X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Wlasnie Agnieszka pamietasz co bylo u Inski? i jak piekne sie skonczylo :) życzę Ci tego samego :*

Właśnie chyba cofnę się na forum i jeszcze raz przeczytam. :)

Mam nadzieję, że mimo tego, że jest pod górkę jednak skończy się wszystko dobrze.

Mimi86, sylwiaśta159, sylvuś lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Como dawki estrofemu jakie przyjmuję to 3x2mg.Powiem Ci że teraz to juz sama zastanawiam się jakim cyklem będę przygotowywana do transferu.

W piątym dniu po punkcji zjawiliśmy się na transfer,którego jednak nie było ze względu na kiperkę.Po rozmowie z lekarzem który notabene prowadził mi kontrolę owulacji przez pięć miesięcy (az do grudnia)podjęta została decyzja o transferze na cyklu naturalnym.

@ pojawiła się regularnie jak zawsze w 28dc,zgodnie z umową pojechalam na wizytę 2dc usg wyszło prawidłowo.Dostałam estrofem i czekam do 15dc w tym dniu zawsze wychodzi mi szczyt owulacji.I teraz właśnie się zastanawiam czy tak wygląda transfer na naturalnym czy lekarz zmienił zdanie i prowadzi mnie na cyk sztuczny ? Bo jakoś o zmianie zdania mi nic nie mówił.

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam.

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jowita nie mialas antykow przed stymulacja? u ktorego lekarza jestes?
    ja tez lecze sie w gyncentrum u dr. M ale narazie "oczekuje " musze odczkac 3 cykle po nieudanym ivf innej klinice. Tez bede szla programem 2+1

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej jowita nie mialas antykow przed stymulacja? u ktorego lekarza jestes?
    ja tez lecze sie w gyncentrum u dr. M ale narazie "oczekuje " musze odczkac 3 cykle po nieudanym ivf innej klinice. Tez bede szla programem 2+1

Mimi86 przez jeden cykl brałam Marvelon na wyciszenie, gdyż miałam torbiel. Od jutra mam zacząć stymulację gonalem i menopurem, a potem USG kontrolne. Leczę się u dr. M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:59

5nowhwv.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karna76 lecisz jak nic na cyklu sztucznym. Teraz absolutnie nie możesz zacząć brać progesteronu, zanim lekarz Ci go nie zaordynuje. To bardzo ważne. Najpierw usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita marne te Twoje dawki stymulantow przy takim amh, ja mam trochę wyższe od Ciebie amh(1.73) i miałam dawkę menopuru 225 i to juz przy pierwszej procedurze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    no to beti bedziemy szly prawie rowno - no moze Ty wczesniej bo ja te antyki raczej zaczne po polowie kwietnia brac patrzac na moje dlugie cykle ;) do tego nie mam juz luteiny zeby sobie wywolywac malpke

a ty robilas posiew? czy czystosc pochwy? jaka jest roznica ?

Czystość pochwy,ale będę musiała to powtórzyć przed procedura. Mój robił tylko posiew na bakterie i nic nie wyhodował. A będziesz szła długim protokołem?

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to ja sobie tą czystość zrobie jakos w kwietniu dopiero i mojego tez wysle. Ja tym razem mam isc krotkim protokolem

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Jowita marne te Twoje dawki stymulantow przy takim amh, ja mam trochę wyższe od Ciebie amh(1.73) i miałam dawkę menopuru 225 i to juz przy pierwszej procedurze

Ania1986 a przez ile dc brałaś te stymulanty? i ile wyhodowałaś pęcherzyków?

5nowhwv.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Ania, słowo "marne" nie jest tu raczej na miejscu w tym kontekście i na tym etapie. Jak efekt będzie marny to będzie można oceniać stymulację, a nie teraz. Ty miałaś większe i specjalnych pozytywów Ci to nie przyniosło... Także nie dołuj dziewczyny skoro nawet jeszcze nie zaczęła.

Tosia 1981, emeska, Antonelka, Anuszka, sylwiaśta159, karina76, Karolina1111, Mimi86, monika9966, Elmirka lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    aha to ja sobie tą czystość zrobie jakos w kwietniu dopiero i mojego tez wysle. Ja tym razem mam isc krotkim protokolem

Zastanawiają mnie małe dawki do stymulacji bo mam tylko po 75 jednostek. Nie wiem czy nie za mało...

5nowhwv.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ania, słowo "marne" nie jest tu raczej na miejscu w tym kontekście i na tym etapie. Jak efekt będzie marny to będzie można oceniać stymulację, a nie teraz. Ty miałaś większe i specjalnych pozytywów Ci to nie przyniosło... Także nie dołuj dziewczyny skoro nawet jeszcze nie zaczęła.

Anatolka dziękuję za słowa otuchy. Jeszcze nie zaczęłam procedury a już zaczynam mieć wątpliwości...

5nowhwv.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Zastanawiają mnie małe dawki do stymulacji bo mam tylko po 75 jednostek. Nie wiem czy nie za mało...

Masz dwa leki połączone. Dawki są niewielkie to prawda, ale każda z dziewczyn Ci powie, że pierwsza stymulacja to loteria trochę. Nikt nie wyczyta z gwiazd czy oczu ani nie wywrozy z fusów jak zareagujesz. Po to są monitoringi i kontrole, żeby dawki w razie potrzeby korygować. Uszy do góry. Dr M jest dobry w tym co robi. Mnie w brzuszku fika synek, który jest Jego udziałem <3

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam podobnie. Niczego nie można przekreślac. To Twoja pierwsza procedura. A przecież jeśli przy pierwszej wizycie usg doktor zobaczy że potrzeba zwiększyć dawkę to tak zrobi. Dr M jest bardzo dobrym lekarzem.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka mój nic nie wyhodował. Zero bakterii.
    A jeszcze ponadto mój przypadek był konsultowana z dr M. Jestem ciężkim przypadkiem o dobrych wynikach hormonów a dupa blada jest. Może w tych kariotypach coś wyjdzie. Ja już nie wiem co lepsze,dobre kariotypy czy żeby coś tam było.

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka i Brtiii86 a Wy jakie miałyście dawki styumalntów?
    Anatolka Tobie za którym razem się udało?
    Brtiii86 a Tobie za którym raze się udało?

5nowhwv.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Anatolka mój nic nie wyhodował. Zero bakterii.
    A jeszcze ponadto mój przypadek był konsultowana z dr M. Jestem ciężkim przypadkiem o dobrych wynikach hormonów a dupa blada jest. Może w tych kariotypach coś wyjdzie. Ja już nie wiem co lepsze,dobre kariotypy czy żeby coś tam było.

W kariotypach to nie chciej zobaczyć problemu, bo z tym nie da się zrobic nic... Tu nie ma leczenia. A w stymulacji można kombinować - nie tak, to inaczej. Loteria. Sama wiesz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Anatolka i Brtiii86 a Wy jakie miałyście dawki styumalntów?
    Anatolka Tobie za którym razem się udało?
    Brtiii86 a Tobie za którym raze się udało?

Ja miałam 225j menopura i szlam krótkim protokołem. Mam amh 2,20. Ale ją jestem takim przypadkiem jak pisalam powyżej. Moja gin już zna przypadłość moich jajników i stąd od razu taka dawka leków. Ja jeszcze nie jestem w ciąży,ale walcze ciągle. Przy drugim podejściu pójdę długim protokołem i też będę mieć łączone leki menopur+gonal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 19:20

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Po dwóch tygodniach ferii i kolejnych dwóch zwolnienia L4 w końcu wróciłam do pracy,to dziwne ale chyba mi jej brakowało;)

Widzę że poruszacie dzisiaj temat co najlepiej przyjmować aby wspomóc swoje starania,stad też moje pytanie.Mianowicie za dwa tygodnie będę miec transfer,mój lekarz zalecił mi brać estrofem 3x1 i femibion.Kiedy słyszę o tym jak wy przygotowujecie się do transferu to ja tu wypadam bladziutko.
    Dziś zakupiłam sobie vit.D, ale zastanawiam się czy nie dołączyć do tego dupka i acardu.
    Wcześniej brałam także encorton który mam w domu,a o którym teraz nie było mowy a wiem że może być pomocny.

Doradźcie mi czy do tego estrofemu,femibionu i vitD mogę coś dołączyć od siebie ?
    estrofem od 2 dc? jeśli tak, to masz cykl sztuczny, nie wprowadzaj sobie sama żadnych leków! możesz wit d brać, ale żadnego progesteronu!

karina76 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ