofemu jakie przyjmuję to 3x2mg.Powiem Ci że teraz to juz sama zastanawiam się jakim cyklem będę przygotowywana do transferu.
W piątym dniu po punkcji zjawiliśmy się na transfer,którego jednak nie było ze względu na kiperkę.Po rozmowie z lekarzem który notabene prowadził mi kontrolę owulacji przez pięć miesięcy (az do grudnia)podjęta została decyzja o transferze na cyklu naturalnym.
@ pojawiła się regularnie jak zawsze w 28dc,zgodnie z umową pojechalam na wizytę 2dc usg wyszło prawidłowo.Dostałam estrofem i czekam do 15dc w tym dniu zawsze wychodzi mi szczyt owulacji.I teraz właśnie się zastanawiam czy tak wygląda transfer na naturalnym czy lekarz zmienił zdanie i prowadzi mnie na cyk sztuczny ? Bo jakoś o zmianie zdania mi nic nie mówił.Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Hej dziewczyny!
Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam.
-
hej jowita nie mialas antykow przed stymulacja? u ktorego lekarza jestes?
ja tez lecze sie w gyncentrum u dr. M ale narazie "oczekuje " musze odczkac 3 cykle po nieudanym ivf innej klinice. Tez bede szla programem 2+1maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:hej jowita nie mialas antykow przed stymulacja? u ktorego lekarza jestes?
ja tez lecze sie w gyncentrum u dr. M ale narazie "oczekuje " musze odczkac 3 cykle po nieudanym ivf innej klinice. Tez bede szla programem 2+1
Mimi86 przez jeden cykl brałam Marvelon na wyciszenie, gdyż miałam torbiel. Od jutra mam zacząć stymulację gonalem i menopurem, a potem USG kontrolne. Leczę się u dr. M.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimi86 wrote:no to beti bedziemy szly prawie rowno - no moze Ty wczesniej bo ja te antyki raczej zaczne po polowie kwietnia brac patrzac na moje dlugie cykle
do tego nie mam juz luteiny zeby sobie wywolywac malpke
a ty robilas posiew? czy czystosc pochwy? jaka jest roznica ?
Czystość pochwy,ale będę musiała to powtórzyć przed procedura. Mój robił tylko posiew na bakterie i nic nie wyhodował. A będziesz szła długim protokołem? -
Ania1986 wrote:Jowita marne te Twoje dawki stymulantow przy takim amh, ja mam trochę wyższe od Ciebie amh(1.73) i miałam dawkę menopuru 225 i to juz przy pierwszej procedurze
Ania1986 a przez ile dc brałaś te stymulanty? i ile wyhodowałaś pęcherzyków? -
Ania1986 wrote:Jowita marne te Twoje dawki stymulantow przy takim amh, ja mam trochę wyższe od Ciebie amh(1.73) i miałam dawkę menopuru 225 i to juz przy pierwszej procedurze
Ania, słowo "marne" nie jest tu raczej na miejscu w tym kontekście i na tym etapie. Jak efekt będzie marny to będzie można oceniać stymulację, a nie teraz. Ty miałaś większe i specjalnych pozytywów Ci to nie przyniosło... Także nie dołuj dziewczyny skoro nawet jeszcze nie zaczęła.Tosia 1981, emeska, Antonelka, Anuszka, sylwiaśta159, karina76, Karolina1111, Mimi86, monika9966, Elmirka lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:aha to ja sobie tą czystość zrobie jakos w kwietniu dopiero i mojego tez wysle. Ja tym razem mam isc krotkim protokolem
Zastanawiają mnie małe dawki do stymulacji bo mam tylko po 75 jednostek. Nie wiem czy nie za mało... -
Anatolka wrote:Ania, słowo "marne" nie jest tu raczej na miejscu w tym kontekście i na tym etapie. Jak efekt będzie marny to będzie można oceniać stymulację, a nie teraz. Ty miałaś większe i specjalnych pozytywów Ci to nie przyniosło... Także nie dołuj dziewczyny skoro nawet jeszcze nie zaczęła.
Anatolka dziękuję za słowa otuchy. Jeszcze nie zaczęłam procedury a już zaczynam mieć wątpliwości... -
jowita198600 wrote:Zastanawiają mnie małe dawki do stymulacji bo mam tylko po 75 jednostek. Nie wiem czy nie za mało...
Masz dwa leki połączone. Dawki są niewielkie to prawda, ale każda z dziewczyn Ci powie, że pierwsza stymulacja to loteria trochę. Nikt nie wyczyta z gwiazd czy oczu ani nie wywrozy z fusów jak zareagujesz. Po to są monitoringi i kontrole, żeby dawki w razie potrzeby korygować. Uszy do góry. Dr M jest dobry w tym co robi. Mnie w brzuszku fika synek, który jest Jego udziałemTosia 1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka mój nic nie wyhodował. Zero bakterii.
A jeszcze ponadto mój przypadek był konsultowana z dr M. Jestem ciężkim przypadkiem o dobrych wynikach hormonów a dupa blada jest. Może w tych kariotypach coś wyjdzie. Ja już nie wiem co lepsze,dobre kariotypy czy żeby coś tam było. -
Brtiii86 wrote:Anatolka mój nic nie wyhodował. Zero bakterii.
A jeszcze ponadto mój przypadek był konsultowana z dr M. Jestem ciężkim przypadkiem o dobrych wynikach hormonów a dupa blada jest. Może w tych kariotypach coś wyjdzie. Ja już nie wiem co lepsze,dobre kariotypy czy żeby coś tam było.
W kariotypach to nie chciej zobaczyć problemu, bo z tym nie da się zrobic nic... Tu nie ma leczenia. A w stymulacji można kombinować - nie tak, to inaczej. Loteria. Sama wiesz. -
nick nieaktualnyjowita198600 wrote:Anatolka i Brtiii86 a Wy jakie miałyście dawki styumalntów?
Anatolka Tobie za którym razem się udało?
Brtiii86 a Tobie za którym raze się udało?
Ja miałam 225j menopura i szlam krótkim protokołem. Mam amh 2,20. Ale ją jestem takim przypadkiem jak pisalam powyżej. Moja gin już zna przypadłość moich jajników i stąd od razu taka dawka leków. Ja jeszcze nie jestem w ciąży,ale walcze ciągle. Przy drugim podejściu pójdę długim protokołem i też będę mieć łączone leki menopur+gonal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:20
-
karina76 wrote:Witajcie dziewczyny
Po dwóch tygodniach ferii i kolejnych dwóch zwolnienia L4 w końcu wróciłam do pracy,to dziwne ale chyba mi jej brakowało;)
Widzę że poruszacie dzisiaj temat co najlepiej przyjmować aby wspomóc swoje starania,stad też moje pytanie.Mianowicie za dwa tygodnie będę miec transfer,mój lekarz zalecił mi brać estrofem 3x1 i femibion.Kiedy słyszę o tym jak wy przygotowujecie się do transferu to ja tu wypadam bladziutko.
Dziś zakupiłam sobie vit.D, ale zastanawiam się czy nie dołączyć do tego dupka i acardu.
Wcześniej brałam także encorton który mam w domu,a o którym teraz nie było mowy a wiem że może być pomocny.
Doradźcie mi czy do tego estrofemu,femibionu i vitD mogę coś dołączyć od siebie ?karina76 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.