X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    No chyba ze dopisze jeszcze jedno opakowanie ovulastanu i karze odczekac jeszcze cykl...oby nie :)

Masz za anty ovulastan? Ja mam jakieś inne. Ale to chyba nie ma znaczenia jakie anty?

kruszynka5, Tyszanka81 lubią tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. caly czas codziennie( a nawet kilka razy dziennie ) podczytuję Was. Jestem po pierwszym ivf, dzisiaj mój 8dpt. nie wiem co nawet napisać oprócz tego ze zaraz chyba zwariuje, nie wiem juz co sądzić,myśleć....we wtorek tj. 6dpt pobrali mi krew a drugie pobranie dla porównania jutro tj. 9dpt.... jak ja bym bardzo bardzo pragnęła zeby nam sie udalo.

Elmirka, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez jestem cichym podglądaczem tego wątku, postanowiłam więc się przywitać. Nasza droga dopiero się zaczyna, ostatniego dnia lutego mamy pierwszą wizytę. Podczytuję jednak wątek IVF, bo chyba w naszym przypadku nic innego sie nie sprawdzi. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia każdej z Was!

kruszynka5, karina76, Elmirka, gosia81, Kamilam8 lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    hej dziewczyny. caly czas codziennie( a nawet kilka razy dziennie ) podczytuję Was. Jestem po pierwszym ivf, dzisiaj mój 8dpt. nie wiem co nawet napisać oprócz tego ze zaraz chyba zwariuje, nie wiem juz co sądzić,myśleć....we wtorek tj. 6dpt pobrali mi krew a drugie pobranie dla porównania jutro tj. 9dpt.... jak ja bym bardzo bardzo pragnęła zeby nam sie udalo.
    Bądź dobrej myśli i chyba najważniejsze to przestać się stresować, bo stres nie zbyt dobrze na to wszystko wpływa. Wiem, że łatwo się mówi. Sama zaczęłam juz panikować i płakać po nocach choć jestem dopiero na początku mojej drogi, ale mam nadzieje że wszystkim nam się uda.

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie poglądów religijnych. Kościół katolicki zabrania ivf, chodźcie nadal do kościoła?
    Przyznam szczerze ze ja czasami chodzę, ale o ivf nie wspomniałam swojemu księdzu ani słowem bo uważam ze Bóg jest jeden i skoro inne religie na to pozwalają to czemu nasza zabrania?

choco, Evelle, vella, Leine, karina76, sylvuś, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe, u nas prosta sprawa, oboje ateiści, więc ta kwestia akurat nie sprawia nam żadnych problemów.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • choco Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 powiem że mnie zaskoczyłaś. Bo normalnie jakbym swoje słowa czytała. Ja też nie mogę tego pojąć, w mojej rodzinie są dwie różne wiary plus inna religia.
    Skoro ja i mąż wierzymy w tego samego Boga, jemu wolno podchodzić do in vitro a mi nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:25

**********************Gang 18+***********************
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Bądź dobrej myśli i chyba najważniejsze to przestać się stresować, bo stres nie zbyt dobrze na to wszystko wpływa. Wiem, że łatwo się mówi. Sama zaczęłam juz panikować i płakać po nocach choć jestem dopiero na początku mojej drogi, ale mam nadzieje że wszystkim nam się uda.
    wiem ze stres nie jest dobry,ale to samo wszystko przychodzi.... do Kosciola chodzę i modle sie za nas.

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Mam pytanie odnośnie poglądów religijnych. Kościół katolicki zabrania ivf, chodźcie nadal do kościoła?
    Przyznam szczerze ze ja czasami chodzę, ale o ivf nie wspomniałam swojemu księdzu ani słowem bo uważam ze Bóg jest jeden i skoro inne religie na to pozwalają to czemu nasza zabrania?

Ja mialam ogromny problem etyczny czy zdecydowac sie na in vitro czy nie ale chec posiadania potomstwa byla silniejsza dlugo mi to spedzalo sen z powiek oboje z mezem jestesmy wierzacy, maz szybciej sie przekonal ja pozniej....jednak w rodzinie nikt nie wie i tak zostanie, nadal chodze do kosciola i sie modle o ukochane dzieciotko:-) nie spowiadam sie ale to juz dawno zapuscilam ;-) oczywiscie ochrzcic chcemy dziecko :-)

amygdala, gosia81 lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Ebe28 powiem że mnie zaskoczyłaś. Bo normalnie jakbym swoje słowa czytała. Ja też nie mogę tego pojąć, w mojej rodzinie są dwie różne wiary plus inna religia.
    Skoro ja i mąż wierzymy w tego samego Boga, jemu wolno podchodzić do in vitro a mi nie?

W wiarze chrześcijańskiej jest tak że kościół katolicki nie zezwala,kościół protestancki zezwala,a kościół prawosławny tak jak katolicki nie zezwala. Ale moim zdaniem jeśli Bóg by nie chciał tego żeby ludzie korzystali z ivf to nie pozwolił by by postęp szedł do przodu,a lekarze mieli swoje talenty.

Leine, Evelle, Elmirka, gosia81 lubią tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Ja mialam ogromny problem etyczny czy zdecydowac sie na in vitro czy nie ale chec posiadania potomstwa byla silniejsza dlugo mi to spedzalo sen z powiek oboje z mezem jestesmy wierzacy, maz szybciej sie przekonal ja pozniej....jednak w rodzinie nikt nie wie i tak zostanie, nadal chodze do kosciola i sie modle o ukochane dzieciotko:-) nie spowiadam sie ale to juz dawno zapuscilam ;-) oczywiscie ochrzcic chcemy dziecko :-)
    Evelle to bylo Twoje pierwsze podejscie do ivf ? serdecznie gratuluje ze się udalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:53

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • lawendowapani Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28, my z mężem jestesmy wierzący, ale niepraktykujący. Chodzimy do kościoła jak poczujemy taka potrzebę, nie spowiadamy sie, księdza po kolędzie przyjmujemy,ale zwykle konczy sie to jakimś przykrym komentarzem ze strony księdza na temat braku dzieci. Mamy znajomych z odlamu protestanckiego, z którymi czasem chodzimy na nabożeństwa i tam się rozmawia o wszystkim i wszyscy wspierają w podjętych decyzjach. Dlatego my oddzielamy kościół od in vitro,bo dla nas potrzeba rodzicielstwa jest ważniejsza od poglądów kościoła a Bóg będzie nas kochal za kazda podjeta decyzje. Nie ważne do jakiegoś kościoła chodzimy, jaka wiarę wyznajemy i komu sie spowiadamy, ważne co mamy w sercu. Tsciow mam mocno wierzących,oni pogodzili sie z nasza decyzja. Za to mój tata nadal wierzy w cud i nie jest zachwycony decyzja o in vitro,ale szanuje ja i stara się wspierać.

Artemida Białystok
    Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
    09.03.2016 - pick up
    14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA ;)
    8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Masz za anty ovulastan? Ja mam jakieś inne. Ale to chyba nie ma znaczenia jakie anty?
    Tak ovulastan mam...od dzis zaczynam.
    26.02 mam histeroskopie.
    Czekam jeszcze na wynik kariotypow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:58

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki:-)
    Sporo nowych "twarzy"...

kruszynka5, Asia_88 lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tak ovulastan mam...od dzis zaczynam.
    26.02 mam histeroskopie.
    Czekam jeszcze na wynik kariotypow.
    Tyszka a kiedy masz wyniki kariotypow-? Ja już się nie mogę doczekać swoich. A za anty mam yasmin. Ale to chyba nie ma znaczenia?

• Evelle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze podejście :)

kruszynka5, Anuszka, gosia81, kookana1987 lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    pierwsze podejście :)
    Jeszcze raz serdecznie Ci gratuluje. mi pobrali krew 6dpt i byli 7,41 a jutro tj 9 dpt drugie podejście do krwi bardzo sie denerwuje i martwię....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:13

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 9 dpt zrobiłam test sikany i już wyszedł :) bo u nas w klinice kazali z krwi dopiero w 12 dpt :)nie wytrzymałam tak długo, znam te emocje doskonale ale trzeba być dobrej myśli a wszystko dobrze się układa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:27

Anuszka lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew pobrana, teraz czekam na wyniki 13 dpt... ciekawe czy w końcu przyrost się poprawi...

pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    ja w 9 dpt zrobiłam test sikany i już wyszedł :) bo u nas w klinice kazali z krwi dopiero w 12 dpt :)nie wytrzymałam tak długo, znam te emocje doskonale ale trzeba być dobrej myśli a wszystko dobrze się układa
    cos mi urywa wiadomosci dzisiaj...staram sie byc dobrej myśli i wierzyc ze sie uda.a cos odczuwalas po transferze ze moglo się udac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:34

Evelle lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 2951 2952 2953 2954 2955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ