X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lawendowa,ebe:-)
    Asia m-b kurcze takie cholerstwo... Nigdy nie wiadomo kiedy,co zaatakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Hej dziewczyny, ale skrobiecie, nie mogę Was nadrobić :)
    Ja już oficjalnie zaczęłam się dziabać:) Dziś 1 zastrzyk, a w sobotę 1 podglądanie :)

Ajj a jak ją Was tak czytam to też już chce się kluc!:-)

Kamilam8, triss, karina76 lubią tę wiadomość

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ajj a jak ją Was tak czytam to też już chce się kluc!:-)

Ja też już nie mogę się doczekać :)

triss, Brtiii86, Asiula86 lubią tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos klucia. Podpowiedzcie mi proszę,bo nie wiem czy robię cos zle. Mianowicie jak juz ukluje sie Gonapeptylem (wbijam igle do konca)i jak juz pól ampulki wstrzykne nie naciskam tloka i zaczynam powoli wyjmować igle. Po wyjściu w miejscu uklucia robi sie bąbelek z Gonapeptylu. Czy to normalne czy robie cos nie tak? Mam nadzieje,ze nie zagmatwalam :)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:
    A propos klucia. Podpowiedzcie mi proszę,bo nie wiem czy robię cos zle. Mianowicie jak juz ukluje sie Gonapeptylem (wbijam igle do konca)i jak juz pól ampulki wstrzykne nie naciskam tloka i zaczynam powoli wyjmować igle. Po wyjściu w miejscu uklucia robi sie bąbelek z Gonapeptylu. Czy to normalne czy robie cos nie tak? Mam nadzieje,ze nie zagmatwalam :)
    Też tak miałam. Trochę pomaga jak po wstrzyknięciu nie wyciągasz szybko igły tylko chwilę poczekasz :)

ih9kcbx.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison wrote:
    Jak na moje oko to masz estradiol w innych jednostkach niż my wszystkie. Trzeba by to przeliczyć.
    Mam jeszcze taki wynik 1238 pg/ml

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam dziękuję :) jak zwykłych zastrzyków robionych przeze mnie się nie boje,tak Gonal w penie napawa mnie przerażeniem. Nie będę miała wtedy kontroli nad igla, sobą, oddechem i w ogóle będzie tak z nienacka :/

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • choco Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Choco w Krio raczej nie mrożą, bo uważają że zbyt kiepsko to przechodzą. Albo adopcja albo utylizacja. Ja chyba jak podpisywałam papiery to musiałam zadecydować. Choc to juz dawno było, mogę coś kręcić...
    Hmm ja też podpisałam że mogą oddać ale mam nadzieję że tego nie zrobili skoro takiej kiepskiej jakości są.

**********************Gang 18+***********************
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:
    Mój powiedzial,ze prolaktyna podwyższona 3 razy po obciążeniu to wcale nie podwyższenie i kazał odstawić. Stwierdził,ze szkoda wydawać kasy, bo jednak do tanich nie należy :)

Hihi mi tez powiedzial, ze szkoda kasy :-)

lawendowapani lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowapani wrote:
    Kamilam dziękuję :) jak zwykłych zastrzyków robionych przeze mnie się nie boje,tak Gonal w penie napawa mnie przerażeniem. Nie będę miała wtedy kontroli nad igla, sobą, oddechem i w ogóle będzie tak z nienacka :/

Lawendowa mnie bój się pena,ja brałam gonal i powiem ci że jest to wygodna forma.Cieńsze i krótsze igły.Nakręcasz wbijasz igle i pyk do końca nawet bez patrzenia.

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina nie wiem czemu ale jakos nie zdziwilo mnie ze znow w provicie nic nie dotrwalo do mrozenia - bylam ciekawa jak bedzie u ciebiie i widz ze identycznie jak u mnie 5 komrek niby pieknych i zadna nie dotrwala. ale kochana masz dwa maluszki w brzuszku wiec szansa duza musisz mocno wierzyc ze sie uda i z toba zostana na dluuuugie lata :) trzymam mocno kciuki :*

Asia o kurcze swinska grypa :( jescze raz bardzo mi przykkro z pwodu straty maluszka :(

lawendowa ja tez balam sie panicznie pena ale jak raz zrobilam niz zastrzyk to zalowala ze nie mam samych penów :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się was zapytac jaka drogę leczenia przebylyscie, że dotarłyscie do ivf?
    Ja szczerze powiem nie bardzo ufam tutejszym lekarzom. W Polsce zawsze mi powtarzano, że mam pcos, że moje jajeczka nie pękają i nie rozwijają się prawidłowo a tutaj w uk na podstawie badań krwi bez żadnego monitoringu ustalili ze mam piękna owulacje i hormony w normie. Skierowali mnie na ivf.
    Chciałam się jeszcze dodatkowo wyzalic, bo miałam dzisiaj rano nadprogramowe usg z okazji tego, że mój lekarz rodzinny podejrzewał ciążę. Lekarka była bardzo dretwa, nawet nie próbowała nawiązać ze mną kontaku. Szybko włożyła we mnie głowice usg, wymruczala 3 zdania do pielęgniarki która zapisywała wymiary mojego endometrium itd i dosłownie po chamsku nawet nie patrząc na mnie odparła okres przyjdzie za tydzień lub dwa.
    Gdy stamtąd wyszlam to miałam łzy w oczach. Spodziewałam się jakiegoś bardziej ludzkiego traktowania. Kobieta, która pragnie dziecka ma prawo do chociaż zwykłego "bardzo mi przykro nie jest Pani w ciąży, ale postaramy się jakoś zaradzić problemowi z zatrzymanym okresem".
    Przepraszam, że się tak rozpisalam, ale musiałam to z siebie wyrzucić.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia m-b swinska grypa???
    O matko!
    brzmi kiepsko...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej nocki!!!

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Choco musi się udać! trzymam kciuki za Twoje zarodeczki!

Dziewczyny dostałam wyniki wymazow których wcześniej rodzinna mi nie dała.. okazało się ze ta infekcja którą miałam to była świńska grypa :/ niestety to ona mogła przyczynić się do obumarcia mojej ciąży :(

Asia bardzo mi przykro.

Malenkie pocieszenie takie, ze znasz przyczyne ....bardzo wspolczuje Tobie..

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec...@ przyszla...mozna zaczac dzialac!
    Jutro dzwonie do Gync umowic sie na histeroskopie i na wizyte poczatkiem marca.
    I od jutra antyki.

pysia, Anatolka, Asiula86, Tosia 1981, Agnieszka_A., Karo85, asia-m-b, Agi83, sylvuś, Mimi86 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Chciałam się was zapytac jaka drogę leczenia przebylyscie, że dotarłyscie do ivf?
    Ja szczerze powiem nie bardzo ufam tutejszym lekarzom. W Polsce zawsze mi powtarzano, że mam pcos, że moje jajeczka nie pękają i nie rozwijają się prawidłowo a tutaj w uk na podstawie badań krwi bez żadnego monitoringu ustalili ze mam piękna owulacje i hormony w normie. Skierowali mnie na ivf.
    Chciałam się jeszcze dodatkowo wyzalic, bo miałam dzisiaj rano nadprogramowe usg z okazji tego, że mój lekarz rodzinny podejrzewał ciążę. Lekarka była bardzo dretwa, nawet nie próbowała nawiązać ze mną kontaku. Szybko włożyła we mnie głowice usg, wymruczala 3 zdania do pielęgniarki która zapisywała wymiary mojego endometrium itd i dosłownie po chamsku nawet nie patrząc na mnie odparła okres przyjdzie za tydzień lub dwa.
    Gdy stamtąd wyszlam to miałam łzy w oczach. Spodziewałam się jakiegoś bardziej ludzkiego traktowania. Kobieta, która pragnie dziecka ma prawo do chociaż zwykłego "bardzo mi przykro nie jest Pani w ciąży, ale postaramy się jakoś zaradzić problemowi z zatrzymanym okresem".
    Przepraszam, że się tak rozpisalam, ale musiałam to z siebie wyrzucić.
    Ebe z tego co wiem w Anglii nie traktują ciąży jako ciąży do końca 3go miesiąca. Moja znajoma poroniła pierwszą ciążę w 8 tyg i kompletnie nikt się tym nie przejął, zero wsparcia psychologicznego, ani fizycznego. A co dopiero kiedy ciąży nie ma... Czasem doceniam naszą służbę zdrowia i naszych lekarzy

age.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia m-b to straszne.tak mi przykro :( ta swinska grypa szaleje...
    tyszanka to teraz juz do przodu :D
    ja mam jutro wizyte w gync :) zobaczmy, musze tez zrobic przy okazji badania na wirusologie zeby mnie dopuscili do tego in vitro.

Tyszanka81, asia-m-b lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A wiec...@ przyszla...mozna zaczac dzialac!
    Jutro dzwonie do Gync umowic sie na histeroskopie i na wizyte poczatkiem marca.
    I od jutra antyki.

No to Tyszanka miesiąc zleci i zaczynasz kłucia. Fajnie,fajnie. :-)

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    No to Tyszanka miesiąc zleci i zaczynasz kłucia. Fajnie,fajnie. :-)
    No chyba ze dopisze jeszcze jedno opakowanie ovulastanu i karze odczekac jeszcze cykl...oby nie :)

‹‹ 2950 2951 2952 2953 2954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ